Henkisesti terve ihminen ajattelee myös muita kuin itseään. Kun pidän itsestäni huolta, en myöskään levitä tauteja muille. Ikävä kyllä itsekkyys on nyky-yhteiskunnassa yleistä.
Nämä kommentit tällä saitilla jotenkin herättää ihmetystä. Miten pitäisi ajatella muita ennemmän, kuin olen omasta mielestä aina ajatellut? Jos otetaan ihan minun ikä huomioon. Olen kärsinyt varmaan 50 vuosittaista influensaa. Niihin on ehkä kuollut 50 000 ihmistä? 500 000 suomalaista? En näistä tiedä, kuten tuskin kukaan näistä koronasta vouhottavista. Miten te henkisesti terveet olette aikaisempina vuosina olleet levittämättä tautia ja pitäneet itsestänne huolta?
Mielenkiintoinen tuo MOT jakso meitä ette rokota. Kyllä sitä itsekin miettii mitä nuo tyypit joiden jutut on kaikkein vainoharhaisempia oikein ajattelevat nuo mikrosirut ja sterilisoinnit. Toisaalta eihän me varmoja voida olla siitä ovatko he psykoosissa tai sellaista. Jos esim itse haluaisin että maailman väestö pienenisi niin voisin pelotella ihmisiä siitä että rokote sterilisoi ja sitten kun ihmiset eivät ottaisi sitä olisi suurempi mahdollisuus että tautiin kuolisi enemmän ihmisiä. Joten nytkin on täysin mahdollista että rokotevastaisuuden levittäjällä voisi jollakin olla täysin vastainen agenda miltä päältä päin näyttäisi https://yle.fi/uutiset/3-11674343
Se ongelma nyt edelleen on, että lähdet vertaamaan tavanomaista influnessaa koronaan. Jälkimmäistä kuitenkin pidetään nykytiedon mukaan paitsi tappavampana ja enemmän/pahempia jälkioireita mahdollisesti tuovana, niin myös salakavalampana, koska itämisaika on pidempi ja tarttuvuus suurempi. Juuri näiden asioiden takia ei pitäisi vain ajatella sillä perinteisellä mallilla, että jos ollaan näkyvästi kipeinä, niin jäädään kotiin, mutta muuten voi huolettomasti elää elämäänsä täysillä. Saathan sinä itsesi toki altistaa koronalle jos haluat, mutta älä tee valintoja muiden puolesta. Halusit tai et, niin maailma on joka tapauksessa valinnut taistella koronaa vastaan, eikä antautua sille, ja yhteiskunta kuitenkin käsittääkseni toimii sillä, että enemmistön/päättäjien säännöillä mennään. Se on hienoa, jos luonteessa on jämptiyttä ja maalaisjärjen kylmän loogista ajattelukykyä, mutta jokainen voi miettiä, mitä se kertoo itsestä, jos niiden avulla haluaa meloa vastavirtaan asiassa, jossa ajatellaan lähinnä meistä heikoimpien terveyttä. Noissa maskimielipiteissäkin heijastuu usein tiettyjen yksilöiden yksiulotteinen, kenties perinteinen ajattelu. On totta, että maskien tehokkuus saatetaan usein kyseenalaiseksi (toki tuossa ylhäällä on nyt vaikka tuo saksalainen tutkimus, joka puhuu maskien tehokkuuden puolesta). Eihän siinä maskissa ole kuitenkaan kyse pelkästään siitä, että suojaako se ilmassa olevalta virukselta. Maski muistuttaa ja kannustaa varovaisuuteen, turvaväleihin ja siihen, että valitettavasti tällä hetkellä sillä on väliä, miten hygienian suhteen käyttäydyt ihmisen joukossa (niin kamalaa kuin suomalaiselle perinteiselle miehelle se jatkuva hygieniasta huolehtiminen onkaan). Maskin käyttö kertoo siitä, että me yhteiskuntalaiset olemme samassa sopassa ja kannamme vastuuta toisistamme. Jos minä voin tehdä maskin käytöllä ympärillä olevien ihmisten olon mukavemmaksi, niin se on minulle hyvin pieni vaiva.
Näissä maskikeskusteluissa keskitytään lähinnä siihen suojaako se itseä. Ei siihen kuinka hyvin se suojaa muita. Ei sillä kirurgilla ole se maski siksi että se pelkäisi saavansa potilaasta tartunnan. Se toimii toiseen suuntaan.
Toivottavasti ETP:kin käyttää nykyään venttiilitöntä maskia, muistaakseni keväällä oli vielä toisin, mistä huumoriakin revittiin. Sehän ei suojaa muita lainkaan, mitä nyt aivan suorimmilta pärskeiltä.
