... tai silloin kun ei halua toppyn kiintolevyä irroittaa, voi siirtää Antares-softan avulla pitkin USB-piuhaa. Tai toppyn omalla Altair-softalla. Tosin USB:n kautta 1 GB siirtämiseen kuluu luokkaa 5 minuuttia. Eli hidasta on. Toppyssa ja Windowsissa on omat, hieman erilaiset pelisääntönsä siitä, mitä merkkejä nimissä saa olla. Toppy esim. sallii nimessä kaksoispisteen, Windows ei. Tietyt merkit ohjelmien nimissä hieman hämäävät toppya, en niitä enää ulkoa muista. Ääritapauksessa tallenne jopa katoaa kokonaan näkyvistä, kunnes sen tiedostopääte käsipelillä - esim. Antareksen kautta - muutetaan oikeaksi (.rec). Esim. PlasmaEPG osaa muistaakseni ottaa ne tietyt erikoismerkit lennossa pois ohjelmien nimistä.
OT: Ä-kirjain ohjelman nimen ensimmäisenä merkkinä aiheuttaa myös Topfield TF600PVRc boksissa tiedostoluettelon sekoilua tyyliin "100 Äällä alkava elokuva" näkyykin "Ä100 Äällä alkava elokuva". Usein ensimmäisenä merkkinä on kuitenkin joku näkymätön merkki, joka näkyy tietokoneella Altairissa muistaakseni |-merkkinä. Lisäilin viikonloppuna elokuvien nimien perään niiden IMDB-arvosanat, jotta edes suurinpiirtein tietää, mitkä elokuvat kannattaa katsoa. Samalla poistin nuo näkymättömät merkit nimien alusta ja sain aikaan tuota sekoilua Ä-kirjainten kanssa.
Joo... kyllä minulla hyvät työkalut siihen vaihtoon ja olen aikeissa tehdäkin sen. Mietin vain että pitäskö samalla vaihtaa joku puolijohde tai vastuskin? Kokeilin tuota Tophdrw-ohjelmaa mutta se ei edes löytänyt mitään ohjelmaan sopivaa levyä. Siitä syystä aloin miettiä tuota alijännitteisyyden aiheuttaman ongelman mahdollisuuta. Ihan mielenkiinnosta otin ja kurkkasin työpaikallani yhden Handan'in sisään ja kaskummaa... siellä oli pullahtaneita konkkia. Pitänee kysästä av-laitteita ylläpitäneeltä henkilöltä että olisko sillä preikanneita bokseja varastossa.:thumbsup:
TF500PVRt-boxini oli lähes koko ajan sähköt päällä tallennusten takia. Vähän kahden vuoden takuuajan päättymisen jälkeen kanavien vastaanotossa alkoi ilmetä ongelmia. Aluksi häiriöt olivat vähäisiä pikselöitymisiä, mutta pahenivat lopulta isoiksi laatikoiksi ja kuvan pysähtelyksi. Vaihdoin kondensaattorit Blurayn toimittamiin (14 kpl) ja laite toimii nyt moitteettomasti. Topfieldin teknisen tuen epäilys kohdistui antenniverkon signaaliin, vaikka TV:n vastaanottimella kuva näkyi ongelmitta. Heidän mukaansa tallentavat boxit vaativat parempaa signaalia kuin TV:n virittimet. Kanavien haku -valikossa näkyvä signaalin taso ja laatu tulisi heidän mukaansa olla vähintään 80% ja ne eivät saisi heitellä. Ennen kondensaattoreiden vaihtoa signaalin taso oli kaikilla kanavilla yli 90%. Laatu oli vähiten pätkivillä kanavilla yli 90%, vaihteli enemmän pätkivillä välillä 84-86% ja yhdellä välillä 77-78%. Kondensaattoreiden vaihto ei muuttanut signaalin tasoa, mutta laatu on nyt kaikilla kanavilla 99% stabiilisti.
