Orpo 1 hallitus

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Snäckby, 14.04.2023.

  1. makemich

    makemich Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 674
    Saadut tykkäykset:
    234
    Paavo Lipposta lainaten: sosialidemokraatit ovat sosialisteja jotka pyrkivät sosialistiseen yhteiskuntaan demokraattisin keinoin. Eli vallankumouksesta ei enää haaveilla mutta muuten samaa moraalisesti rikollista paskaa. Niitä jotka vappuna(ja hetki sitten Tampereella) marssivat punalippujen kanssa muistellen setä Stalinia ja vanhoja hyviä aikoja.

    Suomessa sentään on ihan oikeita kommunisteja eduskunnassakin, sen sijaan en tiedä onko NSDAP jäseniä juurikaan jotka haaveilevat tosissaan rotujen joukkotuhosta jne mutta niin vaan vasemiston mielestä heitä on eduskuntakin puolillaan ja twitterissä sitä toitottavat. Tahvot.
     
    Viimeksi muokattu: 17.07.2023
    h3mb3 ja Snäckby tykkäävät tästä.
  2. Burkitsville

    Burkitsville Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 492
    Saadut tykkäykset:
    1 138
    Olet täysin oikeassa, mitä kommunistin määritelmääsi kohdallani tulee. Mitään "täsmennettävää" mihinkään ei ole, sen enempää kuin "ideologioitakaan" joita henkilökohtaisesti tunnustaisin. Kaikki on enemmän tai vähemmän samaa paskaa, mitä politiikkaan tulee, ja saavutetut päämäärätkin, joitain poikkeuksia lukuun ottamatta, muistuttaa lähinnä niiden pohjattomasta ahneudesta joilla jo ennestään on kaikkea liikaa.

    Ihailen vilpittömästi tarmoasi, jonka myötävaikutuksella ylipäätään jaksat vaivautua valistamaan nyt quottaamaasi kakaraa, jonka provoilu muistuttaa enenevässä määrin jonkun Terhokodin asukkaan tajunnanvirtaa.
     
    71 dB tykkää tästä.
  3. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 568
    Saadut tykkäykset:
    823
    En odottanutkaan, että valtavaa täsmentämisen tarvetta olisikaan. Kunhan nyt olin jossain määrin varovainen, ettei kirjoituksiani mennä tulkitsemaan joksikin absoluuttisen totuuden julistamiseksi ikäänkuin tietäisin sinua paremmin poliittiset näkemyksesi.

    No kiitos vaan ihailusta, mutta toivottavasti et pety siihen, kuinka paljon viitsin tällaista valistamista tehdä nykyään. Sen verran olen kaikkeen kyllästynyt, että raja tulee nopeasti vastaan. En aio olla kovin aktiivinen tässä ketjussa. Tämänhetkinen postailu edustaa äärimmäistä aktiivisuushuippua. En aio jankuttaa asioista. Sanon mielipiteeni kerran ja se saa riittää, vaikkakin jotkut täällä selvästi haluavat haastaa jankuttamisen mestaruuskisaan mukaan. Minulla on muutakin tekemistä ja sitäpaitsi olen muutenkin tietääkseni moderaattorin tarkkailun alla ja foorumilta häätämisen uhan alla, joten siltäkin pohjalta on motivaatiota käyttäytyä jokseenkin asiallisesti.
     
    Burkitsville tykkää tästä.
  4. makemich

    makemich Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 674
    Saadut tykkäykset:
    234
    So far so good.
    upload_2023-7-17_18-16-27.png
     
  5. Snäckby

    Snäckby Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 625
    Saadut tykkäykset:
    134
  6. ISPF3.4

    ISPF3.4 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Todellisuudessa Suomessa sosiaalidemokratiaa kannattaa suomalaisista puolueista ainoastaan Suomen Sosialidemokraattinen Puolue (SDP). Jos kaikki kannattaisivat sosiaalidemokratiaa, ei muita puolueita tarvittaisi. SDP riittäisi.
    Suomi ei ole mustavalkoinen niin kuin väität. Täällä on muitakin kuin demareita ja riistokapitalisteja.

