Kannatatko Sipilän hallituksen politiikkaa?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana vemkki, 17.09.2015.

?

Kannatatko Sipilän hallituksen politiikkaa pääpiirteissään?

  1. Olen kannattanut alusta asti

    15 ääntä
    17,9%
  2. En kannattanut aiemmin, kannatan nyt

    3 ääntä
    3,6%
  3. Kannatin aiemmin, en kannata enää

    9 ääntä
    10,7%
  4. En kannattanut aiemmin, enkä kannata nytkään

    53 ääntä
    63,1%
  5. En osaa sanoa

    4 ääntä
    4,8%
  1. elmac0

    elmac0 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    701
    Saadut tykkäykset:
    130
    Niin, voihan se olla, että voimme vielä jokusen vuoden viivytellä välttämättömien rakenneuudistusten tekemistä, pitää kiinni siitä ettei kenenkään tarvitse luopua saavutetuista eduista ja uskotella, että talouskasvu on ehtymätön luonnonvara. Kenties jotkut onnekkaat ehtivät nostella eläkkeensäkin ennenkuin kupla puhkeaa. Mutta eikö tämä ole aika itsekästä?
     
  2. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 697
    Saadut tykkäykset:
    879
    Rikkaat luopukoot, he kuppasivat rahat. Köyhillä ei ole varaa.
     
  3. elmac0

    elmac0 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    701
    Saadut tykkäykset:
    130
    Eli yhteenvetona mielestäsi meidän kannattaa velkaantua miljardeja vuosi toisensa jälkeen, ja tämä on ihan okei, koska rikkaat maksavat ne aikanaan sitten takaisin?
     
  4. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    71 dB elää jonkinlaista ikuista 80-lukua. Maailmaa, jossa on etuoikeus kinastella vain siitä kenelle jaetaan eniten.

    Todellisuus on se, että valtionvelan kehitys on hälyttävällä uralla ja rakenteelliset uudistukset ovat välttämättömiä. Jostain syystä puoli miljoonaa työtöntäkään ei vain ole mennyt jakeluun minkäänlaisena ongelmana tai häiriöindikaattorina.

    Pienikin talouskasvun uutisointi nähdään rahankiiltona silmissä, mitä etuuksia nyt voidaan nostaa.
     
    elmac0 tykkää tästä.
  5. vemkki

    vemkki Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    4 037
    Saadut tykkäykset:
    354
    Suomi ei ole umpio. Teollisuus työllistää koko ajan vähemmän ihmisiä ja toisaalta työpaikkoja katoaa ulkomaille. Tilalle tulee huonosti palkattuja palvelualan työpaikkoja. Vaikka Suomen rikkailta nyhdettäisiin kaikki rahat, ei se hetkeä kauemmin lämmittäisi, koska elämme globaalissa markkinataloudessa.
     
    elmac0 tykkää tästä.
  6. Tilt-type

    Tilt-type Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Näkökulma: Höpöhöpö mitään natsitervehdyksiä

    Loikkarisakki valehtelee minkä ehtii. Tämä natsiterveys-perustelu kuvastaa hyvin sitä miten onttoja ja keksimällä keksittyjä nuo perusteet ovat.


    Helsingin Sanomissa hyvä kirjoitus näistä loikkareista: Perussuomalaisista loikanneiden teko voi kostautua vaaleissa – Halla-aho taas sai melkoisen opetuksen politiikasta

    Satoja viestejä Hommaforumille naputelleen ja voiton jälkeen Halla-ahoa onnitelleen Simon Elon kohdalla tämä muutosprosessi tuntuu erityisen uskottavalta. Tunnemyrsky välittyykin sydäntäsärkevällä videolla, jolla Simon Elo kertoo perussuomalaisten hajoamisesta.



    Toinen kohta tuosta HS:n kirjoituksesta:
    Juuri tätä asiaa olen miettinyt paljon. Persujen kannatusmenetyksestä suurin osa johtui kansan kurittamisesta. Tämän voi huomata kyselyistä, joissa persujen keskimääräisestä kannattajasta on tullut viimeisen parin vuoden aikana selvästi oikeistolaisempi ja maahanmuuttokriittisempi kuin aiemmin. Eli ei-oikeistolaiset ja ei-maahanmuuttokriittiset lähtivät selvästi suuremmissa määrin kuin oikeistolaiset ja maahanmuuttokriittiset. Juuri siksi Halla-ahon linja hallituksessa jatkamiselle olisi ollut perusteltu ja sillä olisi ollut kentän tuki.