Meillä TF600PVRc digiboksin kuvaan alkoi ilmaantua neliömäistä häiriötä viimeisen viikon aikana. Eilen häiriötä alkoi ilmaantua tiheämmin, joten vertailin kuvaa television oman virittimen kuvaan. Siinä ei ollut lainkaan häiriötä. Digiboksi näyttää signaalin tason heittelevän jatkuvasti jossain 60 % ja 90 % välillä. Yksi virtalähteen (Insung Electronics P-2800) kondensaattoreista (C11) näyttää selvästi pullistuneelta. Pitää kokeilla saisiko tästä vielä konkat vaihtamalla toimivan boksin.
Boksi tuli kuntoon kondensaattoreiden vaihdolla. Kaveri laittoi ne paikoilleen, koska itse ei ole tullut juurikaan kolvailtua. Kiitokset bluraylle kondensaattoreista.
Yksi juttu vielä, joka on näemmä varsin yleisesti vastaantuleva useimmille virtalähteen korjaajille. Laitteen kiintolevyn joutuu varsin usein ainakin alustamaan eli "formatoimaan". Riippuu tietysti siitä, onko virtalähteen korjaamisen kanssa vitkasteltu vaiko ei. Yleensä sitä virtalähdettä ei korjata kuten tämän säikeen otsikossa kehotetaan: "Ajoissa". Näköjään virtalähteen korjaamiseen ryhdytään vasta kun on boksi muuttunut sekoilujensa vuoksi käyttökelvottomaksi. Edessä on joko täysromutus ja uuden osto, tai sitten onnensa kokeileminen josko se virtalähdettä korjailemalla vielä lähtisi käyntiin. Yleensä noissa tapauksissa ainakin tiedostojärjestelmä levyllä on ottanut hittiä - ja sen levyn joutuu ainakin alustamaan. Mitenkään harvinaista ei ole, että sen levyn joutuu jopa vaihtamaan. Minulta kysellään välillä suosituksia levyistä (joita en voi enkä haluakkaan ruveta antamaan). Levymalleja kun tulee ja menee, ja kuka niiden kaikkien optioiden perässä pysyy? - eikä Topfield ole sen kummemin speksannut minkälainen levy täyttää mitat - joten mahdoton siinä on kenenkään muunkaan ruveta isännäksi isännän tilalle suosittelemaan mitään. Toimiva levy + adapterikombinaatio on etsittävä kokeellisesti. Jotain vinkkejä toimiviksi todetuista levy + adapterikombinaatioista voi etsiskellä täältä foorumeilta, viimeaikaisia kokemuksia painottaen (max 12-24 kk vanhoja). Eräs tämmöinen säie on esim. tämä http://www.toppy.fi/keskustelu/topic/20-kovalevyn-vaihtoa/page__st__360 Sen verran neuvoisin kuitenkin, että kun vaihtaa isompaan levyyn, niin ei kannata liian ahneeksi ruveta. Vaikka 2 TB levy näyttääkin lähtevän skulaamaan aluksi Topparissa ongelmitta, vaikuttaa sen kokoinen levy menevän herkemmin levyjärjestelmänsä puolesta sekaisin vähän ajan päästä kun levy rupeaa täyttymään. Joten kannattaa pitää ne levyjen koot säällisinä. Topfield itse käyttää max 500 GB SATA-levyjä, joten se lienee turvallinen vaihtoehto. Max 1 TB lienee vielä toimiva - mutta mitään takeita en anna. PS. Niin, ja suosittelen edelleen otsikon mukaista toimintaa: korjaamista ajoissa. Selvennökseksi todettakoon - ellei se jo muuten käynyt ilmi - että ajoissa-korjaamista ei ole se, että boksi on muuttunut käyttökelvottomaksi jatkuvien juntturoiden vuoksi. Siinä vaiheessa damagea voi olla syntynyt jo muuallekin kuin vain virtalähteeseen.... Oma määritelmäni ajoissa-korjaamiselle on tämä: boksin elkot huolletaan heti kun boksista on takuu aika päättynyt. Riippumatta siitä, koetaanko boksissa olevan ongelmia tahi ei. Niitä kun aivan varmasti tulee, niin turha sitä on odotella.
