Käsi ylös jotka haluaisivat seurata keskustelua otsikossa olevasta laitteesta? Oikeasti nyt... Kaikesta pitää taas väitellä, mutta kun sekään ei aina riitä, niin sitten vielä väitellään kuka on eniten oikeassa.
CD levy on mekaaninen laite (mikroskooppisia kuoppia) siinä missä vinyylilevykin (kaiverrettu ura). CD levyä luetaan linssin kautta ja sisääntuleva signaali on todellakin analogista. Samalla tavalla se on analogista IR-kauko-ohjaimen vastaanottimessa tai kiintolevyn lukupäässä. Kaikissa tapauksissa signaali muunnetaan ensitilassa digitaaliseksi. Pointtina on tässä se, että informaatio on digitaalista. On aivan sama miten tieto levyltä luetaa. Siihen voi aivan yhtä hyvin käyttää mikroskooppia ja paperia. Lopputuloksena on aina samat ykköset ja nollat. Osa noista ykkösistä ja nolllista sisältää informaatiota jonka avulla luentavirhe voidaan tunnistaa ja useimmissa tapauksissa jopa korjata. Mikä parasta, korjattu data on edelleen bitilleen alkuperäisessä muodossa. Jos levyn lukumekaniikan laatu edelleen askarruttaa, niin siirrä data PC:lle ja tallenna se tiedostoksi. Tee useita tallennuksia ja suorita tiedostojen välillä bittitasoinen vertailu. Tiedostojen pitäisi olla identtisiä. Kokeile miten eri hintaiset ja ikäiset soittimet suoriutuvat samasta kokeesta. Oman kokemukseni mukaan soittimien lukuvirheet lisääntyvät vanhetessa (mekaniikan kulumia?). Eli uusi 50 soitin on todennäköisesti parempi kuin vuoden ikäinen ahkerasti käytetty 1000 soitin. Pahasti narmuisilla levyillä soittimen koneistojen välillä on eroja. Soittimen hinta ei kuitenkaan korreloi virhesietoisuuden kanssa. Se riippuu enemmänkin siitä kuka koneiston on valmistanut. Tässä voisi olla sopiva artikkelin aihe johonkin alan lehteen...
Ja asiahan ei ole tunnetusti aivan niin yksinkertainen. Muutenhan tällaisia ei tarvittaisi: http://www.accuraterip.com/. Datalevyissä asia on sitten toinen, mutta jos puhutaan puhtaasti CD-äänilevyistä, niin ongelmat on olemassa.
aarrrggg mihin tämäkin threah on mennyt, kiistellään cd:n lukupäistä. Tulis jo se pirun oppo niin voitaisiin keskustella siitä.
Accuraterip ei varsinaisesti liity tähän kontekstiin (levyn lukumekaniikka) koska pääasiassa Accuraterip:ssä halutaan varmistua, että levy on ripattu käyttäen a) oikeita asetuksia (accurate stream, c2, drive offset) b) mahdollinen virheenkorjaus ei ole sekoittanut lopputulosta (verrataan muiden käyttäjien ilmoittamiin tarkisteisiin).
Oppostahan tämä lähti.. Kyse oli siitä, miten OPPO palvelee cd-soittimena, mistä "bitit on bittejä" koulukunta pääsi nopeasti siihen, että kaikki cd-soittimet kuulostavat samalta, jos ne liitetään vahvistimeen digitaalisesti.
Eikö ne samat ongelmat ole cd:n lukemisessa ja digitaalisessa ulostulossa kuitenkin? Oppo tuskin asettelee offsetteja tai käy accurateripin kautta vertailemassa tuloksia (+ mahdolliset uudelleen lukemiset) ennen äänen pistämistä eteenpäin digitaalisesta ulostulosta? Vai... mitä tarkoitat, ettei liity varsinaisesti?
terveisiä marekilta: viivästyy lokakuulle. Ja hintakin nousee - mene ja tiedä, kun ennakkohinta on 549e ja opposhop kertoi, että hinta tulee olemaan alle 600e.
