Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

  1. Eerope

    Eerope Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2005
    Viestejä:
    141
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä taas JIM näyttää edelleen olevan kanavalla 14, tosin puoli yhdeksän aikoihin kuva hävisi kesken ohjelman ja ruutuun tuli ilmoitus "Ei lähetettävää ohjelmaa tai kanava salattu" :confused:
     
  2. warre

    warre Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 366
    Saadut tykkäykset:
    35
    mites muut kaapelioperaattorit,Soneralla ainakin JIM on edelleen toimivana paikalla 14.
     
  3. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eipäs selvinnytkään, kanava kanavahaun jälkeenkin pimeänä. Telkkarin (Sony KDL-32S2010) oma digiviritin ei kanavaa näytä mutta Toppyllä toimii normaalisti...

    Olisiko Welholla jotain tekemistä asian kanssa koska kaapelissa näyttäisi toimivan OK?
     
  4. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    pöh

    ennen analogiputkilaitteet elätti kokonaista korjaajien armeijaa, kun 1-3v . välein hajosi joku.

    nyt saat parin lounaan hinnalla sovittimen.

    95 % ongelmistaon käyttövirheitä. jollei viitsi katsoa manuaalia, voi sanoa RTFM

    tee hieman rakentavaa äläkä itke
     
  5. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Rakenna sinä vain leegolinnojasi ja itke keskenäsi. Jos sinua nykytekniikan puutteet eivät vaivaa, anna sinua ultimate-neroa tyhmempien muiden silti vaivaantua rauhassa.

    Minulla ei ole pulmia DVB-tallennusten kanssa, minä tiedän noin millisekunnin häiriötä katsomalla, että missä kohdassa ketjua vika piilee (voinko minä korjata häiriötä vai en). En tule foorumeille ulisemaan, että yhyy, nyt kuva katosi, ellei kuvan katoamisen syy tosiaan ole lähetyspäässä, ja todellista aihetta ulinaan ole.



    Lueppas koko topikki läpi, ja laske, kun kerran superviisas olet, kuinka moni valittaa jostain asiasta turhaan, paljastaa oman kädettömyytensä teknologian edessä. Eli vika ei oikeasti ollutkaan häiriö lähetyksessä. Jos jonkun (aiheetta) valittajan tikipoksi ei kyennyt tallentamaan jotain ohjelmaa talteen, vika onkin ollut vastaaottopäässä; lähetys sinänsä onnistui normaalisti ja muut (viisaammat) kyllä saivat saman ohjelman talteen. Eli moniko on tällaisia "vääriä" valittajia.

    Sitten panet sen prosenttiluvun muistiin, olkoon se vaikkapa 90%. Eli vain 10% tapauksista vika oikeasti olikin lähetyspäässä ja valitus osui topikin mukaisesti oikeaan kohteeseen tämän vähemmistön osalta.

    Sen jälkeen selaat historiankirjoista, että kuinka paljon ennen muinoin (vuosina 1888-1995) valitettiin lähetys/vastaanotto-ongelmista, ja miten suuri prosentti valittajista itse möhli vehkeeensä käytössä vaikka lähetyspää olikin aivan kunnossa. Luultavasti vain 20% wanhan ajan valittajista oli kädettömiä, ja 80% valituksista oli täysin aiheellisia, todellisia moitteita lähetyspään todellisia vikoja kohtaan. Eli kun kuvanauhuri ei kyennytkään tallentamaan ohjelmaa, vika oli lähes pomminvarmasti lähetyksessä.

    Noita kahta prosenttilukemaa kun vertaa, päätelmä on jompi kumpi:

    a) ihmiskunnan älykkyysosamäärä on romahtanut alle puoleen vuoden 1995 ja 2007 välissä, jokin merkillinen virus on tehnyt ihmisistä tyhmiä, jotka eivät tajua milloin vika on lähetyspäässä ja milloin omassa töpeksimisessä. Ehkä likinäköisyys on levinnyt ja enää ei nähdä painaa REC-nappulaa laitteessa, vaan vahingossa painetaankin Format C: -nappulaa toistuvasti päivittäin. Hirmuinen joukkosairaus on moinen.

    b) ihmiset ovat pysyneet samanlaisina, yhtä viisaina, mutta teknologia on muuttunut kelvottoman paskaksi, hajoilee jatkuvasti, tuottaa jatkuvia murheita, jatkuvaa korjaamisen tarvetta. Ei tallenna ohjelmia vaikka pitäsi, tekstitys katoilee, äänikanavista kuuluu väärät äänet jne.

    c) jokin muu selitysmalli?



