Sipseihin? Juuri oikea vahvuus / koostumus / maku, sitä kun alkaisi kokeilu-erehdys -menetelmällä etsimään aidosta homejuustosta, niin tulisi aiheutettua vain mielipahaa homejuuston ystäville kipatessaan kilokaupalla homejuustoa roskiin epäonnistuneissa kastikkeissa. Knorrin ruskeakastike on muuten yksi kamalimmista asioista mitä suuhuni on joutunut. Yleensä aina puoliso laittaa ihan itse omin kätösin kastikkeet, mutta tämä mikä lie hätävara -ostos aiheuttaa painajaisia ja pelkotiloja vieläkin. Taidan heittää lopun siitä roskiin vaikka korville tulisikin ja saisin kuulla "ruuan" tuhlaamisesta päiviä, kun kuitenkin olen itse valittanut perheyhteisön jäsenille turhasta tuhlaamisesta.
Enpä ole varma olenko jo kirjoittanut tähän ketjuun aiheesta, mutta reilut 10 vuotta sitten tuli Italiassa syötyä espanjalaisten laittamaa jotain perinneruokaa, jossa uunissa kypsytettiin paprikaa. En muista oliko siinä mitä sisällä. Aika littana se oli. Ja maistui aivan järkyttävältä. Tosin eipä tuo simakaan oikein espanjalaisille uponnut.
"Reissusta" tarttui mukaan pari laatikkoa Rekorderlig MAKEAA päärynäsiideriä, maustettuna kiwillä ja metsämansikalla :sick: Ei tuota litkua pystynyt juomaan sellaisenaan. Päätin kuitenkin kokeilla lantrinkina, pari sormenvahvuutta Tapio-viinaa ja johan alkoi toimimaan
Kyllä legendaarinen lämmin kananmunakastike kouluajoilta on suorastaan "syöpynyt" mieliin:sick: Tätäkin osa syö kun hullu puuroa
Itselleni taas maksalaatikko on lempiruokia, siihen vaan päälle voisulaa ja kylkiäiseksi puolukkahilloa niin avot!
Joku ravintolassa eteen kiikutettu etikkasinappisillielämys. Jäi syömättä ensimmäisen suupalan jälkeen. :sick:
Huomannut, että noita vanhoja perinne(?)ruokia saa syötäviksi mausteilla ja tarjoamalla ne muutenkin kuin esim pelkästään keitettyjen perunoiden tai jonkun kuivan kalan kera. Ei ihme, ettei maistu, kun ei mausteta tai tehdä ruuasta mehevää, vaan kaikki on lähinnä mautonta mössöä, ettei kukaan vaan ala valittaa liioista mausteista. Siis minun muistikuva tuosta oli, että kananmunakastike, kera keitetyt perunat ja keitetty kala. Mausteena pelkkä suola. Eipä tollainen kamalasti uppoa, mutta kera perunamuusin ja kunnolla maustetun kalan tuon kastikkeen nostaa jo syötävien joukkoon.
http://www.saarioinen.fi/tuotteet/tuotehaku/?TUOTEID=3002 Saarioisten Maksalaatikko ja siihen lisukkeeksi Al Denteksi keitettyä Unkkelin Penis -riisiä niin saa enemmän syömistä, napakampaa purtavaa ja maksan maku samalla hieman laimenee. Näin minä modaan maksalaatikkoni, joka siis on hyvää safkaa, vuh. Muun merkkisiä maksalaatikoita en voi sietää, ne kelpaavat lähinnä lattian pesemiseen, jos joku pahvipää ylipäänsä haluaa pestä lattioita maksalaatikolla. Minä en. BTW: liikaa sitä omaa riisiä ei saa maksalaatikon joukkoon lisätä, ettei maku laimene liikaa. Eikä tarvitsisi lisätä mitään, jos Saarioisilla osaisivat keittää riisinsä napakaksi eikä limaiseksi tahnamössöksi. Lämmitys tapahtuu parhaiten kiertoilmauunissa laajassa astiassa, johon maksalaatikko on pilkottu pieniksi palasiksi. Grillivastustakin voi osan ajasta käyttää, silloin palasiin tulee rapea ruskistettu pinta. Nämä lämmitetyt biitit lopuksi kaadetaan kattilaan, jossa lisukeriisi odottaa juuri keitettynä. Sitten aletaan kauhoa lärviin riisiä ja maksalaatikon palasia. Jos omistaa tiskikoneen, voi liata lisäksi erillisen syömälautasen, mutta maksalaatikon pahan hajun vuoksi minä likaan minimimäärän astioita. Käyttäisin mieluiten kertakäyttöisiä astioita (alufoliovuokia) niin ei tarvitsisi pestä kuin haarukka/lusikka. Vaikean pesemisen (maksan haju EI lähde pois kuin saatanallisen ihmetappomyrkyn avulla) vuoksi en jaksa maksalaatikkoa toistaiseksi syödä ennen kuin olen kertakäyttövuokametodin opiskellut. Noin 30 cm kokoisia kertakäyttöisiä foliovuokia pitäisi jostain löytää halvalla. .
