Hei! Kaukosäätimestä säädetyt Speaker levelit ei tallennu, vaan resetoinnin jälkeen ne palaa entisiin arvoihin. Miten nuo saisi pysymään? Vahvarina SR805
Tulipa tosiaan ostettua viikko sitten TX-SR805 käytettynä ja muuten on erinomainen vahvistin, lukuunottamatta liiallista kuumenemista. Varsinkin HDMI-liitinten kortti kuumuu välillä hälyyttäville tasoille joten sen takia asennettiin videoprosessorin päälle jäähdytyssiili ja kotelon kanteen Noctua NF-S12B FLX -120mm tuuletin. Pyörimisnopeudella 900rpm tuuletin on käytännössä täysin hiljainen ja jäähdyttää koteloa yllättävän tehokkaasti.
Puhaltaako tuo alaspäin (laitteen sisälle) vai ylöspäin (laitteesta pois)? Tuo lienee tarkoitettu jäähtymään omin voimin sillä, että kuuma ilman nousee pääliritilän kautta ylös ja pois, ja pohjan/laitojen kautta otetaan viileämpää tilalle. Ettei vaan puhalla väärään suuntaan..
Ei löytyny pikaisella vilkaisulla 805:lle omaa aihetta, niin katsoin että 809 on numeron perusteella lähimpänä. Tosin 805 on tosiaan omaa luokkaansa, viimeinen Japanilainen Onkyo.. Järeä kuin mikä.. Tuuletin tosiaan imee ilmaa kotelosta pois. Ei ainakaan käy sitä vahinkoa että kuuma ilma jäisi puhalluksen seurauksena loukkuun kotelon sisälle. Kansi tuntui ennen puhallinta todella kuumalta, nykyään tuntuu oikeasti viileältä. Asennetun jäähdytyssiilen lämpötila tippui 56 --> 42. En uskalla edes ajatella kuinka kuumana tuo prosessori on käynyt ennen jäähdytyssiilen asennusta. Kannattaa tosiaan asentaa tuo puhallin, ihan sama mihin Onkyoon / vahvistimeen, jos vaan epäilee että laite käy liian kuumana.
Uusi firmispäivitys, 1131-1299-0211-3107 (05-07-2012). Improves the operation when HDMI Through is set to on Stabilizes the operation of Network Control Corrects the video output when the Picture Mode is set to "Through" Merkittävin noista lienee tuo korjaus tuohon "Picture Mode: Through"-kohtaan. Mistään ei löytynyt tietoa, että mitä varsinaisesti on oikein korjattu juuri tuohon liittyen. Itselleni noilla ei ole merkitystä koska en käytä kyseisiä asetuksia (Picture Mode on minulla "Direct", joka tarkoittaa puhdasta läpivientiä). Netin kautta (vahvistimella itsellään) päivitys tuli ja asentui erittäin nopeasti, taitaa olla tiedostokooltaan hyvin pieni päivitys.
Tässä ketjussa voisi mainita myös TX-NR818:n, jossa ovat ainakin featuret kohdallaan, sisältäen mm. Audyssey MultEQ XT32:n, jota on tavallisemmin nähnyt vain kalliimman hintaluokan laitteissa. Huomiotava tosin, että 818 on "vain" 7.2 waffi ja analoginen monikanavasisääntulo näyttäisi puuttuvan joten noiden merkitys (tai merkityksettömyys) kannattaa huomioida ostopäätöstä tehtäessä. Tällä hetkellä 818:n hinta noin 1200 eur, kun taas 1009:n saa näköjään noin 1050 eurolla (verkkokauppa.com:n hinnat). Jos ostopäätös pitäisi tehdä nyt niin ehkä hankkisin tuon 818:n, mutta vain jos tuo kajarimäärä olisi tuo max. 7 kaiutinta.
Verkkokauppa.comin Pirkkalan myymälässä jäljellä yksi hopeinen TX-NR809 hintaan 656,90. http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...-NR809-7-2-kanavainen-AV-vahvistin-vari-hopea
Tämä mun ongelma ei vain korjaannu. Käynyt kahdesti huollossa, eka kerralla päivittivät softan ja toisella vaihtoivat HDMI-kortin. Sen jälkeen olen kokeillut HDMI-splitteriä molemmissa päissä tuota projektorikaapelia, sekä Supran 10-metristä kaapelia. EI auta. Tuota signaalin katkomista tapahtuu hyvin satunnaisesti. Viime viikolla katsoin kolmetuntisen leffan, ei pätkinyt, eilen taas puolituntisen aikana kaksi kertaa. Ajatuksia?
