Laser UST tykit

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana odex, 19.10.2020.

  1. Lyijy

    Lyijy Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    7
    Oma Awol-2500 on ollut nyt pari päivää käytössä ja tässä maallikon huomioita, mikäli joku aikoo hankkia lähiaikoina ust-tykin.

    Postitus nothingprojectorin kautta kesti kuukauden päivät, eli vaikka Euroopasta käsin toimivat, niin tilaavat tykit Kiinan kautta, joka tuo mutkia matkaan. Yhteydenpito oli kuitenkin toimivaa ja mitään varsinaista muuta säätöä kuin pitkä postitusaika ei ollut.

    Tykin sijoittaminen olikin sitten itse perkeleestä, vaikka olin aiheesta varoituksia lukenutkin etukäteen. Laite on järkäle kooltaan ja erittäin tarkka heijastuspinnan suhteen. Tavoitteena oli käyttää tykkiä suoraan mattavalkoisella seinällä. Alle millinkin painauma seinässä aiheuttaa kuitenkin kuvan aaltoilua ja tämä on tilanne itselläni. Kankaan virittely seinälle ei ole vaihtoehto eikä seinää taida saada millään keinoin äärimmäisen tasaiseksi. Lisäksi kuvan saaminen ylipäätään suorakulmaan on millin tarkkaa työtä sijoittelun suhteen.

    Lisäksi ”ultralähiprojektori” on hieman harhaanjohtava termi, sillä yli 100” tuuman kuvaan tykin tulee olla jo kohtuullisen etäisyyden päästä seinästä ja samalla kuva kohoaa jo omaan makuun häiritsevän korkealle, kun laite makaa 40cm korkean Ikea Bestå:n päällä. Eli jos laitee jää taloon, niin menee myös tv-taso uusiksi. Nämä etäisyysspeksit olivat toki hyvin saatavilla etukäteen, mutta en niihin ollut kunnolla perehtynyt.

    Vanha tykkini on Epson-6800 fullhd, joka on mielestäni palvellut erinomaisesti. Awolin kuva on selkeästi terävämpi ja värit tuntuvat syvemmiltä vaikka lienevät kaukana kalibroidusta. Valotehon lisäystä on, mutta ehkä odotettua vähemmän, sillä tuossa Epsonissa on aika hyvät lumenit myös.

    Hieman offtopicina totesin myös, että eihän minun Marantz 1506-av vahvistin tuekaan hdr-signaalia lupauksistaan huolimatta, joten tässä joutuu myös samalla päivittämään senkin.

    Pitänee nyt siis rauhassa miettiä mitä seuraavaksi. Erittäin vaikea kuvitella, että tulisin sietämään ja tottumaan tuohon seinän aiheuttamaan kuvan aaltoiluun, mutta aika näyttää. Voi siis olla, että tykki tulee piakkoin myyntiin, mikäli en ongelmaa saa ratkaistua.
     
    nepa tykkää tästä.
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 272
    Saadut tykkäykset:
    1 372
    Kannattaa liittyä Facebook-ryhmään, jossa voi liittyä Dolby Visionin beta-testiin.
    Tuo tosin löytyy vähän hankalasti, kun ensin pitää liittyä Awolin Facebook-seuraajaksi (tai ei varmaan ole pakko, kunhan tuonne sivulle menee) ja sieltä sitten groups-valinnan alta löytyy erillinen ryhmä, johon pitää hakea liittymistä. Tuo Dolby Vision -päivitys on helppo tehdä muistitikulla.
    Kannattaa melkein hdr/dv-asetuksiksi kopioida suoraan avsforumin Awol 2500&3500 picture settingsin ekalla sivulla olevat asetukset. Todella hyvät. Sdr-asetukset eivät mielestäni niin hyvät olleet ja olen itse kalibrointia jatkamalla saanut paremmaksi, mutta nuo hdr-asetukset ovat kyllä hyvin lähdellä oikeaa.

