Nokian tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana tootsi, 11.02.2011.

  1. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Luultavasti olisi julkaistu hieman aikaisemmin, mutta kuitenkin tuonne loppuvuoden puolelle nuo Nokian flagshipit (esim. N8, N9) ovat menneet.

    Mielestäni FullHD-reso ei vielä nykyisissä Lumioissa ole varsinainen puute, koska näyttö ei ole tuon suurempi. 5 tuuman näytöissä FullHD:ta jo tarvitaan. Esim. Lumia 920:n pikselitiheys on suurempi kuin iPhone 5:n, jossa siis yhä edelleen on Retinaksi aikanaan ristitty näyttö:

    Eli tuosta seuraa, että jokainen pikseli mikä menee huomattavan paljon yli 300 ppistä on turha, mitä tulee ihmisen kykyyn erottaa pikseleitä. Turhat pikselit taas vaativat kuitenkin lisää tehoja laitteesta jne. 5 tuuman näytöissä pikselitiheys laskisi jo alle kolmensadan näytön ollessa 768 tai 720, joten siinä kokoluokassa FullHD on perusteltu ratkaisu, vaikka se nostaakin pikselitiheyden yli neljänsadan.

    Mutta voihan olla että markkinointisyistä noita FullHD näyttöjä aletaan tunkea myös alle 5 tuuman laitteisiin. Nokialle se olisi sinänsä harmi, koska varustelukilpaan sillä ei oikein taida olla varaa. Windows Phone on Nokialle siinäkin mielessä hyvä ratkaisu, että se pyörii sujuvasti alemmillakin spekseillä, toisin kuin Android.
     
  2. aapol

    aapol Vakiokasvo

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    At 4 inches, the maximum the human eye needs is 2190 ppi/dpi.
    http://wolfcrow.com/blog/notes-by-dr-optoglass-the-resolution-of-the-human-eye/

    Eli ton Jobsin etäisyydeltä good enoughiin päästään n. 300 ppi:llä, mutta jos haluaa parhaan, niin 720 ppi on vasta käytännössä raja.
     
    Viimeksi muokattu: 16.05.2013
  3. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Aika harva tuijottaa kännykän ruutua kymmenen sentin päästä.

    2. mielipide:

    " So, if a normal human eye can discriminate two points separated by 1 arcminute/cycle at a distance of a foot, we should be able to discriminate two points 89 micrometers apart which would work out to about 287 pixels per inch. Since the iPhone 4G display is comfortably higher than that measure at 326 pixels per inch, I’d find Apple’s claims stand up to what the human eye can perceive."
    -
    http://prometheus.med.utah.edu/~bwjones/2010/06/apple-retina-display/

    Eli n. 30 sentin päässä ihmisen silmän erottelukyky on 287 ppi.

    Huomioitavaa tuossa on myös tämä:

    " Dr. Curcio et. al. calculated 77 cycles/degree or .78 arcminutes/cycle of *retinal* resolution. However, this does not take into account the optics of the system which degrade image quality somewhat giving a commonly accepted resolution of 1 arcminute/cycle."

    Dr. optoglass käytti laskelmissaan arvoa 0.4 arcminute/cycle, mikä on liian matala. Ihmisten keskivarvo (1 arcminute/cycle) tuottaa optoglassin laskelmissa arvon 876 ppi kun etäisyys on kymmenen senttiä. Dr. Optoglass siis osoitti mikä on maksimaalinen ihmisen silmän erottelukyky lähimmältä etäisyydeltä mihin aikuisen ihmisen silmä voi tarkentaa. Maksimaalinen tässä tapauksessa tarkoittaa ihmistä, jolla on poikkeuksellisen hyvä näkökyky. Suurin osa ihmisistä kuuluu tuon alemman arvon piiriin. Mutta kuten jo mainitsin, aika harva kännykkää kymmenen sentin päästä katsoo ja katseluetäisyys ratkaisee mikä on riittävä ppi.
     
  4. vemkki

    vemkki Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    4 040
    Saadut tykkäykset:
    356
    Yksi asia on tyypillinen käyttöetäisyys ja sitten erikoistilanteet. Itse ainakin töllistelen kännykkää lähempää, jos surffaan nettisivulla, jota ei ole kännykälle optimoitu ja jossa on pientä pränttiä. Tällöin ei tarvitse välttämättä zoomata etsiessään oikeaa kohtaa. Nykyisessä kännykässä ei ihan riitä resoluutio (800x480) siihen, että tuosta saisi kaiken hyödyn irti.
     
