Höh, äänet eivät toimi. Vain vuorosanat kuuluvat ja nekin oikeasta kaiuttimesta. Quicktimen päivityskään ei auttanut. Onkos muilla samaa ongelmaa?
Nyt toimii ne äänetkin kuvittelin aiemmin että tämä on nyt vissiin sitä erikoisuudentavoittelua kun annetaan hiljaisuuden puhua.
Jeh, nyt toimii. Eipä tuossa trailerissa mitään uutta hienoa ollut. Itse pidin eniten siitä ensimmäisestä tiiseristä.
Scanbox Entertainment Finland OY levittää elokuvan Suomessa. Suunniteltu ensi-iltapäivämäärä on 26.3.2004. :king: Scanboxin sivu leffasta. Toivottavasti "Scumbox" ei tee dvd-julkaisua
Ööh, miksi? Esim. Scanboxin julkaisema Dances with Wolves 3-DVD lienee paras maailmassa julkaistu versio ko. leffasta. Ainoa puute on elokuvan lyhyemmän version puuttuminen, mutta muutoin ko. julkaisu ei juuri jätä toivomisen varaa. Vai onko tuo DwW sitten sitä "löytää sokeakin kana joskus jyväsen" osastoa...
OT: Hieman jo kulunut tuo Scanboxin mollaus. Firma on jo usealla mallikelpoisella julkaisulla osoittanut olevansa muutakin kuin pelkkä kusettaja ja paskaa suoltava firma.
Hienoa, että The Passion of the Christ löytää tiensä Suomen teattereihin. :thumbsup: Voin vain sanoa, että se on tällä hetkellä todella korkealla odotuslistoillani. Mutta mikään ihan helppo nakki se ei taida olla katsojalle. Ilta-Sanomissakin oli juttua, kuinka The Passion of the Christin raakuus on herättänyt hämmennystä ja vihaa. Roger Ebertin mukaan leffa kestää 126 minuuttia, josta noin 100 minuuttia on Jeesuksen kiduttamisen ja kuoleman yksityiskohtaista kuvausta. Minua jo tuo ensimmäinen teaseri onnistui hieman ahdistamaan, saa nähdä mitä koko leffa saa aikaiseksi. Linkki Metacriticin sivuille, josta kyllä huomaa että tämä leffa jakaa suht hyvin mielipiteitä.
Olen puhdas ateisti, mutta tämä leffa kiinnostaa suuresti. Mielenkiintoista. Mitä tulee tähän "kohuun", niin se tuntuu olevan ainakin enemmän sääntö kuin poikkeus näiden leffojen kanssa, jotka kertoo Kristuksen elämästä. Eiköhän Gibson osannut sitä odottaa. Tavallinen katsoja ei varmasti katso sitä elokuvaa ihan samalla mentaliteetilla kuin nämä *kröhöm* uskovaiset.
Avauspäivän tuotto jenkeissä 26 miljoonaa dollaria! Elokuvan budjettihan oli 25 milj. Gibson näyttää saavan mukavat taskurahat tästä elokuvasta. Täältä lisätietoa
OT jatkuu: Itse laskisin Koreassa ja Japanissa julkaistun neljän levyn paketin olevan se laadukkain (löytyy täältä ja täältä). Sisältää myös alkuperäisen leikkauksen, tosin japsiversiosta puuttuu yksi kommenttiraita. Tämä julkaisu sisältää myös täysbittisen DTS-raidan (en tällä hetkellä omaa enää eurojulkaisua, joten en voi tarkistaa sen bittivirtaa, vaikka ero onkin minimaalinen - paitsi hyperkultakorville). Laadullisesti julkaisu ei häviä euroversiolle (vaikka onkin ntsc) ja on väreiltään sekä tasapainoltaan R1:sta parempi. Kontrastiltaan julkaisu on jopa hieman euroversiota parempi. edit: Otinpa selvää, ja onhan tuo skandijulkaisukin täysbittinen. edit2: Sanotaan nyt sananen Passionistakin. Mel Gibson ei ole ikinä minua oikein ohjaajana vakuuttanut, eivätkä odotukset Passionia kohtaan ole kovinkaan korkeat. Siitä huolimatta aihe kiinnostaa ja kyllä tämä pätkä tulee teatteriin asti mentyä katsomaan. Hattua tarvii Gibsonille kuitenkin nostaa, sillä mies on ollut varsin tinkimätön tämän elokuvan suhteen (ottaen huomioon aihepiirin 'arkuuden').
No mutta eihän Passionia Mel Gibson ole ohjannutkaan, vaan Pyhä Henki, joka ohjaili Mel Gibsonin kautta.
Jännä juttu tuo IMDB:n pistejakauma, kun katsoo pisteitä iän mukaan. Luuleeko nuoriso että raakuus tekee elokuvasta hyvän vai eikö eläkeläisten pumppu kestä kun blood goes pssssss in slow motion?
