Kaupan pullaan on valmistusvaiheessa sujautettu mukaan jotakin sopivaa säilöntäainetta (E200-297) ja mahdollisesti hapettomisenestoainetta (E300-385) ja/tai jotain emulgointi-, stabilointi- tai sakeuttamisainetta (E400-495). Tieto käytetyistä aineista pitäisi löytyä pakkauksesta. Täällä tietoa lisäaineista: Lisäaine-esite, Lisäaineopas
Noniin. Mars leipomaan, niin kuin olis jo! Omat pullat on tehty jo perjantaina - pakkaseen meni suurin osa, kun tein 1½ L taikinan. Ja tuo pullan uunituoreuden häviäminen johtuu pääsääntöisesti kahdesta seikasta. Suoranaisesta kuivumisesta ja ns. retrogradaatiosta. Eli pullassa oleva tärkkelys alkaa jäähtymisen aikana kiteytyä uudelleen ja samalla pullan suutuntu ja ulkonäkö muuttuu. Kuivan käntyn voi elvyttää kostuttamalla pullaa ja laittamalla uudestaan uuniin.
Nope. Eipä leivottu vaan kaupasta löytyi pari syötävää laskiaispullaa mansikkahillolla. Mutten kerro kenenkä tekemiä olivat
Kyllä sisälle pitää laittaa kaikkia kolmea eli mantelimassaa, vadelmahilloa (mielellään itse tehtyä, jossa paljon marjaa) ja kermaa tai creme vanillaa. Jos täytteitä haluaa tosi paljon, voi kovertaa pullan sisusta vähän, jotta täytettä mahtuu enemmän :thumbsup:
Nyt on kyllä kyseessä eeppinen pyhäinhäväistys, hilloa mantelimassapullaan :sick: Siis mantelimassalla, lämpimässä maidossa ja itseleivottuna. Tack så mycket!
Up! Tulipas ostettua heräteostoksena Fazerin laskiaispullia 2kpl, kun olivat tarjouksessa Lidlissä. Erehdyksessä otin sitten mantelimassalla... Noh, hyvältähän tämäkin maistuu! Liekkö makuaisitini kehittynyt tai olisiko karvasmanteliöljyn käyttö vähentynyt mantelimassassa.
Kyllä laskiaspullissa pitää hilloa olla. Ja kermavaahtoa. Mitä joskus mantelimassa-pullia syöny (koulussa joskus vuosia sitte jms.), niin ei ne oikeen omaan makuun sovi. Itseltä onnistuisi tehdä, jos joskus jaksaisi. Tosin en ole mikään hirveä pullasyöppö, kahvin kanssa voin yhden syödä, jos tarjolla on. Toinen kupillinen menee yleensä ilman pullaa. Pienenä tuli aina äitin leipomia sen verran uurituoreena (laskiaisena laskiaspullia ja muulloin vanilja-sarvia ja korvapuusteja) pullaa syötyä, että ajan myötä into hävisi. Esim. tänä vuonna riitti, kun äidin leipomia, uunituoreita pullia (ei laskiais-versioita kuitenkaan) vetäisin... hetkinen... öööhhhh... oliskohan nyt ollu sunnuntaina, viikonloppuna kuiten, pari kipaletta kylmän maidon kanssa... Pakasteeseen ei kehtaa vain itseä varten leipoa, kun niitä todennäköisesti olisi siellä vielä kymmenkin vuoden päästä. Haen mielluummin sitten vanhempien pakasteesta tai vaikka kaupasta muutaman, jos alkaa pullaa haluttaan. Laskiaisversiot nykyään yleensä kaupasta. Jos innostaa... Jaa niin mutta joo, siis ne laskiaispullat siis hillolla ja kermavaahdolla, riippumatta valmistajasta/ tekijästä. Kiitos.