Joo, lyhyt huono ja mielipuolisen valikoiva muisti on ongelmiani. Varsinkaan tällaisia keskusteluja en meinaa muistaa edes muutaman viikon jälkeen saatikka sitten puolen vuoden takaa. Mitä sitten tarkoittaa "enemmän matalasti koulutettuja"? Onko matalasti koulutettuja enemmän kuin ennen vai äänestivätkö matalasti koulutetut aikaisemmin jotain muuta puoluetta kuin SDP:tä? Työelämän ulkopuolella oleminen taisi mennä eläkkeellä olemisen piikkiin, vai? Vasemmistoon kokonaisuutena luetaan tietääkseni Vasemmistoliitto, SDP ja Vihreät ja viimeksi mainitun kannattajissa on niitä korkeasti koulutettuja, joten keskimäärin vasemmiston kannattajien koulutustaso ei olekaan niin matala. Koulutustaso ei siis määritä niinkään sitä, äänestääkö oikeistoa vai vasemmistoa, vaan sen, mitä tiettyä puoluetta noissa blokeissa eniten kannattaa.
On erittäin ikävä tapa kirjoittaa mielipiteitä aivan kuin ne olisivat totuuksia. Et edes yritä laittaa linkkejä ulkopuolisiin tietoihin, jotka todistaisivat hypoteesisi. Nyt kysyt lisää hämmentääksesi keskustelua. Et edes viitsinyt lukea Taloustutkimuksen ja Iltalehden artikkeleja, joihin viittasin. Lukemisen sijasta kysyt minulta lisätietoja noiden artikkelien sisällöstä. Voitko todistaa edes jollakin tavalla väitteesi: "keskimäärin vasemmiston kannattajien koulutustaso ei olekaan niin matala." ? Et varmaan pysty, koska et edes kerro mihin vertaat alun perin. Minä en ainakaan ole väittänyt, että vihreissä ei olisi paljon korkeakoulutettuja. Minä kirjoitin aikaisemmin, että Kokoomuksen ja Vihreiden kannattajissa on paljon korkeakoulutettuja.
https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/162429/OM_2020_05_SO.pdf tuossa on sivulla 267 (kun kirjoittaa hakuun 269) eduskuntavaaleista tehty tutkimusta koulutustaustan mukaan. Ei muuta kuin analysoimaan . Vaikkei ole kuntavaaleista, niin eiköhän anna jotain osviittaa.
Eikä he siinä tietysti väärässä olekaan. Jos nyt viedään esimerkin vuoksi asia rapakon toiselle puolelle, niin mitä ongelmia Trump tai toisaalta nyt Biden ratkaisevat kenenkään kannalta. Rikkaat rikastuvat jne. Entä jos ihmiset olisivat kaikki kauniita ja rohkeita. Maailma ei vaan toimi niin. Ei edes Suomessa tai varsinkaan Suomessa, jossa ihmisiä on tasapäistetty ja koulutettu sosiaalidemokratian nimissä kaikki vuosikymmenet sotien jälkeen.
Tästä olemme ihan samaa mieltä ja ihmettelen, mistä olemme muka eri mieltä tai miksi minun pitäisi todistella mielipiteitäni.
Sinä esität mielipiteitäsi totuutena. Korjasin mielipiteesi persuäänestäjien koulutustaustasta jo helmikuussa. Osoitin sinulle lähteet. Nyt jaoit taas totuuteen perustumatonta mielipidettäsi tästä samasta asiasta totuutena. Mode on täällä selväsanaisesti ilmoittanut, että mielipiteitä ei saa esittää totuutena.
Eihän mielipidettä voi totuutena esittää! Eihän totuus tai fakta ole mielipide, vaan totuus/fakta! Enkä minä ole mitään kovin hurjaa edes väittänyt. MIELIPITEENI on, että koulutustausta ei selitä oikeisto-vasemmisto-äänestystä kovin voimallisesti. Perusteena linkit mitä on esitetty (Vihreät/Kokoomus) Omalta osalta päätän tämän tähän. Vituttaa vaan tämä aivan turha vänkääminen. Vaalit oli ja meni. Äänestin ketä äänestin ja se ei muille paskaakaan kuullu eikä kuullu minullekaan, miten te muut äänestitte, joten tämä oli tässä.
Koulutustausta selittää enemmän kun se yhdistetään opiskeltuihin tieteisiin. Esim. suurin osa taloustiedettä opiskelleista äänestää todennäköisesti Kokoomusta, kun taas naistutkimuksen opiskelijat äänestävät Vihreitä tai Vasemmistoliittoa. Nämä eivät siis faktaa vaan omaa pohdintaa.
Vihreissä on alkanut analysointi vaalitappiosta. Vihreät ovat talousasioissa siirtyneet niin paljon vasemmalle, että se saattaa pelästyttää ison osan äänestäjistä. Pekka Sauri kirjoittaa: "Vihreiden vaalitappion lyhyt analyysi: vasemmalta ei löydy tilaa eikä äänestäjiä. Suomesta puuttuu liberaali kaupunkilaispuolue, joka yhdistää pohjoismaisen hyvinvointimallin, yrittäjyyden ja ympäristönsuojelun. Vihreät voisivat yhä olla se puolue. Sen eteen työskentelen." Antero Vartia jatkaa: "Jos vihreät osoittaisivat enemmän kiinnostusta työllisyyttä, taloutta ja ylipäätään markkinatalouden lainalaisuuksia kohtaan uskoisin puolueen pärjäävän paremmin. Liberaalilta puolueelta toivoisin myös useammin kunnioitusta muiden mielipiteitä kohtaan vaikkei niistä pitäisikään." Ei mikään ihme, jos osa potentiaalisista äänestäjistä ei äänestänytkään vihreitä kuntavaaleissa.
Noihin Saurin ja Vartian näkemyksiin kun yhdistäisi vielä realistisen suhtautumisen ydinvoiman lisärakentamiseen niin alkaisi olla kiinnostava puolue.
Espoossa Vihreät sai 14 paikkaa joista meni 12 paikkaa naisille eli feministinen vasemmisto olisi paremmin kuvaama nimi. Kommarit sai kaksi paikkaa joista toinen meni naiselle ja toinen levysepälle joka ei kai osaa hitsata… Yksityiselle työnantajalle noista töihin kykenisi korkeintaan alle viisi eli loput luulee rahan ja sähkön tulevan seinästä. Onneksi nuo ei Espoossa päätä mistään.