    Samaa mieltä olen tuosta korkeudesta. Pitäisi itsekin melkein lattialle projektori laittaa, jotta saisi kuvan hyvälle korkeudelle.
    Joko kokeilit mukana tullutta Amazon Fire stickiä? Huomasin sellaisen asian, että jostain syystä AppleTv antaa joillekin hdr/dolby vision -ohjelmille väärää dataa tone mäppäystä varten, jolloin varsinkin uudessa Dolby Vision Dark -tilassa kuva palaa välillä puhki. Samaa ei esiinny tuolla Amazonin tikulla. Dolby Vision Bright kyllä toimii myös AppleTv:ssä. Ehkä tuo on vielä betan ongelmia...

    Pitää muuten antaa Awolin asiakaspalvelulle ruusuja taas. Tykin mukana tullut Fire stick ei toiminut ja olin asiasta yhteydessä ja he lähettivät uuden. Aluksi harmitti, kun se jäi tulliin ja piti kymppi maksaa, mutta Awol korvasi sen Amazonin kautta ja huomasin kotona, että paketissa oli vielä kaksi paria 3d-laseja korvauksena. :)

    Marantzista varmaan löytyy optinen sisääntulo? Joten yksi mahdollisuus on väliaikaisesti vetää hdmi-tykille ja sen optisesta ulostulosta vahvistimeen. Tosin itse huomasin tuota kokeillessa, että ääneen tuli outo särö. En tosin tiedä, mikä laite sen aiheuttaa, ei välttämättä projektori.
     
  3. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    711
    Saadut tykkäykset:
    270
    Hiomalla?
    Kannattaa kysyä vinkkejä esim. maalarimestarilta, heillä on syvempää tietoa tarkoituksellisten pintojen käsittelyistä.
    Jos on alkuperäistä maalia jäljellä sillä vaan korjaat, jos ei ole tää on samalla hyvä paikka pistää uusi valkokangasmaali seinään (frendi kehysti seinäänsä maalatun "valkokankaan" kevyellä listalla, josta tuli komea ja yllättävän huomaamaton. Tämä helpotti tilan seinien värin muuttamisen myöhemmin, kun "tauluun" ei tavinnu koskea muuta kuin maalauksen aikaisen suojauksen verran).
     
  4. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Telalla maalatessa jää aina jonkinlainen tekstuuri pintaan. Ihan lasimaisen tasainen seinä voinee myös näyttää oudolta. Helpompaa olisi vaikkapa kiinnittää kovalevy seinään ja maalata se (minkä voisi tehdä vaahtomuovitelalla, jolloin pinta olisi mahdollisimman tasainen). Siis, jos ei halua oikeaa kangasta ostaa.
     
  5. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    711
    Saadut tykkäykset:
    270
    Juu ei telalla eikä suoraan purkista.
    Tuo "lasimaisen tasainen pinta" on myös kummallinen oletus kun puhutaan betoniseinän (tms.) tasoittamisesta, semminkin kun seinää ei ole tarkoitus vesihioa ja myös lasia saa mattapintaisena jne. jne. ym... elikkäs karkeus jossain P200:n hujakoilla ja hioo sillä epätasaisuudet pois. Mutta itsekin tässä olettelen, en ole maalarimestarin koulutuksella, osaamisella tahi kokemuksella varustettu.

    Juuri tämän vuoksi ehdotinkin maalarimestarin konsultoimista.
    Omassa lähipiirissäni oleva alan osaaja puhuu "lippiksellä maalatuista pinnoista", joita syntyy kun ei tiedetä mitä/miten/millä eikä edes miksi, puhumattakaan että tekniikat olisi millään tavalla edes tiedossa.

    PS. Sen tosin tiedän että lasimaisen tasaisen pinnan eteen pitää tehdä ihan jumalattomasti töitä tasoituksesta ja hionnasta lähtien, maalaus öljyisillä runsaspigmenttisillä erikoismaaleilla, sen levittämisessäkin oli joku tekniikka (ehkä kangastupolla hiertäen, en muista), jokaisen maalikerroksen välissä vesihionta ja lakkakerroksiakin tulee ihan tuhottoman monta. Useiden viikkojen homma kuivumisineen.

