BD30-eurooppaversion uusi firmis v2.0 näkyy löytyvän sivulta http://panasonic.jp/support/global/cs/bd/download/bd30/europe/index.html Lataus on tällä hetkellä tuskaisen etanaista 6KB/s
Ja näemmä myös versio 2.5 jenkkisoittimelle... ja juuri kun tuhlasin yhden CD-R:n pari päivää sitten DMP-BD30:n päivittämiseen. (En jotenkaan luota CD-RW-levyihin näissä...) No, firmware-päivittäjäiset viikonloppuna, HD-XE1 4.0 ja DMP-BD30 2.5...
Jaahas, soitin ei kelpuuttanut poikkeuksellisesti Vistalla poltettua 2.5-päivityslevyä. Vista ei ilmeisesti (vaikka valitsee CD:lle live filesystemin sijaan "viimeistelty") sulje CD-R-levyä kokonaan ja DMP-BD30 hylkäsi sen E DISC -tekstin saattelemana. Muistakaa siis polttaa päivityslevyt finalized/suljettuina... Tämä asianlaita varmistui Google-haulla, muillakin ollut sama ongelma. Pitää polttaa jollain toisella ohjelmalla jos Vistaa käyttää. Uutta yritystä...
Yritin viestiä, että poltin CD-R:n siis Vistan omalla polttotoiminnolla kuten Panasonicin ohjeissa sanotaan (tosin ohjeet siis XP:lle) - eli "lähetetään" FRM-tiedosto CD-R:lle ja valitaan poltto resurssienhallinnasta. Valitsin tiedostojärjestelmäksi "viimeistely" live filesystemin sijaan, mutta siltikään Vista ei ilmeisesti sulje levyä (vaan sallii lisätiedostojen tallentamisen levylle), mikä sekoittaa DMP-BD30:en. Windows XP, jolle nuo Panasonicin ohjeet ovat, toimii toisin ja osaa sulkea CD-R:n polttamisen jälkeen kuten Pansu vaatii. Uskon (ja olen muuallakin netissä lukenut) että Pansussa toimivan CD-R:n teko tottakai onnistuisi Vistallakin, kunhan käyttää jotain ohjelmaa joka osaa finalisoida CD-R:n (esim. Nero) eikä Vistan omaa CD-R:n polttotoimintoa. (En tiedä voiko tuota säätää Vistasta jostain että perustoiminnollakin onnistuisi.) Nyt tein uuden firmislevyn Windows XP:ssä EasyCD Creatorilla ja 2.5 solahti jenkki-DMP-BD30:een oikein hienosti parissa minuutissa.
CDBurnerXP käytössä myös täällä, tosin XP:ssä. Itse käytin päivitykseen CD-RW -levyä, eikä mitään ongelmia ilmennyt.
Panasonicin ohjeissa sanotaan ettei CD-RW-levyjä pitäisi käyttää. Vaikea sanoa onko se vain ylivarovaista boilerplatea vai onko siinä oikeasti joku riski. En tiedä. Itse pysyn CD-Rissä ihan varmuudeksi...
Niinhän siellä lukee. Ainoa mitä tuossa mielestäni voi tapahtua on, että soitin ei löydä/tunnista levyä lainkaan. Itselleni tämä oli jo kolmas onnistunut päivitys RW-levyltä.
