On tässä eletty ilman pakkotestaamista ennenkin ja ei sitä ole tarvittu koronankaan kanssa. Lähinnä kaikki toimet ovat olleet liian rajuja. Enemmän haittaa kuin hyötyä. Melkoinen oravanpyörä tosiaan. Ollaan rajoittamassa kirkkain silmin Suomalaisten perustuslaillisia oikeuksia ilman mitään syytä.
Vaikkei korona mikään maailmanlopun rutto olekaan, niin jotenkin tulee näistä tietyistä suhtautumisesta se olo, että jos maailmanlopun rutto todettaisiin tulevan 100%:n varmuutena, niin jotkut olisivat edelleen sitä mieltä, että ihmisten on saatava kansalaisoikeuksiensa mukaisesti liikkua, miten huvittaa, ollen täysin sokeita sille, että tietyn pisteen jälkeen tiettyjen kansalaisoikeuksien huoleton hyödyntäminen on se syy, minkä takia osa meistä sairastuu ja kuolee. Vai onko se se pointti, että halutaan ajatella, että ihan sama vaikka kaikki kuolee, kunhan hautaan mennä "vapaina kansalaisina". En minä toki sitä sano, että pysyvästi tulisi mitään rajoittaa, mutta olisko mitään, jos hyväksyttäisiin vaan tietyt rajoitukset ja pakotukset tietyissä tilanteissa (jotka ovat sidoksissa omaan käytökseesi tai siihen, valitsetko mennä paikkaan A) pandemian alla, jos kerran ei voida luottaa siihen, että tarpeeksi suuri osa ihmisistä puhaltaisi vapaaehtoisesti yhteen hiileen, kuten on nähty.
On ehkä vaikea kuvitella millaista olisi ilman rajoituksia. Mutta se olisi paljon pahempi mun mielestä. Etenkin terveydenhuolto olisi todellakin pulassa. Suomessahan on vain noin 260 sellaista tehohoitopaikkaa, jossa voidaan hoitaa koronapotilaita. Ne täyttyy aika äkkiä, kun yksi sinne joutunut potilas on siellä useamman viikon. Lisäksi ihan tavallinen nelikymppinen hyväkuntoinen ja perusterve voi saada sen vakavan muodon, se on vaan tuurista kiinni. Silloin tarvitaan sairaalahoitoa, ehkä ei tehoa välttämättä. Jos tauti jylläisi vapaasti, niin myös sairaalan henkilökunnasta iso osa olisi viikkojen sairauslomalla samaan aikaan kun sairaalat olisivat täynnä vakavia tapauksia. Kun kapasiteetti loppuu, niin sitten alkaa se kylmä kyyti. Vähän niin kuin Ruotsissa jossa annettiin vanhuksille lähinnä saattohoitoa koronahoidon sijaan. Sieltä se sama ongelma valuu yhä nuoremmille ja nuoremmille kun kapasiteetti on loppu. Yhä nuoremmat ja nuoremmat saa sitten sen saattohoidon, kun ei ole muuta enää mahdollista antaa. 260 paikkaa loppuu tosi nopeasti. Ja kaiken tämän lisäksi, koska muu maailma on koronan takia kiinni, talous olisi lähes samanlaisessa lamassa kuin nytkin. Eli ei oikeastaan voitettaisi mitään. Vaikuttaako hyvältä vaihtoehdolta?
Näinpä. Osa huutelee välillä, että koska koronaan sairastuu niin pieni määrä väestöstä, niin miksi ihmeessä ylläpidetään rajoituksia. Ei ole tainnut juolahtaa mieleen, että voisiko tämä pieni sairastumisprosentti johtua juuri rajoituksista. Toki korona on muutenkin omiaan tekemään ihmisten logiikan kyseenalaiseksi. Miten muuten voi selittää sitä, että koronakeväänkin jälkeen on esimerkiksi lennelty Suomesta Espanjaan ja takaisin korona tuliaisena? Sori mutta korona ei tottele käänteispsykologiaa: rajoituksien totaalinen poistaminen ei vähennä koronan tuhoa (rajoitukset voi tuntua ikäviltä mutta mites sitten jos ilman rajoituksia suurempi osa porukkaa alkaa sairastumaan eikä niitäkään paikkoja voi välttämättä pitää auki, mitkä rajoituksien allakin ovat pysyneet auki), eikä korona lähde pois sillä millä se tuli (eli lentomatkustelulla koronakeskuksiin).