Itselläni oli pari vuotta sitten tämä 875 malli, jossa on hqv reon kuvaprossu. Teki kyllä hyvää kuvalle, mutta lämmetessään kuva alkoi pätkiä. Huollossa kävi monta kertaa, kunnes piirin päälle asennettiin tuuletin ja ongelma poistui. Kyseinen rupeli oli vaan niin äänekäs, eivätkä huollossa muuta ratkaisua keksineet, joten sain lopulta vahvarista rahat takaisin. Voisiko olla vielä samaa ongelmaa ?...
En viitsi pelkästään tämän kyssärin vuoksi perustaa uutta aihetta, joten varastan hetkeksi tätä ketjua, joka on lähinnä aihealuetta... Kysymyksen aiheena Onkyon mallien 818/1010/3010 väliset erot? Kahden "kovemman" mallin väliltä ei Onkyon sivuilla löytynyt muuta eroa, kuin kanavamääräerot. Eli paremmassa on 9.2 mahdollisuus vahvistettuna ja 11.4 pre-outtina. Eikö näillä kahdella todella ole muuta eroa? Painoeroa on jostakin kuitenkin kertynyt 2 kg, vaikka pääteasteita on molemmissa yhtä monta. (Sitä paitsi ulostuloja kanaville on molemmissa vahvistettuna yhtä monta, mutta tuossa "paskemmassa" ylimääräiset kanavat on mahdollista käyttää vain zone2:lla ja zone3:lla, ei 9.2 toistoon) Tuo 818 eroaa sitten kahdesta muusta seuraavasti (Onkyon sivujen mukaan siis): - "vain" 180W /kanava - subien pre-outit ei independent - ei VLSC (Vector Linear Shaping Circuitry) (mikä tää on?) - ei universal porttia (mikähän tämäkin on?) - "vain" 7 HDMI IN -liitäntää Kuinka merkittävä asia on VLSC:n puute? Jos se ei ole merkittävä, eikä näillä laitteilla muuten ole oikeasti yllämainittuja enempää eroja, niin "pakko" varmaan tyytyä tuohon "paskimpaan" malliin. Kiitosta vaan jo etukäteen vastauksista.
Itse itselleni vastaten: 818:sta puuttuu isompiin malleihin verrattuna - subEQ (automaatti ei säädä kahta subia kohdilleen, mutta manuaalisesti voi säätää toisenkin subin -> ei merkitystä minulle) - isommissa malleissa toisen HDMI-ulostulon kautta voi zone2:lle ajaa eri kuvalähdettä, 818:lla voi ajaa zone2:lle vain samaa kuvalähdettä kuin zone1:lle -> ei merkitystä minulle) - THX-sertifikaattierolla ei mitään käytännön merkitystä
Olen ajatellut TX-NR709:n ostamista ja olisi hienoa, jos vielä löytyisi joku vastaamaan minua askarruttaviin kysymyksiin. Syy kyseisen vahvarin ostamiseen on siitä löytyvä analoginen 7.1 monikanavasisääntulo, ja se onkin käsitykseni mukaan viimeisimpiä malleja, joista sellainen enää löytyy. Tälle on tarve siksi, että saan tietokoneen PCI-väyläisen X-Fi:n analogisen 7.1 ulostulon kytkettyä siihen. Malli on käsittääkseni muutenkin yleisesti ottaen tasaisen hyvä kaikilla osa-alueilla ja ominaisuuksia löytyy kattavasti - pyydän korjaamaan, mikäli olen väärässä. En ole omistanut vielä ainoatakaan vahvistinta, joten kokemus ja asiantuntemus niistä on sen mukaisen vähäinen. Koska en aio lähteä ostamaan uusia kaiuttimia, ensimmäinen kysymys onkin käykö nykyisen Creativen Gigaworks S750 7.1 tietokonekaiutinpakettini satelliitit subbarineen vahvarin kanssa ilman ongelmia? Satelliiteille ilmoitetut tekniset tiedot ovat 70W RMS ja 8 ohm. Mieleeni ei subbarin yhteensopivuudelle tule mitään estettä (210W RMS), kunhan hankin sopivan päisen kaapelin. En näe mitään järkeä ostaa hienoampia tai tehokkaampia laitteita niin kauan kun asun kerrostalossa - menee vaan hukkaan. Toinen