Tämä on kuitenkin muuttumassa. Ihmiset tuovat toimistolle vaikka omia laitteitaan, jos IT-osasto ei kykene tarjoamaan haluttuja työvälineitä. Samoin osastot voivat hoitaa kommunikoinnin yms. täysin erillään IT-osaston toimittamista välineistä. Keskusvetoinen IT-katsoo järjestelmiä kokonaisuutena, ja haluaa pitää asian omissa näpeissään. Kynnys uuden järjestelmä tai palvelun käyttöönotolle on yleensä suuri, jos uusi haluttu järjestelmä tai palvelu ei integroidu esim. IT-osaston määrittämään identiteetinhallintajärjestelmään ja single-sign-on ratkaisuun. Kaikki tämä tekee IT-osastosta helposti pullon kaulan järjestelmien kehittämisen näkökulmasta. IT-osaston tavoite voi olla hyvä, mutta he eivät ole yleensä tarpeeksi valmiita muuttamaan kovalla vaivalla/rahalla pystytettyjä järjestelmiä. Samaan aikaan aloittelevat startupit ja muut pienemmät firmat pystyttävät itselleen todella moderneja IT-infroja puhtaasti pilvipalvelujen päälle viikoissa täysin ilman omia servereitä. Ja systeemit toimivat niin kännyköistä, tableteista kuin tietokoneillakin. Lisäksi sidosryhmät on helppo liittää mukaan. Kaikki tämä paikasta ja päätelaitteesta riippumatta. Moni pilvitarjoaja tarjoaa myös vahvan tunnistautumisen kertakäyttöisine salasanoiseen. Ei tässä juuri vakioituja ympäristöjä ja äärimmilleen vietyä tietoturvaa välttämättä tarvita. Jotkut alat ovat toki sellaisia, missä tämä ei tule ainakaan vielä toimimaan, mutta tosi monella, varsinkin pienemmille, joita tässäkin maassa suurin osa firmoista on, tämä sopii kuin nenä päähän.
Varmaan Citin-koodareilta: http://www.mikropc.net/kaikki_uutis...+selaimella/a641923?s=l&wtm=mikropc/-14062011
Pikkupuljuissa tuontapainen ajattelu voi toimia, muualla tuossa kaikuu puhdas tuhon tie. Valtaosassa it-työkaluja käyttävistä firmoista työntekijät ovat allekirjoittaneet sitoumuksen missä kielletään kaikkien omien laitteiden kytkeminen yritysverkkoon ja toisaalta kielletään yrityksen sisäisten tiedostojen ja documenttien tallennus omille laitteille. Kansainvälistä liiketoimintaa käyvissä yrityksissä samat vaatimukset tulevat sopimusten pienellä präntätyissä osissa, ja markkinoilla missä tunnutaan käyvän iso osa keskusteluista juristien välityksellä,niihin kannattaa suhtautua huolella. Pilvipalvelut ovat ihan in ja pop ja hype ja cool. On saatu paljon hulppeaa markkinointimateriaalia ja jänskiä kirjainlyhenteitä. "keskusvetoinen" it-hallinto tosiaan katsoo asioita kokonaisuutena, ja toimivana pitää kokonaisuudden toimivana eikä anna osastojen omatoimisesti sotkea sitä käyttökelvottomaksi. Järjestelmien modernisoinnin ja toimintatapojen kehittämisen suurin este ei ole IT-osaastoissa vaan osastoissa joissa yhdistyy kokonaiksuuksien hahmottamisen puute, ankara muutosvastarinta, ja osaamattomuus. Minäkin osaan syödä, ja minulla on mielipiteitä ruuan laadusta, mutta minua ei pidä päästää keittiöön sähläämään.
sollen ja sein kannattaa erottaa käsittääkseni kommentoit nyt sollen-argumentilla (pitää olla) puhtaasti deskriptiivistä kirjoituista (sein). tässä on myös deskriptiivinen teksti: elämä on vaan semmosta, että jollei sitä kynää tule sieltä keskuhankinnasta. se mennään ostamaan lähimmästä kaupasta/nettikaupasta. sama atk:n kanssa. spekulaatiota normatiivisesta puolesta: tietenkin atk-hallinnan kannnalta olisi ihanteellistaj jos käyttäjät olisivat robnotteja ja eivät puuhastelisi heille laaditun käytösohjelman ulkopuolisia. jos tällasen pyritään, ollaan kuitenkin kaikista sitoumuksista huolimatta hakoteillä. nähdäkseni sen keskitetyn atkoosaston pitää suunnitella ja toteuttaa ne keskeiset hankinnat ja luoda säännöt muille hankinnoille. muiden hankintojen kielto ei yksinkertaisesti toimi. ---- mitä tekemistä tällä on nuukkian tulevaisuuden kanssa? meinaako joku etteivät käyttäjät saisi ladata ohjelmia firman älypuhelimilleen?