    Tuo loikkarisakki jatkaa hallituksessa tehden hyvin oikeistolaista politiikkaa, mutta yrittävät esittää itsensä "pienen ihmisen asian puolustajina" ja Halla-ahoa parempina ihmisinä. Loikkarit eivät jostain syystä näytä ymmärtävän, että tuo pienen ihmisen puolustusjuna syöksyi jo kaksi vuotta sitten rotkoon, kun kansa näki kusetuksen läpi. Timo Soini tietää kyllä pelin juonen ja eiköhän tässä nyt lähinnä nautita matkustelusta ja samalla kirjoiteta Timpan kirjaan yhtä chapteria ("Hallitukseen menin ja vastuuni kannoin loppuun asti. Ei Timolla (sic) ole tapana jättää asioita kesken").
     
  7. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
  8. latexii

    latexii Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 210
    Saadut tykkäykset:
    612
    Oikeasti kuva on otettu 11.6. ja siinä esiintyvät henkilöt osallistuvat presidenttiehdokasta koskevaan äänestykseen.
    Jos katselee maailmaa tuolla tavalla, ei ole ihme, että natseja näkyy siellä ja täällä ja että tuntuu vähän turvattomalta. (ps. woodstockissa oli v2011 700 000 natsia)

    MWhwhwhwhahahaa *huutonaurua*

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 14.06.2017
    Tilt-type tykkää tästä.
  9. bohol

    bohol Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Eikös yleensä jenkeissä valtion velan lyhennys onnistu demokraateilta kun taas kasvatus ...
    Täällä sekoomushallitus = huonosti menee
    Korjaus = demareilla

    Hallituksen tärkein asia on pitää heikommista huolta.
    Mitä virkaa sillä muuten edes olisi ?

    Tosin yksikään puolue ei osaa enää katsoa tarpeeksi tulevaisuuteen =tekoäly ja robotit.
    Hallituksen tulot on tulevaisuudessa haettava muualtakin kuin veroista.
    Pitäisi eläkevakuutusyritykset yhdistää ja lopettaa eläkkeet ja työttömyysturvat = tilalle perustulo
    Valtion olisi laitettava tuloistaan joku tietty prosentti kasvamaan sen jälkeen perustettavaan yhteis rahastoon tuloa (niinkuin nytkin eläkkeistä tehdään).
    Eli valtion olisi hankittava pääomaa joka tuottaa, ei vähentää.
    Myöskin valtion menot autommaation ansiosta tullee työvoiman osalta pienenemään mutta toisaalta perustulon myötä kasvamaan.
    Hyvinvoinnin jako ei voine olla enää pelkästään palkkaan sidonnainen eikä valtion tulot veroihin.
    Ainakin itse alkaisin kyllä nyt viimeistään varautumaan varmistamaan tulevaisuuden tulot ja menot sekä ihmisten hyvinvoinnin.
    Valta väkisinkin pitää ottaa valtioille enemmän takaisin yrityksiltä ja ammattiyhdistyksiltä.
    Globaali ja liberaali talous ei sitä tee.
     
    Viimeksi muokattu: 14.06.2017
  10. elmac0

    elmac0 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    701
    Saadut tykkäykset:
    130
    En tiedä onko ongelman laajuuskaan ihan iskostunut tajuntaan kaikille vielä. Jos päättäisimme että meillä on tästä lähtien omat tulkinnat ihmisoikeusjulistuksista jotka eivät koske rikkainta osaa väestöstä voisimme varmaankin pakkohuutokaupata vaikkapa tuhannen ärsyttävimmän miljonäärin (montako meillä edes on?) omaisuutta miljoonan euron edestä jokaiselta. Tämän hienon alun jälkeen voisimme lyhentää velkaa 105 miljardista 104 miljardiin. Siis alle yhden prosentin.