    Minä kykenen tallentamaan 99% varmuudella yli 30 ohjelmaa vuorokaudessa, yli teratavun kuukaudessa. Ja jos epäonnistumisia tapahtuu, niiden syy on joko lähetyspään todellinen ongelma (yleensä DVB-lähetyskatko) tai pommiin nukkuminen; en herää herätyskellon ääneen.

    Siis MINULLA kaikki 7 DVB-viritinkorttia toimivat aivan normaalisti, ja vika on "aina" lähetyspäässä, jos minä tulen foorumille ulisemaan jostain puutteesta.

    Sama tilanne vallitsi vhs-kuvanauhurien aikakautena, vika oli aina lähetyspäässä, koskaan kuvanahuri ei resetoinut luvatta itseään, ei kaatunut kesken tallennuksen. Silloinkin vain lähetyskatko tai nukkuminen pilasi tallenteet.



    Minä siis todellakin väitän, että hyppäys digimailmaan on liian radikaali ja nopea ja muutoksen vaatima koulutus puutteellinen. Liian raju muutos kaduntallajalle, ja näemmä myös lähetysketjulle.

    Nykymaailmassa vaaditaan täyspäiväistä videofiliaa, nörttiasennetta, jotta osaa luovia karikkojen lomassa ja tallentaa virheettä kaikki sarjat ja leffat talteen. Sanoisin, että minun lisäkseni tässä maassa on vain muutama yhtä kahjo medianarkkari, joka kykenee tallentamaan Onnen Päivät ja muut monisataosaiset sarjat virheettä talteen. Ulisematta päivittäin ongelmista foorumeilla. Minulta on silti monta jaksoa jäänyt saamatta; kuten jo sanoin: syy on DVB-lähetyskatkoissa tai unen puutteessa.

    Jopa lähettävälle taholle digisiirtymä on ollut liian nopea, koulutus puutteellinen, kun ei kyetä lähettämään virheettä kamaa ilmoille/kaapeliin. Jos lähetyspään laitteet/ihmiset olisivat virheettömiä, minulta puuttuisi ainoastaan pommiin nukkumiseni aiheuttamat jaksot. Mutta nyt puuttuu myös lähetyspään möhlinnän pilaamia jaksoja.

    Ennen asiat toimivat paremmin, noin kaduntallaajan kannalta katsoen. Minun kannaltani muutosta ei ole tapahtunut, minulle tallentaminen on tärkeä asia ja se onnistuu. Ellei onnistu niin itketään ja pannaan onnistumaan.
     
  6. Don MC

    Don MC Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 190
    Saadut tykkäykset:
    39
    Onko muilla ongelmia SubTV Leffan äänien kanssa? Itsellä kanava ollut täsin äänetön jo muutaman päivän. Boksi ilmoittaa "Audio PID not available". Uudet kanavahaut tehty ynnä muuta. Ei auttanut. Ei edes tuon PID:n manuaalinen syöttäminen laitteeseen.

    Turun TV-masto.


    -DMC-
     
  7. MikkoP

    MikkoP Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.07.2006
    Viestejä:
    413
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri eilen illalla katselin SubTV:ltä Sinkkistä eikä mitään ongelmia ollut.
     
  8. Don MC

    Don MC Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 190
    Saadut tykkäykset:
    39

    Kyseessä on siis SubTV LEFFA.


    DigiTV is like a box of chocolates...
     
  9. Hoo

    Hoo Tunnettu käyttäjä

    Liittynyt:
    05.07.2005
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari kertaa olen vilkaissut sitä kanavaa viimeisen viikon aikana, ja molemmilla kerroilla puuttui ääni. Onko se tosiaan ollut koko ajan mykkänä? :hitme:
     
  10. Don MC

    Don MC Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 190
    Saadut tykkäykset:
    39
    On.


    [edit:] Digitalle meni multa tiedote asiasta heti kun selvisi etten ole ongelman kanssa yksin.
     