    SDP piilottaa sosialisminsa nykyään tällä tavalla:
    "Demokraattinen sosialismi on pyrkinyt ja pyrkii edelleen paitsi talouden, myös työelämän ja muiden elämänalueiden jatkuvaan kansanvaltaistamiseen avoimuutta lisäämällä ja määrittämällä pelisääntöjä, joilla markkinat toimivat"

    Voitko tarkentaa: haluatko laittaa yhtäläisyysmerkin sosiaalidemokratian ja pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan eetoksen välille? Meillä on paljon puolueita, jotka ovat hyvinvointiyhteiskunnan kannattajia, mutta eivät ole sosiaalidemokraatteja. Itse asiassa kaikki eduskuntapuolueet ovat hyvinvointiyhteiskunnan kannattajia.

    Itse antaisin Orpon hallitukselle tilaisuuden näyttää. On tärkeää, että hyvinvointiyhteiskunta lepää tukevalla taloudellisella pohjalla. Rinne-Marin-hallitus otti velkaa pää märkänä eikä edes pyrkinyt taloudellisiin muutoksiin. Esimerkiksi työttömiä on enemmän kuin tarvitsemme ja samalla on avoimia työpaikkoja, joihin ei ole tulijoita.
     
    h3mb3 tykkää tästä.
  7. Super-J

    Super-J Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 186
    Saadut tykkäykset:
    465
    Ei, ei... olet ymmärtänyt asian ihan väärin. Puolueita tarvitaan monta, koska yhden puolueen saama puoluetuki ei riitä jaettavaksi kaikille halukkaille. Eli mitä enemmän puolueita on, sitä enemmän vastikkeetonta rahaa on jaossa puolue-eliitille.
     
  8. Snäckby

    Snäckby Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 625
    Saadut tykkäykset:
    134
  9. Burkitsville

    Burkitsville Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 492
    Saadut tykkäykset:
    1 138
    Työmarkkinajärjestöt ryöpyttävät hallitusta rajusti – ”Suorastaan irvokasta”

    "Hyvälläkään tahdolla luettuna siellä ei kuulu työntekijöiden ääni. Tavoitteissa korostuu enemmän työnantajan vallan kasvattaminen sekä työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksien ja edunvalvonnan heikentäminen kuin työllisyyden, työhyvinvoinnin ja tasa-arvon edistäminen", SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta jyrähtää.

    – "On suorastaan irvokasta puhua ihmisten auttamisesta takaisin työelämään, kun todellisuudessa työntekijän asemaa heikennetään ja sosiaaliturvaa leikataan rajusti", tiedotteessa jyristään.

    – "On myös vaikea ymmärtää, miksi tavoitteet ja keinot vievät vastakkaisiin suuntiin. Työttömyysturvan ja asumistuen suojaosien poistaminen heikentävät työllisyyttä, vähentävät työnteon kannusteita ja rankaisevat osa-aikaisen työn vastaanottamisesta. Aikuiskoulutustuen lakkauttaminen on onneton teko aikana, jolloin ihmisten osaamiseen on panostettava täysillä."

    "Ryöpytyksensä saa myös pyrkimys rajoittaa työntekijöiden lakko-oikeutta, joka kajoaa Elorannan mukaan ihmisten perusoikeuksiin."
     
  10. 71 dB

    71 dB Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 568
    Saadut tykkäykset:
    823
    Tämä on arvokas ja tärkeä oppitunti suomalaisille politiikasta: Oikeistopuolueita ei kannata äänestää, ellei tienaa vähintään kymppitonnia kuussa. Koska mediaanipalkka on 3500 euron paikkeilla, pysyy oikeiston valta rajoissaan tällä periaatteella ilman että rikkaiden demokraattisia oikeuksia poljetaan, koska tottakai ökyrikkailla pitää olla demokratiassa oikeus äänestää puolueita, jotka minimoivat heidän veronsa ja esteet kahmia lisää varallisuutta muiden kustannuksella.

    Yhtään poliittista päätöstä uusi hallitus ei ole ehtinyt tekemään, joten mitään pahaa ei ole tapahtunut lukuunottamatta Suomen maineen ryvettymistä maailmalla rasismikohuissa. Saa nähdä, montako asiaa hallitus saa runnottua läpi ennen hajoamistaan.
     
  11. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 730
    Saadut tykkäykset:
    1 286
    Molemmat teistä voisivat siirtyä keskustelemaan näistä teidän angsteista johonkin litteämaa saitille.
     
