Kysynpäs täälläkin kun tuonne omaan threadiin ei tullut vastauksia. Eli pitäisi liittää PS2, vahvistin, DVD-soitin ja TV toisiinsa. Tvssä ei ole muita liitäntöjä kuin scart, video ja audio. Vahvistimen takapaneeli:http://www.yamaha.com/YECDealerMedia/adgraphs/products/DBP_RX-V361.jpg Ja DVD-soitin on ihan perus halpa HDMI soitin.
PS2 kannattaa liittää optisella vahvistimeen ja scartilla telkkariin. DVD-soitin digitaalisella coaxialilla tai optisella vahvistimeen riippuen siitä kumpi soittimesta löytyy ja scartilla telkkariin. Jos telkkarissa loppuu scart-liittimet niin sitten vaan jotain scart jakajaa kehiin.
Joo, kiitos. Nyt on sitten suunnitelmat muuttuneet. Kaikki muuten samallai mutta PS2 välistä pois. Eli ainoa kysymys on se että liitänkö Tvstä mitään muuta DVD-soittimeen kuin scartin? :
Voiko kahden komponenttivideolaitteen kuvat kytkeä RCA y-adaptereilla telkkariin, jossa on vain yksi komponenttisisääntulo, niin, ettei kuvanlaatu kärsi? Tarkoitus olisi siis saada Wii ja Sonyn CMT-DH5BT samaan telkkariin kiinni. Toinen vaihtoehto on S-Video. Onko S-Video DVD-elokuvien katselussa olennaisesti huonompi kuin komponenttivideo? (Tiedän tekniset erot) Tiedän myös, että tuo Sony ei välttämättä ole monessakaan suhteessa paras valinta ainakaan hifimielessä eivätkä liitännät ole parhaat mahdolliset. En voi kuitenkaan käyttää systeemiin paljon rahaa ja tuon laitteen muut ominaisuudet ovat aika lailla sopivat, joten siitä on turha keskustella täällä
Y-haaroitus teoriassa onnistuu (3 kpl Y-haaroja tarvitaan), kunhan enintään yksi laite antaa kuvaa samanaikaisesti ja muut antajat nukkuvat. Kuva voi himmentyä, tummentua, mikäli antavissa laitteissa on passiivinen vastusjako puskurin nenässä päättämässä siirtolinjaa, mutta täysaktivisella linjapäätteellä varustetut antajat eivät nukkuessaan kuormita eli himmennä kuvaa. Joutuu ehkä lisäämään kontrastia näyttölaitteessa, jotta himmentyneen kuvan saa palautettua entiseen kirkkauteensa. Jos mittaat yleismittarin ohmialueella antavan laitteen ohmit, keskipinnin ja maan väliltä, kustakin komponenttipiuhasta erikseen, näet jo ennalta tuleeko kuva himmenemään. Passiivisti vastusjaetussa nukkujassa näkyy 75 ohmia tai vastaavaa, aktiivipäätetty nukkuja näyttää ääretöntä ohmia, ei kuormita linjaa. Haamujen määrä Y-haarasysteemissä lisääntyy, mutta haitta ei ehkä ole liian paha. SD-kuvalla ainakaan haamu ei ole niin ärsyttävä kuin HD-kuvalla, joten nyt SD-kuvaa käytettäessä (720x576 pikseliä) kannattaa ainakin kokeilla, riittääkö kuvanlaatu omaan silmään.
S-Videon kyllä näkee jatkuvasti, erottaa silmällä paremmista siirtomenetelmistä, myös elokuvaa katsoessa. Mutta kaikkeen tottuu. Kannattaa siis katsoa joku huono leffa ensin, antaa silmän tottua S-Videokuvaan, ärsyyntyä kuvan virheisiin, pilata se elokuvaelämys. Seuraavalla leffalla kuvanlaatu ei enää kiinnitä niin suurta huomiota, voi keskittyä jo itse leffaankin. Muutaman leffan jälkeen on jo tottunut vallitsevaan kuvanlaatuun. Ei kannata tässä yhteydessä korostaa sitä, miten kuvanlaatuerot ilmenevät, se pilaisi katselua entstä pahemmin. Mitä vähemmän tietää kuvanlaatupulmista, sitä tyytyväisempänä pysyy. Minäkin pidin takavuosina putkitöllössä kiinni S-Video-liitäntäisiä tietokoneita, ja pystyin katsomaan leffoja kyseisen liitännän avulla. Se vain edellytti sitä, että kuvanlaatu säädettiin sopivasti kohdalleen, television terävyyssäätimellä korjattiin YC-liitännälle (se S-Video siis) tyypillinen sumeus, jolloin terävyys käytännössä ylsi samaan mihin RGB:llä (tai komponentilla) ylletään. "Säätämättömänä" YC-kuvanlaatu on katselukelvoton. RGB- ja komponenttikuvaa ei tarvitse mitenkään erityisesti "säätää", kuvanlaatu on jo luontaisesti kunnossa.
Mahtava vastaus, kiitos! Pitänee lainata appiukon mittaria niin voi tuonkin ihmetellä ennen kuin ostaa uusia laitteita.
Käykö optinen toslink-kaapeli PS2 optiseen ja vahvistimen (http://www.yamaha.com/YECDealerMedia/adgraphs/products/DBP_RX-V361.jpg) optiseen paikkaan?