Jollekin katsojalle tämän elokuvan näkeminen oli aivan liikaa. Teksti on Iltalehdestä: "Mel Gibsonin Passion of Christ -elokuvan ympärillä on kohuttu jo pitkään. Kriitikkojen raa'aksi ja väkivaltaiseksi kutsuma Jeesuksen 12 viimeisestä tunnista kertova elokuva on nyt aiheuttanut jopa yhden kuolemantapauksen. 50-vuotias nainen sai sydänkohtauksen elokuvan ensi-iltanäytöksessä Memphisissä katsoessaan kohtausta, jossa Jeesusta ristiinnaulittiin. Naista ei saatu pelastettua, vaikka elokuva pysäytettiin ja hän sai heti ensiapua."
Syy-yhteyttä on tuossakin vain vaikea todistaa. Veikkaisin, että ei varmasti ollut ensimmäinen ihminen maailmassa, joka kuolee elokuvateatterissa. Mitäköhän lehdet olisivat kirjoittaneet, jos sama olisi tapahtunut Disney-elokuvassa? "Nainen kuoli katsomossa, kun Karhuveljeni Koda -elokuvassa oleva kalastuskohtaus oli liikaa". . Joskus vain aika ja paikka sattuvat olemaan suotuisat, joka puolestaan voidaan muokata sopivan uutisen muotoon. Tietenkin on mahdollista, että elokuva oli syypä kuolemaan, mutta varsin epätodennäköistä. Luultavasti kyseessä oli sydänvioista kärsivä nainen, jonka elämäntavat eivät olleet sieltä terveemmästä päästä, tai sitten perinnöllinen sairaus. (Miksi tämät vuodatus? Sen takia, että itseäni alkaa todella syömään tämä uutismedian käyttämä seiska/oho/whatever -tyylinen juoru- ja sensaatiohakuisuus, joka alkaa viemään uutistilaa todellisilta uutisilta. Onhan se paljon vetävämpää, kun lehden kannessa lukee isolla "Raaka elokuva tappoi naisen!" kuin että "Pörssi heilahti 0,0001%:ia." tai "BKT pysyi ennallaan.")
Tässähän alkaa jo melkein pelkäämään tuota leffaa. Yleensäkin tositapahtumiin perustuvissa elokuvissa käytetty väkivalta on tehokkaampaa, koska ihmiset käsittävät sen väkivallan olleen ainakin jollakin tavalla todellista, väkivaltaan saa helpommin tunteet mukaan. Täysin fiktiivisissä elokuvissa saa tapahtua melkein mitä vain ja kansa senkuin rouskuttaa popcornia kyynisin lasisilmin. Tietysti löytyy niitä ihmisiä joiden mielestä Jeesus-nimistä ei ole teloitettu vajaa parituhatta vuotta sitten raa'alla tavalla, joten heille elokuva ei todennäköisesti tee niin suurta vaikutusta. Monet uskovaiset ihmiset kokenevat sitten elokuvan voimakkaimmin. Voisin kuvitella, että ihmiset, jotka näkevät ehkä korkeintaan leffan tai pari vuodessa ja ovat vieläpä uskovaisia, kokevat tämän Gibsonin omakustanne-leffan ultimate-voimakkaasti. Saa nähdä, tuleeko tästä paras Raamattu-aiheinen leffa. Suosio/kohu vaikuttaa olevan aika huima. Minun kirjoissa tähän asti paras on ollut Cecil B. DeMillen ohjaama The Ten Commandments (1956) (tästähän on tulossa maaliskuussa uusi Special Collector's Edition -julkaisu jenkeissä). Steffe79 kyllä heitti päteviä kommentteja... Vaikka kyllähän Pahat pojat ensi-illan jälkeen liikkeiden ryöstöt lisääntyivät reilulla 19 prosentilla (Poliisien AMK:n tekemän tutkimuksen mukaan), joten kyllä monet leffat vaikuttavat voimakkaasti SOPIVALLA ruumiillisella/henkisellä tilalla oleviin ihmisiin.
pakko ylistää soundtrackkiä, vaikka elokuva itsessään on näkemättä, niin silti musiikista saa kuvan että melkoisen harrasta kuvaa tullaan tarjoamaan, suurilla tunteilla ryyditettyinä. Helvetti (tai taivas) soikoon, kun ei malttaisi odottaa enää hetkeäkään
Valtion Elokuva Tarkastamo on antanut The Passion of the Christ elokuvalle K-18 merkinnän. Scanbox aikoo valittaa asiasta Elokuvalautakunnalle. PS. Olisikos tämän threadin otsikkoa mahdollista muuttaa Passion:sta Passion of the Christ:ksi?