”Maskien jälkeen suurin koronavirhe” – Tutkija: Koskee myös Suomea - Koronan ilmaleviämistä ei ole haluttu tunnustaa – "Ilmavälitteistä tartuntaa ei ehkäistä tarpeeksi tarmokkaasti, ja tällä luodaan virheellistä turvallisuuden tunnetta ja levitetään tartuntoja, Lappalainen sanoo suoraan."
Mites tämä nyt oikein menee, eikös AstraZeneca -yhtiö nimenomaan ilmoittanut että heidän rokotteellaan rokotuksen ensimmäisen ja toisen annoksen väli pitäisi olla juuri 3 viikkoa eikä enempää kun britit aikoivat venyttää sitä väliä että saavat rokotetta riittämään useammille? Ja nyt THL kertoo että annosten väli AZ;n rokotteella kannattaa venyttää 12 viikkoon koska siten rokotteen teho paranee? Ihan humpuukia koko touhu? THL tietää paremmin kuin lääkkeen kehittäjä? mit vit? https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007779540.html
Tutkijat tietää paremmin. https://www.cnbc.com/2021/02/03/delaying-second-astrazeneca-vaccine-dose-does-work-study-shows.html
Siitä Hesarin sivuille tarkistamaan kuinka omassa ikäryhmässä menee: Laskuri kertoo, mikä on ikäisesi suomalaisen riski kuolla tai joutua sairaalaan, jos koronatartunta iskee
Hesarista voi myös käydä lukemassa Vesan tarinan. Tämä on kertomus siitä, kuinka tyhmiä on suurin osa ihmisistä tai kuinka mahdotonta on yrittää estää mitään ilmateitse/kosketuksella leviävää virusta leviämästä.
Muistaen aiemman kantasi koronavirukseen, niin pitänee kysyä tarkennusta. Tarkoitatko sanoa, että yhteiskunnan yleinen strategia koronalta suojautumiseen on typerää ja että meidän tulisi ottaa se vastaan, koska se joka tapauksessa leviää, jos on levitäkseen? Vai tarkoitatko sanoa, että yksilön kuten Vesa on typerää olla niin ylimielinen, että kokee voivansa harrastaa koronan tarttumisen suhteen riskialtista toimintaa (kuten matkustaa ulkomaille), kunhan vain pitää maskia päässä? Vesan kaltaiset ihmiset ovat kieltämättä uskomattoman vastuuttomia. En lähde heitä tyhmiksi haukkumaan, mutta sanotaanko näin, että heidän ajatuksenjuoksussaan on toivomisen varaa. Kerrataanpa miehen toimintaa... Ensin lähdettiin sesonkiaikaan (joulun ja UV:n välissä) ulkomaille, vieläpä toiselle mantereelle ja vieläpä sellaiselle, jossa hygienia ei tunnetusti ole kohdillaan. Sitten alkoikin oireet ja mitä tekee Vesa. "Öööö maailmanlaajuinen pandemia on vielä päällä uusine variantteineen, mutta kyllä minun oireiden täytyy malariaan viitata, joten eiku takaisin Suomeen", järkeilee Vesa kuvitteellisesti. Ennen Suomea käydään pitkissä turvatarkastusjonoissa ihmisten parissa ja hierojallakin. Suomen päässä käydään kaupassa ja vielä seuraavana päivänä hakemassa noutoruokaa. "Meidän perhe ei woltita", on Vesa kuvitteellisesti asiasta mieltä. Oho, hups. Ei ollutkaan malaria vaan korona. Maskia Vesa perheineen toki käytti, mutta kukaanhan ei ole väittänytkään, että maski olisi läpäisemätön kilpi koronaa vastaan, vaan lähinnä jos ei tartuntatodennäköisyyksiä laskeva, niin ainakin suusta tulevien pisaroiden leviämistä vähentävä muiden terveyttä ajatellen. Voi v#ttu!
