Tää oli hyvä, itsellä nappasi 4 viidestä Vain lemmikki puuttuu... Oma Sony on yllättäen kiinnitetty tasoon.
KRP-500A mallista pukkaa arvostelua. Malli todettiin selkeästi PDP-LX5090 mallia paremmaksi mm. luonnollisemman ja kohinattomamman kuvansa ansiosta. Varsinkin kommentit puhtaammasta kuvasta miellyttävät itseäni.
Bumbitous tuntui olevan varovainen kohinan suhteen, mutta käyttämällä PURE-tilaa ja KRP:n pienipykäläisempää säätöasteikkoa KRP-mallin kuvan sai kalibroitua erittäin tarkasti HDTV-standardin mukaiseksi. Sitten vaan tutustumaan :naminami:
KRP-sarjan etupaneeli on myös hienompi kuin 5090/6090-malleissa. 8G:n 1080p-mallissa (LX) oli samanlaiset "luxus"-raamit, kun taas toisissa 8G-malleissa oli vastaavat kuin näissä 9G "perusmalleissa". Lisäksi tää KRP-sarja on aika ässä out-of-the-box, aika hyvännäköinen tulos kun muistelee aiempien sarjojen vihreää jne.:
Nämä KRP-500A/600A näyttäisivät kyllä olevan hienoimmat koskaan tehdyt televisiot, vieläkin jaksan ihmetellä kuinka Pioneer on sitten 7G:n pysynyt kaksi sukupolvea kehityksen kärjessä. Tämä parivaljakko näyttäisi olevan ensimmäisiä televisioita joista ei paljon pahaa sanottavaa löydy, toki jostain suuresta virrankulutuksesta, heikosta valotehosta, kovasta hinnasta ja langattoman tiedonsiirron puuttumisesta voisi nipottaa, jos oikein hakemalla hakee jotain valitettavaa. Ihmettelen miksei Sony laittanut EX1-sarjaansa mahdollisuutta liittää mediaboksi myös kaapelilla Pioneerin tapaan, näin oltaisiin päästy 1080i ongelmasta. Tuon puuttumisen ymmärtäisi jos kaikki signaalit kulkisivat langattomasti, mutta kun ei. Onhan Sony 52EX1 toki ~800 euroa halvempi ja 2" suurempi, mutta kuvanlaadullisesti luultavasti kohtuu kaukana Pioneerista.
http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=7814330&postcount=670 Turbe (ControlCAL-ohjelman tekijä) paljasti hetki sitten AV Forumsilla että päivitetyllä ControlCAL:lla pystyy säätämään KRP-*00M-mallien ISFccc-asetuksia. Postauksen mukaan M-malleissa on enemmän säätövaraa joissakin asetuksissa kuin muissa 9G-plasmoissa (ilmeisesti ml. A-mallit). Itselleni ei ole vielä ihan selvää onko M-sarjassa "laajempi säätöskaala" vai "tarkempi säätöskaala" ts. pienemmät pykälät asteikossa. Se selvinnee piakkoin. Samalla Turbe kuvaa M-mallien kykyä muistaa eri asetukset kaikille eri signaaliformaateille (esim. 1080i, 1080p60 ja 1080p24) joita telkkariin tuodaan (yhdestä ja samasta inputista). Eli jos käsitin oikein, omat ISFccc-säädöt voi tallentaa esim. PS3:n antamalle pal sd-kuvalle (576p50 tai skaalattuna 1080p50), peleille (720p60/1080p60) ja Blu-ray-leffoille (1080p24). Vastaavasti hdmi-vahvarin kautta kierrätetyille erilaisille signaaleissa saadaan omat asetuksensa, esim. 50hz pal-kuva voidaan kalibroida pal-standardin mukaiseksi ja vastaavasti 1080p24-kuva Rec709:n mukaiseksi. Raportoin vielä aikanaan oman 5090:n ISFccc-kalibroinnista Chroma5:n ja CalMAN:in kera, kunhan saan miniläppärin hankittua, en ala kiduttaa itseäni mäkin bootcampin kanssa... Tai sitten KRP-500M:n, katsotaan miten käy Mauri Eronen piti messuilla hienon esitelmän kalibroinnista (kuva). 5090-mallia kalibroitaessa käytössä oli about 150€:n X-Rite EyeOne (Display LT?) ja ColorHCFR. Tarkoitus olisi tehdä vastaava kalibrointi mutta pykälän tarkemmalla sensorilla ja sensoria paremmin ajavalla softalla. Plus lisäksi tehdä se Pioneerin tapauksessa kaikkein kiinnostavin, eli ISFccc:n kautta aukeava 9:n pisteen gamma-säätö. Ps, tänään meni kyllä LX71 Liisankadulla oikeaan osoitteeseen! Vilpittömät onnittelut voittajalle
Kenen mukaan se lopulta lähti? Jouduin lähtemään hieman etuajassa, enkä arvontaa nähnyt. Hienoja olivat kyllä uudet ja vähän vanhemmatkin Pioneerit, mutta silti loppujen lopuksi vahvistui vain käsitys siiä, että televisio on kuitenkin vain televisio, eikä sillä saa lähellekään samaa elämystä aikaiseksi kuin tykillä heitettynä Koko se on joka ratkaisee, vaikka muuta väittäisivätkin.
