Harvoin luen kirjoja mutta nyt sattui kohdalle Tikkakoskella KS-Ilmailumuseossa käydessä Kadonneen Brewsterin metsästys.
Kauan himoitsemani kirja: Peter von Bagh - Elokuvan historia :king: 21,95 + 4,5 (postit) - 5,0 cdonin alennuskoodi = 21,45
Jos haluaa nauraa kunnolla niin suosittelen lämpimästi Riku Immosen HD-miehen seikkailuja. Varmaan on ollut monelle iloinen yllätys kun nää nettijutut ilmestyivät vihdoin kirjana, itse oli pakko hankkia heti kirjahyllyyn piristykseks :thumbsup:
Ostin perjantaina, luettu jo. Samaa kaavaa juoppiksen kanssa, varsin viihdyttävää settiä Luettevaa on kuitenkin vähän ja jossain kohti homma ei oikein pysy nipussakaan, vähän väkisin väännettyä tunnelmaa.
Kirjatorilta tarttui mukaan John Krakauerin Erämaan Armoille varsin asiallisella kahden euron investoinnilla.
Amatsoonista tuli tusina kirjoja, enimmäkseen (kivi)rakentamiseen liittyviä, mutta pari kevyempääkin opusta oli joukossa: Complete Peanutsia eivät kuitenkaan suomenna kuin pari ekaa kirjaa alusta ja suomalaiset Baby Blues kokoelmat eivät riitä, tahtoo enemmän
Huuto.net: Anthony Bourdain: Kobraa lautasella 5 Oikein viihdyttävä teos. Suosittelen ehdottomasti lukemaan jos sarja nappaa ja kirjan jostain sattuu löytämään.
Vammalan vanhan kirjallisuuden päivät: Chris Rodley: Lynch on Lynch Peter von Bach: Rikoksen hehku - Suuret rikoselokuvat Molemmat 15 € Täytyy sanoa että mahtiostoksia kumpikin :king:
Halvan dollarin innoittamana lisää kirjoja Amatsoonista. Kaikenlaista laidasta laitaan, tässä jotain mitä tuli tälläkertaa hankittua:
Em. kirjan siis ostin toukokuussa 2006. Hiljattain on muuten ilmestynyt suomeksikin 172-sivuinen, päivitetty ja runsaasti kuvitettu kirja em. teokseen liittyen: Ajan lyhyempi historia. Alkuperäinen kuvittamaton 'Ajan lyhyt historia' kirjoitettiin jo 1988, eli noin 20 vuotta sitten. 2/2008: www.adlibris.com * Erityisestä ja yleisestä suhteellisuusteoriasta yleistajuisesti 21,40 Tämä liittyy tietenkin Albert Einsteinin kuuluisiin teorioihin (kts. Wikipedia: Suhteellisuusteoria). Tuo "yleistajuisesti" on kyllä aika vahvasti sanottu, nimittäin sivuja on liki 600 ja matemaattisia kaavojakin esitetään melko runsaastikin. Eli ennemminkin yliopiston fysiikanopettajien yms. kannalta yleistajuisesti, kuin pelkän ammattikoulun tai lukion lyhyen matematiikan suorittaneen Matti Mekäläisen kannalta. Eli teksti on tyyliin: "Painavan materian kontravariantin energiatensorin...gravitaatiopotentiaali...seuraa statistisesta päättelystä...ei ole luvallista postuloida tuollaisia ehtoja...kertoimien degeneroitumiselle...pakottaa provisoorisesti jättämään tensorin todellisen muodon määräämättömäksi...introdusoimista ei voi perustella suhteellisuuspostulaatin avulla...aika-paikassa infinitesimaalisen testipartikkelin inertiaominaisuudet...". Eli ei tuo oikein sitten ollutkaan aivan niin kevyttä kesälukemista, kuin luulin... * Jumalharha (orig. 'The God Delusion', Richard Dawkins) 29,80 Suhteellisen hintava, mutta ei tuolloin suomeksi halvemmallakaan pienellä hakemisella löytynyt. Alkuperäiskielellä tämänkin saisi nyt näköjään melkein neljänneshintaan, kuten ed. viesteistäkin näkee (PLAY: 7,99 ). Tämä on juurikin se kirja, jonka Tampereen vapaa-ajattelijat ry lahjoitti kaikille ministereille, personoitujen saatetekstien kera (kts. Dawkinsin Jumalharha -kirja ministereille). Ateistina, eläintieteilijänä, evoluutiobiologina ja biologiaan keskittyneenä tietokirjailijana tunnetun Dawkinsin kirjoittama uskontokriittinen kirja. Hän esittää teoksessa jumalaan uskomisen olevan järjetöntä ja sen aiheuttavan yhteiskunnalle vahinkoa. Ymmärrettävästi sankka joukko uskiksia on raivoissaan Dawkinsille, etenkin USA:ssa. Kts. Wikipedia: The God Delusion. 7/2008: Akateeminen kirjakauppa (Tampere) Esko Valtaojan trilogia 60,00 * Kotona maailmankaikkeudessa * Avoin tie * Ihmeitä: kävelyretkiä kaikkeuteen Eli kyseessä on juuri se hauskan näköinen, hurjalla risuparralla varustettu, Tieto-Finlandian, Väinö Voipio -palkinnon ja hiljattain myös Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon saanut avaruustähtitieteen professori. Hänet on voinut televisiostakin pongata pariin otteeseen (kts. YLE:n Elävä arkisto: Punainen lanka ja Popkult). Näissä kirjoissa ei vatvota kaavoja tai monimutkaisia teorioita, vaan nämä on tosiaankin suunnattu aivan kaikille lukutaitoisille aikuisille. Tyyli ei ole tiedemiehen vakavaa ryppyotsaista paatosta, vaan yllättävän kevyttä ja helppolukuista.
Theodore Roszak: Flicker (suomipainoksena) 12 Tullut tätä opusta etsittyä jo vuosia nimenomaan suomipainoksena, ja sitten eilen sattumalta osui käteen Liken kirjakaupasta. Sen jälkeen olikin vielä paremmat tunnelmat lähteen kattoon Neil Youngia! :thumbsup:
Syksy alkaa tulla ja koulun kurssitarjonta näytti olevan poikkeuksellisen heikkoa tälle syksyä, joten pistin pari kirjasarjaa tilaukseen, ei ainakaan tekemisen puutetta tälle syksyä ole. Vaihtoehtohistoria on aina kiinnostanut, ja piti sitten pistää tilaukseen tuo Harry Turtledoven Worldwar -kirjasarja ja sen jatko-osat. Kirjat tilasin joko Saksan tai Britti amazonin marketplacelta, aina sieltä mistä halvimmalla uudet kirjat sai. Yhteensä koko roska (7 kirjaa + 1 novelli) maksoi vähän alle 50. Tosin postitukseen menee aiempien kokemusten mukaan jotain parisen viikkoa, ehkä enemmänkin, mutta eipä näillä nyt niin kovin kiire ole, kunhan syyskuun aikana tulevat. Harry Turtledove: - In the Balance (1994) - Tilting the Balance (1995) - Upsetting the Balance (1996) - Striking the Balance (1996) - Homeward Bound (2004) - Second Contact (1999) - Down to Earth (2000) - Aftershocks (2001)