Nytkö toimii kaikki oleellinen Philips BDP9500 soittimessa tuon 1.06 päivityksen jälkeen? Olen itsekin aivan kahden vaiheilla lähdössä pitkästä aikaa Philipsin joukkoihin taistelemaan Onko käyntiääni kuitenkin hiljainen eli soitin on kovaääninen vain levyä ladatessa ja oikeaa kohtaa hakiessa?
Itellä on sellainen museotöllötin, ettei 1080@24p Deep Color rullaa, joten siihen en vielä ota kantaa. Pitäisi päivittää, mutta kun joutuu tekemään valintoja ja meni tänään media PC:kin viimeistä kertaa rikki ja uusi tilaukseen...mitähän seuraavaksi hajoaa... Käyntiääni kuuluu aivan hiljaisimmissa kohdissa, mutta eipä se itseäni häiritse. Pannun DMP-BD80 oli hiljaisempi. Kaikessa muussa Hilppanen on parempi. Levyoperaatoissa on "voimaa", mutta niitähän ei elokuvan aikana tapahdu. Kaukosäädin on mukavan selkeä ja helppo operoida pimeässä loogisen näppäinsijoittelun ansiosta. Tärkein eli kuvan- ja äänenlaatu on yksinkertaisesti loistava (töllöttimen huomioon ottaen). Mitään YouTube ym.hömpötyksiä en tarvitse kun PC on niitä varten. 3D on sen verrran tuttua huttua muista ympyröistä, ettei se kiinnosta, kun aavistelen miten "loistavalta" se tulee näyttämään aluksi, joten BDP9500:lla pärjännee sen aikaa kunnes leffat jaetaan 2D/3D streameina. Tämän takia leikitään jo verkkojen ja mediatoistinten kanssa.
Blu-ray -levyltä ei moista saa (vaikka blu-ray -soitin semmoista osaisikin välittää), mutta nopean googlauksen perusteella ilmeisesti jotkut videokamerat osaavat tuolla tavalla taltioida tavaraa. Vaikka median speksit ei semmoisenaan tuota tue niin tuosta voi olla hyötyä esim. väriavaruuden muunnoksessa tai muussa väreihin liittyvässä laskennassa, jossa laskennan lopputuloksen jakojäännös voidaan (ainakin osittain) säilyttää ja välittää näyttölaitteelle. Se, että näkyykö tuo sitten kuvanlaadun havaittavana paranemisena on sitten toinen juttu...
Juu, kyllä minä tuon tiesin, mutta pointti olikin että mahtaakohan HardSoft tietää Mikäs kamera kuvaa Deep Coloria? Tiedän kyllä malleja, jotka kuvaavat x.v.coloria, mutta se on ihan eri asia kuin Deep Color.
Onhan tuo tiedossa - laiskan pointti oli lähinnä, ettei nykyinen museotöllö edes toista uusimpia formaatteja (ja mainosmiesten kotkotuksia), joissa on 0-255 RGB-värit tai 24 Hz natiivi kuvataajuus tai edes 1080p saatikka sitten nuo eksoottiset harvinaisemmat väriformaatit, joten en niitä kommentoi. Tuuletinta ja kaukosäädintä sentään pystyn arvioimaan. Jossain vaiheessa telsu vaihtuu, kun sattuu löytymään jostain hieman ylimääräistä. P.S. Hyvä kirjoitus väreistä: http://www.hometheatermag.com/gearworks/207gear/
Täällä oli maininta "The Red One"-kamerasta jolla homma voitaisiin hoitaa, mutta ei todellakaan mitään kuluttajakamaa. Yleensäkin tämä on OT-puhetta, mutta itseäni kai saan syyttää kun sanallisen arkkuni menin avaaamaan
Heh joo, sattuneesta syystä tiedän että R1 kuvaa 12-bittistä kamaa, mutta luulin että tarkoitit jotain consumer-tason kameroita.
Chris Boylan kirjoittelee: DeepColor support (available in HDMI 1.3 and above) allows the HDMI spec to support 10-bit, 12-bit and 16-bit color precision. And while it's true that Blu-ray Discs only support 8-bit color encoding (using 4:2:0 chroma subsampling), this doesn't mean that enhanced color precision available in DeepColor is complete marketing hype. Some Blu-ray players with DeepColor support can "upsample" the 8-bit color palate to 10, 12 or 16 bits in order to interpolate intermediate colors between the color values encoded on the disc. This can help to produce smoother color transitions (with no "banding") when such upconverted material is displayed on a DeepColor-compatible display device. Lue koko juttu Niin ei niitä Deep Color värejä levyllä ole, ne interpoloidaan skaalaimessa. Hilppasen Marvell 88DE2750 skaalaimen spekseissä todetaan: "Qdeo True Color – a unique solution for using the full dynamic range of 10-bit and 12-bit displays >> Eliminates contouring seen when viewing typical 8-bit consumer video" Jos olen ymmärtänyt oikein, niin BluRay levyllä käytetty H.264/MPEG-4 AVC pakkauskaan ei säilytä kaikkea kuvan informaatiota, vaan osa siitä interpoloidaan. Värien interpolaatio lienee huomattavasti yksinkertaisempi toimenpide kuin puuttuvien yksityiskohtien generoiminen. Tosin olen nähnyt uskomattoman demon Adoben uudesta Photoshop CS5:stä, jossa generoidaan puuttuvia yksityiskohtia. YouTube video kohdasta 2:10 eteenpäin. Tuon algoritmin kun saisi elävään kuvaan
No se oli ihan vaan läppää, kuten hymiöstä saattoi päätellä Ei; sitä se nimenomaan tässä yhteydessä on. Soittimessa tehtävä värisyvyyden interpolointi menee IMHO samaan osastoon "hyvä skaalain tekee dvd-kuvasta Blu-rayn veroista" -myytin kanssa. Piirivalmistajat saavat tuotteensa ominaisuuslistaan täytettä ja soitinvalmistajat mainontaansa lisää vakuuttavan oloista copya.