  11. Tepe_

    Tepe_ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Prosenttina tuossa on vielä parantamisen varaa, jos kerran useamman kerran vuodessa jokin ohjelma jää tallentamatta. Kun kaikki tallennus on täysautomaattista ja tapahtuu riittävän matalalla tasolla, ettei joku softakikkareen tekemä tulkintavirhe pääse sitä pilaamaan, voidaan eliminoida inhimillinen tekijä kokonaan. Tällöin suurimmaksi virhemahdollisuudeksi jäävät yllämainittu katkos lähetyspäässä, sähkökatkos tai vika omassa laitteistossa. Näihin voi sitten kukin varautua haluamallaan tavalla jos katsoo sen tarpeelliseksi: laitteiston kahdennus, UPS, vastaanotto toisesta lähettimestä tai kaapelista jos sellainen on jne. Noilla toimenpiteillä luulisi helposti pääsevän useampaan ysiin, edellyttäen että pohjana tosiaan on täysautomaattinen tallennuspalvelin.
    Oma palvelin on niin ikään softan puolesta täysin luotettava, mutta täysautomaattinen. Yli 10 TiB kuussa, eli 9 kanavaa kahdesta nipusta (käyttäen vain kahta viritintä, kolmas on varalla) tallentuu pikkusormeakaan liikauttamatta. Kun tallennus on triviaalia, varsinainen ajankulutus tuleekin katsottavien ohjelmien valikomisesta ja yllätys, yllätys, itse katsomisesta. Lisää aikaa kuluu, jos tallentaa tavaraa pysyvästi ja haluaa sen olevan edustavassa kunnossa (ProjectX:llä editointi, DVD-authorointi, poltto ja varmistus).

    Pahin ongelma onkin nykyään ajanpuute, kun kaikkea vain hieman kiinnostavaa ei ehdi katsomaan ja authorointia odottavien ohjelmien lista tuntuu vain kasvavan sekin.
    Itse pidän digiaikakauden tallennusta jo ratkaistuna ongelmana, joka vain tuo korostetusti esille kaikki nuo ei-niin-harvoin lähetyspäässä sattuvat munaukset. Muutos on kyllä tapahtunut positiiviseen suuntaan, koska rutiinitoimenpiteisiin kuluva aika on saatu puristettua minimiin.
     
  12. MikkoP

    MikkoP Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.07.2006
    Viestejä:
    413
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katos joo, täytynee vissiin hankkia vahvemmat lasit...
     
  13. Don MC

    Don MC Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 190
    Saadut tykkäykset:
    39
    No nyt näkyy SubTV Leffan AudioPID digiboksin inforuudussa. Saas nähdä illalla kun ohjelma alkaa, jos äänet ovat palanneet.
     
  14. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tuossa selvin ero filosofioiden kesken. Olen ilmeisesti edelleenkin maapallon ainoa tyyppi, joka on ymmärtänyt alkuperäistallenteen huulisynkkailmiön tärkeyden.

    Yritän selostaa asian kaduntallaajien ymmärtämällä tavalla, mutta tuskin onnistun, koska ProjectX:llä ihmiset edelleen tuhoavat ohjelmansa peruuttamattomasti pilalle:

    Minun kaikissa tallenteissani pysyy huulisynkka kunnossa, VAIKKA tallenteet olisivat pullollaan datadroppeja ja muita datakatkoksia, joita syntyy sateella/polttomoottoreista/loistelampuista jne. Eli reaalimaailman puutteellisten radiokelien takia tallenteissa on droppeja. Ja vaikka niissä on droppeja, siitä huolimatta kuva ja ääni pysyvät 100%, siis 100/100 varmuudella kunnossa ajoituksiltaan.

    Jos lähetys oli 123456 freimiä pitkä, tallenteeni on myös 123456 freimin mukaisesti ajoitettu, kuva ja ääni tulevat esiin käsi kädessä oikeilla freimiluvuillaan. Jos kuvadatadropit vievät kuvan pois muutamaksi sekunniksi, ääni silti kuuluu normaalisti, vaikka kuva onkin jumissa. Tai jos äänidatassa on droppeja, ääni on mykkä ja samalla kuva kulkee normaalisti.

