LG OLED televisiot

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Themikz, 11.11.2015.

Tags:
  1. chriscole911

    chriscole911 Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.03.2011
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä kiinnostaisi minuakin, LG:n 910v mallia harkitsemassa kun olen.
    Koskaan en ole plasmaa enkä siis OLEDia omistanut, niin nää kiinnipalamiset jännittää. Tarvitseeko niitä jännittää kuin paljon?

    Pelaan lähinnä fps pelejä ja muutenkin ilman HUDeja jos semmoinen mahdollisuus on.
    Mites noi televisiokanavien logot ruudun yläkulmassa? Eikai ne nyt sentään jämähdä, eihän näitä kukaan pystyis ostaa ja kattoo sitä sekametelisoppaa yläkulmassa minkä noi ois aiheuttanut :D.

    Uniajastintahan vois käyttää joskus jos epäilee (päissään) et sammuu googlen ääreen. Onks näissä muita keinoja estää tuota palamista, kuten jos en esim 20min koske pleikkarin ohjaimeen tai tietokoneen näppikseen nii sammuu ruutu, vai pitääkö ite aina muistaa ton uniajastimen kanssa kikkailla jos kiinnipalaminen pelottaa?
     
  2. elmac0

    elmac0 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    701
    Saadut tykkäykset:
    130
    Juu en usko, että kanavalogot ovat minkään sortin ongelma. Ne ovat nykyään läpikuultavia ja eikös sieltä tule puolet ajasta jotain mainoksia muutenkin jolloin logoa ei ruudussa edes ole. Sen sijaan esim surureunat ruudun reunoilla elokuvia katsellessa saattavat olla ongelma. Googlella löytyy myös horror luokan tarinaa pelikäytöstä, esim alla mallia 45 minuutin altistumisesta staattiselle kuvalle. (Lähde.)
    [​IMG]
    Nuo jäljet häviävät ajan myötä pois. Minulle on hieman epäselvää, kuinka pahasta ongelmasta loppujen lopuksi on kyse. Selvää sen sijaan on, että kiinni palaminen on vähintään kiusallinen riesa ellei jopa deal breaker OLED teknologian hankkimiselle.
     
  3. Themikz

    Themikz Tunnettu käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2005
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos luit liittämäsi artikkelin loppuun saakka niin artikkelin mukaan ei ole ongelmaa tuon kiinnipalamisen kanssa. Kiinni palanut kuva katoaa käynnistämällä televisio uudelleen ja vähenee ajan kanssa. "Image retention is at its worst when you first begin using your OLED, but it gets better with time, it's only visible under extreme circumstances, and it doesn't appear to be permanent."
     
  4. chriscole911

    chriscole911 Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.03.2011
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa linkkaamassasi jutussa aika moneen kertaan tehtiin selväksi et normikäytössä mitään ongelmia tuskin tulee. Lasken itseni kuitenkin normikäyttäjäksi, joten tuskin tulis ongelmia.
    Välillä tulee vedettyä pleikkarilla joku muutaman tunnin mittainen pelisessio samaa peliä, mutta tosi harvassa nämä sessiot nykyään. Nyttenkin pleikkarissa ollut virrat varmaan 2kk sit viimeks :D.
    Pitää vaan pitää usempia taukoja ja "puhdistaa" ruutua välillä.
    Varmaan hyvä kikka myös hyväksikäyttää töllön uniajastinta tai muiden laitteiden screen savereita ym eco- asetuksia kiinnipalamisen ehkäisemiseksi.
     
  5. Jmt1

    Jmt1 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Mielenkiintoisesti noissa LG:n OLED-televisioissa on toiminto, jolla pyritään korjaamaan mahdollisia paneelissa olevia epätasaisuuksia. Käyttäjä voi uusimmissa malleissa itse käynnistää toiminnon milloin haluaa ja sen läpiajaminen kestää noin tunnin. Ilmeisesti LG:n OLED-televisiot suorittavat automaattisesti saman toimenpiteen lyhyemmässä mittakaavassa (10-20min) valmiustilan aikana aina noin neljän kertyneen käyttötunnin välein. Tuo varsinainen tunnin mittainen paneelin epätasaisuuksien silotteleminen ajetaan automaattisesti 2000 käyttötunnin välein. En tiedä vaikuttaako tuo prosessi millään tavalla mahdollisiin haamukuviin tai kiinnipalamisiin joita televisioon on saattanut jäädä.