kysymyskokonaisuus liittyy vahvarin käyttämiseen USB-mediatoistimena MP3- ja muiden musatiedostojen toistamiseen. Huomasin, että WP7.5 Lumialle on saatavilla 4,99€ maksava OnkRemote-sovellus, joka on tarkoitettu vahvistimen ohjaamiseen WiFin yli. Vahvari tarvii erillisen USB WiFi-sovittimen. Suunnitelma oli kytkeä vahvariin noin teranen ulkoinen USB-kovalevy, jota käyttää musakirjastona, mutta vahvarissa on vain yksi USB-portti. Onko tämä yhtälö mahdotonta, eli ohjata mediatoistoa vahvariin liitetyltä ulkoiselta USB-asemalta WiFin yli? Entä jos vahvarin kytkee langattomaan reitittimeen Ethernet-kaapelilla, onko siihen mahdollista saada yhteys WiFin yli? Entä osaako vahvari lukea mediatiedostoja reitittimeen kytketyltä kotiverkkoon jaetulta USB-levyltä? Jos molemmat onnistuu (sopivan reitittimen kanssa), niin silloinhan vahvarin USB-sisääntuloa ei välttämättä tarvitsisi lainkaan. Nuo ylläolevat kysymykset ovat tärkeämpiä, ja olisin lisäksi vielä kysellyt kuinka laaja ja toimiva on tuon vahvarin mediatiedostotuki musan suhteen? Soiko MP3:sten lisäksi FLAC-, APE-, WMV-, WAV- ja MPC-tiedostot, ja kuinka bugiton tuo käytännössä on, eli pitääkö kaikki tiedostojen metatiedot olla prikulleen normien mukaiset (esim. erikoismerkittömät) tai toiston kanssa tulee ongelmia? Entä kuinka pitkäaikaisena tuon kyseisen mallin hankkimista voi sen sisältämän tekniikan osalta pitää? Onko seuraavan parin tai kolmen vuodessa sisällä odotettavissa jotain täysin uutta AV-vahvaritekniikkaan kuuluvaa keskeistä standardia, esim. 4k-materiaalin äänikoodekkien(?) myötä, joka rajoittaisi käyttöä lähivuosina uuden television kanssa leffakäytössä? Entä kuinka kalliita tai mahdottomia noi vahvarit on korjauttaa, jos ostaa käytettynä missä takuu on jo päättynyt tai sitä on enää vain vähän jäljellä ja ongelmia ilmenee?
Ihan ensimmäiseksi on huomattava, että mediatoisto-ominaiksuuksien osalta tuo on hieman vanhempi malli, uusimmissa malleissa on uudempien ohjelmistojen ansionsta parempi suoratoiston formaattituki. Tosin DNLA-toistoa käytettäessä "järki" on tuossa DNLA-serverissä itsessään ja sen ohjelmiston päivittäminen uuteen on aina helpompaa. Noista mainitsemistasi formaateista APEn ja MPCn osalta 709 ei tue suoratoistoa, mutta DNLA:n kautta toisto järjestyy. Pitkäikäisyydesta semmoista, että kyllä tuo laitteena toiminee OK aivan niin kauan kuin liitäntänä HDMI on käytössä, tosin 4k:n osalta on vain mainittu "upscale" eli 4k:n läpiviennistä (passthrough) ei ole puhetta toisin kuin uudemmassa TX-NR727:ssä jossa tuo on näköjään erikseen sanottu että tukee. Korjauttamisesta minulla ei ole tietoa, mutta tässäkin saa käyttää järkeä: jos korjauttaminen matkaa puolet uuden hankinnasta/tai muuten merkittävästi niin ei kannata. Vanhan mallin osalta on myös syytä muistaa, että varaosien saatavuus voi olla hankalaa eli korjauttaminen ei edes välttämättä ole mahdollista. Pikkaisen haiskahtaa, että todellinen rajoite on tapauksessasi on tuo analoginen monikanavasisääntulo äänikortin vuoksi ja sen yrittäin ratkaista tavalla tai toisella (eri valmistajan / uudempi äänikortti) jotta ei tarvitsisi hankkia jo vanhetunutta tekniikkaa. Kyllähän noita monikanavaääniä on kuljetettu digitaalisena jo aikaisemminkin...
