OPAS: DVD:n esikäsittelyä ffdshow:n avulla (ffdshow + dscaler5 + säädöt)

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana Chauron, 01.04.2005.

  1. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Onkos kokeiltu uudemmalla, minulla on " ffdshow_rev802_20070120".



    Pulma taitaa olla MPC:n asetuksissa, joku MPC-guru neuvokoon miten se ohjelma pitää asetella. Rautakiihdytys pitää saada pois käytöstä, joku kertokoon, miten se MPC:ssä tehdään.

    Minä un-installoisin kaikki videoon lievästikin liittyvät ohjelmistot, sitten buuttailujen jälkeen asentaisin ne softat uudelleen. Oikeassa järjestyksessä. Jota ei voi yleistää, eri softilla eri järjestys on "oikea". Uudempi asennus jyrää aiempia alleen meriittiprioriteettimielessä.
     
  2. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Näinhän se varmaan sitten on tehtävä kun mikään muu ei auta. En nyt muista missä järkässä noin ohjelmat koneelle latasin mutta kokeillaan poistaa kaikki ja aloittaa homma uudelleen...
     
  3. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    OI IHANUUTTA!

    Latasin ffdshow:sta toisen version (Nov 28 2006) ja heti pärähti toimimaan. Nyt täytyy ruveta säätämään oikein kunnolla...

    Kiitti vielä DVB-G:lle jelpistä :thumbsup:
     
  4. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Oma järjestykseni on seuraava, juuri asennettu käyttis uudelleen, joten tuoreessa muistissa asia nyt on:

    1. DVB-T-kortin ajuri (AirStar2-kortti, uusi ajuriversio).
    2. DVBViewer TE vanha softaversio, koska uusi nykii ja muutenkin on skeida minun makuuni. En käytä virallista asennusromppua, joten koneelle ei täten tule lainkaan (väärää) Mpeg2-dekooderia sotkemaan paikkoja.
    3. nVidia Purevideo Mpeg2-dekooderi. Vasta nyt tv-kortin kuva tulee näkyville.
    4. ZoomPlayer Pro videoplayersofta. Kone ei ollut netissä, joten uusia koodekkeja ei latailtu vielä.
    5. Elecard Mpeg2 Demultiplexer vanha versio tee-itse-batin avulla rekisteröidään toimimaan, koska se on maapallon ainoa splitteri, joka sallii bugisten (Kiss Satdem T) videoiden pikekelailun sinne tänne nopeasti ja kaatamatta konetta.
    6. Buuttaus tarvitaan, vasta sitten kone on toimintavalmis, uudet meriitit astuneet voimaan.
    Järjestys on minulla tuo, ja yksikin poikkeaminen siitä aiheuttaa katastrofin. Tai ohjelmaversion vaihto muuksi. Seuraavaksi lisäilen tarpeen mukaan AC3-Filteriä ja ffdshowta sitä mukaa kun tarvitsen, mutta se minulle tärkein, Mpeg2-asennuksen ketju, tuli jo mainittua.
     
  5. kpmkpm

    kpmkpm Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen viesteistä ollut ymmärtävinäni, että noita säätökä pääsee tekemään ja _näkemään_ online, mutta minulla nuo muutokset näkyvät vasta, kun käynnistän katsottavan videon uudelleen.

    Käytössä: ffdshow tryouts revision 896 ja muutosten jälkeen vaikutukset näkyvät vasta kun starttaa uuden videon. Koetettu sekä mpc:llä että bsplayerillä. VLC:lle ilmeisesti tätä ei saa hyödynnettyä, vaan se käyttää omia asetuksiaan pelkästään?

    Onko siis mahdollista, että muutoksia voi tarkastella lennosta, eli säätöjä ffdshowssa ja apply näkyisi pyörivässä videossa heti?
     
  6. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minulla ainakin Apply vaikuttaa asiaan välittömästi. Minä juuri panenkin videon luuppiin kelaamaan tiettyä kohtaa yhä uudelleen ja sitten painan D (ZoomPlayer Pro:ssa) ja menen säätämään ffdshow-arvoja miten mieli tekee.

    Joskus vaaditaan videon uudelleen avaus, en muista koska, ehkä sitten jos Resize-arvoihin tekee suuria muutoksia ja softa joutuu vaihtamaan väriavaruutta toiseksi tms. radikaalia. Mutta lähes aina muutokset ovat joko reaaliaikaisia tai vaativat Apply-nappulan painamisen.