    @bohol Olen aiemmin sanonut, että työvoiman tuottavuus ei voi nousta ikuisesti (tämä on ikuisen talouskasvun edellytys) ja väittänyt, että suurimmat tuottavuusloikat on jo otettu. Robotiikka lienee paras argumentti jälkimmäistä väitettä vastaan. Roboteilla on potentiaali nostaa tuottavuutta per työntekijä huimasti nykyisestä. Tästä tulee seuraamaan polarisoituva työmarkkina jossa osa ihmisistä on huikean tuottavia ja osa taas ei. Joudumme luopumaan siitä vanhanaikaisesta ajatuksesta että palkalla pitäisi tulla toimeen, toisin sanoen yhdistämään tulonsiirtoja ja ansiotuloja. Perustulo olisi tosiaan tässä yhteydessä luonteva työkalu.

    Olen eri mieltä valtion varainhankintamekanismeista. Valtio on ihmisiä varten eikä päin vastoin, sen ei mielestäni kannata alkaa riskisijoittajaksi vaan jättää tämä toiminta kansalaisille. Verot on järkevä tapa hoitaa valtion tulopuoli tulevaisuudessakin.
     
    mdk 5.1 tykkää tästä.
  11. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 697
    Saadut tykkäykset:
    879
    Maailma muuttuu koko ajan. Eihän se mitä on nyt jatku loputtomiin. Jos Suomi ymmärtää ottaa esim. Cleantechissä tai robotisaatiossa kaikki hyödyt irti, niin tuskin velkaannutaan. Suomi ei voi menettää Nokian kännykkäbisnestä kuin kerran.

    Etkö itse sitten ole suojelemassa etuoikeuksiasi? Helppo se on ottaa toisilta pois, mutta mitä sitten kuin sinun taskuillesi tullaan? Ainakin korkeasta verotuksesta itketään kovasti. Tai itketään maahanmuuttajista, jotka tulevat tänne ja pilaavat meidän etuoikeuden asua hyvässä maassa. Emme elä enää 80-lukua, mutta ei maailma elä 2010-lukuakaan ikuisesti.

    Eikö Sipilän hallitus ole rakenneuudistuksia kuten Sotea sitten tekemässä? Minusta tekee väärällä tavalla, mutta ainakin tekee, joten puheet siitä, että mitään ei tehdä on outoa.

    Kuka väittää, että työttömyys ei ole ongelma? Onhan se nyt tosi iso ongelma, sekä niille työttömille, joilta on riistetty osallisuus, että yhteiskunnalle, joka menettää näiden ihmisten työpanoksen ja joutuu elättämään heitä. Nykyinen globaali markkinatalous vaan ei pysty työllistämään kaikkia. Perustulo on jo 20 vuotta myöhässä oleva rakenteellinen uudistus. Lisäksi pitää hyväksyä se, että kaikki eivät voi olla keskimääräistä tuottavampia työntekijöitä. Joko me kaikki olemme identtisiä klooneja kyvyiltämme (robotteja) tai sitten me muodostamme normaalijakauman, jonka häntäpäässäkin pitäisi työllistyä ja olla osallinen yhteiskunnassa. Kyseeseen tulee valtion pyörittämät "suojatyöpaikat", mikäli moinen "tempputyöllistäminen" on työttömyyskorvauksia halvempaa. Osallisuuden lisääntyminen vähentää bonuksena sosiaalisia ongelmia yhteiskunnassa.

    Kyllä, ja vastaavasti maalataan piruja seinälle velkapeikkoineen. Normaalia politiikkaa, jonka läpi pitäisi osata nähdä todellisuus.
     
  12. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 697
    Saadut tykkäykset:
    879
    Eli tarkoitatko, että pitää vaan hyväksyä, että palkallaan ei tule enää koskaan toimeen?
     
  13. vemkki

    vemkki Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    4 037
    Saadut tykkäykset:
    354
    Useimmat tulevat, mutta kaikki eivät. Käytännössä pitäisi mennä Saksan malliin työmarkkinoilla. Pitäisi olla helppoa tarjota ns. paskaduunia, josta ei voida maksaa paljon, ja toisaalta työttömän henkilön pitäisi olla kannattavaa ottaa tällainen homma vastaan sen sijaan että kannattaisi mieluummin roikkua kotona odotellen unelmahomman ilmestymistä.
     