  12. ISPF3.4

    ISPF3.4 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Valtaosa todella rikkaista luo sellaista taloudellista toimeliaisuutta tähän maahan, että oksat pois. Minä en ymmärrä tuota vasemmistolaista kateustrippiä ollenkaan. Se hyvä mitä Nokia aikanaan loi ja toi Suomeen on ilmeisesti unohtunut vihervasemmistolta.
    Parasta sosiaaliturvaa on käydä töissä. Suosittelen kaikille valittajille.
    Toivottavasti uusi hallitus pääsee näyttämään kyntensä.
     
    h3mb3 ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 591
    Saadut tykkäykset:
    523
    Suomen parhaiteen tienaavaan 10 %:iin päästäkseen ei muuten tarvitse tienata "kymppitonnia kuussa". Sinne pääsee alle kuudella tonnilla kuussa. Lehteen sillä sen sijaan ei pääse, koska raja on sata tonnia vuodessa.

    Se, että Suomessa on "ökyrikkaita" on väsynyt harhaluulo. Se, että kuudesta miljoonasta asukkaasta löytyy Nalle ja Herlinit ei tarkoita, että täällä on joku rikkaiden eliitti, joka äänestää Kokoomusta. Suomessa on hyvin pieni joukko todella rikkaita, ja he eivät vaikka USA:n rikkaisiin verrattuna tienaa juuri mitään. Meillä on Nalle W. ja jenkeillä on Gates. Hieman eri mittaluokka.

    Kannatus taitaa olla jotain 20 % luokkaa tällä hetkellä. Suomalaisista työssäkäyvistä lähimainkaan 20 % ei tienaa "yli kymppitonnia". Ja mitä sitten, jos tienaakin? Tuossa kohtaa palkasta menee valtiolle puolet, kun laskee verot ynnä sivukulut. Se on hienoa olla puolet viikosta töissä "yhteiskunnalla". Teetkö itse vapaaehtoistyötä 20 tuntia viikossa?
     
    h3mb3, latexii ja ISPF3.4 tykkäävät tästä.
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 272
    Saadut tykkäykset:
    1 372
    Olihan se hienoa, kun meillä oli iso Nokia. Valitettavasti moni tuntuu unohtaneen sen, että kaikki munat oli yhdessä korissa ja Nokian romahtaminen oli iso asia myös Suomen taloudelle. Ko. lafkassa töissä olleena ja miljoonat yt:t nähneenä, voi myös todeta sen, että ei se herkkua ollut. Samoin se, minkälaista rahallista tukea Nokia sai varsinkin silloiselta Tekesiltä oli ihan naurettavaa.

    Muutenkin yritystuet pitäisi poistaa melkein kokonaan. Jos yritys ei omalla toiminnallaan pysty tekemään voittoa, niin se on melkeinpä turha yritys. Varsinkin miljoonafirmojen (joiden johtokin tienaa miljoonia) miljoonien yritystuet ovat ihan höpöhöpöhommaa. Sillä rahalla voisi tukea mieluummin pieniä yrityksiä. Ja työttömiä, vanhuksia, sairaita jne. Yllättäen uuden hallituksen ohjelmassa ei ole mitään siitä, että noita muutettaisiin.

    Piiskaa ja sapiskaa vähätuloisille. Ja Suomen liikkumaan saamiseen hyvä suunnitelma on se, että laitetaan pallo äityispakkaukseen. :D (Tuo ei muuten ole vitsi. Käykääpä itse lukemassa.)

    Omalla kohdalla uuden hallituksen muutokset eivät tunnu suuntaan eivätkä toiseen. Mutta omassa tuttavapiirissä on perheitä, joiden tulevaisuutta jo nyt kauhulla odotan. Pitkiä sairasteluja, pätkätöitä vain tarjolla ja jo nyt jokaisen euron laskemista, jotta saa lapsille edes tarvittavat asiat ostettua.

    En tiedä huomasiko kukaan muu tätä uutista:
    https://yle.fi/a/74-20045994
    Työministeri Satosen johdolla työmarkkinoita laitetaan uusiksi seuraavan kahden vuoden aikana: ”Toivon, että työrauha säilyy”

    Hän sanoo, että yksi ajatus kokoaikatyöhön kannustamisen takana on työvoimapula.

    – Jos ollaan tilanteessa, että kokoaikatyötä ei ole tarjolla tietyllä toimialalla, ja meillä on samaan aikaan työvoimapulaa muilla toimialoilla, tulisiko meidän kannustaa niitä, jotka eivät pääse kokoaikatyöhön omalla toimialallaan, siirtymään alalle, jossa on kokoaikatyötä tarjolla, hän sanoo.