Juu, tämän suhteen Saarioinen on kyllä ihan omassa luokassaan. Muiden valmistajien maksalaatikot yksinkertaisesti vaan maistuvat pahalle. Edit: Täällä kanssa suurta herkkua siis tuo Saarioisten perinteinen maksalaatikko. Rusinat tosin nypin aina pois...
Saarioisten maksalaatikko on todella herkullista. Koulussa muistaakseni oli joskus maksalaatikkoa ja kyllä se sielläkin maistui aina hyvälle. Kun pistää vähän makeaa puolukkahilloa sekaan niin ollaan lähellä taivasta. Olen syönyt paistettua maksaakin ja vaikken siitä varsinaisesti pitänyt niin ei se nyt pahaakaan ollut. Maksalaatikossa maksan maku on paljon miedompi ja pehmeämpi.
Talkkunajauhoa olen maistanut joskus jogurtin kera ja se makuelämys jäi kyllä kauheudellaan mieleen. Anjovis menee samaan kategoriaan.
Lanttu, yksi ehdottomasti vastenmielisimmistä ja hirveimmistä, mitä olen suuhuni pistänyt. Kukkakaali, joka sekin kertakaikkisen järkyttävän makuista, seuraa heti perässä. Ruokaruori kourassa pohjamutiin pahmahtaa niin ikään "valtaosa" kaikista juureksista ja vihanneksista, joiden ravintoarvot houkuttelee, mutta maku murhaa viimeisetkin elämänhalun rippeet. Ja eihän kruunajaiset ole mitään ilman kuningasta... tämä synnyttää kylmiä väreitä aina ja sitäkin huonompia muistoja peruskoulusta, josta lintsaaminen niinä päivinä kun tätä oli tarjolla, oli enemmän sääntö kuin poikkeus: kesäkeitto. Siteeraus klassikko Bad Tasten kotimaisen VHS-julkaisun kannesta kiteyttää oleellisimman: "oksennuksen riemujuhlaa".
Vaikea edes kuvitella syitä miksi "maksimoida kurjuutta" minkään vuoksi. Ja tosiaan kyllähän esimerkiksi perinteinen hyvin maustettu ja tietenkin lihaisa kaalikeitto nuollaan aina lautasen pohjia myöten. Eli sen verran nyt ainakin kaalille myönnettäköön makuarvoja näin ketjun ydinajatuksen vastaisesti.
Ostin hiljattain kokeeksi Lidlistä Chef Select -merkkisen carbonara-pastan valmisruokalaarista. Oli ihan karmivan pahaa! Ei maistunut alkuunkaan siltä, miltä carbonaran pitäisi maistua. En muista syöneeni mitään niin pahanmakuista ruokaa kuin varmaan lapsena (oliivit ja sinihomejuusto olivat lapsena jotain aivan järjettömän pahanmakuista, mutta aikuisiässä niistä oppi pitämään).
Itse taas olen taas löytänyt kukkakaalin uudelleen. Niilo22 kehui jossain videossaan Jalostajan Samettista Kanttarellikeittoa. Pitihän se kokeilla ja ihan hyvää on! Lisukkeeksi keksin laittaa mukaan kukkakaalia ja hyvin toimii. Kokeilin laittaa mukaan kukkakaalikanttarellikeittoon inkivääriä. Laitoin aika reippaasti, ja johan potki! Silti vatsa ei protestoinut eikä tullut väänteitä tai polttoa. Kukkakaali on älyttömän hyvää myös raakana! Yksi parhaimman makusista vihanneksista minusta.
Lanttuhan on oikein mainiota. Sehän oli lapsena aina koulussa jälkiruokana. Kakkakuulista en itsekään ole välittänyt, vaan koinpas mielenkiintoisen yllärin, kun maistoin sellaista raakana. Tähän asti olen joskus kokeillut keitettynä ja sehän on ihan uskomatonta sontaa ja haiseekin ihan sairaalta hikijalalta. Mutta raakana se maistuu ihan tavalliselta kaalilta. Jopa ihan hyvää. Täytyy siltä osin 71 dB:tä kompata. Toinen vastaava kokemus oli aikanaan kirsikka. Suomessa jostain syystä syödään paljon sokeritua purkkikirsikkaa, mikä on ihan schaissea. Ja tuota samaa käytetään sitten leivonnassa, karkeissa, jälkiruoissa yms. Sitten kerran maistoin kirsikkaa ihan tuoreena ja jopas olikin hyvää. Ihan erimakuista kuin kaamea purkkikirsikka. Nams.
Suomi Viina, en ymmärrä miten deekutkaan sitä vetää. Hyvänä kakkosena joku Monster-energiajuomista, oli ihan hirveetä, en muista mikä maku.