  5. tomppa1

    tomppa1 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.digitimes.com/news/a20130531PD205.html

    Blackberry 10 puhelinten myynti on kasvussa. Riskinä on että BB10 nappaa markkinoiden "kolmannen ekosysteemin" paikan WP:ltä. BB10:n etuna on Dalvik-yhteensopivuus, eli pystyvät paketoimaan Android-sovellukset ja laittamaan tarjolle omaan kauppaansa. BB10 ohjelmistotarjonta on sen vuoksi jo parin kuukauden markkinoillaolon jälkeen tuplasti suurempi kuin WP:llä.
     
  6. tomppa1

    tomppa1 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Androidin toisen sukupolven haittaohjelmat tulossa. Androidin käyttäjien liittymissä maksupalveluestot alkavat olla välttämättömyys.
    http://www.securelist.com/en/blog/8106/The_most_sophisticated_Android_Trojan
    Jaa-a. Onkohan Androidin tuho kuitenkin suuri markkinaosuus ja sitä seuraava tuholaistulva. Tietoturvapäivityksiä ei saa puhelimiin samaan tapaan kuin desktop-käyttöjärjestelmiin.
     
  7. vemkki

    vemkki Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    4 040
    Saadut tykkäykset:
    356
    Mä veikkaan, että päivitettävyys paranee ajan myötä ainakin suurten valmistajien puhelimissa. Varmaan jossain vaiheessa tulee virustorjuntaohjelmistojakin laajempaan käyttöön.
     
  8. JTu

    JTu Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2003
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    1
    11.2.2011 Nokia arvioi seuraavaa: "Nokia expects to sell approximately 150 million more Symbian devices in the years to come."

    Nyt kun firma on ilmoittanut lopettavansa viimeisimmänkin Symbian-luurin valmistuksen, voitaneen todeta, että alkuperäiset arviot (n. 150M) olivat aika pahasti pielessä.

    No, 2011 Symbianeja meni sentään vielä 75M, viime vuonna reilut 20M ja tänä vuonna max miljoonan. Eli alle 100M Symbiania saatiin kaupaksi uuden strategian myötä.

    Toivottavasti tulevat ennusteet pitävät vähän paremmin paikkaansa...
     
  9. tomppa1

    tomppa1 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elopin sanankäänteet vuonna 2011 varmistivat, että Symbian ei tule myymään tuota 150M kappaletta. Yritti kaiketi puffata WP:tä, mutta kaikki satoi Android-valmistajien laariin.

    Lumia 925 on kerännyt maailmalla ihan hyviä arvioita - puhelin on viimeinkin sitä, mitä Lumia 920:lta odotettiin.

    NSA vakoiluskandaali on osoittanut, mitä tietoturva-aukkoa lähes jokainen kantaa taskussaan. Kiinalaisista Androideissa on todennäköisesti NSA:n backdoorin lisäksi Kiinan vastaavat takaportit. Pakosta jää miettimään, olisiko neutraalin maan mobiilijärjestelmällä (Meego) ollut tässä(kin) mielessä kilpailuetua.
     
    Viimeksi muokattu: 16.06.2013
  10. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 705
    Saadut tykkäykset:
    887
    ...että ihmisten sähköisissä oikeuksissa on todella paljon parannettavaa. Takaporttien tukkiminen on ongelman korjaamista "väärästä päästä". Eihän kotioven auki jättäminenkään oikeuta tunkeutumaan toisen kotiin luvatta. Meillä on lait kotirauhalle ja omaisuuden suojalle. Tarvitaan vastaavat "sähköiselle rauhalle".
     
