Keittiön komeroiden "ydintalven varastot"

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana Andrei3000, 12.09.2010.

  1. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 342
    Saadut tykkäykset:
    2
    Sama. Viinalla ja kävyillä pärjää yllättävän pitkään :D
     
  2. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    En. Homma meni niin, etteivät rahat vain kertakaikkiaan riittäneet, mutta halusin hoitaa laskun pois. Niinpä pistin sen nettipankissa maksuun seuraavaksi palkkapäiväksi. Jossain välissä tuli muistutuslasku, mutta asiahan oli hoidossa tai peräti jo hoitunut, joten heitin laskun aiheettomana paperinkeräykseen. Kuten myös seuraavan ja seuraavan. Jossain vaiheessa huomasin noin 200,- laskun muuttuneen 5,- myöhästymismaksuksi, jonka kuittasin vittuiluna ja jätin maksamatta. Taitaa olla nyt käräjäoikeudessa ja päätynee sieltä ulosottoon. Menköön. Saatanan nipottajat.

    Aiheeseen palatakseni. Ruokavarastojen kerääminen kompastuu minulla, kuten varmaan monella muullakin epäsäännöllistä elämää viettävällä siihen, että kun jotakin on yllinkyllin, niin siihen suhtautuminen kokee inflaation. Tämä pätee ihan kaikkeen. Jos jotakin on paljon, niin sitä ei osaa arvostaa kuin ainokaistaan. Kun ruokakomero on täynnä, niin safkaa alkaa myös kulua kun sen riittävyydestä ei tarvitse kantaa välitöntä huolta.

    Tuohon samaan harhaan nollautuu myös kaupan erikoistarjouksista saatu hyöty. Puoleen hintaan saatua lähtee kulumaan kolminkertaiseen tahtiin.
     
  3. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    10 vanukasta ostin eilen ja söin ne naamaani. Hyi hitto, oli vaikea nukkua sen jälkeen. Jos ostaisin 100 vanukasta, söisin nekin viiveettä pois samalta istumalta. En siis todellakaan voi ymmärtää pätkän vertaa niitä, jotka kykenevät hamstraamaan sata tonnia ruokaa kämppänsä ja voivat OLLA SYÖMÄTTÄ niitä pois yhdellä kerralla. Ihme sairaita paskiaisia. On normaalia, että kun ruokaa osuu silmään, on 5 ms aikaa siirtää suuhun kyseinen sapuska, sapuska kun ei tee silmässä yhtään mitään, kirvelee korkeintaan.
     
  4. JS83

    JS83 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 552
    Saadut tykkäykset:
    1
    Taitaa Karille olla uudet elokuvat tärkeämpiä kuin ruoka? Ajattelin vain kun juuri tilasit muutamalla satasella kiekkoja...
     
  5. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 024
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa naureskelin, tilipäivä, tilaanpa satasilla leffoja niin on loppukuusta tekemistä kun voi unohtaa nälän leffoja katsellessa. Karilla tainnut vähän mopo keulia tai inkkareita pudonny kanootista :hitme:
     
  6. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Villieläimillä on tapana syödä aina kerralla niin paljon kuin mahdollista, sillä seuraavasta ateriasta ei ole varmuutta (vrt. DVB-G).

    Jotkut lajit kuitenkin keräävät varastoja (vrt. Andrei3000). Yritin turhaan etsiä jotain yleispätevää eroa ahmattieläimille ja hamstraajille. Vaikutti aluksi siltä, että ensinmainitut olisivat lihansyöjiä ja jälkimmäiset kasvissyöjiä, mutta molempiin ryhmiin löytyi niin paljon poikkeuksia, ettei jako voinut olla noin yksinkertainen. Lihansyöjätkin jemmaavat usein ylijääviä ruokiaan.

    Ihminen taitaa olla lajina kaikkiruokainen, joten kädestä suuhun-eläminen on ihan yhtä luontevaa kuin varastojen kerääminen. Toisaalta ylensyöntikin on keino varastoida vararavintoa rasvan muodossa.
     
  7. Andrei3000

    Andrei3000 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2009
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pystyn keräämään varastoja ja pitämään ne koskemattomana (tosin yhtenä iltana tuli vetäistyä varastosta Bringles-perunalastutuubi ja juustodippipurkki) kun syömiseni on niin täydellisen epäsäännöllistä. Arkisin töissä voin olla päivänkin syömättä edes huomaamatta asianlaitaa ja seuraavana päivänä saatan vetäistä grilliltä jättiannoksen kebab-ranskalaisia. Aikuisiällä en muista koska olisin tuntenut ns. kurnivaa nälkää mahassani. Jotain näläntunnetta koen, mutta se vaihtuu nopeasti kevyen seesteiseksi oloksi.
    Monet työkaverit taas pupeltavat jatkuvasti jotain ja valittavat verensokerin heilahteluista ja huonosta olosta jos pariin tuntiin ei ole saanut pupellettavaa. Elimistöni on kai tottunut tuohon epäsäännöllisyyteen ettei se tunne mitään verensokerin heilahteluita, tiedä sitten.:confused:
     
  8. Andrei3000

    Andrei3000 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2009
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kotivaraan tuli laitettua (pakastimeen) naudan jättipihvejä 4kpl.
     
  9. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ei ole varastoja ydintalven varalle. Ei myöskään omaa henkilökohtaista ydinpommin kestävää väestönsuojaa.

    Mutta varastot kävi kyllä mielessä, kun oli elintarviketyöläisten lakko. Se tuntuu olevan näin kaupunkilaiselle suurin riski. :thumbsup: Sähkötkin tuntuu nykyään pelaavan Helsingissä käytännössä katkoitta vuositolkulla. Vielä kymmenen vuotta sitten räpsi paljon useammin.

    Sen sijaan haja-asutusalueella viime kesän myrskyt osoitti, että pahimmillaan voi joutua olemaan ilman sähköä viikkojakin. Tällöin alkaa tulemaan varmuusvarastot jo tositarpeeseen.

    Aina kun näitä tapahtumia sattuu, niin viranomaisetkin muistuttelee, että kotona olisi hyvä olla varasto parin viikon tarpeisiin. Tällöin aina itselläkin tulee mieleen, että ehkä olisi hyvä pitää ainakin pienehköä varastoa.
     
  10. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Miten veden varastoinnin kanssa? Vesiputkiremontti, vesilaitoslakko, terrorismi, jäteveden joutuminen puhtaan veden joukkoon... Moni seikka voi estää hanaveden käyttämisen.

    Olisiko järkevintä varastoida nestemäisiä keittoruokia, kuten tomaattikeitto, lihakeitto, hernekeitto jne. Siis steriloituna purkkitavarana, jossa on ruoka ja neste samassa purkissa. Kuivamuonaa (pasta, riisi, kuivatut elintarvikkeet) kun ei voi keittää syömäkuntoon jos vettä ei ole saatavana.

    .
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2010
  11. Andrei3000

    Andrei3000 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2009
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    2
  12. Andrei3000

    Andrei3000 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2009
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    2
    Raastoin porkkanaa, levittelin raasteen leivinpaperille ja pistin kolmeksi tunniksi uuniin 50 ˚C (uunin luukku hieman raolleen jos ei kiertoilmauunia käytössä). Syntyneen kuivankoppuraisen rouheen laitoin tiiviiseen lasipurkkiin.

    Kuivattua porkkanarouhetta voi sitten käyttää vaikka porkkanasämpylöiden leivontaan ym.

    Jonkinlainen kuivuri olisi kyllä mukava hankkia.
     
  13. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9