Eli toisin sanoen sinulla ei ollut Pioneerista sisääntulon HDMI kytkettynä päälle. Kaitzun ohjeilla saat muillekin kuin neloselle toimimaan HDMI-sisääntulot.
Olipa muuten 5090:n kanssa ihmettelemistä, kun kaikki muut, paitsi HDMI 1 toimivat out-of-box. Ei meinannut tulla mieleenkään, että se pitäisi käydä erikseen enabloimassa valikoiden syövereissä. Jonkin aikaa vaihtelin johtoja ja laitteita eri liitäntöihin ja lopulta päädyin siihen, että HDMI 1 on rikki. Kunnes seuraavana päivänä avasin ohjekirjan...
Aiempia sivuja tutkittuani tiedustelen, onko säätöjä for dummies -sivusto valmistumassa vai onko hanke jo haudattu? Entä onko kukaan löytänyt Suomesta kalibroijaa ja mitä maksoi? Tekeekö joku plazan guruista tällaista esim. vapaa-ajallaan korvausta vastaan tietysti? Ja ennen kaikkea, onko säätäminen miten välttämätöntä esim. tämän aikaisemmin esitetyn lisäksi (en enää muistanut miltä tämän aiheen sivulta sen löysin ja kuka sen kirjoitti, kunnia kuitenkin tekijälle, ei minulle)? PS3-asetukset: - BD: pakotettu 1080p/24Hz - DVD: tuplaskaalaus (Pioneer näyttää yläkulmassa 1080p) Topfield-asetukset: - HDMI-uloslähtö 1080i HD-kuva PS3:lta eli Bluray: - AV-selection: MOVIE - Film mode: Advance - Drive mode: 3 - Intelligent mode: Off - Aspect ratio: Dot by Dot - Orbiter: 1 SD-kuva PS3:lta eli DVD: - AV-selection: MOVIE - Film mode: Advance - Drive mode: 1 - Intelligent mode: Off - Aspect ratio: Dot by dot - Orbiter: 1 SD-kuva Topfieldiltä eli normaali TV:n katselu: - AV-selection: STANDARD - Film mode: Off (vai pitäisikö tätäkin vaihdella Advanceksi jos tulee televisiosta leffoja/filmimateriaalia?) - Drive mode: 2 - Intelligent mode: Off - Aspect ratio: FULL - Orbiter: 1 EDIT. Kävin vielä sellaista miettimään, miten asia muuttuu jos muuttuu, kun väliin pistetään av-vahvistin esim. Yamaha 863?
Täältä löytyy hyvä tiivistelmä eri asetuksista, niiden vaikutuksista ja suositukset. http://www.avforums.com/forums/6637090-post10077.html
En käyttäisi mitään muuta kuin Movie ja PURE -profiileja koska ainoastaan ne ovat vapaita tuosta värien/kontrastin heikkenemisongelmasta (ole todennut siis tämän ongelman KRP-500A:lla).
Tuo "- Drive mode: 3" ei ole hyvä ajatus koska tällöin PS3:n ulostama 1080i50-materiaali (tarkoittaen lähinnä joitakin Future Filmin Blu-ray julkaisuja) näkyisivät televisiossa 60 hz virkistystaajuudella. Tässäkin tapauksessa suositusarvo on siis "1".
Voisiko KRP-500A-mallin omistajat kommentoida, että onko tuo erillinen mediakeskitin kuinka äänekäs? Siinä kun kuvien perusteella näyttäisi olevan yksi tuuletin.
En tiedä pyöriikö vai eikö pyöri tarvittaessa, mutta en ole koskaan kuullut sen ääntä kun olen töllöä katsonut.
Kyllä sieltä kädellä koittaessa ilmavirta tuntuu eli kyllä se pyörii, mutta ei sieltä mitään kuulu. Samoin tuli huomattua että paneelissa itsessään (takana) on kyllä tuulettimia, mutta jos käyvät niin itse en kyllä kuule niitä. Jos melukkuudesta puhutaan yleisesti niin ehkä suurin haaste on tuo paneelin surina (eli ns. "panel buzzing"-ilmiö). Toisaalta jos tuolle on kovin allerginen (allekirjoittanutta ei häiritse) niin tietääkseni noilla energiansäästöasetuksilla voi tilannetta korjata ja jotkut ovat ilmeisesti noita käyttäneetkin ja raportoineet surinan pienentyneen.
