Tässä toimii sama periaate kuin miltei kaikessa muussakin. Kytke hilavitkutin-piirit pois päältä normaalitilaan ja elämä hymyilee. Itse en ole havainnut kombinaatiolla Philips BDP3000 & Marantz SR6003 & Samsung LE40B355 mitään ongelmia mustan toistossa. Siis, jos ei laske sitä, että absoluuttisesti voisi toki aina olla tummempaa lcd:llä...
Tuossa aiemmin oli puhetta toiminnasta CD-soittimena. Mulla on sellainen melko pieni ongelman tämän laitteen kanssa, että ei tule ääniä jos en laita TV:tä päälle. Kytkennät on siis niin HDMI:llä (vahvarin kautta TV:lle). TV:n voi sulkea ja sen jälkeen ääni jatkaa tulemistaan, mutta jos ei avaa sitä hetkeksi ei kuulu pihaustakaan ja vahvari näyttää no signal :hitme:. Eli riittää kun näpäyttää TV:n auki-->kiinni. Suht ärsyttävä tälläinen pienikin vaiva... Edellisellä soittimella sama toimi moitteetta (Samsung DVD-soitin). Aika outo ongelma, onko fiksummilla ideoita mistä johtuu? Muuten ihan kelpo peli cd-soittemena myös.
Laitteen päivitys ei onnistu verkkokaapelilla. Verkon testaus ilmoittaa että verkko toiminnassa. Ohjelmistopäivitys kuitenkin ilmoittaa että uutta päivitystä ei ole saatavilla. Soittimen info kertoo version olevan 935,5 ja uusin ilmeisesti tuo philipsin tukisivuilla ladattavissa oleva V1006.1. Täytynee kokeilla USB:llä päivittää. Olihan se niin että tuo englanninkielinen päivityspaketti ei vaikuta soittimen kieliasetuksiin, eli suomi on edelleen valikkokielinä mahdollinen? EDIT: Päivitys onnistui USB:n kautta. Päivitys palkin jälkeen kone sammui ja uudelleen käynnistys antoi mustaa ruutua reakoimatta mihinkään. Otin johdon pois seinästä ja käynnistin uudelleen soittimen ja päivitys oli asentunut. USB-videon pyörityskin toimi. Valikot sai myös Suomeksi eli hyvin meni, vaikka soitin oudosti käyttäytyikin.
Vaikka tämä tuli jo tuolla "parempien" philipsin bluray-soittimien ketjussa sattuneesta syystä kerrottua, niin tässäpä nyt tulokset viimeisimmästä testistäni bdp3000:lla ja philipsin 26pfl5604 fullhd-telkkarilla. Aiemmin käytin jonkun bluray-leffan extroissa ollutta testikuvaa, mutta latasin nyt avshd 709:n mp4-version ja laitoin sen muistitikulle... Suoraan telkkarin usb-liittimeen tökättynä ja sieltä ajettuna ilman tv:n säätämistä testikuvista erottui melkein kaikki sävyt, 11-253 olivat erotettavissa mustan ja valkoisen väliltä. Ei mitään valittamista tuossa. Bdp3000:n usb-liittimen kautta ajettuna sama testi näytti huomattavasti rajoittuneemmat sävyt, 17-234 olivat nyt mustan ja valkoisen väliltä erotettavissa. Speksien mukaiset sävyt siis mutta ei yhtään enempää, vaikka telkkaria säätäisi. Samalla huomasin että bdp3000 ei osannut toistaa samalla tikulla testimielessä ollutta mp4 musavideota muuten kuin pikselimössönä ilman ääntä, vaikka telkkari sen osasikin toistaa ongelmitta.
No, todetaan tämä sitten tännekin Eipä tuon kuulukkaan osata toistaa. Se BDP3000:n USB-paikka on tarkoitettu BD-liveä, ei mediatoistoa varten. http://www.p4c.philips.com/files/b/b...12_pss_fin.pdf
Jep, voi ollakkin. MUTTA tuotetietojen mukaan ei joten ei laite ole ainakaan huonontunut - päinvastoin.
No ei kyllä minua haittaa. Joku ext/ffs/jfs -tuki olisi tärkeämpi... (tässäkin koneessa jolla tätä kirjoitan on käytössä jfs) Mutta palatakseni vielä tuohon tummien sävyjen toistoon, siihen varmaankin vaikuttaa myös itse testimateriaali eli on mahdollista (ja todennäköistäkin) että jotkut leffat on voitu masteroida kuvan kirkkauden/mustan tason osalta jo valmiiksi pieleen ja siksi välillä tuntuu että kuva näyttää liian tummalta vaikka mitä tekisi... Muistaakseni esim Event Horizon -leffasta oli jossain vertailukin bluray ja dvd-versioiden välillä ja bluray:n kuvan tumma pää oli tukossa, siinä missä dvd:llä näkyi taustalla hämärästi kaikenlaista, bluraylla oli pelkkää mustaa. Itselläni nyt vaan sattuu olemaan pelkkä bluray siitä joten en voi vertailla.
