Kai Slim sentään pystyy bitsriimaamaan HD-äänet myös 3D-leffoja katsottaessa eli rajoitus koskisi vain dekoodausta PCM-muotoon.
Eipä suoraan sanota, mutta kovasti väitetään, että HD-koodekit eivät toimi, joten veikkaan, että ei toimi tarkoittaa, että ei toimi mitenkään päin. Update 2: Per Sony's v3.50 support page, and verified by several sources, the PS3 has to choose between Blu-ray 3D playback and lossless audio, whether from DTS-HD MA or Dolby TrueHD, it will fall back to a compressed codec while playing 3D content, while menus, items and BD-Java content "may be different" on the PS3 than on other systems. Lähde According to the official Japanese PlayStation site (but unverified by us due to a lack of a 3D TV to test the report on) there are a few limitations with regards to DTS-HD and Dolby TrueHD audio they dont work, with regular DTS and regular Dolby Digital being substituted by the PS3 respectively before being sent to your amp or TV. To clarify: this only occurs when watching 3D content on a 3D TV. Lähde Sinänsä, jos koko halvatun HDMI 1.4 on perusteltu sillä, että 1.3 kapasiteetti ei yksinkertaisesti riitä HD-audion ja 3D-kuvan kuljettamiseen, olisi aika omituista, jos perään lisättäisiin "..paitsi PS3:ssa". Jos tuon voisi toteuttaa pelkällä firmiksellä, niin luulisi muidenkin tekevän samaa jo siksikin, että saisivat 3D-televisioita myytyä.
Offtopic. Tämähän olikin Oppo ketju Spoiler Kummallista sillä äänen bitstriimaus ei vaatine prossutehoja pleikkarilta, koska dekoodauksen hoitaa av-vahvistin. Dekoodaus PCM-muotoon sen sijaan vaatii laskentatehoa ja puutteellisen äänituen voisikin ymmärtää 3D:n yhteydessä, koska myös MVC-videon käsittely vaatii enemmän laskentatehoa kuin 2D AVC. Varmaan homma on jollain tavalla kiinni siitä, että pleikkarista loppuu laskentateho.
Lisää OT:tä Spoiler Laskentatehosta tuskin on puutetta. Sony haluaa myydä dedikoituja soittimia. Jos PS3 pystyisi kaikkeen mihin soittimet, niin soitinten myynti laskisi. PS3:n lähetymiskulma on pelit - mediatoisto bonuksena. Sama kuin jos PS3 tukisi PS2 pelejä ei PS3 pelejä myytäisi niin paljoa, kun PS2 pelit välttäisivät osalle pelaajista (tilanne voi muuttua tulevaisuudessa, kun PS2 pelit koetaan riittävän vanhanaikaisina verrattuna uusimpaan PS3 huippugrafiikkaan). Puhtaasti siis taloudellinen näkökulma. Sama periaate pätee periaatteessa kaikkiin valmistajiin tavarasta riippumatta - "Uusi on parempi ja korvaa vanhan - päivitä uuteen, niin olet onnellisempi - saat naisia rahaa ja vaikutusvaltaa jonka lisäksi kaikki ihailevat sinua kateellisena, kun olet moderni edelläkävijä".
Spoiler Oliskohan noin, vai kyse kuitenkin siitä, että koska 3D:n piti vaatia kapasiteetin vuoksi se HDMI 1.4, ja 1.3 ei mitenkään voinut riittää, on PS3:ssa kierretty tuo rajoitus hukkaamalla HD-ääni ja Java?
Onko tämä Oppo edelleenkin Philipsin lisäksi ainoa soitin, jossa on tekstityksensiirto? Tuli tarve uudelle soittimelle, kun kakkossoitin Sony 350 hajosi. CIH-käytössä minulla on Philips 3000. Sen voisi nyt korvata Oppolla tai vastaavalla ja siirtää Hilipsi muuhun käyttöön.