  11. elmac0

    elmac0 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    701
    Saadut tykkäykset:
    130
    Asiakkaiden vakoileminen ei liene yhdenkään brändiarvostaan huolehtivan yrityksen intressien mukaista. Vakoilusta kiinni jääminen näkyy imagon menetyksenä ja se heijastuu varmasti myös ikävästi taseeseen. Sen sijaan voin helposti kuvitella, että viranomaiset esim USA:ssa ja Kiinassa pystyvät tekemään operaattorien ja puhelinvalmistajien elämän lähes mahdottomaksi mikäli niiden vaatimia urkintamahdollisuuksia ei implementoida. Toisin sanoen en usko, että sillä on juurikaan merkitystä, missä maassa puhelimen käyttöjärjestelmä on ohjelmoitu. Samat velvoitteet saadaan kyllä ulotettua kaikille.
     
  12. tomppa1

    tomppa1 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.tomshardware.com/news/Wi...OS-Windows-Phone-8-Ryan-Lowdermilk,23161.html

    Windows 8 RT:n ja Windows Phone 8 markkinaosuudet ovat muutaman prosentin luokkaa. Huonon kysynnän vuoksi useimmat valmistajat ovat lopettamassa em. järjestelmiä käyttävien laitteiden valmistuksen. Microsoft suunnittelee myyvänsä Surface RT:tä oppilaitoksille 199$ hinnalla, mikä on tappiollista liiketoimintaa ja tuskin muuttaa tilannetta suuntaan tai toiseen. Androidin ylivalta on murskaava, ja omien ennustuksien mukaisesti Android alkaa levittäytyä desktop- ja AIO-laitepuolle (esim. HP:n eilen julkaisema Slate21). Nokialla on loistava Lumia-sarja myynnissä, mutta menekki on heikko kuluttajien hyljeksimän käyttöjärjestelmän vuoksi. Nokian yritysjärjestelyistä on ollut puhetta ja huhuja kesäkuun aikana, mitään ei ole vielä ilmoitettu mutta todennäköisesti yhtiön pilkkomissuunnitelmat ovat valmiina. Microsoft lienee ollut Nokiassa de facto-määräysvallan käyttäjä jo pitempään, joten mahdollisiin yritysjärjestlyihin tarvitaan Microsoftin suotumus. Yhtiön ylintä johtoa onkin pyörinyt Keilaniemessä kuluneiden viikkojen aikana. Todennäköisin skenaario tällä hetkellä on se, että devices-yksikkö ja karttapalvelut fuusioidaan jonkin kiinalaisen/taiwanilaisen kilpailijan tai Microsoftin kanssa, ja järjelle jäänyt osa Nokia-yhtiöstä ostaa Siemensin ulos NSN:stä. Muodostuu verkko-Nokia ja jokin toinen yksikkö, jonka kompositiossa on monta vaihtoehtoa. Suomen työpaikkojen kannalla hellävaraisin fuusiokumppani olisi Microsoft. Lumia-yksikköön voitaisiin koota Nokian HW-osaaminen ja Microsoftin WP-kehitys. Windows Phone voitaisiin brändätä Lumia OS:ksi, joka lienee huomattavasti myyvempi nimi kuin huonon karman Windows.
     
  13. aapol

    aapol Vakiokasvo

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Alku oli mielestäni ihan ok huomioita (ei välttämättä oikeita) viime viikkojen uutisoinnista. Tätä loppua taas en ymmärrä laisinkaan. On totta, että Microsoft on kiinnostunut Nokiassa lähinnä kartoista, älypuhelimista ja patenteista. Sekin voi olla vaihtoehto, että Nokia jatkaa verkkoyhtiönä (Ericsson teki tämän jo aikaisemmin). Suomen työpaikat Microsoftin suojelussa. Älä nyt viitsi. Todennäköisempää on, että Microsoft yhdistää tulevaisuudessa RT, Phone ja 8.x versiot yhdeksi Windowsiksi. Ei ihmiset niin tyhmiä ole, että joku nimenvaihtokikka tässä auttaisi asiaa mihinkään suuntaan (varsinkin, jos koko pohja pysyy samana).