    Saattaa olla, että muissa playereissä ei ole "D-nappia" ja jos menee ffdshow-kontrollipaneeliin työpöydän pikakuvakkeen kautta tai muualta, silloin muutokset koskevat vasta "seuraavaa sessiota" eli kun player seuraavan kerran avaa ffdshown käyttöönsä. Siirtykää ZoomPlayeriin niin loppuu valittaminen.
     
  7. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ehkä hieman hölmö kysymys mutta miksiköhän en voi valita skaalaukseksi 1680*1050 resoa?

    Voin laittaa vaakaresoksi ainoastaan 1600. Jos ylitän tuon 1600 luvun niin kyseisen kohdan pohja muuttuu punaiseksi ffdshowssa. 1050 pystyreso asettuu kyllä hyvin kohdalleen, mutta tuota 1680:a en saa valittua.

    Minulla on LG:N L226W 22" monitori sekä Herculeksen 9800XT kortti jos nuo nyt mitään tässä asiassa vaikuttavat.

    Kiitoksia vastanneille.

    EDIT: Itse itselleni vastaten. Tuohon auttoikin kun laittoi alapuolelle valikkoon kuvasuhteeksi 16/10 mikä se nimenomaan on tuolla tarkkuudella. Oli vain aikamoinen puusilmä.
     
  8. Mårde

    Mårde Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Prossutehot paukuttaa 100 % ja kuva hieman nykii DVD-materiaalilla käyttäessäni resize-arvona 1280x720 ilman mitään muita kuvanparannuksia. Käsittääkseni kuitenkin omalla kokoonpanollani pitäisi tuon reson irrota paljon pienemmällä prossukuormalla. :mad:

    Olen lukenut tätä ja tuota toista threadia jo monta kertaa ja omasta mielestäni kaikenlaisia kikkoja kokeillut, mutta ilman tulosta. Auttaakaahan nyt joku miestä mäessä, kun on 720p tarkkuteen pystyvä tykkikin tulossa talouteen. Kiitos! Toimiiko teillä muilla tuo uusin ffdShow-versio hyvin?

    Laitteistoni on tärkeimmiltä osiltaan seuraavanlainen:

    AMD Athlon 64 3200+ 2,2 GHz
    Sapphire Ati Radeon 9600 Atlantis 256 Mb
    Muistia 1 GB

    Käytössäni on Media Player Classic, ffdShow:n uusin vakaa versio (rev. 610 20061201) ja Dscaler.
     
  9. prodigy

    prodigy Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2007
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    0
    itselläni ainakin nykiminen poistui, kun laitoin esim. terävöityksen päälle ja ennen resizea, muuten nykii 1360x768 reso...
     
  10. Mårde

    Mårde Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä tunnu tuokaan tehoavan...:confused:
     
  11. HEKOHEKO

    HEKOHEKO Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    825
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs ootte saanut DVD elokuvien tekstityksen skaalautumaan resizen mukana, kun resizellä laitan 1920x1080 niin tekstitykset ovat pienenpieniä ja vasemmassa laidassa. :confused:
     
  12. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Mainitsen ohimennen itselleni muistilapuksi, että onnistuin saamaan toimintaan yhtäaikaisesti Radeon Avivo-kohinanpoiston sekä ffdshow:n, eli nyt pystyy terävöimään Avivon sumentamaa kuvaa.

    Mpeg2-dekooderiksi: DScaler5008.exe (Colour space to output: NV12 sekä liuta muitakin rasteja, kokeiltava omakohtaisesti miten käy.)

    Terävöintiin ja muuhun: ffdshow_rev1320_20070625_clsid.exe (jossa Mpeg2-dekooderi disabloidaan, jotta dekoodauksen tekee DScaler. RAW-video: all supported. Output: Packed YUV: NV12 päälle ja kaikki muut vastaavanlaiset rastit pois. Set interlace flag... Bob.)

    Joku ffdshow-filtteritoiminta on lisäksi pakko aktivoida, muuten kuvassa ei ole värejä ja se on muutenkin sekaisin.



    Kuvanlaatu ei ole niin hyvä kuin toivoisi. Ne osat, jotka ffdshow:lla manipuloi, eivät sitten Avivo-käsittelyssä parane kunnolla. Kuvasta näkee selvästi ne alueet, jotka on Avivoitu ja ne mitkä ffdshow on manipuloinut.

    Parhaiten Avivio+ffdshow toimii ikälopuilla mustavalkoelokuvilla, joissa muutenkin on muumioinen tai kohiseva kuvanlaatu. Silloin Avivo rauhoittaa lepattavan kuvan (eikä Avivo-muumio haittaa) ja ffdshow parantaa kadonnutta terävyyttä, tai mitä paranteluita nyt haluaakaan kuvalle tehdä.