Terve kaikille! Homman nimi on siis se, että jokin aika sitten televisiota katsellessani, kuului TF500PVRc:stä pieni suhahdus, ja laite meni pimeäksi. Täysin mykäksi, eikä lähtenyt enää edes käyntiin. Tilanne oli minulle uusi, sillä koskaan aikaisemmin ei Toppareissa ollut ollut moitteen sijaa (ilmeisesti olen ollut onnekas?). No, suhahduksesta päättelin, että kyseessä oli rikkoutunut sulake, joten laite auki ja lainasin sulakkeen joutilaasta toimivasta dvd-soittimesta testatakseni oliko vika tässä -> ei auttanut, mitään ei tapahtunut, laite pysyi kuolleena. Googlettelin sitten hiukkasen ja törmäsin tähän power-puolen elko-ongelmaan. Rohkeutta riittää, joten ajattelin koettaa konkkien vaihtoa; ei siinä mitään häviä. Netistä löytyvän havainnekuvan ja osalistauksen kanssa Helsingin Partcoon, josta ostin kasan (olikohan 11 kpl) ohjeen (ja asiantuntevan myyjän) suosittelemia uusia laadukkaita kondensaattoreita. Kaikki laitteen orig. konkat näyttivät päällisin puolin ehjille (ei pullistumia, eikä "sähkön" hajua tai palaneen käryä), mutta kolvi käteen ja vaihtohommiin. Omasta mielestäni juottaminen sujui ihan hyvin, eikä kylmiä juotoksia jäänyt. Sitten pistoke sienään ja kokeilemaan: ei tapahtunut mitään. Valoja ei syttynyt etupaneeliin, mitään ääntä ei laitteesta kuulunut, laite ei reagoi mihinkään. Kantapään kautta huomaan, että esim. yllä kirjoitettu nimim. bluray:n ohje ja kannustin toimia ajoissa on täyttä totta... No, olisi pitänyt reagoida aiemmin, mutta itse olen samanlainen kuin useimmat kodinelektroniikka käyttävät kuluttajat, että toimenpiteisiin ryhdytään ja helppiä huudetaan vasta sitten kun on pakko ryhtyä, eli löysät ovat jo housuissa. Ennaltaehkäisevät toimenpiteet ovat jääneet tekemättä siksi että en ole tällaisesta laitteisiin tulevasta kondensaattoriviasta tiennyt. Nyt kysyisinkin, onko kellään vastaavia kokemuksia? Missä vika voisi nyt olla kun tämä kondensaattorien vaihtotoimenpidekään ei auttanut, eli vika onkin (ilmeisesti) jossain muualla? Huolellisuutta kyllä noudatin tarkasti, ja varmistuin siitä että jokainen kondensaattori tuli juotettua oikeinpäin. Kovalevykin saattaa toki olla viallinen, mutta jos näin, niin pitäisihän laitteen kuitenkin lähteä käyntiin. Kovalevyn saa ostettua kaupasta uuden, ja se on asia erikseen. Jännite- tai muita mittauksia en ole tehnyt, kun ei tuo sähkö ole sitä ominta osaamisaluetta, enkä siitä sinänsä oikein mitään ymmärrä. Onkohan mitään enää tehtävissä, vai tulikohan laitteesta kertaheitolla verkonpaino? Kävin ostamassa tilalle Finnsatin FH-05 HDR, ja vaikka siinä onkin hyvä ohjelmaopas, niin en muuten ole laitteeseen tyytyväinen. Halu palata Topfieldiin olisi siis kova siksi että pidän Topfieldistä, ja oma kokemukseni merkistä on ollut hyvä. Käytettävyyskin on ollut jouhevaa ja yksinkertaista, kun TAPeilla on saanut muutamat spessuominaisuudet tuunattua mukavasti. -Mikko
Kyllä minä vähän epäilen, että verkonpaino siitä tuli ja syykin saattoi olla tuo mitä itsekin osasit epäillä: et vaihtanut niitä elkoja ajoissa.