    6 miljardilla muulla tyypillä käy niin, että kun he käsittelevät dataa, datalle tapahtuu aikakoodien uudelleenlaskenta, ja datadroppien kohdalla synkroni menetetään. Vaikka huulisynkka olisi ohjelman alussa ja keskellä ja lopussa kunnossa, siitä huolimatta jonnekin on jäänyt datadroppialueita, joiden seurauksena huulisynkka muuttuu, ja synkkavirhe ehkä hissukseen elpyy ennalleen tai seuravassa droppikohdassa korjaantuu kuntoon.

    Editorista riippuen käy niin, että joko:

    a) 123456 freimin ohjelmasta katkotaan vialliset freimit pois, lopputuote onkin enää esim. 123000 freimiä pitkä. Eli jos äänessä oli droppi, sekä ääni että kuva hävitetään siltä alueelta. Tai jos kuvassa oli droppeja, sekä kuva että ääni hävitetään droppifreimien kohdalta. Synkka säilyy, mutta tallenteen pituus lyhenee. Sietämätön tilanne. Kaikki 123456 freimiä täytyy säästää, sanon minä.

    b) yritetään pitää ohjelman pituus 123456 freimissä, eli lisätään äänidroppien kohdalle hiljaisuutta tai kloonataan viimeistä ehjää audiofreimiä. Tästä syntyy ääneen pelästyttäviä katkoksia tai ärsyttävää surinaa. Audioraita on pilalla. Muistutan jälleen, että alkuperäistallenne datadroppeineenkin soittaa audion niin, ettei korva kuule mitään puutoksia, ei aisti mitään puutteita audiossa edes olleen. Mutta editionnin jälkeen ääniraita pätkii tai surisee sietämättömällä tavalla.

    c...ö) monien editointiohjelmien kaikki moodit on testattu, jälki on enemmän tai vähemmän sietämätöntä pätkimistä, nykimistä, surinaa, pörinää, ulinaa, ja kuvan kansa ties mitä hirveyksä. Lyhyesti sanottuna kaikki editointimenetelmät huonontavat kuvaa JA ääntä radikaalisti, tavalla tai toisella. Pilaavat tallenteen. Siksi ei saa editoida.



    Jos siis joutuu isosta datamöhkäleestä pilkkomaan esille haluamansa ohjelman, ja tekemään sille ties mitä authorointeja, saa heittää lopulliset hyvästit huulisynkalle.

    Minä en katsele sekuntiakaan ohjelmaa, jossa huulisynkka heittelehtii sinne tänne. Siksi en siedä Italialaisia leffojakaan, huulien liike ja ääni eivät ole synkassa.

    Se, että 6 miljardia tyyppiä sietää sekuntitolkulla pielessä olevan synkan, ei tee niistä tallenteista hyväksyttäviä. Minä en siedä, vaadin tallenteilta ehdotonta maksimaalista laatua, muuttumattomuutta, aikakoodien koskemattomuutta.

    Ei ole olemassa toistaiseksi keinoa, jolla voisi "ottaa talteen kaiken" ja sitten jälkikäteen pilkkoa datamassasta esille haluamansa. On pakko ottaa file kerrallaan vain se minkä haluaa ottaa.

    Ei toimi fileiden pilkkomisessa ProjectX, ei toimi Mpeg Video Wizard DVD. Huulisynkan ne pilaavat aina. Ainoa softa, jolla saa katkottua paloja irti synkat kunnossa pitäen, on eräs tietty vanha versio softasta Mpeg Video Wizard 2003. Se osaa pilkkoa fileet niin, että fileessä oleviin aikakoodeihin ja striimeihin ei kosketa. Mutta tuo softa ei siedä sitä, että kesken fileen dataformaatti muuttuu toiseksi (Nelosen ohjelmissa mainoskatkolta palattaessa viimeisissä mainoksissa on laiton formaattimuunnos). On paras tallentaa yksi ohjema kerrallaan. Mieluiten jopa ilman mainoksia pelkät hyötypalat käsipelillä.

    Minun aikani riittää vain noin teratavun kuukausittaiseen käsipelihallintaan. Jokaisen ohjelman käynnistän käsin, lopetus tapahtuu käsin tai itsekseen, annan mennä kymmenisen minuuttia yimääräistä perään jos timeroin.