Kiitos näistä. Tuo on ihan oikea harmi, jos 4k:lle ei ole läpivientiä. Siinä tapauksessa pitäisi lähteeltä vetää kaksi HDMI:tä, joista toinen suoraan televisiolle. Olen hassusti kiintynyt tuohon äänikorttiini, sillä minulla on sen kanssa käytössä siihen kuuluva hyvin käytännöllinen X-Fi I/O 5,25-etupaneeli, joka tarjoaa aktiivisesti käyttämäni IR-vastaanottimen (toimii kaikkien kakejen kanssa HTPC-käytössä oikealla ohjelmistolla) ja vahvistetun kuulokeulostulon. Lisäksi pidän tuon vanhemman X-Fin graafisesta käyttöliittymästä säätöominaisuuksineen, joka yllättävää kyllä toimii vielä Windows 8:ssa ajureiden osalta ihan täysin, kunhan on kikkailemalla saanut kuntoon Creativen ontuvasta softatuesta johtuen. Näin ollen analogisten ulostulojen veto X-Fin takapaneelista suoraan vahvarille on paras ja toimivin vaihtoehto. Leffakäytössä voisi sitten vaihtaa Ohjauspaneelista näytönohjaimen ensisijaiseksi äänilaitteeksi ja striimata kulloisenkin BD-ääniraidan HDMI:n kautta vahvarille purettavaksi. Heitin aika samanlaisen postin kysymyksineen myös AVSForumille ja siellä sain lyhyeksi vastaukseksi, että mallia vaivaavien HDMI-tyyppivikojen (ei ääntä) vuoksi kannattaa tämä malli kiertää ja katsoa muita vaihtoehtoja. Sellaisten puuttuessa en ole kokonaan luopunut ajatuksesta hankkia tämä.
Pitikin vielä kysyä, että onko jotain syytä miksi et vedä digitaalisesti noita ääniä vahvistimellesi ? Eikös tuossa X-Fi:ssä ole myös digilähtö ?
Muistaakseni silloin kun olen kortin hankkinut ja tutkinut asiaa, niin tuo äänen optinen ulosvetäminen X-Fi:stä ei ollut yhtä hyvä ratkaisu kuin analoginen. Olisiko ollut niin, että kanavat rajoittuivat silloin 5.1:een ja/tai jotain muita rajoituksia. Optimaalinenhan tuo olisi saada HDMI:ltä kaikkine kanavineen 7.1-muodossa jokaisessa tilanteessa ja kaikenlaisessa käytössä, ei pelkästään elokuvia katsellessa DTrueHD ja DTS-HD MA muodossa, mutta aikanaan kun olen tuota tutkinut, niin ei ollut mielestäni mitenkään mahdollista omalla konfiksellani. Kone on muuten ihan tuore, paitsi tuo hyvin palvellut PCI-liitäntäinen X-Fi roikkuu edelleen mukana, juurikin tuon etupaneelinsa vuoksi, jonka ostin jälkeenpäin pulittaen siitä jotain 50 ja lisäksi, kuten mainitsin, tuo GUI miellyttää säätöinen. En ole pitänyt uudempien X-Fi:en ulkoisista säätöyksiköistä ja niistä on puuttunut jotain oleellista, mitä tuossa nykyisessäni on. Puhun siis tästä paketista: katso liitettä sb_xfi.jpg
Joo, jos HD-ääntä liikutat waffille niin analogiset liitännät ovat tuossa setissä ainoa vaihtoehto. Tosin pidemmällä aikavälillä pitää keksiä jokin muu ratkaisu noiden äänien liikuttamiseen kun analogiset liitännät waffeissa alkaavat olla mennyttä aikaa.