Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 202
    Saadut tykkäykset:
    46
    Juu, tuo on tomaattipohjaista kastiketta, mutta teki mieli testata maitopohjaista :)

    Pitää laittaa tuokin testaukseen, tietenkin taas 50/50 liha/soijarouheen kanssa :thumbsup:
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 008
    Saadut tykkäykset:
    137
    :( Ei yhtään jees tuollaiset suunnitelmat. Tee nyt ihan vaan lihasta se, ei se paistijauhelihakaan nyt niin kallista ole että kastikkeessa tarvitsisi pihistellä.
     
  3. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 202
    Saadut tykkäykset:
    46
    No mit vidduu. Soijarouheessa on proteiinia 4x enemmän ja rasvaa ei ollenkaan. Lisäksi se on tismalleen samannäköistä ja makuista kuin jauheliha. Ja lisäksi halpaa. Hyvä säästökeino opiskelijalle. Eikä huono säästö kun sillä tavalla kastikkeesta saa ravintoarvoiltaan huomattavasti parempaa! Eri asia olisi jos soijan huomaisi maussa.

    Joten yksi hyvä syy miks ei kannattaisi tehdä 50/50 periaatteella kastiketta?
     
  4. valvoline

    valvoline Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2005
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi siihen soijarouheeseen pitää laittaa yhtään jauhelihaa, jos se kerta on samanmakuista/näköistä, halvempaa ja terveellisempää?
     
  5. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 607
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei siihen tarvitsekkaan, mutta eikös se ole terveellisempää syödä monipuolisesti.
     
  6. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 202
    Saadut tykkäykset:
    46
    En tiedä onko se sitten enää samanmakuista kuin jauheliha, mutta tuolla suhteella ei ainakaan ole mtn eroa 100% jauhelihaan.

    Voihan tietty tehdä 100%:kin soijakastiketta, mutta se ei enää ole jauhelihakastiketta. Itselle tuo 50/50 on vielä jauhelihakastiketta.
     
  7. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 316
    Saadut tykkäykset:
    2
    iTunes?
     
  8. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itseasiassa perus-ruskeakastike tehdään kutakuinkin näin:

    Ruskistetaan pannulla jauheliha ja sipulia. Siirretään syrjään odottamaan.

    Laitetaan kuumalle pannulle hiukan rasvaa ja sekoitetaan siihen puolikarkeita vehnäjauhoja ja ruskistetaan tätä kunnes väri on itseä miellyttävä.Lisätään vettä niin paljon että suurustus on sopiva. (tämä on vaikein vaihe jos tahtoo välttää kokkareita). Kastiketta siis jatketaan vedellä.

    Lisätään jauheliha ja sipuli kastikkeeseen ja maustetaan suolalla ja mustapippurilla. (kokonaisia mustapippureita voi olla mukana jo ruskistusvaiheessa)

    Valmista 10 minuutissa. Syödään kuoriperunoiden kanssa. Ei maksa liikoja, lihasta riippuen aterian hinta n. 1,5 € annos.

    Lihan rasvoja on ihan turha miettiä jos soosiin tunkee juustoja ja kermoja. Tomaatti on hyvä lisä, mutta punaiset tomaattipyresapuskat maistuvat tomaattipyreelle, aivan sama mitä muuta sinne sotkee. Sama kuin että jotkut ruiskivat ketsuppia joka ruokaan.
     
  9. claude

    claude Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    Homoksi tietämäni postivirkailija (vapaa-ajallaan nahkaliivihomo) antoi kahdeksan postimerkkiä, vaikka maksoin vain kuudesta. Huomasin asian kadulla ja meinasin mennä palauttamaan ylimääräiset, mutta sitten syntyi epäilys. Jannu oli ehkä tehnyt koko homman tietoisesti: on muka niin iloisesti yllättynyt rehellisyydestäni, että kutsuu kahville tai jotain.

    Onko ihan sairas ajatuskuvio? Olenko luulosairas?
     