Selvästikin CD-RW-levyltä voi päivittää. Tässä kuitenkin pari kauhuskenaariota mitä tuli mieleen: - liian kulunut CD-RW-levy (liian monta polttokertaa), virheitä levyllä - liian nopeasti poltettu levy (liian suuri polttonopeus), virheitä levyllä Kokemus on opettanut että firmware-päivityksissä vioittunut cd voi rikkoa koko soittimen softatilanteen huoltokuntoon. Soitin ei välttämättä aina tajua että data jota se lataa on rikki tai pielessä. Polttosoftan Verify-toiminnon käyttö voi toki auttaa, mutta jos itse soittimen lukupää on jotenkin kranttu niin ainahan ei voi tietää lukeeko se CD-RW-levyä oikein (koska CD-RW on teoreettisesti "vaikeammin" luettava levy kuin CD-R joten alttiimpi lukuhäiriöille teoriassa ainakin). Itse olen pidättäytynyt normaalia hitaammalla polttonopeudella poltetuissa CD-R-levyissä (valittuna aina finalized yms.). Vaikka se tekee kovaa tahtia tölkinalusia levyistä, eipähän tule soittimesta niin herkästi ovenpidikettä. Kukin tekee kuten parhaaksi katsoo tottakai.
Näinhän voi käydä riippumatta siitä mitä levytyyppiä käyttää. Itselläni on polttosoftassa verify aina päällä. Lisäksi yleensä tsekkaan toisella asemalla, että levy on lukukelpoinen. BTW: Olen aina ollut siinä uskossa että fw-päivitykselle tehdään RAM:issa jonkinlainen eheystarkistus ennen kuin fw-chippi oikeasti ylikirjoitetaan.
Nyt on sitte soitin ja tv (px-80 42") hankittu! Onko jotain soittimien asetuksia joita tulisi huomioida dvd/bd kuvaa toistettaessa? Äänet menee coaxin kautta vahvarille ja kuva hdmi tv:lle Kaikki toimii yllättävänkin helposti ja automaattisesti, ainakin näin pikaisesti kokeiltuna! Leffat näyttää hyvältä:thumbsup: aina on kuitenkin epäilys kun kaikki toimii heti ja asetukset säätyy automaattisesti tai sitte on vain hyvät koneet kyseessä.
Nämä ovat varmasti hyviä varmuustoimia, jotka karsivat ongelmatapaukset minimiin. Edelleen jää se huoli että onko CD-RW:tä "vaikeampi" lukea kuin CD-R:ää jonka seurauksena krantumpi BD-soittimen asema voisi nähdä ongelmia vaikka PC:n asema tms. ei mitään ongelmia näkisikään... Spekulaatiota vain. En tiedä miksi Panasonic on laittanut ettei CD-RW-levyjä pitäisi käyttää. (Sivujuonteena Toshiban HD DVD -soittimien firmwaresta sanotaan että CD-RW-levyjä saa käyttä... ikävästi vaan tarina HD DVD -alueella juuri kuolleesta soittimesta kun CD-RW-levyltä päivitys ei jostain syystä onnistunutkaan. Vaikea sanoa oliko CD-RW:llä roolia vai ei.) Näin minäkin oletan että asia usein on, valitettavasti käytäntö tuntuu osoittavan ettei aina... Ken tietää.
Olen bd-30 uusi omistaja enkä saa kuvaa mieleisekseni. Kuvassa on kohinaa, jonkinlaista karkeutta ja epäterävyyttä. Kontrastia saisi myös olla enemmän. Millaisia säätöjä käytätte (tapsas). Laittteessa on uusin ohjelmistoversio. Muut laitteet ovat Mitsu hc-6000+92" Draper HCG. Entisessä soittimiessa samppa 1400 oli kokonaisuutena selvästi parempi kuva.
En muista tuollaista DMP-BD30:stä, kuva on ollut loistava. Ihan vakioasetuksia olen käyttänyt kuva-asetuksina... Nyt ei ole DMP-BD30 juuri kytkettynä, mutta katsotaan josko tarkistan asetuksia lähiaikoina että voisin raportoida tarkemmin.
Kouvolan Prismassa esittelykappale 189 . Kovasti houkuttelisi, mutta mm. uusien ääniformaattien purkamattomuus analogialiitäntöihin ja cnet:n kommentit taitavat jättää laitteen hyllyyn.
Päivitetty. Samalla sain varmistuksen siitä, että aluekoodittomaksi tehty DVD-puoli pysyy sellaisena myös fw-päivityksen jälkeen.