Nyt posti toi ne tilaamani 3kpl 8020B. Mitkä olisi hyvät alkusäädöt, kun takana tulee olemaan 3kpl 6010A mitkä aiemmin olivat etukaiuttimina. Tällä hetkellä kaikki on oletuksina paitsi 6010A on se desktop päällä, kun ne olivat tason päällä ja nyt siirtyvät seinälle.
Itsellä oli samanlainen systeemi, niin takana tais olla dippi -6 dB ja edessä -2 dB. Taakse voi kokeilla myös desktoppia, vähä riippuu miten nurkassa ja katonrajassa ne on. Tasot voi laittaa ainakin takaa täysille ja edestä ei täysille, vähä riippuen vahvistimen säätöalueesta.
Vahvistin on yamaha rx-v771 jos sillä jotain merkitystä on. Itse, kun en näistä asioista kamalasti tiedä niin täytyy kysellä. Onko sillä muuten mitään merkitystä, että laittaako nuo kaiuttimet jokaisen yksinään genelecin mukana tulleilla telineellä seinään vai laittaisiko kaikki yhden hyllyn päälle jolloin isopodilla ainakin pystyisi sitä kallistusta säätämään.
Suuntausmahdollisuus on aika rajallinen niillä mukana tulevilla telineillä. Se on yksilökohtaista riippuen huoneesta ja sijoituspaikasta onko ne hyvin vai ei. Yleensä etukaiuttimet suunnataan kohti kuuntelijaa ja sijoitus korvien korkeudelle joka monesti noin metri. Takakaiuttimet kuuntelupaikasta takaviistoon ja ylemmäs ehkä vajaa kahteen metriin. Tämäkin on vähän mistä tykkää. Katsoppas tuosta oppaasta sivulta 14, optimisijoitus http://www.genelec-ht.com/documents/other/Genelec_Install_Guide_v6.pdf
Tänään tuli vauvat kotiin, kaksoset, 7.3 kg jotain kappale. On isä ylpeä on. Muuten, nyt kun DAC tai etuvahivstinta ei VIELÄ oo, kytkin kaiuttimet suoraan telkkarin kuulokeplugiin-->XLR. Läppäri on kytketty hdmi:llä telkkariin, rokottaako tämä kytkentä pahasti äänenlaatuun kun kuuntelee musiikkia läppärin kautta?
Morjesta vaan foorumille. Olen tässä koittanut lueskella tätä vaatimatonta Genelec-ketjua läpi mutta aika tuskainen projekti alkaa olemaan. Toinen projekti jossa kaipaisin avustusta on kotiteatterin pystyttäminen kotiin. Aikaisempaakin kokemusta moisista projekteista on, mutta enemmänkin passiiveista vehkeistä, ysikytluvulta Nyt olisi tarkoitus lähteä rakentamaan kotia uuteen uskoon Genelec uusimpana perheen jäsenenä. Ostin todella edullisesti 2 kpl 1022b:t ja sitten niiden innostamana tilasin 3 kpl 8020b:t lisää, että pääsisin testaamaan aktiivimpaa surroundia. Noi mallit on varmasti vastoin aivan kaikkia oppikirjan ja Genelecin säännöksiä, mutta näillä mennään. Lähinnä mitä nuo jäivät kaipaamaan tässä vaiheessa on jonkinlainen "interface" mihin kytkeä kaikki muut vehkeet ja mikä sitten jakelisi signaalin itse päätevahvistimille. Tuota laitetta mietin, mutta ei ilmeisesti ainakaan vielä saatavilla. Ja balansoimaton ulostulo hiukka ehkä kanssa hirvittää. http://emotiva.com/umc1.shtm tuolle laitteelle sitten olisi isovelikin joskin tuntuu ettei laite ole kuin paperilla ja toiveissa. Myös joku etuaste sitten on ollut tarkkailussa kun niitä tuntuu saavan hiukka edullisemmin, ja ainakin helpommin. Tosin itse en juurikaan kaipaisi lähtöjä normaalia ei-linjatasoista kautta, vaan kaiken työskentelyn hoitaisi sitten nämä aktiivit eikä passiiviin enää paluuta, siksi toi Emotivan laite kiinnostikin. Tiedä sitten olisiko järkevä ostaa joku Onkyo, Denon ja mitä näitä nyt on. Laitelkaa joku vinkkiä jos näette saman kuin minä Sen verran vielä noista 1022b:stä, että niissähän on 12" alapäät joten ainakin alkuun ajattelin pärjätä ihan pelkästään niillä (ei subbaria). Kunhan projektin saa vain kunnioitettavasti käyntiin ja tarvittavat lähteet liitettyä tähän Vahvistin/interface/what-ever, niin tulevaisuudessa sitten ehkä ostan lisää kolme hieman noita 8020 tai sitten vaihtoehtoisesti jätän 2 taakse, myyn yhden pois ja ostan esim 8040 3kpl eteen. Nuo 1022b:t voisi sitten jäädä enemmän musiikin kuunteluun yms. Tais sitten täydentämään sitä 7.1-järjestelmää. Kiitoksia jo etukäteen! ( hintahaarukka jossa tätä ultimate answeria etsin on n. 500 - 1k )