Hoksasin "veikeän" ilmiön äsken testaillessani Crystalio II -skaalainta Sony Rubyn ja BDP3000:n kanssa. Rubyllehan ei kelpaa 1080p24, mutta sille voi antaa DVI:n kautta 1080p48:aa. Crystalio II taas ei ole HDMI 1.3 -normin mukainen, joten sen kanssa kättelevät laitteet jäävät siihen (harha)luuloon, että CII ei tue 1080p24:ää. BDP3000:n resoluutiolistasta löytyy vaihtoehto 1080p24. Tuon voisi luulla tarkoittavan sitä, että 1080p23.98:aa sisältävältä levyltä soitin antaa 1080p23.98:aa ja 1080p24:ää sisältävältä levyltä 1080p24:ää. Näyttää kuitenkin siltä, että soitin muuntaa 1080p23.98-ruutunopeuden tasan 24:ksi sen ajoittain näkyvän pienen nykäyksen kera uusimmallakin firmiksellä. Resoluutiolistassa on myös "Native". Manuska kertoo siitä näin: [Native] - Set to original video resolution. Vaikuttaa siis valinnalta, joka toistaa levyn sisällön alkuperäisellä ruutunopeudella. Mutta testissä Native-reson valinta muunsikin levyllä olevan 1080p23.98:n 1080i50:ksi, koska soittimen ja CII:n välissä ollut vahvistin sai kättelyssä CII:lta tuollaisen formaatin ja välitti sen sitten soittimelle. Toisin sanoen "Native" ei toimi niin kuin käyttöopas väittää.
Jaa-a, minä en ole huomannut päivityksen jälkeen enää mitään ylimääräisiä nykäyksiä, tosin vain muutaman leffan olen ehtinyt katsomaan... Omien vähäisten kokeideni mukaan tuo "native" pukkaa yleensä ulos ntsc:tä... nykii kivasti = en käytä kyseistä asetusta.
Kyllä se nykäisee, mutta pyöreästi vain kerran minuutissa. Lisäksi nykäys osuu joskus tuurilla sellaiseen kohtaan leffaa, että sitä on todella vaikea huomata. Varmistin tuon äsken laittamalla BDP3000:n tilalle Sonyn soittimen, jonka voi pakottaa 1080p24-tilaan niin, että 23.98fps toistuu oikealla nopeudella. Crystalio II sanoo sen signaalista 1080p23.98, mutta Philipsin signaalista 1080p24. Jotain mätää siinä tosiaan on. Native-presetti tuntuu arpovan reson ja ruutunopeuden näytöltä kättelyssä saadun infon mukaan, eikä levyllä olevan datan mukaan. Pitänee laittaa Philipsille palautetta asiasta.
Mäkeen vaan koko verme...halvalla ei näköjään saa hyvää (vanha jälleen todeksi osoittautunut viisaus) :sick:
Ärsyttäviä tosiaan nämä pikkubugit, joita Philips ei osaa korjata. Muuten soitin on kyllä mielestäni ollut todella hyvä. Kun tuon Native-asetuksen saisi Philips kuntoon. Esimerkiksi 720p-tykin omistajana joudun aina muistamaan, että kun katson dvd:tä, laitan soittimesta asetuksen '720p', silloin tykki saa 720p/50-kuvaa. Jos katson blu-rayta, pitää asetus olla 'auto', tällöin tykki saa 720p/60-kuvaa.
Nyt tuli taas ongelmallinen BD-elokuva vastaan. Eli Infestation UK BD ei näytä toimivan hyvin Philipsissä. Koneessa on uusin firmware. PS3:lla elokuva toimii. Elokuvassa, menussa ja alkulogossa näkyy pikselimössöä (testasin 1080p@60:llä ja 1080p@24:llä). Koitin myös ottaa töpselin pois. Elokuvan katsomisesta ei siis tule yhtään mitään. Testasin tämän jälkeen yhtä toista BD:tä, joka toimisi hyvin. Kone ei siis pitäisi olla rikki.
Osaako joku sanoa kummasta mahtaa häiriö saada alkunsa, kyseisestä playerista, vaiko tv:sta (LG50PC55). Ongelmana on että töllö jumittuu, kuva häviää, ääni kuuluu, mitkään TVkaken nappulat ei toimi. Ainut tapa saada taas pelittämään on vetää töllön verkkojohto irti. HDMI kaapelilla kytketty. Olen kokeillut tv:n toista HDMI liitäntää ja sama juttu. Playeri on päivitetty 16.2.2010.
Töllöä en niin hyvin tunne, mutta lieneekö sen ikäinen että ei tue CEC:tä? (enkä edes jaksa googletella) - eli kokeile ottaa EasyLinkki pois päältä soittimesta josko auttaisi.
Tällä toimii CEC Philips BDP7500 / LG 32LG3000 yhdistelmässä aivan standardin määritysten mukaan: Toimii: - Kun TV:n sammuttaa > sammuu BR :thumbsup: Ei toimi: - Kun BR:n sammuttaa ei TV sammu - Kun BR:n kytkee päälle ei TV kytkeydy päälle :weep: - Kun BR:n sammuttaa ei TV sammu - Kun TV:n sisääntuloksi valitsee BR:n tulon ei BR käynnisty :grr: - Kun BR:n kytkee päälle TV:n ollessa jo päällä ei sisääntulo vaihdu BR:n tuloon :OI - Kun olettaa että CEC standardi toimii voi hypätä kaivoon