  14. elmac0

    elmac0 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    701
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tai kääntäen, Suomen kohdalle ei voi sattua Nokian kaltainen onnenkantamoinen kuin kerran.

    Aika ison riskin olet valmis ottamaan. Vähän kuin ottaisi kulutusluottoja toisensa perään ja laskisi sen varaan, että kyllä se lottovoitto sieltä tulee. Meille ei edes enää riitä kuusi oikein, lisänumero pitää saada.

    Olemme ymmärtääkseni esimerkiksi Kiinaa reilusti jäljessä cleantechimme kanssa. Luontevaa se onkin, koska cleantechiä kannattaa varmasti kehittää siellä, missä saastuttava teollisuuskin sijaitsee. Eli Kiinassa. Tekoälyprojekteja täällä on, mutta niissäkin etulyöntiasemassa lienevät piilaakson IT jätit.
    Se, että antaisimme kaikille mahdollisuuden olla niin paljon tai niin vähän tuottava kuin itse haluaa/kykenee, ja myydä työpanoksensa vapaille työmarkkinoille käypään hintaan, on tietysti täysin absurdi ajatus ja mitä suurinta työläisen riistoa. Sen sijaan keskushallinnon pyörittämät työleirit eivät ole? Huoh. Eipä tähän oikein ole mitään lisättävää.
     
  15. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 697
    Saadut tykkäykset:
    879
    Valtiontalous on eri asia kuin yksityistalous. Raha on valtiontaloudessa aina jossain. Yksityistaloudessa se on joko omassa lompakossa tai "poissa". Ei edes jaksaisi kinata näistä asioita, koska täällä ollaan niin nupit jumissa oikeistolaisissa mantroissa. Velka voi olla hyvin hyödyllistä valtioilla ja siksi juuri valtiot sitä velkaa ottavatkin, koska säästäminen olisi huonompi vaihtoehto.

    Näkökulma: Hallituksen päätöksenteon halvaantuminen olisi voinut olla hyvä uutinen
    http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005254043.html

    Taloustieteilijöiden epävirallinen konsensus on hyvän aikaa sitten päätynyt tulkintaan, jonka mukaan euroalueen talouskriisi pitkittyi ja paheni useimpia muita alueita pidemmäksi ja pahemmaksi pitkälti juuri täällä tehtyjen talouspolitiikan vakavien vikatikkien takia.

    Vyönkiristykset olivat päättäväinen vikatikki

    Jostakin syystä juuri Suomen ja muiden euromaiden talouspäättäjät ryhtyivät EU-komission ja euroalueen keskuspankin EKP:n patistamina ”tasapainottamaan” taloutta määrätietoisin talouspolitiikan vyönkiristyksin, vaikka meneillään oli vuosikymmeniin ankarin finanssi- ja velkakriisi.

    Ennen aikojaan alulle pannut vyönkiristykset olivat omiaan heikentämään eivätkä suinkaan vahvistamaan taloutta. Talouspolitiikan paniikkijarrutus osaltaan kärjisti heikoimpien euromaiden rahoituskriisejä ja kääntyi laajemminkin tarkoitustaan vastaan heikentäen eikä suinkaan kohentaen talouden tasapainoa.


    Suomessa on oltu vähän unessa cleantechissä, mutta nyt on käsittääkseni vihdoin täälläkin herätty. Jamie Hyneman on parhaillaan tutustumassa Lappeenrannassa protolaitokseen, joka valmistaa polttoainetta ilmasta kaapatusta hiilestä ja vedestä otetusta vetystä aurinkosähkön voimalla. Pakko näitä rooleja on ottaa tai Suomessa ei tehdä mitään, jos kaikki annetaan muille. Suomi tekee sen koulutuksen avulla ja siksi tarvitsemme hallituksia, jotka ovat tiede- ja koulutusmyönteisiä: Lisäävät rahaa koulutukseen vaikka velkarahalla.

    Ihmeellinen fatalistinen asenne sinulla, että globaalin markkinatalouden takia Suomessa pitäisi tehdä paskaduuneja nälkäpalkalla. Hyvin on oikeistolainen aivopesu mennyt perille. Oikeisto ei välitä hyvinvoinnista paskan vertaa. He haluavat vain vapaan pelikentän pääomalle. Pelikenttää tulee antaa vain sen verran, kuin se hyödyttää yleistä hyvinvointia.