    Sitäpaitsi Nokia on jo käytännössä antanut tämän kaiken "ilmaiseksi" Microsoftille. Kartat ovat kaikkien käytössä. Kartat on integroitu Bingiin. Patentteja on ulkoistettu firmoihin, joissa on merkittävää Microsoft omistusta (Nokia ei ole haastanut myöskään Microsoftia mistään ilmiselvistä patenttiloukkauksista, joista se on haastanut muita), Nokia on lakkauttanut kaikki omat päällekkäiset toimintonsa (käyttöjärjestelmät Symbian, MeeGo, Meltemi, S60 ja tulevaisuudessa varmasti S40:n, Nokia on lakkauttanut kilpailevat sovelluskauppansa ja ekosysteeminsä (mm. Ovi)). Nokia valmistaa 70-80% kaikista Windows-puhelimista ja kantaa riskin niiden valmistamisesta. Ja ennenkaikkea Nokia on vajonnut pikkuputiikiksi sijalle 10+ sillä sektorilla, mikä Microsoftia kiinnostaa. Ei Microsoft Nokiasta oikeata hintaa ala maksamaan. Nokia valuu ilmaiseksi syliin jos on valuakseen.
     
  14. tomppa1

    tomppa1 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nokian älypuhelinliiketoiminnot tekevät noin 1.8 miljardia euroa tappiota vuodessa (tästä 1 miljardi/v Microsoftin alustatukea). Peruspuhelinten romahdus tarkoittaa sitä, että älypuhelinyksikön tekohengitykseen ei löydy enää euroja. Microsoft-sopimus on huhujen mukaan 5-vuotinen, joten älypuhelinyksikön tervehdyttävät toiminnot (lue: A-vitaminointi) eivät ole mahdollisia. Yhtiön tila alkaa olla kriittinen. Jos Nokia menee konkurssiin, menettää Microsoft viimeisenkin oljenkorren mobiilimarkkinoilla. Nokian Windows Phone-markkinaosuus on noin 80%. Microsoftin väliintulo on hyvinkin mahdollinen, mutta toimi olisi Microsoftin yrityspolitiikan vastainen, ja toisaalta kymmenien miljardien käyttäminen 5% älypuhelinmarkkinaosuuteen on huonoa bisnestä. Ainakin NSN, ja mielellään myös peruspuhelintoiminnot, pitäisi olla ulkona kuvioista. Jos Microsoft päätyy ostamaan älypuhelintoiminnot, olisi se todennäköisesti huomattavasti hellävaraisempi isäntä Nokian Suomen tk-yksiköille kuin esim. kiinalaiset ostajakandidaatit. ZTE:n tai Huawein pitäessä valtaa työntekijöille kävisi todennäköisesti samoin kuin intialaiseen TCS:ään siirtyneille Nokian IT-tukihenkilöille.

    Olen sitä mieltä, että uudelleenbrändäys voisi auttaa mobiilimarkkinoilla paljonkin. Windows on brändinä vanha ja väsynyt, ja se assosioidaan kuluttajien mielissä vanhanaikaisuuteen, hitauteen ja tietoturvariskeihin. Todellisuus on tietenkin aivan toista, mutta kuluttajien mielissä ostopäätökset syntyvät pitkälti mielikuviin perustuen. Lumia OS (by Microsoft) on nimenä huomattavasti raikkaampi ja myyvempi kuin Windows Phone 8.
     
  15. aapol

    aapol Vakiokasvo

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    No tuo IT-toimintojen ulkoistaminen (lue: ulkoistettu irtisanominen) on osa tätä "uutta" strategiaa, jossa Nokia lakkauttaa ne toimet (tätä ennen ulkoistettiin Symbian / MeeGo toiminnoissa mukana olleita mm. Accenturelle irtisanottaviksi), jotka tekevät sen kauppaamisesta hankalampia (kiinteät kulut alas). Samaa strategiaa edustaa pääkonttorin myyminen. Mahdollisessa Nokian myymis/pilkkomistilanteessa iso osa "läskiä" on jo poistettu, eikä siitä seuraavilla irtisanomisilla ole enää niin suurta suhteellista merkitystä (Suomen työllisyysnäkökulman kannalta on mielestäni yhdentekevää kuka Nokian ostaa tai miten se pilkotaan).