Spoiler Eiköhän tuo ps3 rajoitus tule ihan blu-ray pyörittimen nopeudesta. Käsittäkseni ps3:ssa on 2x BD-asema, joka antaa jatkuvassa luvussa pyöreät 72MBit/s. Jos lukupäätä joudutaan liikuttamaan teoreettiseen maksimiin ei tokikaan päästä. "vanha" blu-ray standardi vaati jo 1.5x pyörittimen eli semmoiset 54MBit/s lähde: http://www.blu-ray.com/faq/ Nyt kun nuo 3d levyt vaativat isomman bitraten(up to 50%) videolle niin wanha 2x asema on tiukilla. Siihen kun lisätään se, että audiodatat eivät olekkaan samassa pötkössä videon kanssa vaan lukupäätä tarvii liikutella niin suorituskyky heikkenee teoreettisesta maksiminopeudesta. Lisäksi vielä jos siellä on subtitlea, pip:ia, javaa jne. jota pitää hakea levyn eri nurkilta. Datan puskuroinnilla tuskin voidaan tehdä kovin paljoa ps3:en tapauksessa, kun muistia on kovin vähän. Lisäksi jos tuota dataa puskuroitaisiin aiheuttaisi se lagia play ja skip toimintoihin. En ihmettelisi, jos sony onnistuisi halutessaan tekemään softamagiikkaa, jolla hd-audiot saadaan päälle, mutta what's the point? Ehkä se on parempi vain käyttää resurssit muualle ja myydä niille joita asia kiinnostaa uusi soitin.
Ei. Oppon piti tuoda markkinoille eu-malli, jota olisi myyty www.oppostore.uk ja ainakin marekilla. Koko malli peruttiin ja ainoa, mitä saa R2 toimivana on tuo aluekoodivapaaksi modattu jenkkiversio. Ainakin crtprojectors briteistä myy ja kaupat ovat kuulemma sujuneet hyvin, kuten myös takuuvaihdot.
Oho, menipä tiukalle! Oma saapui viime torstaina Muuten oon ollu oikein tyytyväinen (kuvanlaatuun, hiljaisuuteen, force 24p toimintoon, maakodin vaihtoon jne.) mutta kävi ilmi että analogiliitännöillä LFE-kanavaa ei saa ohjattua etukaiuttimiin. Kysyin asiaa vielä Oppolta ja vahvistivat puutteen. Eivät kuulemma tällä hetkellä ole varmoja voiko sitä softalla korjata, eli tais olla Amerikkalainen tapa sanoa, etteivät aio ongelmaan puuttua. No mun kohdalla hoitunee sillä, että hankin HDMI-kytkimen, jolla kompensoin vahvarin kesken loppuneet liitännät. Eli, ihan mainiolta peliltä vaikuttaa tälläisenäänkin.
Sikäli kun tuota ei vuosi sitten osannut mikään soitin - tästä puhuttiin hifin sivuilla - ja dvd-aikaankaan tuohon pystyviä soittimia oli yhdellä kädellä laskettava määrä markkinoilla, niin vika ei ole kovin yllättävä. LFE = OFF / MAIN tms asetuksella ei ole mitään merkitystä tai se ei siis takaa sitä, että sitä LFE:tä analogeista ohjattaisiin minnekään.