Lainaan itseäni ja laitan tästä vähän vahvistusta. http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110679871&ext=rss Sieltä löytyy mm. "Ylivoimaisesti turvallisin käyttöjärjestelmä Wallinin mielestä on Suomessa harvinainen RIMin Blackberry. - Blackberry on ainoa järjestelmä, jolla on Naton turvallisuusluokitus, Wallin sanoo. Blackberryn jälkeen turvallisin järjestelmä on Symbian ja kolmantena tulee Applen iOS, jonka Wallin sanoo juuri ja juuri sopivan yrityskäyttöön. - Blackberryn, Symbianin ja iOS:n jälkeen ei sitten tulekaan mitään, Wallin toteaa." Blackberry on minulle ihan outo laite. Mutta muuten tuo taitaa aikalailla tukea sitä väittämääni (mistä nousi outo kalabaliikki mistä johdettiin keskustelu muitten toimesta offtopikiksi .. ei sille ettenkö olisi siihen itse vastaillut)
Vitjan otsikko on tosiaan Nokian tulevaisuus - Blackberryn, Symbianin ja iOS:n jälkeen ei sitten tulekaan mitään, Wallin toteaa." Symbian on ilmoitettu tapettavaksi joten tuossa lainauksessa on tiivistettynä Nokian tulevaiisuus , vai mitä.
Se vääntö mikä seurasi, tuli väittämästä "edelleen pidän Symbiania ihan kelpo käyttiksenä noin ylipäätäänkin, kaikkein monipuolisimpana, ja yrityskäyttööön liki ainoana kelvollisena". Tämä taas tuli siitä miten kummastelin fraasiksi muotoutunuttä höpinää Nokian ohjemistojen oletetusta "paskuudesta". Samaisen viestin loppukommenttini oli : "Jos firman johto ei olisi kussut omille kintuille, niin tulevaisuus olisi varsin valoisa." -- millä viitattiin siihen että ilmoitus Symbianista luopumisesta (mitä sittemmin on jo kolmasti pehmennetty) oli käsittämättömän typerä ja söi Nokian tulevaisuudennäkymiä kovalla kädellä. Itse ylläpidän edelleen toivetta, että tieto Symbianin hautajaisista tulisi osoittautumaan ennenaikaiseksi. Viimeisimpiin ulkoisiin arvioihin taisi kuulua se, että Nokia on vaarassa menettää brändinsä ja ihmiset hankkivat Windows-puhelimia eikä Nokialaisia. Niinhän siinä on käymässä jos luovutetaan oma, erinomainen ja maineikas itsenäinen käyttöjärjestelmä.
Symbianin totaalinen lyttääminen on eFlopin syntilistalla paikalla nro2 (suurin virhe on tietenkin yksisilmäinen WP:n fanittaminen). Symbian on kelpo työhevonen, jolla on käyttövuosia vaikka kuinka. Kuten on moneen kertaan todettu niin suurelle osalle käyttäjistä riittää Symbianin toiminnallisuus, varsinkin jos käyttikseen on jo tottunut. Valikkohelvettiä ei tarvitse jokapäiväisessä käytössä. Varsinkin uusin grafiikkakiihdytetty versio Symbianista on jo varsin responsiivinen ja sulava käyttää. Android samalla raudalla toimii tahmeammin, väittäisin näin. Ja Androidin käytettävyys ei loppujen lopuksi ole paljoa parempi kuin Symbianin. Veikkaisin että Symbian elää vielä kymmenkunta vuotta eli todennäköisesti pitempään kuin Nokia.
Saa nähdä mitä Singaporessa julkistetaan: http://www.nokiaconnection.net/ http://twitter.com/#!/search/#NokiaCnxn
Muotoilu on kyl onnistunut. Monoblokki ja näyttö tyylikkäästi upotettu mutta koholla. Eikä yhtään fyysistä nappia.....
On tyylikkäät, sekä sivut että luurit:thumbsup: Ensimmäisen kerran Nokia, johon voisin harkita omena4:n vaihtavani. Siis ulkonääön perusteella, muusta en sitten tiedä.