    Lumia OS oli kyllä todella surkea nimi. Lumian brändi ei muutenkaan ole mitenkään hohdokas (numerohelvetti on taas aloitettu alusta - 800, 820, 822, 810, 710, 900, 920, 920T, 925, 928, 720, 510, 520, 1020, 610, 620). Xbox OS tai Xbox Phone, Azure OS, Azure Phone. No ei nekään kuulosta hyviltä. Ei Microsoft Windows-nimestä tule missään tapauksessa luopumaan. Windowsiin toki assosioidaan paljon negatiivista, mutta ei se siitä nimestä johdu, vaan siitä että yksi firma on sanellut IT-maailman yli 20 vuotta. Se mielikuva ei vaihdu vaikka nimi tuotteelle vaihtuisikin, jos takana häärii edelleen sama firma. Heti ensimmäinen arvostelu kuvitteellisesta Lumia OS:stä alkaa todennäköisesti sanoilla "Windows rebranded, still almost the same. Nothing to see here."
     
    Viimeksi muokattu: 27.06.2013
  16. tomppa1

    tomppa1 Vakiokasvo

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, ulkoistetut irtisanomiset ovat yksi osa Nokian syöksykierrettä, elopstrofi on aika kuvaava nimitys ilmiölle. Tänään Renesas irtisanoi kaikki Suomen työntekijät (eli vuonna 2011? ulkoistettu Nokian modeemi-tk:n porukka).

    WP-kehityksen ja Noksun älypuhelinrippeet voisi hyvin lyödä yhteen yhtiöön. Omistuspohja tietty MS-johtoinen. Yhtiön voisi sitten brändätä ihan uudella nimellä, mutta mun mielestäni Lumia-nimessä ei ole mitään vikaa. Eli firman nimi olis Lumia, joka tuottaisi Lumia OS-järjestelmää käyttäviä puhelimia. Nokia on yhtä kulahtanut brändi kuin Windows, joten kumpaakaan ei kannata kovin näkyvälle paikalle printata. Puhelimille voisi sitten antaa omat nimet, tyyliin bisnesmalli Lumia Spire; huippumalli Lumia Infinity, nuorisomalli Lumia Renegade etcetc.
     
  17. aapol

    aapol Vakiokasvo

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Tämä on totta, mutta tuntuu siltä, että Microsoft pyrkii eroon eri järjestelmistä (ts. RT, Phone ja 8.x ja jopa Xbox One virtuaalikoneineen lyödään yhteen). Käyttöliittymätasolla eroavaisuuksia varmasti tulee olemaan. Microsoft on myös itse muuttamassa itseään uuteen muotoon. Huhujen perusteella juurikin kaikki käyttöjärjestelmiin liittyvät niputettaisiin saman (Windows) organisaation alle (1). Lisäksi MS on painottanut olevansa tai haluavansa olla Devices and Services -yhtiö (vieläpä tässä järjestyksessä). Käsittääkseni Microsoft on rakentanut tai on rakentamassa Kiinaan tuotantolaitoksia. Ensimmäiset Lumiat Nokia toteutti seuraavasti: "Nokia outsourced the production of its Qualcomm-based Lumia 800 to Compal Electronics.". Ei Microsoft tämän perusteella Nokiaa tarvitse ainakaan raudan osalta. Softaosaaminen MS:llä on jo. Ja Nokian tärkeimmistä palveluista (kartat) on jo sovittu. Toki MS:n kannalta olisi ollut hienoa, että Nokia olisi menestynyt Windows-strategiassaan, mutta heille käy myös se, ettei Nokiaa enää olisi (etenkään Windows-strategian edeltävässä muodossa). Nokia on Microsoftille lähinnä mobiilibisneksen hengityskone siihen asti kunnes MS saa oman koneistonsa valmiiksi. Surface ja Surface RT ovat tästä esimakua, seuraavaksi tulee varmaankin näistä seuraavat versiot ja myöhemmin mahdollisesti Surface Phone. Lisäksi Microsoftin sijoitukset Delliin kertovat jotain. Microsoftilla ei ole mitään kiirettä tehdä Nokian suhteen liikkeitä. Tämä strategia ja sen sitoumukset takaavat myös sen, ettei muutkaan päädy Nokiaa ostamaan. Microsoftilla on painetta oman mobiilistrategiansa kanssa ja hyvin menestyvä Nokia kumppani olisi heidän etunsa. Toisaalta Nokiasta on enää vähän vetoapua ja siksi Microsoft varmasti etsii suurempaa kumppania. Ongelma on se, ettei sellaista ole. Kiinalaiset? Ehkä? Samsung? Ehkä juuri siksi Microsoft on ottamassa hommia omiin käsiinsä. Microsoft yrittää muotoutua Apple-maiseksi yritykseksi. Vaikea sanoa onnistuuko.

