Edellä vähän tulikin, mutta: Suomen verotus on karannut totaalisesti käsistä. Se muistuttaa lähinnä itseään ruokivaa metsäpaloa - kuumaa pitää ja näpit palaa palomiehiltäkin. Valtio- ja kunnallisverot pitäisi laittaa totaaliseen remonttiin. Ensinnäkin Palkkaverotuksen ankaruus johtaa "aivokatoon", jossa korkealle koulutetut henkilöt lähtevät ulkomaille töihin. Tämä vääristää koulutus ja työmarkkinoita pahasti(koulutamme tätä vauhtia ulkomaiset työntekijät). Toisekseen erilaisten etuuksien(asumislisät, päivärahat, lapsilisät, eläkkeet, opintotuet jne.) verotus pitäisi lakkauttaa. Mitä järkeä sitä rahaa on siirrellä valtion kukkarosta toiseen? Mielestäni ei muuta kuin pitää KELAn ja verohallinnon henkilöstö leivänsyrjässä kiiini. Jo pelkästään tämä uudistus poistaisi ylimääräisiä valtion menoja aivan tolkuttoman paljon. Puhumattakaan mitä se merkitsisi yksittäisten kansalaisten mielikuvaan ja tulotasoon. Etuuksien määriä tulisi tietenkin tarkistaa ja suhteuttaa uuteen tilanteeseen. Kolmanneksi perintöverotus pitäisi lakkauttaa. Siitä mistä on jo kertaalleen tai jopa useampaan kertaan maksettu verot, EI pitäisi enää valtion mitään ottaa. Ja lopuksi tosiaan nuo pk-yritysten ja mahdollisesti isompienkin yritysten verotus pitäisi uudistaa, jotta yrittäminen kannattaisi edelleen ja työpaikat pysyisivät Suomessa.
Onko muuten jossain julkaistuja tutkimustuloksia tästä että tämä ongelma on vakava ja siihen on puututtava, vai onko tuo vain urbaania legendaa jota poliittinen oikeisto käyttää ihmisten pelotteluun saadakseen oman agendansa läpi? Eli siis onko joku tutkinut ja tullut siihen tulokseen että vuosittain x määrä ihmisiä muuttaa maahan z, koska suomessa on y%:a korkeampi verotus kuin z:ssa? Tämän lisäksi mikä on x:n suuruus, mitä eri vaihoehtoja on z:lla ja pitäisikö y:n olla nolla tai alle verrattuna näihin z:n?
En ole tietoinen mistään tieteellisesti pätevästä tutkimuksesta, jossa olisi määritetty palkkaveron määrän ja maastamuuton korrelaatiota. Aikaisempi oli yhtä ´urbaani´ heitto kuin mikä tahansa vasemmiston hyvinvointiyhteiskuntapaskaliehutus. Puhun vain ja ainoastaan omiin ja tuttujen kokemuksiin peilaten, joten absoluutista totuutta joudut hakemaan itse ja muualta.
Ei siihen mitään tutkimusta tarvita, jos tiedän että valmistuessani DI:ksi saan vastaavasta työstä esim. USA:ssa kaksi kertaa yhtä suurta palkkaa kuin Suomessa, niin ei tarvitse kauaa miettiä, jos työtarjous joskus tulee. Täytyy vielä huomioida Suomen raskas tuloverotus, joka ennestään vielä lisää käteen jäävän rahan osuutta ja ostovoimaa ulkomailla.
Kyllä tuosta ihan tutkimusta on ollut. Sitä kommentoitiin ainakin Tietoviikossa tai jossain vastaavassa lehdessä. Siinä todettiin, että kun tuotanto yleensä viedään halvan työvoiman maihin, niin itseasiassa täällä se koulutettu insinööri on sitä halpatyövoimaa ja se taas johtaa siihen, että täällä yleensä Nokian tyyppinen monikansallinen yhtiö viihtyy näinkin pitkään. Suomessa korkeastikoulutetut ovat halpatyövoimaa.
Kysymys ansioverotuksesta, eli tilasin muutosverokortin marras-joulukuulle 2013 koska vuoden tulot ovat reippaasti pienemmät kuin alkuperäisessä ennakkolaskelmissa tälle vuodelle oli laskettu (pitkä sairausloma, yms). Kysymys kuuluukin, että onko tammikuun ja helmikuun vero % sama kuin alkuperäisessä vuoden 2013 verokortissa. Eli verotus "alkaa alusta" tammikuussa 2014 sen alkuperäisen verokortin prosenteilla..?
Tammikuussa 2014 menee vero sen 2013 viimeisen muutosverokortin pienellä prosentilla, jollet tilaa heti vuoden alkuun uutta muutosverokorttia. Vuodelle 2014 muutoskortteja saa joskus reilun kuukauden päästä. Tavallinen uusi verokorttihan on voimassa 1.2. lähtien.
Itseasiassa kun tarkemmin katsoin tuota muutosverokorttia, niin siinähän lukee että on voimassa 31.12.2013 asti. Pitänee kuitenkin tarkistaa vielä tammi-helmikuun veroprosentti että ei mene 45% veron mukaan. (lisävero jos marras-joulukuun tulo ylittyy)