    Kaikki Ylen ohjelmat on jopa käytännössä pakko käsin käynnistelläkin, koska ei ole keinoa editoida käännöstekstidatoja. DVB-korttini tallentavat sellaista tekstiformaattia, ettei käännöstekstieditoreilla niihin pysty. Onneksi sentään pystyy Playerissä shiftaamaan tekstien synkkaa tuntitolkulla suuntaan tai toiseen. Voi siis katsoa tunnin leikettä, joka pilkottiin irti kymmenen tunnin klöntin keskeltä. Kunhan shiftaa katselutilanteessa tekstisynkkaa muutamalla tunnilla oikeaan suuntaan. Mutta tämä aikavirhe pitää käsin kirjata muistiin, jotta osaa seuraavalla katselukerralla asettaa saman erannon.
     
  15. Tepe_

    Tepe_ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    No olipas vuodatus. Ymmärrän kyllä, että kukaan ei halua tallentaa huulisynkkaviallista dataa. Tuo synkan varmistus on jo kauan tullut tehtyä valmiille tuotokselle: lyhyt vilkaisu pätkän alkuun ja loppuun. Tämän kanssa ei ongelmia ole ollut vuosiin, ellei vika sitten ole ollut jo lähetyspäässä (*KRÖHM*subtv*KRÖHM*) tai ellen ole halunnut tehdä jotain erikoista, kuten ottaa ääniraidan eri kanavalta kuin kuvan. Droppeja esiintyy nykyään aika harvoin, mutta riittävästi potentiaalisten ongelmien havaitsemiseksi.

    Olen kyllä huomannut, että joillakin on ollut ongelmia ProjectX:n synkan kanssa. Voi johtua siitäkin, että jokin ohjelman monipuolisista mutta varsin kryptisistä asetuksista ovat väärin. Todennäköisemmin kuitenkin siitä, mitä sisään syötetään: raa'alla transport stream-muotoisella datalla en ole koskaan epäonnistunut, vaikka siitä olisikin suodatettu erilleen se yksi kanava, jota aiotaan editoida. Tällöin tiedostossa on vähimmillään vain 4-5 eri PID:iä: PAT, PMT, PCR(+kuva), ääni. En sitten tiedä, onko omasta tallennuksestasi pudotettu PCR tai tehty jotain muuta fataalia, mutta itse en vain ole siinä synkan rikkomisessa onnistunut.

    Miten niin ei ole keinoa? Juurihan tuossa ilmoitin niin tekeväni. Ja mainiosti toimii. Se, että on mahdollista tehdä jotain vaikeasti, ei tarkoita, etteikö olisi olemassa saman lopputuloksen tuottava, mutta paljon helpompi keino.
     
  16. blondi77

    blondi77 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2006
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    :weep: Woe että, toivottavasti ny ei ainakaan koko iltaa ole kanavat pimeenä
     
  17. abmas1

    abmas1 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2006
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVB-G
    Tuossa selvin ero filosofioiden kesken. Olen ilmeisesti edelleenkin maapallon ainoa tyyppi, joka on ymmärtänyt alkuperäistallenteen huulisynkkailmiön tärkeyden.

    Telkkariohjelmista puhutaan siis...?

    Kiitä onneasi, että asut SUOMESSA, etkä esim. Saksassa, Ranskassa, tai Venäjällä, jotka ovat dubbauksen luvattuja maita. Eihän niitä kukaan saa 1:1:een millään, vaikka taitavia ovatkin.

    Luulisi silloin hermosi riekaloituvan?!? :confused:

    Ja siis ihan ilman sarvia ja hampaita! :thumbsup:

    [edit] Tai eihän Venäjällä voi puhua muusta kuin tympeästä, monotonisesta monologista, verrattuna siis Saksaan/Ranskaan...
     
  18. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tuolta saa impattua kasaamani rarrin, jossa on 3 pientä Mpeg2-videopätkää yhdestä leffasta:
    http://www.mediafire.com/?6cdujdge5bf

    Kussakin pätkässä on datadroppeja, pieniä tai suuria, säätila ilmeisesti aiheuttanut, tai ohiajanut kipinöivä mopo. Ihan normaalia elämää antennitalouksissa, datadroppien olemassaolo.

    Kuvassa näkyy erot palojen 1 ja 3 kuvanlaadussa, (pala 2 testaa audioraidan pilaantumista editorissa):

    [​IMG]



    Jos joku osaa koostaa noista kolmesta videopätkästä yhtenäisen Mpeg2-fileen, jonka laatu EI huonone editoinnin seurauksena, hän on universumin neroin guru ja ansaitsee NASA:n erikoispalkinnon (luultavasti hänet myös leikellään viipaleiksi NSA:ssa, Alieniksi luultuna, koska ihmisen kyvyillä editointi ei onnistu).