Kyllä vain. Nykyään on käytössä pestävä, käsittääkseni polyesteristä (suojaavampi kuin puuvilla) valmistettu maski tyylikkäällä kuosiprintillä. Siihen saa myös tarvittaessa filtterit sisälle. Tilasin noita useamman Kiinasta (kolmisen viikkoa odottelua, n. 3 euroa/maski), että on laittaa päälle aina seuraava, kun muut ovat pesussa. Eihän tuossa sitä maksimaalista suojaa ole, mutta toisaalta olenkin kova poika huolehtimaan turvaväleistä, enkä harrasta ihmisten kanssa sitä, että jään yli vartiksi naamatusten juttelemaan. Niitä kertakäyttömaskimakettaja en ole viitsinyt senkään takia ostaa, että valitettavasti osa meistä on alkanut roskittamaan niillä ympäristöä aina kaduista luontoon ja ostoskärryistä kaupanhyllyihin. Enpähän ainakaan sekoitu ko. porukkaan, joka on kai joko välinpitämättömän laiska tai sitten niin hysteerinen, ettei maskia uskalleta käsitellä edes sen verran, että laitetaan se roskiin. Loppuun loppukevennys jääräpäille...
Eihän se kuolema edelleenkään ole kovin hyvä mittari. Jos tulee keuhkoihin pysyviä vaurioita, niin ei se sekään kivaa ole. Saati sitten useamman kuukauden jatkuvat oireet, jotka ehkä menevät ohi ajan kanssa. Ehkä. Joillain on jo 7kk ollut oireita, mutta ehkä ne joskus loppuu...
Vaikka unohdettaisiin nuo toistaiseksi vielä huonosti tunnetut pitkäaikaiset oireet, niin edelleen: - korona on tämän hetken tiedon mukaan yli kaksi kertaa tappavampi, kuin influenssa - korona on yli kaksi kertaa tarttuvampi, kuin influenssa. Tuo "ei ole vaaraksi minulle, koska olen keski-ikäinen ja harrastan pitkänmatkan hiihtoa" sivuuttaa ensinnäkin muut seuraamukset kuin kuoleman ja ennenkaikkea on pahinta mahdollista oma perse ensin ja muista viis -ajattelua. Ja jos ei ymmärrä, mikä onngelma on tarttuvuusluvussa 2,8 (korona) verrattuna lukuun 1,3 (influenssa), niin kannattaa avata ne yläasteen matikankirjat eksponenttilaskujen kohdalta. Edit: tarttuvuusluku, jos ns. mitään ei tehdä tarttuvuuden alentamiseksi. https://tekniikanmaailma.fi/nykyaan...ovid-nojatuoliasiantutijat-ymmartavat-vaarin/
Suomessa on todettu n. 6000 koronatartuntaa viimeisen 14 vuorokauden aikana ja n. 4000 koronatartuntaa sitä edeltävien 14 vuorokauden aikana. Tästä voimme laskea, että koronan tarttuvuusluku Suomessa on tällä hetkellä n. 1,5.
Kyllä, tarkensin, että tarttuvuusluku, jos mitään ei tehdä. Vastaavasti influenssan tarttuvuus lienee hyvän matkaa alle yhden tällä hetkellä koronarajoitusten takia - eikä senkään nyt ihan valtoimenaan anneta pyöriä vuosittain muutenkaan; flunssaiset pysyy kotona ja rokotteet auttaa jonkin verran.
WHO:n mukaan yhdellä viidestä terveestä 18-34 vuotiaalla oli pitkittyneitä oireita. Vakavuus vaihtelee. https://www.google.com/url?q=https:...8QFnoECAkQAg&usg=AOvVaw2ZT2F5ZFloj0u3rT_QEqgF CDC listaa eri pitkittyneitä oireita: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/long-term-effects.html Huomioiden, että pandemia on ollut länsimaissa vasta yhdeksän kuukautta on vähän paha tutkia pitkäaikaisia oireita, laajuutta ja vakavuutta. Suurimmalla osalla tartunnan saaneista on akuutin vaiheen päättymisestä alle puoli vuotta. Lääketieteellisesti mitään ei pidetä pysyvänä oireena, ellei se ole jatkunut vähintään vuotta, ellei sille ole tunnettua syytä ja sen perusteella tiedetä, että se ei tule parantumaan.
Britit aloittivat tänään rokottamaan. Milloin EU saa hyväksynnät aikaiseksi ja mikä ihme siinä kestää, vaikka niin luvattiin nopeaa hyväksymiskäsittelyä? Vai eikö rokotteita ole EU-maihin saatu edes, minkä vuoksi prosessia hidastettava? Jenkit kun rokottaa ensin omansa ja britit hoitaneet brexit-hengessä omat asiansa. Mitä ennustatte, milloin Suomessa alkaa rokottaminen? Itse päättelen hiljaisuudesta, että aikaisintaan aprillipäivänä.