Balansoimattoman signaalitien häiriöt ovat aika harvinaisia kotiympäristössä, kun kaapelivedot ovat lyhyitä ja häiriögeneraattoreita on vähemmän kuin ammattiympäristössä PA- ja studiopuolella. Tuo Emotivan prossuetunen on ainakin kohtuuhintainen ominaisuuksiin nähden ja vaikuttaa asialliselta muutenkin. Nuo "päätevahvistamattomat"-surroundprossut ovat sikahintaisia "valtamerkeillä", ei taida mikään merkki tarjota prossuetusta alle tonnilla (jos edes kahdellakaan). Tuskin ihan heti ainakaan kaipaat subbaria kun barbapapat on pääkaiuttimina. Kun pääkaiuttimet ovat tuota luokkaa, saa subbari olla todella laadukas ja hyvin säädetty ettei se sotke toistoa.
Onhan tuo Denon DN-A7100, mutta se kärsii korkeasta malli-iästä. Häviöttömät ääniraidat joutuu purkamaan bd-soittimessa 7.1 PCM -muotoon, koska vahvistin ei tue uusia häviöttömiä raitoja. HDMI versiokin on muinainen 1.1. Tämän PCM-muunnoksen ei tosin käsittääkseni pitäisi vaikuttaa äänenlaatuun, koska PCM on häviötöntä myöskin. Aivan kaikissa satasen soittimista ei kuitenkaan PCM-muunnosta välttämättä saa tehtyä joten asia on otettava muissa laitevalinnoissa huomioon. AVS:llä pitkä kattava ketju ko. kamppeesta.
Muistelen lukeneeni, että kovaa luukuttaessa alkaa edessä oleva valo vilkuttaa... Näissä omissa 8040 tuo valo palaa ainakin koko ajan, eli ilm. tämä on muuttunut vanhoihin verrattuna?
Isoissa malleissa (8040:stä lähtien) valo muuttuu vihreästä punaiseksi kun signaalitaso on liian suuri.
Kaiuttimissa ei ole mitään erillistä vilkutustoimintoa. Vilkkuminen johtuu signaalitason vaihtelusta ja merkkisignaalin pitoajasta. Jos signaali on vain välillä liian suuri niin valo näyttää vilkkuvan.
Se punainen hälytys tulee vasta aivan äärirajan tuntumassa, siis vasta silloin kun kaiuttimen maksimisuorituskyky yritetään ylittää. 8040 mallissa tuo raja on melko korkea. Ainakaan kerrostalossa et pysty ko. asiaa testaamaan ilman että poliisisetä ilmoittautuu välittömästi mukaan testailusessioon. Yksinomaan suorituskykyhälytin on kyseessä, eikä punainen valo siis välky signaalin mukaan muuten vain kovaa soitettaessa mitenkään discovalon omaisesti, jos kuitenkin pysytään suorituskyvyn rajoissa.
Mikähän olisi lääke ongelmaan, jossa jääkaapin kompressorin päälle- ja poiskytkeytyminen aiheuttaa napsauksen kaiuttimista. Kytkentä vahvistin -> 5051 -> 8020, rca:lla ja hyvillä piuhoilla. Äänivedot vahvistimelle on optisella kaapelilla ja antennikaapeli on kiinni ainoastaan tv:ssä. Kaikkien av-laitteiden sähköt tulevat samasta pistorasiasta.
Hakua käyttämällä löytyi aihetta hyvin läheltä liippaavia vanhempia keskusteluja: Häiriötä tuottamaton jääkaappi/pakastin/yms. Jääkaapin valo räpsii TV-kuvaa Virtapiikkejä vastaan ?? Tämä aihe ei varsinaisesti liity Genelecin kaiuttimiin.
Balansointi auttaa vain siinä tapauksessa että häiriö tulee kaiuttimien signaalikaapeleiden kautta. Veikkaan että se syntyy jo aikaisemmassa vaiheessa.