Ymmärtääkseni kaikki uudet valkoiset 8040 -mallit tulevat nykyään valkoisella diskantilla. Edes Genen nettisivuilla ei ole enää kuvaa siitä 'alkuperäisestä' versiosta, jossa diskantti ja iso-pod mustia.
Voikohan genelecin pöytäjalustaa (8000-425B) käyttää myös 8040 mallin kanssa? Kovasti koittaa brosyyrit väittää, että sopisi vain 8020 ja 8030 malleille. Tai sitten jos on olemassa vastaavaan käyttötarkoitukseen olevaa korvaavaa tuotetta (~50cm pöytäjalusta) niin olisin sellaisestakin kiinnostunut, en ainakaan pikaisella googlailulla onnistunut löytämään.
Tämän 7050B kanssa 8020:sille ei taida bass rollin lisäksi olla erillistä ylipäästö suodinta? Joten pääsen aika hyvään lopputulokseen pelkällä subbarin alipäästöllä.
Kävin kuuntelemassa alan kaupassa näitä mainioita kaiuttimia. Tarkoituksena olis ostaa pari 8030 kaiutinta näin aluksi. Kokeiltiin sitten kuunnella 8050 mallia. myyjä ei suostunut kytkemään subwooferia järjestelmään. Menee kuulema niin alas tuo 8050 että subbaria ei tarvi. Onko minulla nyt päässä ja korvissa vikaa kun itsestäni kyllä tuntuu että ei 8050 riitä yksinään elokuvien katsomiseen, toisin kuin myyjä väitti ?!?!?!?
...sulla on varaa 8050:siin eikä myyjä laita kassiin vielä subbaria. Mihin on myyntitaidot kadonneet :hitme: Ja mielestäni tarttee. Musiikillä ei niinkään paljon.
Hellouta! Onko täällä käyttäjiä, jotka on siirtyneet 8250A -> 8260? Kokemuksia? Onko Kuopiolaista 8260A käyttäjää, joka voisi/haluaisi tarjota koekuuntelun?
Omasta kokemuksesta sanoisin, että 8050:set eivät musiikilla välttämättä tarvitse subbaria kaveriksi, mutta elokuvilla kyllä.
8050 toistaa jo melko matalia taajuuksia kunnon SPL-tasolla. Useimpiin lähtöihin 8050:n + stereopartnerinsa pitäisi kyllä riittää pyöri näytössä samalla video tai ei. Elokuvassa kun lyödään Harrikka käyntiin/vähän räjäytellään/ammuskellaan jotakin niin kyllähän erittäinkin aidon tuntuista täräjämistä 8050 -parin tuutatessa tulemaan on todettavissa. Absoluuttinen riittäminen riippuu volumesäätimen kääntökulmasta, kuunteluetäisyydestä, huoneen basso-omituisuuksista, autohifi-/liimanhaistelutaustasta ja mitenkä matalista supparitaajuuksista interwebistä on nyt viimeaikoina tullutkaan lueskeltua. Valaankielistä infra-esperanttoa ne eivät toista ja True PassoArto -testi BD:ltä King Kongin sub-harmonizerilla tehty testiturautus mikkiin 3 sentin päästä ei tuota ameriikan passopalstoilla sensaatioksi noussutta 4 hertsin perustaajuutta. Kannattaa muuten huomata että monikanavaäänen kanavaohjauksia stereoparille tehdessä saattaa tapahtua hävikkiä ilmoille asti toistuvien kanavien suhteen. Mikä EI johdu niitä toistamaan nakitettujen kaiuttimien toistokyvystä.
Juuri näin itsekin asian näkisin ja kuulisin Itse olisin myyjänä tunkenut suurinta subbasta mitä löytyy, rahat pois ja asiakkaalle hyvä mieli. Tarvii hieman säästellä ennenkuin saa nuo 8030 tai 8040 ostettua, pitää se subbari ostaa sitten myöhemmin, uskon että se jytisee hyvin Olisiko kellään kokemusta miten iso ero 7050B ja 7060B subbarissa on? Itsellä kaiuttimista tulee enimäkseen soimaan musiikki (musiikki maku aika laaja..) , elokuvien katsomininen omissa oloissa (saa soittaa täysiä) jää ehkä yhteenkertaan kuukaudessa. Lähinä herää kysymys onko järkeä laittaa tuo isompi ja kalliimpi subbari, olettaisin että elokuvia katsoessa siitä eniten lienee iloa?
Tuli nyt tilattua 3kpl 8020B kaiuttimia ja vanhat 6010A siirtyvät taakse. Millaisia asetuksia noissa kaiuttimissa kannattaisi nyt vivuista säätää? 8020B ovat tason päällä ja seinä on aika lähellä. 6010A tulevat seinälle kiinni.
Basson tilttivipujen oikea säätö on hyvin luultavasti joko -2, -4 tai -6 dB. Tasot joutuu säätämään. 8020 on kymmenen desibeliä herkempi kuin 6010. Herkkyysero kompensoidaan kääntämällä 8020:n etulevyn herkkyyspotikkaa kymmenen desibeliä pienemmälle. -10 dB on G-technetin mukaan potikka n. klo kahteentoista (12), jos lähdetään tehdaskalibroidusta maksimiasennosta kääntämään ja 6010:nkin herkkyys on maksimissa. Näitten säätöjen tekemisessä vastemittausvälineet tai vähintään SPL-mittari olisivat hyödyllisiä työkaluja.
Allekirjoittaneella 8250A:n toisto ulottui puurakenteisen rivarikämpän olohuoneessa vaimentumatta 30Hz:iin ja -5dB @ 25Hz. Punavaloja en saanut välähtämään millään elokuvalla.
Tuo varmasti siis riittäisi minullekkin Harmi kun budjetti ei riitä nuihi ja kaiuttimien sijoituspaikkaan ei oikeen sovi nuin isot :-(
Voiko tulla jotain äänenlaadullisia ongelmia, jos kytkee samaan pre-outtiin genelecit ja miniDSP:een Y-haaroittimella?
GLM-käppyrä 8250A:sta, kaiuttimet lähes kiinni etuseinässä 60cm:n jalustalla. Mittausetäisyys noin 3,5 metriä. Akustointia on lähinnä kulmasohva ja rahi + paksu matto. Seinillä (cyproc) ja katossa (paneeli) ei mitään vaimennuksia. Kaiuttimien vastakkainen seinä pelkkää ikkunaa kevyillä verhoilla. Yhtenäistä tilaa laskennasta riippuen 25-35 neliötä.
Kaikissa tällä hetkellä tehdyissä valkoisissa 8040A:issa on valkoinen diskantti. Värien kustomointi ei onnistu.
Voi käyttää, stand platen kierre on kaikissa sama. Todennäköisesti suositus on tehty tukevuusmielessä.
Jos saa suositella, niin uusi 5051A olisi minun valinta tuohon käyttöön. Suorituskyky musiikilla 7050B ja 7060B välissä, leffoilla vähemmän ulottuvuutta kuin 7060B, mutta käytännössä erittäin hyvä suorituskyky ~25 Hz asti.
Hei mutta tuohan voisi olla oiva kapistus! Hieman edulisempi kuin 7060B ja varmasti pienempi hellasäröltään Kiitoksia vinkistä!