Onko kenellläkään tiedossa millainen poweri mahtaa olla 2401 CI+:ssa ja onko siihen tarpeellista suorittaa sama operaatio? Minulla ei vielä ole tuota boksia, joten en voi tarkistaa, mutta harkitsen tässä koko ajan sellaisen tilaamista. Pariin vanhaan 51xx:aan olen konkat vaihtanut, joten toimenpide on tuttu.
2401:n virtalähteen valmistajasta ei ole tietoa, mutta mallimerkintä on AD-09002/T, revisio v1.1 ja päiväys 13 Aug 2009. Virtalähde näyttää aika lailla tältä, mutta komponenttien sijoittelu on vähän toinen (kuvan virtalähteen revisiomerkintä on v1.0). Kun itse avasin laitteen kovalevyn vaihtoa varten, tarkastin myös virtalähteen. Samoja Sam***-elkoja siinä on käytetty kuin vanhoissakin Toppyissä. Eli takuuajan päätyttyä kannattaa vahvasti harkita virtalähteen huoltoa.
Ok, kiitos tiedosta. Bluray, onko suunnitelmissa tehdä valmis konkkasatsi ja ohjeistus noille 2401 CI+:n powereille (jos niitä nyt sitten on erilaisia)? Jos on, niin minä ainakin olen kiinnostunut ja veikkaan että niin on moni muukin.
Ei nyt vielä varsinaisesti suunnitelmissa ole (kyseinen vehje on vielä ainakin vuoden takuun alla varhaisillakin ostajilla ja suosittelen aina ensisijaisesti käyttämään takuun palveluksia hyväksi, jotta p*skoja virtalähteitä tekevä taho saa vähän shaissea takaisin tuulettimeen itsekin ;-) Mutta katsotaan nyt kun kokemuksia karttuu millekä sitä pitää alkaa. Ilmeisesti 2401:ssä ei tuo virtalähde ole aivan saman kokoluokan stabiliteettiongelma kuin esim. joissain myöhemmän valmistusajan TF500 bokseissa (mm. P1500 virtalähteellä). Niissähän mentiin lopulta takaisin ORTP-831 käyttöön, tosin eri alihankkijan kautta hankittuna. Konkat eivät kyllä parantuneet alihankkijankaan vaihdoksella. Mutta 2401:n virtalähteissäkin on käytetty kiinalaisia konkkia, joten eiköhän porsiminen ala noissakin 3-4 vuoden "kypsässä" käyttöiässä laajemmin. Sen kauemmin korealaisten mielestä ei muutaman sadan euron digipoksin tartte kestää.
Niin. Hankit omakertomasi mukaan boksisi Saksasta. Ehken ihan Saksan suoratilailijoita tarkoittanut ajankohtahaarukoinnillani.
Totta. Pääsit pätemään, pointsit sulle tuosta. Tekstissäni oli vahingossa mainittu 2401. Tarkoitin 2400:sta - minkä varmaan suurin osa osasi päätellä asiayhteydestä kun kerran suoraan minulle osoitettuun 2400-aiheiseen kysymykseen vastasin.
Varmaankin suurimmalla osalla konkkien vaihdosta kiinnostuneista on noista juuri 2401-malli. Itsekin olen harkinnut sellaisen ostamista, jos Topfieldin Suomen maahantuoja ei saa aikaiseksi myydä tallentavaa HD-boksia TAP-tuella.