Ei pahalla, mutta pienellä vaivannäöllä näihin melko yksinkertaisiin kysymyksiin löytää kyllä vastaukset googlella tai foorumin haulla. Mutta eihän kysyvä tieltä eksy:thumbsup: Käypä hyvinkin, eipä niitä oikein muita kuluttajamarkkinoille suunnattuja optisia olekaan kuin toslink-kaapeleita.
juu, tuleehan noita tyhmiä kysymyksiä esitettyä. ja olen ´minä tuota koittanut kaivellakkin, mutta en ole löytänyt. kiitän.
Taas tulee uusi. Jos subbarissa on lähdöt left ja right niin voinko kytkeä ne Y-adapterilla vahvistimen yhteen subwooferlähtöön?
Eli kytkentä vahvistimen subwooferlähdöstä 1xrca > subwooferin left ja right tuloon 2xrca y-haaralla. Toimii kyllä ilman sitä y-haaraakin. Useissa subeissa lukee kumpaan tuloon(l tai r) kytketään, esim. left mono
Juu, subbarin tilasin, mutta saan vasta kesällä vahvistimen jossa on tämä liitäntä. Missähän noista tämänhetkisen vahvarin liitännöistä tuo subbari toimisi? Niitä on Phono, TV/AUX ja Monitor. Olen joskus kuullut että jossain näistä toimisi.
mainitsemasi ovat inputtteja eli sisäänpäin menevien äänien tuloja ja nythän haluat vahvistimestasi ääntä ulospäin ? joten subbari toimii tietysti VAIN output/subwoofer lähdöstä... tuosta takapaneelin kuvastahan sen näet -> http://www.yamaha.com/YECDealerMedia/adgraphs/products/DBP_RX-V361.jpg
Nyt pitäisi sitten liittää komponentit toisiinsa niin, että päästäisiin mahdollisimman lähelle parasta laatua kaikilta osin, mitä nyt laitteet antavat myöden. Kokoonpano on seuraavanlainen: AV-vahvistin: Pioneer VSX-915 ( Takapaneeli ) DVD soitin: Pioneer DV-600AV ( Takapaneeli ) TV: Sony 40W4000 ( Töllö ) Digiboksi: Humax 9500C ( Humax ) PS2 on sitten vielä lisäksi. Kaiuttimia on edessä 2, takana 2. Puutteellinen siis, mutta ei tässä sen enempää. Eli; miten kytketään mistä liittimistä minkä kautta mihin? Äänet pitäisi saada vahvarin kautta. Tällä hetkellä menossa näin: DVD => kuva HDMI:llä => TV, ääni 5.1 analog => vahvari Digiboksi => RGB Scart => TV, ääni kuidulla vahvariin PS2 => kuva komponentilla vahvariin => komponenttina TV:seen, ääni kuidulla vahvarille. Ok? Lähinnä tulee mieleen, pitääkö DVD:n HDMI korvata komponentilla, että saisi progressiivisen kuvan TV:lle? Suoraan telkkariin vai vahvarin kautta? PS2:n voi kytkeä muutenkin telkkariin kuin komponentilla, jos DVD pitää tuoda suoraan telkkarille (vain 1 komponentti telkkarissa). Kommentteja, ajatuksia?
Kannattaa varmaankin kytkeä pleikkarin kuva suoraan telkkariin eikä kierrättää sitä vahvistimen kautta. DVD-soittimen kuva kannattaa ehdottomasti viedä myös suoraan telkkariin ja äänet digitaalisella coaxialilla vahvistimeen. Näin säästäät johtosotkussa kun ei tarvitse käyttää sitä analogista 5.1 lähtöä soittimesta. Muuten kytkennät sitten meneekin kertomallasi tavalla. HDMI:stä saat progressiivista 1080p kuvaa. Eli ei todellakaan kannata käyttää sitä komponenttia. Ainoa syy minkä keksi kuvan kierrätämiseen vahvistimen kautta komponenttina on se, että kuvatuloa ei silloin tarvitse vaihtaa telkkarissa vaihdettaessa pleikkarista dvd-soittimeen.
Aloittelija kyselee vinkkejä seuraavien laitteiden kytkentään, miten saan parhaan äänenlaadun yms. Kuvaa tykille tulee tietokoneelta DVI-HDMI -piuhan kautta ja digiboksilta scart-s-video -piuhan läpi. Tietokoneen ääniliitännöistä en osaa kyllä sanoa varmuudella mitään, kun en noista hirveänä ymmärrä. Yamaha RX-V440 RDS 6.1 (kuva takaa) Optoma HD700X (kuva takaa) 2kpl Tannoy Sensys 1 Handan DVB-T 5000 -digiboksi - S/PDIF digitaalinen audiolähtö - analoginen audiolähtö 2 x RCA
Onko banaaniliittimet hyväksi? Syovätkö ne tehoa tai mitään vastaavaa? Nuo Bilteman liittimet on niin metallisia ja raskaita että ei noista tiedä.. :OI
Syöhän ne tehoa koska signaali joutuu kulkemaan pitemmän matkan (muutaman sentin) Eli ei niistä haittaa ole. Lisäksi Bilteman banaaniliittimet ovat arvostettuja hinta/laatu-suhteeltaan Plazalla.
Eipä siitä taida paljon haittaa olla, kun ovat "metallisia ja raskaita". Enemmän haittaa olisi, jos olisivat muovisia ja kevyitä.