    (1) http://www.theverge.com/2013/6/23/4457082/microsoft-reorg-expected-by-july-1st-rumor
     
    Viimeksi muokattu: 27.06.2013
  18. vemkki

    vemkki Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    4 040
    Saadut tykkäykset:
    356
    Mitä kuvittelisit Microsoftin tekevän kännyköissä paremmin kuin Nokia? Nyt laitevalmistuksen liiketoimintariskit ovat Nokian niskoilla, Microsoft saa näppärästi rahat käyttöjärjestelmälisensseistä. Koko ajanhan on ollut selvää, että Nokian luurien myyntiä rajoittaa WP-käyttöjärjestelmän suosio. Ei se käyttis muutu suositummaksi siitä, että Microsoft itse tekee niitä kapuloita. Nokialla ei tietty ole mainosrahaa määrättömästi, mutta Microsoft itsekin mainostaa Windows Phonea paljon.
     
  19. aapol

    aapol Vakiokasvo

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    En osaa sanoa. Tekikö mielestäsi Microsoft mitään paremmin Surface RT / Surface Pro -laitteissa? Ainakaan tällaisia laitteita ei varsinaisesti ollut ennen näitä olemassa. Samantyylisiä toki. Toki nekään eivät ole menestyneet ja ovat olleet ylihintaisia (sekä osin teknisesti heikkoja). Nokiasta ei ole Microsoftille riittävää vetoapua. Ehkä siellä vielä luotetaan Officen -vetovoimaan ja yritetään päästä yrityskännyköiden standardiksi (hieman samoin keinoin kuin RIM-aikoinaan - hallintaratkaisut). Suuri osa yrityksistä (etenkin suuremmat) ovat infraltaan MS taloja (identiteetinhallinta, hakemistopalvelut, sähköposti yms. ratkaisut). Googlen Nexus -sarja on ollut menestyksekäs. Se on vähän kuin Androidin iOS. Tuettu Googlen toimesta pitkään, päivitykset tulee heti, bloat-ware riisuttu ja kokonaisuus on ollut hyvin suunniteltu. Joitain näitä etuja MS voisi saada, kun se valmistaa luureja itse. Se voisi myös innovoida enemmän Windows / Xbox / Azure -integraatioilla ja tarjota exclusiivisia ominaisuuksia omien Windows Phone -luurien mukana (kusten Nokian nilkoille). Se voisi myös ryhtyä tarjoamaan "ilmaisia" Skype-puheluita (kaikkiin liittymiin) suoraan ohi operaattorien. Samalla se voisi näyttää muille halukkaille Windows Phone valmistajlille oman visionsa ja asettaa ns. referenssitason, mitä se odottaa valmistajilta (kuten Google Nexus). Voi olla, että Windows Phone ei tästä huolimatta kasvata suosiotaan. Pieniä merkkejä on, että sen osuus kasvaisi (kuitenkin hitaasti). On muistettava, että iPhone ja Android eivät kasvaneet heti räjähtäen vaan vasta jonkinajan kuluttua. Markkinat ovat tällä välin kasvaneet ja Windows Phone on ollut markkinoilla jo kohtuullisen pitkään. Hankala tilanne sekä Nokialle että Microsoftille. Nokialle varmaankin katastrofaalinen, mutta Microsoftin ydinbisnes kuitenkin menee edelleen junan tavoin eteenpäin (jos katsotaan puhtaasti viivan alle ja rahaa on paljon kassassa). No sielläkin ryssitään nyt Windows 8.x:n kanssa ja ihmiset ovat ihmeissään, että mihin he moista tarvitsevat, kun 7 on heille parempi. Xboxinkin kanssa sekoilivat, mutta pyörsivät sittemmin suunnitelmiaan.
     
    Viimeksi muokattu: 28.06.2013
  20. aapol

    aapol Vakiokasvo

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Toki, mutta onko tämä "Devices and Services" (kuvaavasti Nokialla on samanniminen yksikkö, joka Microsoftia kiinnostaa) yhtiön ydintoimintaa (tulevaisuudessa) vai laitetaanko paukkuja muualle?
     
    Viimeksi muokattu: 28.06.2013