    Mutta, kun hallitus on poistamassa esimerkiksi Aikuiskoulutustuen, joka on monelle ollut reitti uudelle alalle, jossa on töitä. Itsekin tuota olen käyttänyt ja se on ollut hyväksi omalla työuralla.
    Samoin taas leikataan koulutuksesta. Miten työministeri oikein kuvittelee, että ihmiset kouluttautuvat uudelle alalle, jos kaikki sitä tukeva leikataan? Pitäisikö jäädä samalle opintotuelle, jota 20-vuotiaat saavat? Ilmeisesti. Tai sitten olla rikas? Ilmeisesti.
     
    Burkitsville tykkää tästä.
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 591
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tämän mukaan aikuiskoulutushimmeli maksaa 44 miljoonaa (vuodessa?) ja työllisyysvaikutus on 8.000 henkeä (vuodessa?).

    Taskulaskinta kaivamatta tulee aika kova hintalappu per kouluttautuja, enkä nyt itse ensimmäisenä käsi pystyssä ole osallistumassa noihin talkoisiin mikäli hintalappu pitää paikkansa. Ja en nyt ihan heti usko, että ammattia vaihtava uudelleenkouluttautuja millään kaavalla maksaa tuon takaisin kasvaneina veroina ja/tai säästyneinä tukina/resursseina/kerrannaisvaikutuksina.

    Selvyyden vuoksi, olen vankasti sitä mieltä, että jos mitään tukea on oikeutettu saamaan, niin sitä pitää hakea. Itsekin olen oman lisäkoulutuksen kulut pistänyt ansiotulonhankkimismenoina verokorttiin silloin, kun olen maksanut ne itse. En moiti ketään, joka on ollut oikeutettu aikuiskoulutustukeen ja sen hyödyntänyt.

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5d7a3b1f-1aca-447c-8291-a5505bfefa28
     
  16. Burkitsville

    Burkitsville Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 492
    Saadut tykkäykset:
    1 138
    On se helvetin hienoa, että tietyt realiteetit vaikuttaa vahvasti olevan sisäistetty muillakin kuin vain allekirjoittaneella ja muutamalla muulla.
     
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 272
    Saadut tykkäykset:
    1 372
    Siis hetkinen. Minäpä kaivan laskimen esille.
    44 miljoonaa jaettuna 8000 ihmisellä.
    44 000 000 / 8000 = 5500 euroa.
    Silloin, kun minä sain opintoihini aikuiskoulutustukea, niin sitä sai enintään 18 kuukautta, joka oli myös aika, jonka käytin opintoihin. Eli 5500 € * 1.5 = 8250 euroa.
    Oma opettajakouluttautumiseni maksoi yhteiskunnalle siis 8250 euroa.

    Olen tuon jälkeen varmasti jo moninkertaisesti maksanut tuon takaisin.
    8250 euroa on helvetin pieni summa. Työttömäksi jäävä ihminen maksaa yhteiskunnalle aika nopeasti tuon verran. Ja, kun siihen lasketaan muut rinnakkaiskulut, kuten esimerkiksi mahdolliset mielenterveysongelmat, joita työttömyys ja vähävaraisuus tuottaa, niin ollaan nopeasti jo viisinumeroisissa kustannuksissa yhteiskunnalle eikä riitäkään.

    En tiedä muista, mutta ainakin omasta mielestäni aikuiskoulutustuki on ihan helvetin halpa tapa kouluttaa ihmiset toiseen työhön. Jos kustannus on vain max. 8250 euroa, niin eihän tuo ole mitään.

    Tokihan monet koulutukset kestävät sen 2-4 vuotta, joten ei tuollakaan tuella kokonaan sitä makseta, mutta on se helvetin hyvä tuki kuitenkin verrattuna moneen muuhun tukimuotoon ja sitä voi käyttää niihin pahimpiin hetkiin, kun ei opintojen rinnalla voi olla töissä. Eli esimerkiksi työharjoitteluun yms. joka on täysipäiväistä.
     
  18. ISPF3.4

    ISPF3.4 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    ^Hallituksen tulevat esitykset pohjautuvat perusteelliselta näyttävään selvitykseen:
    https://julkaisut.valtioneuvosto.fi...164739/OKM_2023_13.pdf?sequence=1&isAllowed=y
    Niitä ei siis tehdä mutu-pohjalta.