Tuota tuli jokunen vuosi sitten itsekin ihmeteltyä, joskin DVD-soitinten kanssa. Ja kävi ilmi, että vain aniharva koskaan tehty DVD-soitin osasi/salli LFE-kanavan ohjaamisen etukanaville. Esim. vuosituhannen vaihteesta oleva Sony DVP-NS900V osaa (mutta ei stereolähdöstä, vaan ainoastaan monikanavalähdöstä *), mutta eivät mitkään myöhemmät mallit, kuten NS92V yms. Tuolloin siis vaikutti siltä, että - täysin merkkiin katsomatta - ei LFE-kanavaa ohjata etukanaville, paitsi erittäin harvoissa poikkeustapauksissa. Veikkaan, että asia ei ole juuri miksikään muuttunut. Voi ehkä jopa olla, ettei noita poikkkeuksiakaan enää löydy BD/DVD-soittimista. Mutta vasta käytännössä kokeilemalla se varmasti selviää, esitteistä, myyjän lupauksista tms. ei tässä ole mitään iloa. Ainakin perinteisen DD/DTS:n osalta vaikkapa LotR:n kolmannen osan olifanttikohtaus ja se jättikokoisen piikkinuijan maahan jysäyttäminen ovat äärimmäisen ilmiselviä kohtauksia sen huomaamiseen, että onko LFE mukana vai ei. Niin hirmuisen suuri matalien bassojen tasoero siis on, myös keskibassoilla. Noin siis itse aikoinaan testasin, keskikokoisilla lattiakaiuttimilla sekä kuulokkeilla. Tosin tuolla metodilla joku 20 Hz jyrinä saattaa jäädä kokonaan huomaamatta, vaikka periaatteessa täysin oikein toistuisikin, siksi joku em. kaltainen testiraita on hyvä olla tiedossa. * Olet tämän varmaankin jo testannut, mutta mainitsen kuitenkin varmuuden vuoksi: sekä Sony NS900V:ssä että ko. OPPO:ssa on erikseen stereolähtö ja monikanavalähtö. Eli oletko siis kokeillut F:n ja R:n lisäksi myös FR:ää ja FL:ää? Jos logiikka olisi sattumoisin sama, kuin em. Sonyssa, niin tällöin (malliksi stereosetti): - F & L: stereoääni, ei sisällä LFE-kanavaa - FR & FL: stereoääni, sisältää LFE-kanavan, kunhan subbari on merkitty poissaolevaksi
Miten näiden Oppojen kanssa on yleensä ollut, saako näitä suomeen ilman mitään suurempaa vaivaa JA toimiiko nämä euroopassa/suomessa kuten muutkin BD -soittimet? (eli käykö suomen sähköverkkoon ilman mitään adapterisäätöä ja toimiiko suomi/euro bd:t ilman ongelmia) Itse olen ollut siinä käsityksessä ettei näitä tehdä eu-markkinoille ollenkaan, eli mikäs on tilanne?
Huokaus. 1. Toimii suomalaisessa sähköverkossa, kunhan hommaat uuden virtapiuhan tai adapterin, että töpseli sopii. Muuntajaa ei tarvita. 2. Toimivat suomessa, ruotsissa ja monessa muussakin maassa, missä on tarjolla sähköä. 3. Oppo ei ole koskaan valmistanut blu-ray soittimia euroopan markkinoille ja kaikki heidän valmistamansa soittimet ovat aluekoodi A-lukittuja. B-koodin blu-ray (tai R2 dvd) eivät soittimissa toimi. (ja jos olisit vaivautunut lukemaan edes osan threadia, niin tietäisit myös, että eurooppaan MODATTUJA soittimia myynyt CRT-projectors ei niitä enää myy, joten BDP-83 soittimia ei enää heiltäkään saa. Käytännössä voit ostaa jostain - vaikka e-baysta - jenkkisoittimen ja modipiirin, jonka itse asennat. Ei kannata kysellä takuun perään sen jälkeen)
Omani ostin eBay:stä valmiiksi modattuna. Myyjä ainakin lupaili huolehtivansa takuusta, mutta tätä ei ole tarvinnut käytännössä testata. Kuriiri toi paketin ovelle viikossa. Soitin oli asiallisesti tuplapahvilaatikoissa ja käyttöönottoon ei liittynyt mitään kommervenkkejä. Sähköjohto liitetään IEC-liittimellä, joten tämäkin sujui helpoimmalla mahdollisella tavalla.
Huokaus. Selvä homma. Eli siis ainakin minulle täysin turha laite, päädyn siis todennäköisesti Sony BDP-S570 kun on kerta mukavasti halvempikin.