    Jatketaan tässä ketjussa UST-tykeillä.
     
    nepa tykkää tästä.
  6. latexii

    latexii Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 179
    Saadut tykkäykset:
    589
    Mikset vaan tee listoista kehystä ja pingota siihen mattavalkoista lycraa ? Toimii hyvin, eikä maksa kun muutaman huntin. Pesaset vaan rätin ennen pingotusta.
     
  7. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 718
    Saadut tykkäykset:
    1 285
    Ei vaikuta tämä UST:kään television voittajalta.
     
  8. latexii

    latexii Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 179
    Saadut tykkäykset:
    589
    Joillain osa-alueilla voittaa helposti.
     
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 718
    Saadut tykkäykset:
    1 285
    Varmaan koko vastaan hinta, mutta vaikuttaa aika monimutkaiselta ja paljon pitää ottaa huomioon.
     
  10. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 272
    Saadut tykkäykset:
    1 372
    Niin no, sehän riippuu, että mitä ominaisuuksia haetaan.
    Jos kuvan koko on max 100", niin ehdottomasti kannattaa ostaa töllö. Olisin itsekin niin tehnyt.
    Mutta, jos taas sitten haluaa isompaa kuvaa, niin saa laittaa aika paljon euroja tiskiin, jos meinaa töllön ostaa. Silloin projektori on järkevämpi. Tai, jos tykkää 3d-leffoista, niin jostain syystä telkkarit ei taida enää noita tukea.

    Monimutkaista homma ei suinkaan ole. Itsellä, kun on tuo ust alr -kangas, niin tykin ja kuvan kohdalleen saaminen oli aika simppeliä.

    Tokihan sitten aina välillä huonetta pitää hieman pimentää. Varsinkin kesällä, kun päivät ovat pitkiä ja valoisia. Mutta sitten taas talvella ei niinkään. Tarkoitus olisi kyllä laittaa huoneeseen vielä verhot joka puolelle siten, että ne on helppo saada piiloon, mutta sitten leffan ajaksi taas helppo laittaa paikoilleen. Mutta sehän on sitä normaalia tykkiharrastajan säätämistä.

    Tykin on vaikea koskaan korvata (ainakaan omalla kohdallani) telkkua kokonaan, koska oli tykki miten hyvä tahansa, niin mustin musta on aina se huoneen valaistuksen määrittämä. Oli se valo sitten ulkoa, lampuista tai kankaalta heijastunutta, niin se määrittää mustan tason. Siksi huone pitää aina laittaa kuntoon. Ja se onkin useasti kompromissien tekemistä, jos ei erillistä teatterihuonetta ole.

    Monet näyttävät olevan tyytyväisiä tykkeihinkin täysin valkoisissa huoneissa ankealla ansi-kontrastilla. Täytyy olla onnellinen heidän puolesta, koska itselle se musta musta on todella tärkeää. Ja tarpeeksi hyvää mustaa en vielä ole nähnyt kuin OLEDeissa. Siihen on tykeillä vielä pitkä matka. :D
     
  11. Lyijy

    Lyijy Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    7
    Kiitoksia Nepalle ja muille yleisistä vinkeistä. Amazon tikkua en ole vielä testannut, koska olemme juuri muuttaneet uuteen taloon ja kunnollista nettiyhteyttä ei vielä ole. Heijastusseinä on siis gyproc-seinä, joka siis paperinohuesti on keskeltä ”notkolla”, mikä aiheuttaa kuvan aatoilun awolilla. Epsonilla kaukaa tykittäessä ei ole ongelmaa. Seinän puljaaminen uudelleen on hankalaa ja sisustuksellisista syistä ripustettavat taulukankaat ym. ovat poissuljettuja. Olenkin nyt miettinyt mahdollisuudeksi noita vividstormin alhaalta nousevia motoroituja kankaita. Jos jollain kokemuksia niistä, niin kuuntelen mielelläni. Rahaa tuntuu palavan lopulta lisää kyllä melkoisesti (uusi tv-taso, vahvistin, aluevapaa 4k 3D soitin ym.), joten pitää vielä harkita tarkkaan.
     