    Päivän verran tutkin kuvanlaatua, mutta palasin takaisin Purevideoon, koska DVB-virittimet sekoilevat oudon yhdistelmän kanssa. Ultravakaaksi konetta ei voi kehua uuden oudon pakkoavioliiton kanssa. Kokeilen komboa joskus uudestaan, kun on aikaa, eikä DVB-virittimiä tarvita moneen tuntiin. Sellainen rako saattaa jonain vuonna kalenterista löytyä.
     
  13. d0lph

    d0lph Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2007
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    osaisko joku neuvoo.. mulla toimii muuten tuo systeemi.. mutta dvd:tä katsoessa se se ei muuta resoluutiota 1920x1080.. mutta aveja yms katsoessa resoluutio muuttuu.. käytössä mediaplayer classic, bs player, zoom playe, dvd x professional.. bs player muuttaa avit haluttuun resoluutioon, mutta ei toista dvd:tä, MPC muuttaa avit myös, mutta toistaa dvd:tä, mutta ei muuta dvd:n resoluutiota halutuksi.. samoin dvd x player..
    miten saisin dvd:n kuvan skaalattua 1080p?
     
  14. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    750
    Saadut tykkäykset:
    16
    Latasin juuri Afterdawnin sivuilta uusimman Zoom Player Pro:n ja sen "siivellä" tulleet codecit ja ffdshown. Laitoin Chauronin säädöt ekasta postauksesta ja dvd-pyörii näin:

    [​IMG]

    Osaisiko joku kenties auttaa ???

    1. Kuva ei mene kokoruudulle, paitsi Zoomaamalla siis hiiren rullaa käyttäen.
    2. Teksti viturallaan.
    3. Frame Capture ei toimi vaan antaa kuvan tiedoston ensimmäisestä framesta.
     
  15. HEKOHEKO

    HEKOHEKO Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    825
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei, haluasin parhaan mahdollisen DVD-kuvan 1080p paneelilleni.

    Koneeni teho ei ihan riitä 1920x1080 lanczos resizeen. (A64 3200+@2.17ghz)
    Muuten riittäisi mutta FFDSHOWN outputista pitää olla
    RGB32 päällä että tekstitykset skaalautuisivat kuvakoon mukana, muuten jää tekstit pieneksi vasempaan laitaan.

    Tuo RGB muunnos kuitenkin vie 10+% CPU:ta lisää.

    Postprosessing jutuista en niin välitä, kunhan kuva on mahdollisimman "terävä/hyvin skaalautunut".

    Eli onko teoriassa mitään hyötyä muuttaa kuvakoko joksikin non-standardiksi, pienemmäksi kuitenkin kuin 1920x1080?

    Ja yleensäkkin voisitte laittaa tärkeitä FFDSHOW asetuksia 1080p skaalaukseen liittyen.
     
  16. DVB-G

    DVB-G Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    1) XP:ssä paras laatu syntyy kun annetaan näytönohjaimen skaalata raudallaan kuva paneelin natiiviresoon ja sen jälkeen piirretään paneelin natiiviresolla käännösteksti kuvaan. VMR9-rajapinnalla toimien. Näin esim. Socket A MobileBarton @1,8 GHz tekee asiat:

    [​IMG]

    2) Overlay-rajapintaan piirtäminen tuottaa rumat tekstit, ei ole antialiasointia lainkaan, jokainen yksittäinen pikseli tökkää silmään törkeästi. Täytyy mennä tuplaetäisyydelle paneelin pinnasta, jotta SILMÄ antialiasoi tekstin pehmeämmäksi. Mutta tällä tavalla konetehoa ei tarvita käytännössä lainkaan, eli jokin 200 MHz antiikkikonekin kelpaa, koska näytönohjain tekee kaiken työn.

    3) Alkuperäiseen videomateriaaliin tekstin piirtäminen, ja sen jälkeen kuvan isoksi skaalaus tuottaa aivan kuvottavan pullamössö-leegopaletin, tekstin laatu on lähes lukemakelvotonta.



    Eli koska koneteho ei riitä softalla skaalailuun, paras lopputulos syntyy kuten jo kerroin, näytönhjaimen raudalla sakaalaten. Juppiturbohypersuper-koneilla asiat ovat toisin.