    Sitä en ymmärrä, että minkä takia työelämässä oleva terve aikuinen ihminen ei rahoita opintojaan itse. Miksi aina täytyy olla käsi ojossa ja olettaa, että muut veronmaksajat maksavat juuri minun uuden koulutukseni.
    Minua ovat työnantajat kurssittaneet ja kouluttaneet työelämäni aikana. En tiedä mitä valtion tukea näihin on saatu.

    Jostain ihmeestä on tullut ajatus, että kaikki saavat loputtomasti tukea muilta veronmaksajilta.
    Hyvä esimerkki: Yle haastatteli 32-vuotiasta, jolla on jo yksi lähes ilmaiseksi saatu tutkinto, opiskelee kohta pian toista tutkintoa ja asuu Helsingin kantakaupungissa kaupungin vuokra--asunnossa ja jaksaa valittaa.
    https://yle.fi/a/74-20043878?utm_source=social-media-share&utm_medium=social&utm_campaign=ylefiapp
    Hän ei edes ymmärrä, että vuokrassa maksetaan kaikki vuokranantajat kulut. Myös ne korkokulut, jotka häntä nyt erityisesti risovat.
     
    Viimeksi muokattu: 21.08.2023
    h3mb3 tykkää tästä.
  19. x_jmt_x

    x_jmt_x Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 591
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kappas. Olisi pitänyt itse katsoa laskinta.

    Linkitetystä jutusta:

    Ongelmana on se, että aikuiskoulutus kasautuu jo kertaalleen korkeakoulun läpi tahkonneille. Tukea käyttävät pääosin ihmiset, jotka ovat jo koulutuksena ja työkokemuksensa turvin suojassa ammattirakenteiden muutokselta.

    Tuki on tarjolla vain ihmisille, joilla on takanaan töitä vähintään kahdeksan vuotta, työsuhde kestänyt vähintään vuoden ja jotka jäävät palkattomalle opintovapaalle. Tuki on ansiosidonnainen.


    Ei nyt ihan kuulosta siltä, että tuolla sitä pahinta rakenteellista työttömyyttä torjutaan? Korkeakouluopiskelijan edellytetään ottavan lainaa, mutta korkeakoulututkinnon saanut, jolla on jo työpaikka, ja joka jää siitä työstä vapaalle, saa tuon tuen. Okei?

    Itselle tulee mieleen, että jos se on niin halpaa ja lisäksi vielä maksaa itsensä takaisin nousseen ansiotason kautta kasvaneina verotuloina, niin mihin sitä tukea tarvitaan. Taas kerran, ilman tutkintoa olevat opiskelevat lainan turvin ja toivovat, että saavat sitten valmistumisensa jälkeen viiden vuoden päästä töitä, kun taas jo tutkinnon, ammatin ja työuran omaavat saavat tuon suorana tukena.

    Jos voisin itse sijoittaa johonkin 8.000e minkä turvin ansiotasoni paranisi siten, että tuo maksaa itsensä takaisin parissa vuodessa tai alle, niin aika nopeasti olisin rikkomassa säästöpossua tai nappaamassa pankista parin vuoden bulletti-lainan.

    Ja viittaan edelliseen kommenttiini; en millään tavoin moiti, että sinä olet tuon kortin käyttänyt ja hienoa kuulla, että se ei ainoastaan turvannut jatkoa vaan johti jopa aimpaa parempaan tilanteeseen.
     
  20. ISPF3.4

    ISPF3.4 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Työllisyysrahaston kertomaa aikuiskoulutustuen määristä:
    "Työllisyysrahasto maksoi aikuiskoulutustukea 30 124 (28 322, vuonna 2021) henkilölle yhteensä 177,9 (175,3) miljoonaa euroa vuonna 2022. Maksettu kokonaissumma nousi noin 1,5 % vuodesta 2021. Palkansaajien aikuiskoulutustuki rahoitetaan kokonaan työttömyysvakuutusmaksuilla."

    Hyvä uutinen on se, että vuorotteluvapaa loppuu. Se on ollut tarpeeton muiden veronmaksajien kustantama loma, josta ei ole yhteiskunnalle juuri mitään hyötyä.
    " Suhteessa vuorotteluvapaa on aika kallis etuus. Alkuperäinen peruste vuorotteluvapaalle oli, että se auttaisi työssä jaksamisessa. Vanhan tutkimuksen mukaan ei näytä siltä, että aikaisemmallakaan mallilla olisi ollut työuria pidentävää vaikutusta, perustelee strategia- ja tutkimusjohtaja Olli Kärkkäinen VM:stä." (IS).
     
    Viimeksi muokattu: 21.08.2023