Data ei matkallaan muutu, ellei ole laitevika kyseessä. Kannattaa siis ketjuttaa vehkeet niin, että pärjää halvimmalla kaapelinivaskalla. Jospa esimerkiksi 20 m välimatka on edettävänä mediasoittimesta näyttölaitteeseen: A) vain lottovoittajille: soitin yhdistetään 20 m pitkällä superkaapelilla kiinni suoraan näyttöön, kaapeli maksaa 9999 dollaria ja se on 3 cm paksua taipumatonta tönkköä. Laitteiden liittimet murtuvat myös rikki, laitekaappi tällöin kaatuu meriakvaarion päälle, se romahtaa, haikala karkaa ja syö naapurin mummon suihinsa ja vesivahinkoja tulee kerrostaloon 2,3 miljoonan arvosta. Vakuutus ei korvaa totaalisen idiootin töpeksintää (vakuutustarkastaja näki tönkkökaapelin ja tunnisti ostajan oikeustoimikelvottomaksi, tuollaista kaapelia ei terve ostaisi). B) muille kuin lottovoittajille: soitin liitetään 5 m pitkällä 5 euron tarjouskaapelilla kiinni johonkin, ihan sama mihin. Siitä taas jatketaan samanlaisella piuhalla seuraava 5 m ja 5 euroa seuraavaan vekottimeen. Lopuksi yhteensä 6 kaapelin (=30 euroa yhteensä) ja 5 välilaitteen avustuksella kuva on päätynyt näyttöön. Toimitaan siis sen mukaan mitä laitteita omistaa, ketjutetaan bitit kulkemaan sitä reittiä mitä itse halua käyttää ja millaiset kaapelit itse haluaa ostaa tai omistaa ennestään. Pitkä kaapeli on järjettömän kallis, tulee halvemmaksi ostaa jokin laite siihen väliin ja käyttää kahta lyhyttä kaapelia. Ketjun laitteiden tulisi olla sellaisia, että ne "läpäisevät" bittejä myös StandBy-moodissa ollessaan, eli vahvistavat signaalia vaikka itse nukkuisivat.
Olen liittämässä tietokonetta tykkiin hdmi-kaapelilla. Välillä matkaa on vähän alta kymmenen metriä. Tarkoitus olisi kuva siirtää kahdella 5m kaapelilla ja niiden välille jatkopala. Syy moiseen on se, että minulla on olemassa jo yksi 5 metrin pätkä ja kiinteää asennusta en voi tehdä. Samanlainen toimenpide pitää tehdä äänipuoella koaksikaapelille. Onnistunko ja saanko häiriötöntä kuvaa ja ääntä moisella virityksellä? Olisko kaapeliehdotuksia?
HDMI, äänen optinen ja äänen koaksiaali (S/PDIF) kaapelit ovat digitaalista, eli kaapelina se joko toimii tai ei. Ei siinä ole mitään huonontaa kuvaa tai ääntä mahdollisuutta. Kaikki huonontaa kuvaa tai ääntä ovat analogisten siirtotapojen ongelmia, ei digitaalisten siirtotapojen. Jos haluat jatkaa kaapelia, niin mieti kuinka pitkä kokonaisjohto voi olla. Katso vaikka kuinka pitkiä johtoja on saatavana yksittäisenä pituutena. HDMI-johdot toimivat hyvin noin 15 metrin pituuteen (pitempiäkin on saatavana). Joten tuskin 10 metrin matkalla mitään suurempia ongelmia tulee.
Kannetaan oma korteni kekoon omalla pähkäilyllä. Seuraava liitäntä projekti edessä ja ennen ei ole ollut kuin integroituja paketteja, joten asiasta ei kauheasti kokemusta. Televisio (liitäntöjä 2xhdmi), Vahvistin (liitäntöjä 3xhdmi sisään, 1xhdmi sisään), Popcorn Hour A-100 (Koaksaalilla äänet?), PS3, DVD-soitin (löytyy tästäkin HDMI) Eli miten nuo kaikki laitteet keskenään pelittämään? Kaikki kiinni vahvistimeen ja vahvistin kiinni televisioon? Onko niin yksinkertaista vai joutuuko kikkailemaan enemmänkin? /Janne
Juuri noin eli kaikki vahvistimeen ja vahvistimesta TV:hen. Digitaalisesti jos mahdollista. PS: Muista vetää myös äänet TV:stä vahvistimeen, jos käytät TV:n viritintä.