    Kompromissina (jos metodi 1 ei kiinnosta) voisi tehdä niin, että kuvan skaalaa softalla hieman isommaksi, vaikka tuplakokoon (1440x1152), tai mihin prossuteho nyt riittää. Ja siihen kuvaan sitten piirretään käännösteksti päälle, ja antialiasiotuna se tuottaa ihan siistin kuvan. Lopputulos vielä rautaskaalataan näytönohjaimella paneelin natiiviksi, ja koska jälkiskaalauskerroin ei enää ole hirmu suuri, käännösteksti pysyy vielä suhteellisen kauniina.



    En tiedä miten ffdshow:lla asiat tehdään, minä käytän käännöstekstidataa vaativilla videoilla playersoftana ilmaista KMPlayeriä (Mpeg2-dekooderina DScaler, ja kaikkialla väriavaruudeksi määrätään NV12), ja apuna on tarvittaessa Radeonin Avivo-kohinanpoisto, kuten esimerkkikuvassa, se rauhoittaa häiritsevästi lepattavat leegoleikit näkymättömiin LCD-paneelilla. Jos lähdemateriaali on alunperinkin tarpeeksi rauhallista eli kohinapalikkavapaata, Avivoa ei tarvita, ja silloin pystyy hyödyntämään kyseisen playerin moninaisia filttereitä, tärkeimpänä niistä terävöinti.



    Tässä vielä 3 yllä mainitsemaani perusperiaatetta samassa kuvassa:

    [​IMG]
     
  17. jjkola

    jjkola Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2006
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,

    Ihan vaan kysyn, miten noiden filttereiden järjestystä voi muuttaa tai priorisoida FFDShow:ssa? Itsellä on päällä postprosessing, sharpen, resize& aspect, levels. Miten siis muutetaan kuvankäsittely järjestys oikeaksi? CPU kuorma on 30-40%, näillä asetuksilla, jotka sivun alussa ohjeessa mainittiin.

    Toinen juttu on tuo aikaisemmin kysymäni kuvan skaalaus koko näytölle (näytön resoluutio on nyt maksimilla 1680*1050), ja kuvaa ympäröi paksut palkit.
     
  18. tkorho

    tkorho Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2004
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    FFDShown:n boksien vieressä on pienet nuolet, tai ainakin tulevat esille kun siirrät kursorin siihen checkboxin vasemmalle puolelle. Niistä voit liikutella filttereitä toisiinsa nähden.

    Koko näytölle: mene resize:n asetuksiin ja valitse sieltä paneelisi resoluutio ja skaalaa sille. Riippuu sitten käyttämästäsi ohjelmasta että antaako se koko ruudun käyttöön (=full screeniä kehiin). Aspect sitten tarpeen mukaan. Huomaa että jossain non-anamorphisissa lähteissä on _kuvassa_ äklöt palkit joka puolella, mutta luojan kiitos nämä ovat harvassa!
     
  19. jjkola

    jjkola Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2006
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    hei,

    Olen säätänyt tän softan kanssa muutaman illan ja haluaisin hieman selvennystä joihinkin suotimiin. katselen TV-ohjelmia ja tallennuksia TFT 22'' näytöllä ja kortti Terratecin 1200 DVB-C, katseluohjelmina ovat MPC ja DVB viewer.

    Minulla on käytössä seuraavat filtterit: postprosessing (preset täysillä, automatic control, mplayer + accurate deblocking), levels (16-235),deinterlacing (5-tap lowpass), resize 1680*1050, resize always (lanczos, luma/chorma 0.00) ja sharpen (xsharpen). CPU kuorma on TV-tä katsottaessa DVB viewerillä 50% ja tallenteita se on 50-70%.

    Eli monta filtteriä on päällä. TV ohjelmaa livenä katsottaessa tekstit ovat hieman karkeita. Mitenkä tarpeellinen on tuo deinterlacing filtteri? ja en ole käyttänyt blur&nr, koska kuvasta tulee jotenkin sumuuntunen oloinen (kuten blur suomennetaan).
     
  20. nmi

    nmi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    2 165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos katsot vain progressiivista tavaraa, kuten elokuvia ja uusia ulkomaisia sarjoja, lomituksenpoistoa ei yleensä tarvita. Muissa ohjelmissa, erityisesti urheilussa, se taas on kaikkein tärkein suodin. FFdshowssa kannattaa viritellä käyttöön AviSynthin yadif-suodin tai käyttää näytönohjaimen rautalomituksenpoistoa, joka on nykynäyttiksillä varsin hyvä. 5-tap lowpass tuottaa heikkolaatuista kuvaa näihin vaihtoehtoihin verrattuna.