    http://www.hdtvtest.co.uk/news/oled65g6p-201604014268.htm
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/oled55e6-201604274285.htm

    Kanavalogoista tuskin aiheutuu mitään ongelmaa kiinnipalamisen suhteen, muistan vain sen kuinka joillakin Eurosportin logo paloi plasmoihin kiinni. En usko että myöskään elokuvien mustista ylä- ja alapalkeista aiheutuu ongelmia, elokuvien katselua varten OLED-televisiot on tehty, enkä muista että nuo palkit olisivat plasmoissakaan olleet mikään ongelma. Sen sijaan minua on mietityttänyt nuo 4:3-lähetyksien mustat reunat, voivatko ne palaa kiinni jopa helpommin kuin vastaavat elokuvien ylä- ja alareunat? Tosin 4:3-lähetykset ovat usein vanhempia sarjoja joiden jaksot kestävät sen 25-50 minuuttia, joten niitä ei välttämättä katsota niin pitkään kuin elokuvia tai urheilulähetyksiä. Toisaalta moni vanhempi elokuvakin näytetään 4:3-muodossa.
     
  6. elmac0

    elmac0 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    701
    Saadut tykkäykset:
    130
    Toki luin artikkelin ja kaikki muutkin vastaavat mitä satuin löytämään. "Tyypillisessä" olohuonekäytössä ei varmasti olekaan mitään ongelmia (ts. televisiolla katsotaan Netflixiä, TV-sarjoja ja pelaillaan silloin tällöin). Antamalla paneelille aikaa toipua staattisen kuvan rasituksesta voidaan välttää kiinnipalaminen. Mutta... oma käyttöskenaarioni on lähes yksinomaan pitkiä pelisessioita, eikä monikaan peli tarjoa mahdollisuutta piilottaa HUD-elementtejä ruudusta. Siksi edelleen kiinnostaisi, onko jollakulla kokemuksia samanlaisesta tilanteesta.

    Lyhytkestoiselta "ghostingilta" ei selvästikään voi välttyä. Se voitaneen laskea tekniikan ominaisuudeksi, ja siten antaa anteeksi, etenkin jos/kun nuo automaattiset ruuduntasausalgoritmit sitä poistavat. Mutta miten akuutti huoli on pysyvän vahingon aiheutuminen?
     
  7. Make73

    Make73 Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    MuroBBS:llä "Namelesss" nimimerkillä kirjoittavalla on 910V PC/pelikäytössä eli häneltä voisi kysyä kiinnipalamisista.
    Screen door / scanline efektistä ainakin valitteli jos istuu lähellä paneelia, ehkä 4k olisi tämän suhteen ongelmaton?!

    Niin ja mitä tulee kanavalogoihin, niin yhtä lohduttoman iso ja läpikuultamaton on edelleen ainakin FOX-logo, nimimerkillä kahteen ST50 plasmaan kiinnipalanut FOX-logo.
     
    Viimeksi muokattu: 17.06.2016
    elmac0 tykkää tästä.
  8. elmac0

    elmac0 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    701
    Saadut tykkäykset:
    130
    ^ tuo nyt ainakin on hyvä tieto, eli full HD -tason paneeliin ei selvästikään kannata rahojaan haaskata jos meinaa katsoa kuvaa lähietäisyydeltä. (Toki on aika selvää muutenkin, että 55" kokoluokassa pikselien erottuminen on odotettavissa läheltä katseltuna, mutta mustat juovat rivien välissä ei kyllä kuulosta hyvältä).
     
    Viimeksi muokattu: 17.06.2016
  9. John-117

    John-117 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    No ihan kuule siksi, että minulla ei ole varaa eikä varsinkaan tiluksia pitää monia erilaisia dedikeitiid-näyttöjä ja -settejä. Minulla on vain yksi setti ja yksi näyttö, joka painaa päättymätöntä multivuoroa kaikessa mahdollisessa AV- ja tietokonekäytössäni. Kaikki kuva ja ääni tulee tietokoneesta, joten sellaiseen aparaattiin liittäminen pitäisi näytönkin kestää. Välillä on ohjelmassa AV:ta ja muuta tsoikkarilla heilumista, mutta kyllä suurimman osan ajasta näytössä köllöttää Windowsin työpöytä ja ohjelmaikkunoita. Joo, kyllä. Onpa yllätys. LCD-telkkareille tämä ei ole koskaan ollut minkään sortin ongelma, mutta paatuneena videohifistinä olen kiinnostunut potentiaalisesti lupaavan kuvanlaadun takia OLED:sta. Koko idea hulahtaa vessanpöntöstä alas jos OLED ei tämmöistä käyttöä tule kestämään.
     