Täällä muutama kuva aiheeseen liittyen: http://www.kruunuradio.fi/yrityksille/ajankohtaista?Article=9
Jippijaijei, olipa iloinen yllätys, harvoinpa on arpaonni ollut suosiollinen. Lisäksi KRP-500M kyllä houkuttaa, täytyy myöntää. Tämänkaltaisten tapahtumien toivoisin jatkuvan, sitä mieltä olivat myös Kruunuradiolaisetkin. Messuhälinässä ei kertakaikkiaan pääse tuote-esittelyihin syventymään. Juu, mukavan leppoisa tapahtuma ja kiitokset Kruunuradiolle ja Pioneerille, kiitos.
Pitää toivoa että tälläisia tapahtumia olisi myös lisää tulevaisuudessa. Kiitokset vielä Pioneerille ja Kruunuradiolle :thumbsup:
Yksi mielenkiintoinen juttu siellä ainakin selvisi mitä en aiemmalla salapoliisityölläni ollut bongannut: KRP-x00A/M-näyttöjä varten tulee oma edeltäjäänsä vielä litteämpi seinäteline. Itellä oli 7G-mallissa Pioneerin oma seinäteline ja se oli jo tosi ohut, mutta tuon pitäisi olla vielä siitäkin slimmimpi. Ohjehinta 50" mallille on 195 (jos muistan oikein). Kyseessä lienee tämä teline: KRP-WM01, KRP-WM02. Eli 10mm littanampi kuin PDK-WM02.
Mitäs mieltä olette Pioneerin Home Media Galleryn (HMG) ymppäämisestä televisioihin? Omasta mielestäni hieman kyseenalainen juttu, mutta niinhän ne nykyään ovat kaikki laitteet täynnä toisarvoisia ominaisuuksia.
Home media gallery tuntui kyllä vähän pilipali-featurelta. Taino, ehkä se on hyvä jos taloudessa ei ole järkevää PC/mediakeskus/konsolia kuvien/videoiden katseluun ja musan soittoon. Mielestäni myös HMG:n käyttöliittymä oli todella kankea verrattuna vaikkapa PS3:n mediafeatureihin. Monitorimalli kiinnostaa kyllä
Ainakin sen HMG:n rampauttaa aika pahasti se, ettei se tue kunnonkokoisia JPG:ejä. Käytännössä kaikkien uusien digikameroiden kuvat ovat sille "liian isoja". Omassa 6G:n HMG:ssa rajoitus on vielä alhaisempi, 3mpix Eipä tuota ole kyllä tullut käytettyä yhtään.
MSI Wind U100 saapui ja tein kalibroinnin Bumtiousin Movie-asetusten pohjalta. Varusteina oli Chroma5, CalMAN ja AVS HD 709 (parempi plasmalle kuin DVE HD, sillä pää- ja osavärit ovat ikkunoissa). Bumtious-asetukset sekä kalibrointiraportti liitteenä. Bumbitous-asetukset antoivat viivasuoran 2.2 gamman mustasta valkoiseen (CalMAN: Average gamma 2.2060). Mutta värilämpötila pyöri vain 6100k:n paikkeilla. Omalle 5090:lle seuraavat asetukset antoivat melko tarkalleen 6500k:n lämpötilan mustasta valkoiseen (mittasin 11 pistettä): Colour Temp / Manual R High -6 G High +1 B High +1 R Low 0 G Low -1 B Low 0 Average gamma putosi lukemaan 2.1885 (mikä ei ole vakavaa). Pää- ja osavärit loksahtivat omalla näytöllä melko hyvin paikoilleen näillä asetuksilla: Colour Management R +3 Y +2 G 0 C +1 B 0 M -2 Täytyy tietenkin ottaa huomioon että kaikki näytöt ovat yksilöitä (vaikka malli olisi täsmälleen sama), joten nämä asetukset tuskin toimivat täysin samoin muilla. Jatkossa sitten Chroma5:n profilointi omalle telkkarilleni e1pro:n avulla (tällöin yhdistyy e1pro:n tarkkuus ja Chroma5:n nopeus) ja ISFccc-tilan kalibrointi ControlCal-ohjelmalla. ISFccc-tilan pohja pitäisi vastata KRP-sarjan Purea, lisäksi pääsee säätämään 9-point gamma -asetukset. Niin ja PAL-kalibrointi, kunhan löytyy laadukas 5m scartti (saa antaa vinkkejä)... (edit: päivitin Colour Temp -asetukset ja CalMANin raportin)