Kysymykseni vastausta lainaten mieleen juolahti yksi kysymys liitännöistä, kun luin vahvistin/kaiutinpaketin käyttöohjetta. Vahvistimeni ei sisällä skaalainta, mutta dvd-soittimeni osaa taas skaalata dvd-kuvan 1080i/p asti. Voinko silti liittää kaikki laitteeni hdmi-liittimiin ja vahvistimesta hdmi-liittimellä televisioon niin, että skaalaimet edelleen toimivat? Vai pitääkö minun vetää kaikki laitteet erikseen hdmi-piuhoilla suoraan televisioon ja nappaa äänet vaikka optisella tai koaksaalilla vahvisitimen kautta? Jotta esimerkiksi dvd-kuvan saa skaalattua. Kirjoitinkohan tarpeeksi epäselvästi =/ pähkinän kuoressa yritän kysyä siis: Eli toimiiko skaalainominaisuudet tuon viritinvahvistimen läpi vaikka se ei itsessään osaa kuvaa skaalata mihinkään suuntaan? /Janne
Heipä vaan. Eli seuraavanlainen kotiteatteri olisi ensi viikolla kasassa: Televisio: Samsung LE-46A656A (3xHDMI) DVD: Pioneer DV-610AV-K (HDMI) Digiboksi: Topfield TF600PVRc (HDMI) Vahvistin: Sony STR-DB795 Tietokone: Fujitsu kannettava (näytön liitäntä, s-video-liitäntä, äänilähtö 3,5mm) Kaiuttimet: Tannoy Sensys DC2 2kpl, Tannoy Fusion2 2kpl ja Tannoys Sensys DCC. Kaiutinkaapelit löytyy jo. Subbari: XLS200 Eli millä johdoilla ja miten liitettyinä (mistä mihin) saan parhaan mahdollisen kuvan/äänen. Tietokoneelta katson myös videoita TV:n kautta. Yritin ratkaista johto-ongelmaa myös itse, mutta ei siitä oikein mitään tullut. KIITOS jo etukäteen, jos joku kehtaisi auttaa.
Adapteri XLR-liitin 3-nap. uros/RCA-liitin naaras ja RCA-digital-/videokaapeli, kullattu 3m Saanko noilla liitettyä (XLR -> RCA) aktiivikaiuttimet televisioon (RCA -liittimiin)?? Kiitos avusta!
DIY subbarin liittämisestä. Homma varmaankin toimisi kutakuinkin näin: KTvahvari - Feedback destroyer: RCA - XLR FBD - T.amp: XLR - XLR T.amp (sillattuna) - Subbari: Banaanit - Speakon Mielenkiinnosta kysymys. Toimiiko T.amp käytännössä sillattuna jos yhdistää t.ampin speakon lähdöt y-haaroittimella ja vie signaalin sellaisena subille? :hitme:
Moro, Kyseiset banaaniliittimet: http://www.vivanco-direct.com/index.php?main_page=popup_image&pID=469 ja 1,5mm^2 kaiutinjohot kyseessä. Onko toi 1,5mm^2 kaiutinjohto liian "ohutta" noille banaaniliittimille, vai kuuluuko sinne kaiutinjohdon päähän tehdä joku "syltty", jolla kaiutinjohto ruuvataan kiinni? 1,5mm^2 johto ei ainakaan suorana pysy kiinni ko. liittimissä.
Nyt on uusi kotiteatteri setti kasassa (vihdoinkin) niin kysyisin että miten laitteet kannattaa kytkeä keskenään? Olen saanut nuo kyllä toimimaan mutta en tiedä olenko sen tehnyt parhaimmalla mahdollisella tavalla... Tässä laitteisto: Tv: Mirai DTL-642E500 42" ( 2xscart,2xhdmi,av r/l, vga, pc audio) Vahvistin : Onkyo TX-SR606 (4/1hdmi) Dvd-sotin: Sony DVP-NS708 (hdmi) Digiboksi : Finlux perusboksi (toslink,2xscart,av l/r rca:t) Tämä menee vaihtoon seuraavaksi. Kaiuttimet: Edessä: 2x Wharfedale Diamond 9.4 Keskellä: Wharfedale Diamond 9 CM Takana: 2x Wharfedale Diamond 9.2 Nyt laitteet kytketty näin: TVssä hdmi1 kohdassa vahvistin liitettynä. Dvd-soittimelta tulee kuva ja ääni hdmi-pihaa pitkin vahvarilla ja siitä sitten tvhen. Digiboksista kuva scartilla telkkariin ja äänet toslinkila vahvarin kautta. Lisäksi kysyisin että miten saan parhaiten liitettyä tietokoneen kotiteatteriin parhaimmalla mahdollisella tavalla? Keskusyksikkönä toimii vanha Shuttle SN45G josa äänikortissa SPDIF in/out liittimet sekä 3,5mm plugeilla 3kohtaa mihin saa liitettyä johtoja...Täältä näette laitteen tiedot sekä kuvat.