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 272
    Saadut tykkäykset:
    1 372
    Avsforumilla porukalla on noita ylösnousevia ust alr -kankaita. Ilmeisesti hyviä, mutta kalliita. Saa helposti maksaa projektorin verran sellaisesta.
    Jos sisustukselliset syyt (lue hellasärö) ovat esteenä, niin itse olen oppinut, että kehyksissä oleva kangas on lopulta ihan siisti ja hyväksytty ratkaisu. Siihenhän voi heijastaa vaikka kreikan merimaisemia olohuoneen taustakuvaksi.
    Ja onhan se kuitenkin yksinkertaisempi ja vähemmän huomiota herättävä esine huoneessa kuin vaikkapa 98" telkkari.

    Ainakin omalla kohdalla jo 77" telkkari oli sellainen, jota jokainen vieras ekalla kerralla ihmetteli: "onpas iso telkkari! Mitäs noin isolla telkkarilla tekee? Johan on elokuvateatteri kotona!" Mutta projektorikangasta ei oikein kukaan huomioi tai toteaa vain, että jaa sullako on projektori. Kukaan ei ole vielä isoon ääneen ihmetellyt.
     
    KILLPATRICK ja TheRealThing tykkäävät tästä.
  13. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 718
    Saadut tykkäykset:
    1 285
    Entä, jos tuotekehitys keksi sammutettuna valkoisen TV:n?

    PS. Itsellä aivan samat kokemukset televisiosta, vaikka minulla on vain 65" töllö joka on vielä upotettuna seinään.
     
  14. latexii

    latexii Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 179
    Saadut tykkäykset:
    589
    Harrastus missä terveys ei mene terveys ja rahat on tympee.
     
  15. Boxer

    Boxer Vakiokasvo

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    733
    Saadut tykkäykset:
    104
    Samsungillahan on The Frame-mallisto, joka on "kehysmäinen" ratkaisu ja jossa voi näyttää luppoaikana vaikka taidetta tai valokuvia (jotka nekin voivat olla taidetta). Turhaa viestittelyä vähentääkseni: Dolby Vision puuttuu...
     
  16. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 718
    Saadut tykkäykset:
    1 285
    Ainakin tuossa G2 voi tehdä saman. En ole koskaan käyttänyt. Voisiko joku kertoa kokemuksia?
     
  17. latexii

    latexii Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 179
    Saadut tykkäykset:
    589
    Oletkos @nepa koskaan miettinyt 3D Lut boxin hankintaa ? Tuollahan saisi ymmärtääkseni asetukset aika jiiriin suht. automaattisesti. Eli (kärjistettynä) läppärillä tekis vaikkapa displaycal :lla (ilmainen softa) tuon 3D.lut -tiedoston joka tapahtuu automaattisesti ja sen lutin heittäisi sitten tuohon Blackmagic:n boxiin. Tuosta boxista enempi tuolla avsforumin ketjussa.

    Myönnettäköön että en noiden boxien sielunelämästä ole ihan täysin perillä.

    Eli osaiskohan esim. @kmruuska (jolla muistelin ainakin olevan kokemusta 1D Lut boxista, olikos sulla joku eeColorin laite (?)) Kertoa että voisko tuo toimia noin yksinkertaisesti ? Eli läppäriin displaycal -sovellus, jolla tekis tuon 3d lut tiedoston (joko 4k hdr tai vaikkapa fullhd sdr) ja tuon tiedoston sitten vaan siirtäis tuonne boxin sisään ja senkus rallattais millä vaan lähteellä tuon boxin kautta niin kuva olisi kondiksessa? Tuo oikoisi aika monta mutkaa vs. manuaalinen säätäminen.
     
    nepa tykkää tästä.
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 272
    Saadut tykkäykset:
    1 372
    No eipä ole kyllä tullut mietittyä. Jonkin verran on juttua niistä tullut netissä vastaan, mutta enpä ole edes hoksannut ajatella moista.
    Pitääpä ihan mielenkiinnosta tutustua, että miten tuollainen toimisi. Kauhean pahan hintainen ei ainakaan ole...
     