    Pala 1 on sellaisenaan katsottuna ihan kunnossa. Editoinnin seurauksena kuvaan tule pahoja leegoja eli kuvanlaatu romahtaa kelvottomaksi editooinnin seurauksena.

    Pala 2 on jo sellaisenaan katsottuna buginen, mutta sentään ei tuon pahempi, ongelmaan ei sentään kuole. Editiotuna kohtaus muuttuu kelvottomaksi, joko ääni menee entistä pahemmaksi, tai kuva, tai molemmat.

    Pala 3 on kuin pala 1 eli mitään vikaa ei siinä huomaa jos sellaisenaan katselee, mutta editoituna kuvaan tulee kamalia virheitä.



    Kun kyseisen leffan katselee sellaisenaan, datadroppeineen päivineen, ihminen aistii pelkästään yhden virheen koko leffassa (pala 2).

    Jos kyseisen leffan kaikki irtopalaset editoi yhdeksi Mpeg2-fileeksi tai jopa authoroi viralliseksi DVD-Video-kiekoksi, vikoja ilmestyykin esille lukuisia, vähintään nuo kolme, mutta todennäköisesti tusinakaupalla muitakin; minulla ei ole aikaa koko leffaa kärsiä kuva+äänihäiriöisenä eli editoituna, ja laskea vikojen määriä ja aikakoodeja. Pahimmillaan koko loppuleffan äänisynkka sekoaa ensimmäisen datadropin kohdalta, eikä elvy enää kuntoon. Ei sellaista voi katsella saamatta hermoromahdusta.



    Siitä vaan ProjectX-gurut ja muut editoijavelhot todistamaan kykynsä.

    Pankaa lopputuote samaan paikkaan ilmaiseen jakoon. Ellei kukaan kykene koostamaan noista irtofileistä yhtenäistä filettä, joka näyttää ja kuulostaa yhtä hyvältä kuin irtopalaset, olen osoittanut todeksi filosofiani; fileet täytyy pitää koskemattomana, niille ei ole mitään tehtävissä (paitsi pilkkoa entistä pienemmiksi murusiksi eräällä tietyllä softalla).

    Piruuttanne voitte lisäksi kokeilla miten editorinne pilaa nuo irtopalatkin, eli ottakaa yksi pala editoriin ja tallentakaa file eri nimellä talteen. Jos ei muuten onnistu niin lyhentäkää leikettä kummastakin päästä yhden I-freimin verran ja sitten talteen eri nimellä. Ja kun uutta filettä katselee+kuuntelee, se on mennyt huonoon kuntoon. Editori pilasi sen. Koska teillä ei varmaankaan ole käytössä softaa, joka kykenee pilkkomaan fileet koskematta sen aikakoodeihin.
     
  19. Yogi

    Yogi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    1 007
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pikku Kakkosen "Transu"-koiraa ei näkynyt Elisalla digitaalisena, myös YLE1, FST, Teema, Extra, SubTV, JIM ja Urheilukanava olivat pimeänä. Tilanne korjaantui juuri ennen klo 18:ta. ASPA ei tiennyt mitään, ehdottelivat että minun päässä on vikaa? :mad:

    Onneksi makkarin wanha analogi-Nokia pelasti uhkaavan tilanteen; kylmä hiki kerkesi kyllä tulla.
     
  20. Yogi

    Yogi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    1 007
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo mopon tms. ajoneuvon aiheuttama kipinähäiriö kiinnostaa, onko tuo "MUTUa" vaiko peräti "VATIa" ?
    Minun käsityksen mukaan tuon tyyppisten kipinähäiriöiden spektri jää VHF:lle, vieläpä keskittyen alapäähän eikä "häiriötehoa" juurikaan ole enää UHF:llä. Sähköjunan virroittimesta johtuvan kipinähäiriön kyllä kuulee ULAlla - kehnolla signaalilla - ISO sähköteho ja sähköhäiriö.
    Huipparien tms. taloyhtiön sähkömoottoreista en osaa sanoa - ko. häiriötehotasot voivat olla joskus suuriakin, Digita tietää.