Nykyisenä htpc-käyttäjänä olen aikeissa siirtyä BD-aikaan jollain aikavälillä, mutta kun nuo pc-pohjaiset softat vaikuttaa sen verran viri-viriltä katse on kääntynyt BD-soittimien suuntaan. Oppo vaikuttaa kommenttien perusteella hyvältä valinnalta ja BD-soittimen lisäksi se vaikuttaa myös olevan omiaan korvaamaan htpc:llä nyt tehtävä cd ja dvd-toisto, jossa on välillä siinäkin riittävästi haasteita. Toisaalta voisi hommata edullisemman BD-soittimen ja jatkaa dvd ja cd-toistoa htpc:llä. Käsittääkseni BD-toistossa ei ole juurikaan eroa esim. oppon ja halvemman soittimen välillä. Mitenköhän oppo pärjää dvd-skaalauksessa viritetylle htpc:lle? Onko kokemuksia esim. aikaisemmista oppo:n dvd-soittimista ja niiden skaalauksen laadusta vrt htpc? näyttönä on Sony 46x3500, jossa sillä on väliä
Totta, mutta Marekilla on ollut jo tovin tieto, että lopullinen hinta tulee olemaan 499-599e, ennakkohinta on 549e. Tahtooko Marek sanoa, että hinta nousee tuosta 549e vai että se nousee tuosta 499-599e haarukasta? Jälkimmäinen olisi ristiriidassa Oppolta saadun tiedon kanssa... ...ja suoraan sanottuna alkaisi tuntua siltä, että liikaa hintaa, liian myöhään myynnissä - jos vaikka marraskuussa pitäisi pulittaa yli 600e. 3D-soittimet kolkuttelee ovella ensi keväänä... ...kiinnostaa tahi ei.
Viittasin lähinnä, että ei liity tuohon mekaaniseen levyn lukemisen prosessiin (kassun viestin alkuosa), vaan sarjaan "luetun tiedon käsittely jälkikäteen". Accuraterip:iä semmoisenaan ei varmasti ole tarkoitettu erillissoitinkäyttöön jossa kaikki hommat pitää voida tehdä lennossa vaan paremminkin tuohon levyn lukemiseen ajan kanssa koska on kaikkia noita tarkisteiden laskemista, vertaamista yms. Mutta tosiaankin, jatketaan aiheesta keskustelua vaikka uudessa viestiketjussa malliin: "Ottaako Oppo huomioon drive offsetin, käyttäkö c2:sta ?"
Onko kukaan vielä hankkinut BDP-83:a? Kyllästyin odotteluun ja tilasin modatun soittimen CRT Projectorsin Henryltä. Harkitsin myös jotain halvempaa soitinta (esim. jvc xv-bp1 tai lg bd390, molemmat nopeiksi kehuttuja), mutta totesin haluavani ehdottomasti modatun soittimen. Panasonicit ovat myös pidettyjä ja niitä saisi kohtuulliseen hintaan modattunakin (kuten sonyakin, mutta sen firman av-tuotteisiin en enää koske pitkällä tikullakaan). Parempi videoprosessori, DVD-A/SACD-tuki ja Source Direct ovat minulle hieman korkeamman hinnan arvoiset, joten päädyin Oppoon. Toiveena on korvata hyvin palvellut Oppo 981 ja jättää hyllyyn XE1 ja BDP-83.
650 euroa... eipä tuo niin hirveän paha ole "kaikki featuret yksissä kuorissa" -soittimesta. Hotsittais, mutta verokarhu vaatii lisärahoitusta kymmenen Oppon verran, suatana. Ehkäpä lohduttaudun tähän hätään sillä, että DVD-Audiot ja SACD:t voi soitella nykyisellä Oppolla, A-alueen lätyt japsi-PS3:lla, eikä BD-kuvassa ole eroa muihin pätevästi toteutettuihin soittimiin.
Voisiko joku kertoa miksi kuulin " Ei ole" lausuman radiokanavan mainoksen mukaisella tekoturkkiäänellä?