  19. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 272
    Saadut tykkäykset:
    1 372
    Tuli eilen illalla säädettyä tykkiä chromapuren testikuvageneraattorilla ja ihmettelin, miten nyt meni niin helposti asetukset kohdilleen eikä kirkkauden kanssakaan samaa ongelmaa ollut. Tutkin sitten tarkemmin tuota Chhromapuren testilevyä, jota olen aiemmin käyttänyt ja voihan kele, olen säätänyt aiemmin 75% kirkkauden ja 100% saturaation kuvalla enkä 75% saturaation kuvalla.
    Chromapuren generaattori tietenkin teki oikein tuon 75% saturaation kuvan.
    Tuo on muuten hyvä tuo generaattori, mutta Chromapuressa ei ole asetusta sille, että käytetäänkö full rgb:tä vai limited rgb:tä, joten ei voi olla satavarma nyt siitä, että kummalla tuo meni. HCFR:ssä tuo asetus on. Tosin ei siinäkään voi varma olla siitä, ylikirjoittaako Windows tuon asetuksen.

    HCFR:ssä värien säätäminen on kyllä astetta vaikeampaa, kun ainakaan itse en löytänyt näkymää, josta näkee virheen erikseen saturaatiolle ja huelle, vaan niitä pitää säätää siten, että kokonaisvirhe on mahdollisimman pieni. Ja kun siihen vaikuttaa vielä kirkkauskin, niin yhtälö on välillä aika hankala, kun ei tiedä, mikä kolmesta säädöstä aiheuttaa eniten virhettä. Siitä kyllä näkee erikseen kirkkauden virheen, mutta ei sekään aina paljoa auta. Tokihan CIE-diagrammista näkee, että missä kohtaa ollaan ja kun tietää, miten hue ja saturaatio vaikuttavat, niin se auttaa säätämisessä, mutta ei se nopeaa silti ole. Ainakaan meikäläiselle. Varmasti joku konkari vetäisee tuon helposti ja nopeasti.

    Chromapure näyttää selkeästi jokaisen värisäädön virheen erikseen, joten väriasetukset on helppo säätää.

    Aiemmin käytin HCFR:n testigeneraattoria, joka sekin toimi hyvin ja loi oikean kuvan, mutta koska säätöjen tekeminen on hankalampaa ja paljon hitaampaa, niin lopputuloskaan ei ollut niin hyvä. Pitää nyt vain verrata tuota Chromapuren generaattoria levyn testikuviin. Levyä käytettäessä ainakin varmasti on tuo limited rgb käytössä, joten jos levyn ja generaattorin välillä ei ole eroa, niin sitten tietää, että generaattorikin oli limited rgb -tilassa. Jos taas eroa on, niin pitänee varmaan Windowsin asetuksia käyttää ja muuttaa tuota kuvatilaa.

    Tuo generaattori on kuitenkin miljoona kertaa nopeampi käyttää kuin testilevy. Levyltä pitää jatkuvasti olla oikeaa kuvaa lataamassa, kun generaattori autopaukuttaa vaikka sata eri väriä putkeen.

