Mikäs tuo täällä mainittu diskanttien vaihto eri värisiin erikoistilauksena sitten oli jos ei väriä voi vaihtaa? Eli joku halusi valkoiset kaiuttimet mustilla diskanteilla ja ymmärtääkseni myös saikin semmoiset.
Tuossa oli kyse erikoistapauksesta, jossa asiakkaalla oli aiemmin ostetut valkoiset 8040A-mallit mustalla diskantilla (tämä oli aiemmin normaaliväritys), joten suostuimme tekemään hänelle lisää samanlaisia kaiuttimia. Mutta normaalisti värien kustomointi ei onnistu.
katso liitettä 8260A_Sivu_2.jpg katso liitettä 8260A_Sivu_1.jpg Varkauden suunnasta löytyy 2 kpl 8260A + 1 kpl 8050 + 2 kpl 8030. Kuuntelu järjestyy tarvittaessa.
Milloin 5051A ilmestyy Virallisesti sivuillenne? Olen pidättänyt hengitystä kohta kaksi viikkoa datalehteä ja manuaalia odottaessa.
http://www.genelec.fi/ak/documents///other/GENELEC KOTIMAAN HINNASTO 2-2011.pdf "4000-sarjan aktiivikaiuttimet tilattavissa myös RAL Classic-viimeistelyllä. (Hinta määräytyy värin / määrän mukaan)"
Näyttää siltä, etten saakaan käyttää olohuonetta pelkästään kotiteatterina ja joudun vetämään takakaiuttimille kohtalaisen pitkät kaapelivedot (n.12m). Vahvistimena halpa av-vahvistin pre-outeilla, joten onko odotettavissa häiriöongelmia? Ei viitsisi monenkympin piuhoja turhaan ostaa, jos sitten joutuu vaihtamaan koko vahvistimen, että saan xlr-xlr vedot tehtyä.
Kas tässä: Genelec DI8A. Vaihtoehtoisesti myöskin genen isommat subit balansoivat signaalin, jolloin tätä erillislaitetta ei ehkä tarvita (jos subin ja vahvistimen välinen veto on lyhyt). Noin pitkälle matkalle kannattaa ehdottomasti laittaa balansodut kaapelit. On pienempi vaiva olla varma, kuin katua karvaasti jälkikäteen. Kaapelitkin kannattaa tehdä (tai teettää) metritavarasta suoraan oikean mittaisiksi. Cordialin mikrofonikaapeli on hyvää.
Kappas.. tälläinenkin laite löyty... Mitenkäs sitten nuo av-esivahvistimet, kun niistä saa tuota balansoitua signaalia. Niistä varmaankin myös voi huoletta pidemmät vedot tehdä?
En tunnu löytävän näitä 4000-sarjalaisia teidän nettisivuiltanne... mihinköhän ne on siellä piilotettu?
Kyllä. Jos esarista löytyy balansoidut lähdöt, niin signaalia voi huoletta vedellä juuri niin pitkälle kuin tarvitsee. Kaapelin on toki tällöinkin oltava mahdollisimman laadukasta, esimerkiksi cordial cmk 222:sta. Balansoidut lähdöt saattavat olla XLR-liittimin, kuten esimerkiksi Denonissa tai Marantzissa, tai sitten 6,5mm plugein kuten esim. Emu äänikortissa. Liitin siis näyttää erilaiselta, mutta signaali on sama ja balansointi myös. Tavallinen RCA-liitännöillä varustettu koti-av-laite voidaan kierrättää em. balansoijan kautta ja sitten kytkeä normaalisti loppumatka balansoituna, niin pitkällä vedolla kuin tarvitsee. Voihan sitä toki kokeilla rca-piuhoilla, ehkä onnistuakin häiriöittä, mutta sitten jos hurinoita, häiriöitä tai muuta kohinaa tuleekin niin kyllä harmittaa purkaminen.
Mitä eroa on 8030APM ja 8030AMM muuta kun hinnassa? http://www.thomann.de/fi/genelec_8030amm.htm http://www.thomann.de/fi/genelec_8030apm.htm
Kiitos. Oikeastaan nuo 4000-sarjalaiset eivät välttämättä kotiteatterikäyttäkään olisi ollenkaan paha valinta, koska jos oikein tuota remote main switchingiä tulkitsen eli tykistä saisi hyvin ohjauksen, jolla kaiuttimet saa päälle aina käytön ajaksi. Näitä auto stand-by -featureja odotellessa "parempiikin" kaiuttimiin. Tuossa myös mainittiin Denon sekä Marantz, joissa on differentiaaliset ulostulot vahvistimessa. Mikähän mahtaisi olla edullisin differentiaalisilla ulostuloilla valmistettava kotiteatteriin soveltuva viritin/esivahvistin? Vai onko DI8A oikeasti se edullisin tie balansoituihin signaaleihin?
AMM on kiiltävähkö mustan musta, kun APM on antrasiitti eli erittäin matta tumman harmaa. Viimeiset kirjaimethan kertovat aina kaiuttimien värin. Esim 8030A|MM=musta |PM=antrasiitti |WM=valkoinen |SM=hopea. Tuskinpa on. 4000-sarja on asennuskaiuttimia, tarkoitettu kiinteisiin asennuksiin. Onhan se ymmärrettävää, että jos kaiuttimet ovat jossain liiketilan katossa, niin niitä on hakala käydä sieltä erikseen sammuttelemassa. Auto-stand by on ihan kätevä tuolloin. Liittimethän noissa 4000-sarjalaisissa on ruuviterminaalein, ei ole perinteisiä xlr terminaaleja laisin. Ei varmaan edullisin, mutta joustavin. Tuohan maksaa peräti 785€. Hinta on siis yksin tuolla melkein saman kuin tuolla aiemmin linkittämälläni Denonilla. Toisaalta Denon on vanhempaa mallia, eikä ymmärrä bittivirtaisten lossless äänien päälle bluray elokuvilla, eikä sisällä aivan uusimpia hienouksia muutenkaan. Genen omaan balansoijaan voidaan toisaalta helposti kytkeä aivan mikä tahansa esivahvistin nyt tai hamassa tulevaisuudessa. Se on siis erittäin pitkäikäinen hankinta. Sitä ei tarvitse uusia vaikka muuttuvien ääni- tai kuvaformaattien myötä av-vahvistimia menisikin vaihtoon vaikka kuinka monta sukupolvea.