Nyt on kyllä pakko sanoa, että en edes ymmärrä mitä kysyt? Pari kertaa olen tuon lukenut ja ei aukea. Siis suosittelen lukemaan uudestaan tuon lainaamasi kohdan. Yritän selventää. Vesan tarinassa ei ollut mielestäni mitään älykästä. Hänen toimensa olivat täydessä ristiriidassa hänen omien suojautumis kuvitelmien kanssa. Varmaan Vesa vieläkin ajattelee olevansa vastuullinen korona ihminen. Itse luen hänen tarinaa kuin stand up vitsinä. Tai sitten koko tarina on keksitty/trolli? Ja jos muistat aiemman kantani, niin en okein ymmärrä, mikä sinulla on epäselvää minun mielipiteestäni "yhteiskunnan yleisestä korona strategiasta"
Tämä vastannee tuota vaihtoehtoa numero kaksi, joka on myös omien ajatuksieni mukainen. Tein toki työtä käskettyä, mutta ymmärsin kyllä omat kysymykseni. Lähinnä siis koin tulkinnanvaraiseksi sen, onko tarkoittamasi typeryys Vesassa vai yhteiskunnassa, vastuuttomasti menettelevässä yksilössä vai kansassa, joka turhaan ja yhteiskunnan rakenteita rasittavasti suojautuu virukselta, joka joka tapauksessa leviää sen verran kuin leviää. Aiemmin olen kokenut ajatuksesi koronan suhteen sellaiseksi, että sinusta koronalta suojautuminen yhteiskunnan rajoitusten kautta on suurempi rasite kuin hyöty ja että ihmisiä, jotka elävät suositusten tai sen, miten jokainen tietää koronan herkiten leviävän, vastaisesti, ei saisi syyllistää.
IL: Britannia otti mallia Australiasta: maahantulijoille pakkokaranteeni hotellissa 2000 euron hintaan – rikkureille jopa 10 vuotta vankeutta Hatunnoston arvoinen määräys! Jos ei omatuntoon tai järkeen vetoaminen toimi, niin jospa tässä yhteiskunnassa se roima kukkaron rankaisu toimisi näille, joiden on aivan ehdottomasti vain saatava matkustaa ulkomaille ulkomaan matkustelusta syntyneen pandemian alla.
Rokotusajan varaaminen netissä voisi olla toteutettu niin, että toimii vanhemmillakin browsereilla. 80-vuotiaiden rokotukset tulivat varattaviksi tiistaina. Isäni, 82, yritti varata heti aamusta aikaa, mutta ei päässyt läpi ajan varaukseen. Yritettiin illalla yhdessä. Sama juttu. Tänään hän yritti taas aamulla uudestaan, vaan ei toiminut. Mistä tuossa tietää, onko vika liian vanhassa browserissa vai onko varausserveri tukossa? Ei ikäihmisillä ole välttämättä uusimmat tietokonesydeemit käytössä, eikä isä käytä edes älypuhelinta. No, isä tuli minun luokseni sitten ja kokeiltiin mun uudemmalla koneella (Big Sur 11.2 uusimmalla Safarilla 14.0.3.) ja sitten onnistui ajan varaus, mutta muutaman päivän isä joutuu enemmän odottelemaan kun aikaisemmat ajat ehtivät jo mennä. Eikö näin VITUN TÄRKEITÄ sivuja voi koodata niin, että joku joka tulee vanhemmalla Firefoxilla saa asiansa hoidettua? Uudempia browsereita ei saa asennettua vanhempiin käyttiksiin ja uudempia käyttiksiä ei saa vanhempiin koneisiin. Uusi iMac taas on eläkeläiselle aika kallis.
Jos olisi tehty sivut, jotkat toimivat jollain vanhalla Firefoxin versiolla, niin koodaamiseen olisi mennyt enemmän aikaa ja sivut olisivat tuskin vieläkään auki. Parempi, että avataan sivusto, joka toimii moderneilla selaimilla ja annetaan moderneja selaimia käyttäville varausmahdollisuus. Jos isäsi joutuu nyt muutaman päivän odottelemaan, niin sehän vain tarkoittaa että kaikkia tarjolla olleet ajat on joka tapauksessa varattu.
Muuten hyvä, mutta tämä suosii miljardöörejä, jotka voivat ostaa uudet koneet kuukauden välein. Lisäksi sivu voisi edes antaa tekstin "selainversiosi on liian vanha".
Mikä tahansa sivusto suosii niitä, joilla on käytössään selain. Kaikilla vanhuksilla ei ole edes mitä tahansa selainta.
Etkö ole huolehtinut vanhempiasi älypuhelinaikaan, niitä voi pitää jo lähes kansallisvelvollisuutena tai ainakin merkittävinä eriarvoisuutta tasaavina laitteina, jos miettii koronavilkkuakin ja toki monia muita palveluita, kuten pankkipalvelut? Toivottavasti myös puhelimitse pystyy varaamaan ajan? Faktahan kuitenkin on, että monella vanhuksella ei ole minkäänlaista älylaitetta käytössään.