En. Homma meni niin, etteivät rahat vain kertakaikkiaan riittäneet, mutta halusin hoitaa laskun pois. Niinpä pistin sen nettipankissa maksuun seuraavaksi palkkapäiväksi. Jossain välissä tuli muistutuslasku, mutta asiahan oli hoidossa tai peräti jo hoitunut, joten heitin laskun aiheettomana paperinkeräykseen. Kuten myös seuraavan ja seuraavan. Jossain vaiheessa huomasin noin 200,- laskun muuttuneen 5,- myöhästymismaksuksi, jonka kuittasin vittuiluna ja jätin maksamatta. Taitaa olla nyt käräjäoikeudessa ja päätynee sieltä ulosottoon. Menköön. Saatanan nipottajat. Aiheeseen palatakseni. Ruokavarastojen kerääminen kompastuu minulla, kuten varmaan monella muullakin epäsäännöllistä elämää viettävällä siihen, että kun jotakin on yllinkyllin, niin siihen suhtautuminen kokee inflaation. Tämä pätee ihan kaikkeen. Jos jotakin on paljon, niin sitä ei osaa arvostaa kuin ainokaistaan. Kun ruokakomero on täynnä, niin safkaa alkaa myös kulua kun sen riittävyydestä ei tarvitse kantaa välitöntä huolta. Tuohon samaan harhaan nollautuu myös kaupan erikoistarjouksista saatu hyöty. Puoleen hintaan saatua lähtee kulumaan kolminkertaiseen tahtiin.
10 vanukasta ostin eilen ja söin ne naamaani. Hyi hitto, oli vaikea nukkua sen jälkeen. Jos ostaisin 100 vanukasta, söisin nekin viiveettä pois samalta istumalta. En siis todellakaan voi ymmärtää pätkän vertaa niitä, jotka kykenevät hamstraamaan sata tonnia ruokaa kämppänsä ja voivat OLLA SYÖMÄTTÄ niitä pois yhdellä kerralla. Ihme sairaita paskiaisia. On normaalia, että kun ruokaa osuu silmään, on 5 ms aikaa siirtää suuhun kyseinen sapuska, sapuska kun ei tee silmässä yhtään mitään, kirvelee korkeintaan.
Taitaa Karille olla uudet elokuvat tärkeämpiä kuin ruoka? Ajattelin vain kun juuri tilasit muutamalla satasella kiekkoja...
Samaa naureskelin, tilipäivä, tilaanpa satasilla leffoja niin on loppukuusta tekemistä kun voi unohtaa nälän leffoja katsellessa. Karilla tainnut vähän mopo keulia tai inkkareita pudonny kanootista :hitme:
Villieläimillä on tapana syödä aina kerralla niin paljon kuin mahdollista, sillä seuraavasta ateriasta ei ole varmuutta (vrt. DVB-G). Jotkut lajit kuitenkin keräävät varastoja (vrt. Andrei3000). Yritin turhaan etsiä jotain yleispätevää eroa ahmattieläimille ja hamstraajille. Vaikutti aluksi siltä, että ensinmainitut olisivat lihansyöjiä ja jälkimmäiset kasvissyöjiä, mutta molempiin ryhmiin löytyi niin paljon poikkeuksia, ettei jako voinut olla noin yksinkertainen. Lihansyöjätkin jemmaavat usein ylijääviä ruokiaan. Ihminen taitaa olla lajina kaikkiruokainen, joten kädestä suuhun-eläminen on ihan yhtä luontevaa kuin varastojen kerääminen. Toisaalta ylensyöntikin on keino varastoida vararavintoa rasvan muodossa.
Pystyn keräämään varastoja ja pitämään ne koskemattomana (tosin yhtenä iltana tuli vetäistyä varastosta Bringles-perunalastutuubi ja juustodippipurkki) kun syömiseni on niin täydellisen epäsäännöllistä. Arkisin töissä voin olla päivänkin syömättä edes huomaamatta asianlaitaa ja seuraavana päivänä saatan vetäistä grilliltä jättiannoksen kebab-ranskalaisia. Aikuisiällä en muista koska olisin tuntenut ns. kurnivaa nälkää mahassani. Jotain näläntunnetta koen, mutta se vaihtuu nopeasti kevyen seesteiseksi oloksi. Monet työkaverit taas pupeltavat jatkuvasti jotain ja valittavat verensokerin heilahteluista ja huonosta olosta jos pariin tuntiin ei ole saanut pupellettavaa. Elimistöni on kai tottunut tuohon epäsäännöllisyyteen ettei se tunne mitään verensokerin heilahteluita, tiedä sitten.
Ei ole varastoja ydintalven varalle. Ei myöskään omaa henkilökohtaista ydinpommin kestävää väestönsuojaa. Mutta varastot kävi kyllä mielessä, kun oli elintarviketyöläisten lakko. Se tuntuu olevan näin kaupunkilaiselle suurin riski. :thumbsup: Sähkötkin tuntuu nykyään pelaavan Helsingissä käytännössä katkoitta vuositolkulla. Vielä kymmenen vuotta sitten räpsi paljon useammin. Sen sijaan haja-asutusalueella viime kesän myrskyt osoitti, että pahimmillaan voi joutua olemaan ilman sähköä viikkojakin. Tällöin alkaa tulemaan varmuusvarastot jo tositarpeeseen. Aina kun näitä tapahtumia sattuu, niin viranomaisetkin muistuttelee, että kotona olisi hyvä olla varasto parin viikon tarpeisiin. Tällöin aina itselläkin tulee mieleen, että ehkä olisi hyvä pitää ainakin pienehköä varastoa.
Miten veden varastoinnin kanssa? Vesiputkiremontti, vesilaitoslakko, terrorismi, jäteveden joutuminen puhtaan veden joukkoon... Moni seikka voi estää hanaveden käyttämisen. Olisiko järkevintä varastoida nestemäisiä keittoruokia, kuten tomaattikeitto, lihakeitto, hernekeitto jne. Siis steriloituna purkkitavarana, jossa on ruoka ja neste samassa purkissa. Kuivamuonaa (pasta, riisi, kuivatut elintarvikkeet) kun ei voi keittää syömäkuntoon jos vettä ei ole saatavana. .
Itse yritän pitää varastossa tuoremehuja, limonaatia, vissyä ja olutta ruokajuomaksi. Pullotettua lähdevettäkin tietenkin pitäisi olla juuri tuohon mainitsemaasi ruoanlaittoon. Alan hörhöjen foorumilta löytyy settiä vesipulmaan: http://www.s8.createphpbb.com/survivalismi/viewforum.php?f=31&mforum=survivalismi
Raastoin porkkanaa, levittelin raasteen leivinpaperille ja pistin kolmeksi tunniksi uuniin 50 ˚C (uunin luukku hieman raolleen jos ei kiertoilmauunia käytössä). Syntyneen kuivankoppuraisen rouheen laitoin tiiviiseen lasipurkkiin. Kuivattua porkkanarouhetta voi sitten käyttää vaikka porkkanasämpylöiden leivontaan ym. Jonkinlainen kuivuri olisi kyllä mukava hankkia.
Tiukan paikan tullen pääkaupunkilaiset voivat turvautua näihin: Maksuttomia / edullisia ruokailupaikkoja ja ruokajakelua Helsingissä. Periaatteessa muutkin, jos on varaa matkakustannuksin.