Olisi mielenkiintoista nähdä laadukas testi, jossa tutkittaisiin nimenomaan skaalainten toimintaa resoluution muutosten, väriavaruuden ja liikkeentoiston suhteen. Kukahan mobilisoisi tällaisen testin.... Väriavaruuden mittauksia näkee jonkun verran, mutta niistä ei selviä miten hyvin välivärejä interpoloidaan. Kaipa tähänkin joku testitapa löytyy ja jos ei löydy, niin kehitetään sellainen. Matemaattisessa mielessä värien laskeminen ei pitäisi olla mitään tähtitiedettä, koska näytemateriaalia voidaan bufferoida esim. kolmen framen verran, kuten ns. 3D aikavirheenkorjaimissa tehdään. Välivärien laskennassa ratkaisee kahden ympäröivän framen aikana tapahtuva värin muutos itse pikselissä sekä sitä ympäröivissä pikseleissä, jolloin värin liikkeen suuntaa ja väriliukua voitaneen ennustaa ja laskea keskimmäiseen frameen.
Tekniikan maailman testissä 7500 malli sai nuhteita hitaasta käynnistyksestä. Jutussa ei kuitenkaan mainittu aikoja. Onko käyttäjillä kokemusta kauan esim kelkan aukeaminen kestää, kun laite on ollut pois päältä?
Mittailin sekuntikellon kanssa ja 15 sek. kun laitteen käynnistää kaukosäätimen Eject näppäimellä. Mitä aikoja testin muista soittimista irtoaa? Laitteen "Valmiustila"-asetus tarkoittaa sitä, että laite menee valmiustilaan 30 min kuluttua, ellei levy pyöri (pause/stop-tilasta), mutten pysyy päällä. BDP7500 mallista on juuri ilmestynyt uusi malli BDP7500 MK II, jossa DLNA-tuki, Net-TV verkkopalvelut, DivX Plus™ HD ja MKV-tuki sekä Wifi-tuki lisävarusteena saatavalle Wlan-tikulle ! -- BDP9500 on päivitystapa muuttunut viimeisessä firmiksessä - Aiemmin laite päivitti firmiksen, vaikka siinä oli jo uusin asennettuna - nyt laite kertoo, ettei tarvitse päivittää uusinta, jos se on jo koneessa.
Ensimmäisiä "arvosteluita" päivitetystä BDP7500S2/B2 mallista (MK II). http://www.chip.de/artikel/Philips-BDP7500S2-Blu-ray-Disc-Player-Test_43214910.html
Näyttöpaneeli (jossa näkyy elokuvan aika, BROWSE, HOME, PLAY, STARTING, PHILIPS ja muut toiminnot) lähtee päälle vasta 2-15 minuutin soittimen käynnistämisen jälkeen. Muutenkin soitin tekee tätä vain, jos se on ollut pari tuntia käyttämättä, ei heti käynnistettäessä uudestaan. Muut valot toimivat normaalisti ja soitin reagoi kaukosäätöön, vaikka paneelissa ei näkyisikään mitään (esim. kelatessa). Jos aloitan elokuvan katsomisen, niin paneeli "herää" myöhässä, mutta elokuvan aika on täsmälleen oikea. Ei iso vika, hieman häiritsevä kylläkin... Mistä voisi johtua?
Kesän päivityshuumassa harkitsen pleikkarin rinnalle BD-soitinta, jolla voisi nostaa tekstitykset cinamascopeleffojen kuva-alueelle. Vaihtoehdot rajautuvat tämän ominaisuuden tiimoilta ilmeisesti Philipsin soittimiin. Halvinkin malli (alle satasella saisi BDP2500:n ja BDP3000:n) kelpaisi vain harvoin tarvitsemalleni ominaisuudelle, mutta kun huomasin, että tuosta BDP7500 mallista on tullut uusi mm. 3D-tuen sisältämä versio (Philips BDP7500B2/12), niin sekin alkoi kiinnostamaan. Tuossa aiemmin postatussa chip.de nettisivun arvostelussa mainittiin jotain kyseisen soittimen 3D-tuesta, mutta en saanut siitä kunnolla selvää. 3D on muutenkin itselleni hämärän peitossa. Jos oletetaan, että hankin jossain vaiheessa uuden av-vahvistimen ja projektorin, niin onko Philips BDP7500B2/12 sellainen soitin, jonka hankkimalla saan 3D Blu-ray elokuvista kaiken olennaisen irti nyt ja jatkossa?