  10. latexii

    latexii Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 210
    Saadut tykkäykset:
    612
    Tuo kaiffari ei erota fullhd:ta 3440x1440 resosta tai 60hz - 144hz:stä, joten sille turha näistä puhua :) Kunhan luulee olevansa hauska noilla kommenteillaan.
     
  11. John-117

    John-117 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Latexii the ICT-teknologian valolatoja taas ei ainakaan vielä n. pari kuukautta sitten ymmärtänyt pelin grafiikkarenderöinnin tehonpuute-tökkimisen ja näytön virk. taajuuden eroa.
     
  12. Themikz

    Themikz Tunnettu käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2005
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos toi OT loppuisi ja tämä keskustelu palaisi LGn OLED telkkareihin? :p
     
  13. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 940
    Saadut tykkäykset:
    1 333
    Mites Teittinen kommentoi tuossa uudessa gigantin mainoksessa olevaa LG E6 65-tuumaista oledia?
    Joutuisi kyllä repimään irti toisen pallin elinkauppiaille myytäväksi tuon 6kilon hinnan takia.
     
  14. chriscole911

    chriscole911 Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.03.2011
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei! Ongelmaa(ko?) LG EG910V:llä jääkiekon katsomisessa. Läppäri HDMI:llä töllöön kiinni ja kiekkopeli käyntiin, ei tule ei sitten mitään tuon nykimisen kanssa. Lähteellä ei väliä, viaplay, ruutu ja youtube testattu, kaikissa nykii (sekä livenä että tallenteena).

    Asetuksia runkattu sekä telkkarista että tietokoneen näyttiksestä. Edellinen samsungin 7-sarjalainen samalla kombolla ilman mitään säätöjä ja nykimätön kuva kun katsoo lätkää.

    Vähän siedettävämmäksi sain kun vaihdoin inputin PC:ksi ja kuvavalinnoista pelitila. Nyt saa kiekon liikkeistä selvää eikä se välky tai häviä kuvasta, mutta kameran ja pelaajien liikkuessa nopeasti edelleen järkyttävää nykimistä. Lisäksi kuvasta hävisi niin paljon säätöjä et muutenkin aika pyllystä tuo kuva nyt.

    Onhan tuo halpa 5m pitkä HDMI- piuha jo muutaman vuoden ikäinen, mutta hyvin se toimi edellisen telkkarin kanssa.
    Pitää odotella ensimmäistä tv-lähetystä kun kiekkoa tulee niin silloin viimeistään selviää onko vika tuolla tietokoneen tai HDMI:n päässä, vai voiko koko töllöllä ylipäätään kiekkoa katsoa.

    Kellään kokemuksia jääkiekon katsomisesta kyseisellä töllöllä tai ideoita mistä lähteä ongelmaa purkamaan?
     
  15. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Minusta (mielipide!) OLEDien kirkkaus ei riitä pätevään HDR-kuvaan. SDR-matskulla OLED on toki lyömätön, mutta HDR:ää varten olen katselemassa ihan eri suuntaan.
     
  16. Buckley

    Buckley Vakiokasvo

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    506
    Saadut tykkäykset:
    6
    Eli minne?
     
  17. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Odotan suurella mielenkiinnolla mitä Sony Z9:llä on esittää.
     
  18. kippo76

    kippo76 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    12.08.2011
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heivaa se tietokone pois ja kokeile tv:n omilla sovelluksilla.
     
  19. P.Kosunen

    P.Kosunen Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 369
    Saadut tykkäykset:
    14
    Eli jos näytöllä hitsataan, niin sen täytyy polttaa verkkokalvot myös kotona?
     
  20. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Ei suinkaan. Mutta HDR-matskut masteroidaan tällä hetkellä yleisesti 1000 nitiin, ja koska PQ-funktio on absoluuttinen, eli signaaliarvo vastaa ennaltamääriteltyä nit-arvoa, pitäisi television kyetä samaiseen 1000 nitiin. OLEDit eivät sinne yllä.