itse ostin thomannilta tuollaiset http://www.thomann.de/fi/hicon_banane_hibm04wht.htm todella hyvät ja tuon harmaan kierteillä olevan "irtokuoren" ansiosta lopputulos on todella siisti ja jämäkkä ilman kutistesukkia tai kolvaamista tms. lopputulos
vastaavan tyyppisiä saattaa saada mutta tismalleen samanlaisia myy vain thomann.de ja hintakin on varmasti halvempi kuin suomessa eli 3e kpl
Omistan Samsung lcd-22A45 tv:n ja Humax CX PVR 9200 C digiboksin noi on yhdistetty normaalitavalla (scart ja kaapeli), mutta telkun äänet kuuluu monona paitsi kuulokkeiden kautta mistä ääni tulee miten pitääkin, eli tarvitsenko jonkun audiojohdon vai onko telkkarin kajarit noin huonot?
Tossa vedin takakaiuttimille 2,5mm2 kaapelit ja huomasin sen jälkeen kun olin katon rajaan kiinnittänyt, että yhdestä kohtaa johto oli vähän nirhautunut ja jokunen kuparisäie oli katkennut. Lieneeköhän tästä äänelle minkäänlaista haittaa... Ei kehtaisi ruveta uudestaan vetämään piuhoja seinälle...
Ei ole haittaa, ja mittalaitekin pitää olla kaapelitutka ennen kuin katkenneita säikeitä pystyy mittarilla todentamaan. Ajattele sulaketta, monissa audiolaitteissa on sulake kaiutinlinjassa. Sulake on tavallaan erittäin ohut "kaiutinkaapeli" ja noin sentin pituinen heikennys. Sinulla on nyt varmaan millin pituinen heikennysalue, ja heikentymän suuruus on vain 0,05 neliömillimetrin luokkaa, täysin mitätön ongelma; sulake heikentää signaalia enemmän. Matemaattisesti laskettuna: ehjänä 2,5 neliömillin kaapelisi kuljettaa 15 ampeerin virran. Kun siitä on nyt katki arviolta 0,05 neliömillin verran kuparia (koko matkalta, oletetaan pahimman kaavan mukaan että jokainen säie on erilliseristetty kuten huippukaapeleissa on) niin nyt kaapelissa pystyy kuljettamaan enää 14,7 ampeeria virtaa. Mikäli pidetään jännite vaikkapa 45 voltissa 3 ohmin kaiuttimen navoissa, ehjä kaapeli kuljetti kaiuttimeen 675 watin tehon 15 ampeerilla. Rikkinäinen kaapeli jaksaa nyt kuljettaa 14,7 ampeeria 44,1 volttia eli 648,27 wattia. Jos siis kuuntelet YLI 648,27 watin JATKUVALLA teholla, kannattaa eristettysäikeinen rikki mennyt kaapeli vaihtaa ehjään. Mutta jos kaapelin säikeet koskettavat toisiinsa, kaapelin tehonsiirtokyky ei ole muuttunut lainkaan, voit kuunnella jatkuvalla 675 watin teholla kuten ennenkin. Vaikka sahaisit rautasahalla tavallisen kaiutinkaapelin puoliksi poikki eli 1,25 neliömillin paksuiseksi (millin pituinen heikennysalue) niin sekään ei vielä haittaisi kovin paljon. Millin matkalla kaapeli hieman lämpenee, mutta kestää silti 15 ampeerin jatkuvan virran, koska syntynyt lämpö siirtyy muualle kupariin.
Kiitoksia selvennyksestä. Tuohon suuntaan asiaa maalaisjärjellä päättelinkin, mutta on tota neurootikon vikaa :hitme: Vetäisin tossa kaapelit valmiiksi. Kaiuttimet on vielä postissa, ja rupesi mietityttämään, että näinkö pitää nyt alottaa homma alusta :OI Mutta nyt sain mielenrauhan. Kiitoksia!
Aktiivikaiuttimet pitäis saada kuulumaan. Ongelma on nyt tuo kaiuttinen johdotus. Kauttimen liitin on 3,5mm stereo liitin(esm korvakuuloke)ja esivahvistilähtö on käsittääkseni normi rca miten tällaisen ongelman ratkaisen? Onko adaptereita tai valmista piuhaa jossa olisi kyseisen malliset liitännät. En osaa hakea oikenlaista ratkaisua. Voisitteko vähän valaista asiaa.