    Mistä hiton työleireistä sinä puhut? Minä puhun työpaikoista, joiden ei tarvitse tuottaa voittoa kenellekään, vaan hyöty on osallisuuden kasvu ja työttömyysmenojen vähentyminen. Esim. Posti voisi olla tällainen työnantaja. Palkataan paljon postinjakajia ja ei välitetä voitollisuudesta. Valtio joutuisi laittamaan vähän rahaa toiminnan pyörittämiseen, mutta samalla työttömyysmenot vähenesivät, monet saisivat työtä ja postipalveluja voisi parantaa ja nopeuttaa sen sijaan että mennään 2000-luvulla johonkin 1600-luvun palvelutasoon. Mutta tämä ei käy pääomalle, koska pääoma haluaa Postinkin olevan lypsylehmä.
     
  16. bohol

    bohol Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Epäilen muuten ettei ole juridisesti mahdollista erottaa Persuja ?
    Eli kun persut eivät eroa niin Sipilän on hajoitettava hallitus ja esittää eropyyntö Niinistölle.
    Sen jälkeen olisi koottava uusi hallitus.

    Tulevaisuudessa ei ole välttämättä niin helppo verottaa robotteja ja niiden omistajia.
    Kun työnverotuksella ei tulevaisuudessa päästä tarpeeksi korkealle olisi viisautta olla toisiakin tulonlähteitä ja mieluiten valmiina.
    Jos nykyisen kantaisilla veroilla meinataan tulevaisuudessa kerätä rahat niin miten ?
    tuottava työ siirtyy roboteille ja tekoälylle mitä suurimmissa määrin.
    rikkaus ja varallisuus siirtyy yhä enemmän omisvalle porukalle.
    Niitä ei ole helppoa verottaa kuten tavallista kansaa.
     
  17. bohol

    bohol Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17

    Asiaa !
    Juuri näin.
    Ihmisen ja työntekijän arvostusta ei juuri enää oikeasti valitettavasti ole.
    Kuinka voi paasata työn arvokkuudesta jos sen tekijää ei arvosteta ?
    joko valtion palveluille arvo palveluna eikä liberaalina markkinataloutena
    Tai sitten pienempi palkka + perustulo vaikka tyyliin 1500palkka + 1000perustulo.
    Joka ajaa myös asian.
     
  18. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 697
    Saadut tykkäykset:
    879
    1000 euron perustulo on (vasemmistolaista) populismia, mutta luokkaa 600 euroa on täysin toteutettavissa sosiaaliturvan päivityksenä. Palkkana esim. 1800 euroa 50 % tasaverolla tarkoittaisi 900 + 600 = 1500 euroa verojen jälkeen käteen ja 17 % veroastetta tässä tuloluokassa.
     
  19. bohol

    bohol Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Perustulon tulisikin korvata eläkkeet, työttömyysturvan.lomarahat.sairaspäivärahat jne.
    1000 voi olla ehkä liian vähän. ei missään nimessä liikaa.
    Turha sitä on pitää älytöntä tukiloukku järjestelmää tai eläkepelleilyä.
    Se olisi varsin demokraattinen ja ihmisiä tasa-arvoisempina pitävä.
    Kyllä isommilla tuloilla on ehtinyt hankkia varallisuutta joten jos kaikille olisi sama perusturva ei siinä pitäisi olla mitään väärää ?
    Sen jälkeen kaikki työ,opiskelu ja yrittäminen helpottuisi samoin ammatinvaihto jne.
    Jos koku ei halua tehdä töitä ei se sitä tee ja kulut on nykyisinkinvarmasti enemmän kuin tonni.
    Turha byrokratia ja pompottelukin vähenee ja hallintokulut jne.
    Turha tehdä asioista liian raskaita ja vaikeita.
    yksilön ja yrittäjän työllistäminen olisi silloin helppoa = maksaa vain tehdystä työstä ja paikallisesti yhdessä sovitusti.
    Ei tarvitse myöskään olla mitään irtisanomisturvaa (ellei toisin sovita) jne.
    Tuosta hyötyy kaikki.
     
  20. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    50 % tasaveroaste, kuulostaapa kannustavalta..