voiskohan joku auttaa? pohjapiirustus olohuoneestani http://www.turunpetanqueseura.org/olohuone.jpg . Tuossa sitten "ongelmakohdasta" oikeakuva http://www.turunpetanqueseura.org/olohuone2.jpg Eli, mitä mieltä olette tuosta sijoittelusta? Pienen asunnon vuoksi (tuo olo huone on jotain 15m2 luokkaa) en oikein pysty noita muulla tavalla sijoittelemaan (siis en voi tuota systeemiä koota muualle kuin tohon syvennykseen), mutta esim. subbarin ja noiden paikkaa kyllä voi vaihtaa. Mitä mieltä olette, pystyykö tolle tekemään jotain esim. siten, että subbarin toistoa voisi saada tarkemmaksi (jos sitä nyt pystyy näin sanomaan)? kiitos paljon kaikesta avusta!
No mites olisi subi kaapin tai sohvan vieressä? Paha sanoa missä olisi parempi paikka ilman kokeilemista ja taajuusvasteen mittausta.
Tekeekö esim. Pioneerin vsx-915:n tai Denonin avr-1906:n omien mikrofonien avulla tehtävien kaiuttimien automaattisäädöillä mitään virittäessä systeemiä 5.1 sopivaksi? Vai onko toi vain hyvä lisä esim. hifin test-dvd:n pohjaksi.
Näillä ohjeilla jo pitäisi onnistua, mutta pitääkö AVIAa käytettäessä valita SPL mittarista alueeksi 80 vai 90? Ohjeessahan sanotaan, että plus-alue on tarkkuudeltaan parempi, mutta yli +4 voimakkuuksia suositellaan välttämään. Kun kerran 85dB:tä haetaan niin siinähän olen sitten vähän kahden vaiheilla... Ja toinen tarkentava kysymys vielä, että pitääkö ennen subbarin säätöä laittaa etukaiuttimet largeksi tai sammuttaa subbari, jotta säätämätön subbari ei sotke mittausta? Itselläni ainakin jotain pientä mölinää kuuluu 60hz jakotaajuudellakin tuolta subbarista pääkaiuttimien testejä ajellessa. :hitme:
Tämäkin kyllä löytyy tuolta minun ja Janin ohjeista. AVIA:lla pitää valita ehdottomasti 90 dB alue. RS:n sisäinen vahvistin leikkaa yli +4 lukemilla ja sekoittaa lukemat. Normaalisti ei tarvitse, koska testiääni on kaistapäästettyä, noin 400 Hz -2000 Hz. Et siis käytä oikeaa testiääntä mittaamiseen. Lue Janin ohje uudestaan.
En usko että on väliä kummalla pidät, vai näyttääkö mittari eri desibeliä, jos säädät mittarin näyttämään 85dB @ 80-alueella ja 85dB @ 90-alueella. Mielestäni voit kanavatasapainon hyvin säätää ilman tätä maagista "85dB:n" tasoa josta näkyisi sitten vahvistimen volumesta sinun "referenssitasosi", säädä tasot vaikka niin että mittari näyttää 80dB. Eikös referenssitaso ole sitten vahvistimen dB-lukema +5dB? Itse säädin kanavatasapainot niillä asetuksilla millä katson elokuvatkin, eli kaiuttimet smallina jne.
Kun tuossa aiemmin puhuttiin siitä miten kovana äänenvoimakkuudet koetaan niin voisin kertoa omakohtaisen kokemuksen. Lyhyesti ja ytimekkäästi: Vaihdoin tuossa viikonloppuna kaiuttimia. 3x Fusion2 etukaijuttimet vaihtuivat 2x Sensys DC1 kaiuttimiin. Sopivaksi kokemani taso elokuvilla nousi 3-6dB elokuvasta riippuen. Kyse ei ole kaiuttimien herkkyyseroista sillä kalibroin tottakai tasot heti vaihdon yhteydessä. Samanlainen ero tuli musiikillakin, mutta sopivilla ääniteillä jopa 10dB!
Nojuu, mutta en muutenkaa ymmärrä tätä referenssihehkuttelua, säädetään ne kanavat keskenään balanssiin ja katsotaan leffat sillä tasolla millä halutaan. Sama mikä se referenssitaso siellä on. Itse säädin kaiuttimet balanssii 70dB, mutta leffoja katsonkin sitten niin kovalla kuin huvittaa.
Omistan Velodynen CHT-12 subin. Olenko ymmärtänyt oikein, että kun laitan tuon Subwoofer direct -kytkimen "Direct" asentoon "Internal X-Overin" sijasta, niin tavallaan tuo subin alipäästösuodin menettää merkityksensä(ts. se ohitetaan)? Ja täten jakotaajuutena toimii tuo vahvistimesta(DB790) asetettu 60Hz? Jos joku on pielessä, niin kertokaapa heti. Mielellään parannusehdotuksien kera, kun olen vielä aika noviisi näiden subien kanssa.
Onkos tämä sitten yleispätevin ratkaisu vai saavutetaanko joitakin etuja jos käytetään tuota subbarin alipäästösuodinta? Entäpä onko tuolla ylipäästösuotimella(80hz tai 100hz) minun tilanteessani mitään merkitystä? Ymmärtääkseni ei, mutta olisi kiva saada varmuus asiaan.
Joissain tilanteissa voi olla etua, esim. jos jakotaajuuden kohtaan sattuu korostuma, joka voidaan sitten poistaa jättämällä siihen kohtaan tahallaan "väli", mutta tämä vaatii aina tarkempia mittauksia esim. TrueRTA:lla. Ellet kierrätä pääkaiuttimia subbarin kautta, niin ei.
tere! tällanen kysymys on vaivannu jo jonki aikaa: Miten te olette sijoittaneet keskikajarinne/kumpi tapa on järkevämpi (elokuvien kannalta): 1. - - - (eli vasen keski oikea, kaikki samalla "viivalla") 2. .- (piti laittaa pisteet että sai "keskikanavan" kauemmaks ) - - (eli keski kanava on vähän lähempänä esim. valkokangasta kuin muut). kiitos!
Jos voit sijoittaa keskikanavan samalla korkeudelle pääkaiuttimien diskanttien kanssa, niin ilman muuta se on paras vaihtoehto. Jos tuo ei onnistu, hae keskikanavalle paikka esim. välittömästi screenin alta. Ja sitten sitä kuuntelua, kuuntelua ja kuuntelua... jos et kuule eroja, ei paikallakaan ole väliä.
noup noup. nyt selitin huonosti. toi mun hieno kuvani oli kuvattu ylhäältä päin eli siis tarkoitin sitä, että pidänkö ne siis samalla viivalla esim. sivulta tai ylhäältä katsottuna, u know.
Pääkaiuttimet hieman "ulos" samalta viivalta keskikaiuttimen kanssa, jos vain mahdollista. Muista säätää viiveet muutoksen jälkeen.
Päteekööhän tämä, mutta kuuntelupaikka ympyrän keskipisteenä ja kaiuttimet sitten ympyrän kehälle. Eli keskikaiutin tulisi vähän taaemmaksi kuin kaksi muuta etukaiutinta.