    edit: nyt näyttäisi olevan kaikki kunnossa tuossa Chromapuren generaattorissa. Sain varmistettua AMD:n näyttiksen asetuksista, että käytössä on limited rgb. Vertasin myös 75% punaista levyyn ja prikulleen samat lukemat tulevat siitä ja generaattorista. Toki nyt on päivänvaloa myös mukana mittauksissa, joten väärät ovat, mutta molemmissa kuitenkin samat, joten illalla voi hyvillä mielin jatkaa säätämistä.
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2023
  20. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 272
    Saadut tykkäykset:
    1 372
    Tuli säädettyä taas tykkiä eilen.
    Mielenkiintoisesti Chromapure ja HCFR antavat hieman eri tulokset värien säätämisessä. Tein siten, että ensin säädin Chromapurella 75% saturaation mukaan. Ohjelmasta en ole löytänyt asetusta (enkä vielä ole ehtinyt netistä etsiä), jolla saisi tuon limited rgb:n päälle, joten laitoin se sitten suoraan Windowsista.
    Sen mukaan tein säädöt niin pienelle virheelle kuin vain oli mahdollista.

    Sitten kokeilin huvikseen HCFR:ää. HCFR:ssä pitää netin mukaan limited rgb laittaa päälle siten, että Windowsista laitetaan Full RGB ja HCFR:stä limited rgb. Ihan aluksi ihmettelin, kun molemmat olivat limitedissä, että onpas ihan erilaiset värit. No, kun nuo sain oikein, niin sitten värit olivat melkein, mutta eivät siis ihan samat kuin Chromapurella.
    Oletushan oli, että se näyttäisi minimivirheet myös. Mutta yllätys oli, että se näytti melkein joka värille pientä virhettä.

    Säädin sitten huvikseen myös HCFR:llä nuo värit kohdalleen ja kokeilin, mitä Chromapure sanoo. Tietenkin Chromapuren 75% saturaation näytti nyt puolestaan pientä virhettä. Mutta yllätys oli, että joillekin väreille saturaatiosweepin kokonaisvirhe oli kuitenkin pienempi HCFR:n säädöillä. Varsinkin keltaisen osalta ero oli jopa merkittävä ja Chromapuren säätö silmin nähden vihreän puolella isolla saturaatiolla.

    Edit: molemmat cie-kaaviot siis Chromepure-ohjelmasta. Toinen vain hcfr:n säädöillä.

    Tässä Chromapuren CIE-kaavio. Keltainen on hieman vihreään päin.

    [​IMG]


    Tässä HCFR:n CIE-kaavio. Keltaisen virhe on huomattavasti pienempi. 100%:n saturaatiolla virhe on alle 4% ja hue lähempänä oikeaa, vaikka vähän punaiseen kallellaan kuin yllä. Siinä virhe on melkein 5% ja vihreään päin. Siinä samoin matalat saturaatiot vihreään päin, kun taas alla melkeinpä just kohdallaan. Molemmissa ohjelmissa oli siis käytössä 75% saturaatio ja ohjelmien omat kuvageneraattorit.
    [​IMG]

    Yleisesti ottaen 80%:n saturaation jälkeen lähtee saturaatio menemään aika pahasti yli, varsinkin punaisella ja vihreällä. Pitäisi melkein 10% tai 5% välein mitata tuo saturaatio niin näkisi, että missä vaiheessa se lähtee menemään liian isoksi. 80% on kuitenkin vielä aika ok tuossa kuvaajassa. Parempi kuitenkin, että menee liian isoksi kuin jäisi liian pieneksi. Ajattelen omassa mielessäni, että kirkkaisiin väreihin tulee tuon myötä pieni pop-efekti. :D

    Yritin monella eri tavalla saada tuota 100%:n saturaatiota paremmaksi. Yritin tykin chroma-säätöä sekä ottaa laajan väriavaruuden pois käytöstä. Molemmissa käytännössä käy siten, että 80% ja 100% tulee täysin kohdalleen, mutta sitten alapää menee ihan vituralleen. Mieluummin nyt näin, että tuo yläpää menee liian saturoituneeksi, kun ainakin tuohon 80%:iin asti on ihan hyvä tulos.

    Laitetaan vielä valkotasapaino. Mielestäni ihan hyvä, vaikkakin jostain kumman syystä tuo 20%:n saturaation virhe menee päälle 2%. edit: eli siis pientä säätövaraa olisi alapäässä.
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 18.08.2023