  10. tpi

    tpi Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 399
    Saadut tykkäykset:
    34
    Tässä on salaisuus on se sokerilisä + piiiiitkä hauduttaminen. Tekevät maulle ihmeitä.
     
  11. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 050
    Saadut tykkäykset:
    104
    [​IMG]
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 669
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eipä tuo sairaalta ajatuskuviolta kuulosta, joskin on hyvin mahdollista, että kyseinen virkailija teki noin huomaamattaan tai vain siksi, koska oli hyvällä tuulella. Vaikka homoseksuaaleilla on ainakin kliseen muodossa se maine, että saalistus on koko ajan päällä ja nimenomaan heteromiehiä kohtaan, niin eipä se ihan noin taida oikeassa elämässä olla.

    Vaikka kyse olisi siitä mitä pelkäät niin mitäs sitten. Olisiko se niin kauheaa kuunnella moinen ehdotus ja sitten todeta kohteliaasti, ettet ole kiinnostunut? :) Heteromaailmassa naiset (ja miksei miehetkin) harrastavat tätä jatkuvalla syötöllä, joten kyseisen sosiaalisen kuvion sinä varmasti osaat -- siis sen, että kieltäydytään kohteliaasti ehdottelusta.
     
  13. JTX

    JTX Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 794
    Saadut tykkäykset:
    14

    [​IMG]
     
  14. Himppe

    Himppe Vakiokasvo

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    721
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mustapippurin sijasta/lisäksi voi kokeilla myös maustepippuria joka sopii mielestäni mustapippuria paremmin jauhelihakastikkeeseen ja lihapulliin.
     
  15. tpi

    tpi Lähes henkilökuntaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 399
    Saadut tykkäykset:
    34

    Makuasia. Äiti ja anoppi laittavat. Itse en ymmärrä miksi ko. mauste on Suomessa niin suosittu. Sopii korkeintaan johonkin intialaistyyliseen ruokaan, siis minun mielestäni. Onkohan sitä joskus pula-aika saatu ainoana mausteena maahan, ja jäänyt sitten jotenkin "päälle" vanhemmalle sukupolvelle.

    Ítse olen hyvin kaikkiruokainen, mutta mausteiden käytön ja joidenkin "tavallisten" makuyhdistelmien suhteen on joitain hanguppeja. Minttu ei sovi yhtään mihinkään, ei suklaaseen, eikä etenkään lampaaseen johon sitä ängetään. Luumut eivät kuulu sianlihaan. Ja voi ei kuulu puuroon. Jos puuroa on ihan pakko syödä, niin hillosilmällä, kiitos.
     
  16. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onneksi olkoon uuden poikaystävän johdosta. Voit lohduttautua sillä, että ko kaverilla on varmasti enemmän silmää nahkaliiveille kun ostatte omaasi :thumbsup:
     
  17. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun kerran olet oikein vapaa-ajallakin kaverin tyylikästä (?) pukeutumista (ainakin) silmä kovana seurannut, ei kyse ole luulosairaudesta. Vaan toiveajattelusta.
     
  18. JS83

    JS83 Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 552
    Saadut tykkäykset:
    1
    Muuten teen samalla tavalla paitsi kun yhdistän ruskean kastikkeen ja jauheliha-sipuliseoksen, heitän sinne sekaan 1 lihaliemikuution :thumbsup: Kannattaa kokeilla. Jauhelihaa ei tarvitse erikseen maustaa suolalla. Ehkä aavistus jauhelihamaustetta, myös paprikajauhe sopii.
     
  19. Bagheera

    Bagheera Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Helpommin tuo onnistuu sirottelemalla vehnäjauhot suoraan lihan päälle paistamisen loppuvaiheessa. Ei tarvitse kahta kattilaa, eikä kokkaroidu. Toisaalta, jos ihan gourmetasoa vaaditaan, niin vehnäjauhojen pitäisi antaa kypsyä kastikkeessa vähintään 10-15 min, jolloin kannattaa aloitta kastikkeen valmistamisella.
     
  20. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 316
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei natriumglutamaattia, kiitos.