Useamman kerran käyty testailemassa LX5090H:ta. HD-kuvasta ei tietenkään mitään negatiivista sanottaavaa, samoin aika huonolaatuinen tavallinen DVD toistui varsin mainiosti. Mutta digitv-kuva on tähän mennessä ollut sietämättömän surkea, itse asiassa katselukelvoton, kun katseluetäisyytenä on 2,40 m eli sama, mikä kotonakin tulisi olemaan. Kotona on vajaa viisi vuotta vanha Sonyn 37" plasma, jonka digitv-pohjainen kuva alle metrin päästä on aivan katsottavaa. En tuolla kaupassa ainakaan ihan helpolla löytänyt säätöjä, jotka olisivat saaneet selkeää parannusta aikaan. Siksipä kysynkin teiltä, joilla 50" Pio jo on, kuinka kelvolliseksi koette digi-tv-kuvan tuollä lätyllä 2,40 metrin katseluetäisyydellä.
Itselläni on katseluetäisyytenä juuri tuo 2,5m ja HDMI-Topfieldin kautta tuleva kuva vaihtelee totaalisesta WOW!-ilmiöstä siihen, että vaihtaa mahhdollisimman nopeasti kanavaa. YLE 1, FST, Teema... Esim. noilla on välillä todella hyvänlaatuista kuvaa. Jotkut jenkkisarjat Subilta tai tiesmiltä diggareilta ovat sitten ihan toista ääripäätä. Itselläni oli edellinen televisio "vimosen päälle" 32" putki ja ei kyllä ole ikävä. Tai sitten on silmä tottunut jo tuohon kuvaan. Yritän olla puolueeton, kun sanon, että monia TV:stä tallennettuja leffoja tai sarjoja (laadukkaammat jenkkisarjat esim. tai jotkut YLE:n dokumentit) ovat kyllä vieraatkin ihmetelleet kuvanlaadun takia... Säätöinä minulla oli ensimmäiset pari kuukautta STANDARD-tyypin alle rakennettu olevinaan (siis itse) optimoitu kuva, mutta nykyään katson lähes kaiken MOVIE-tilalla oikeastaan säätämättä ollenkaan...
Nyt on kuumeisesti mietitty joko KRP-500M tai KRP-500A -mallin hankintaa. Saamani tarjoukset ovat sen verran lähellä tosiaan (500A jonkin verran kalliimpana), että en osaa päättää, kumpi olisi parempi hankinta. Ennestään löytyy Onkyo TX-SR875, jonka kautta kuvasignaalit todennäköisesti kierrättäisin (PS3 HDMI:llä + Topfieldin digiboksi komponentilla), joten 500A:n laajemmat liitännät eivät sinänsä olisi tarpeellisia. Eikä oikein DVB-T -viritinkään, kun kaapelitaloudessa asun. Mutta olisiko silti 500A parempi hankinta, sillä hinnat ovat sen verran lähellä toisiaan? 1. Onko 500M-mallissa paremmat/tarkemmat säädöt kuvalle? Olen niin ymmärtänyt, että olisi. 2. Lisäksi mietityttää, että kumman kautta saa parempaa digiTV-kuvaa aikaiseksi: Onkyon Reonin skaalaamana komponenttiliitännästä vai 500A-mallin mediaboxin skaalaamana RGB-scartista?
Kumpikin on yhtä hyviä jos kuvanlaadusta puhutaan! Jäin vain miettimään että kuinka paljon tuo hintaero sitten on? Onko 500M loppumassa jonka takia eivät anna siitä yhtä paljon alennusta kuin 500A:sta. Vai onko 500A mennyt niin huonosti kaupaksi että joutuvat sen takia tiputtamaan sen hintaa. SVH eroa on kuitenkin 700.
Olenko ainoa, jonka mielestä Dynamic-tila on kaikelle materiaalille paras? Käytän sitä koko ajan, sillä värit on mielestäni siinä eloisimmat. Taidatte liioitella säätämisen tarvetta, sillä Dynamic on out-of-the-box oikein hyvä. Muut tilat ovat liian haaleita ja synkkiä. Voi kai niistäkin saada kelvollisen muuttamalla säätöjä. Erityisesti ihmettelin täällä hehkutettua pure-tilaa. Ihan turha se on itselleni :hitme: Monitorini on KRP-500M.
Dynamic tila näyttää kyllä monin verroin karkkiselta, eikä ole lähelläkään kalibroitua tilaa. Moni harrastaja ei voi sietää Dynamic -tilaa värien pumppaamisen ja karkkisuuden vuoksi. Värilämpötila pyörii jossin 9000K alueella, kun taas kalibroidun movie- ja pure tilan värilämpötila on 6300K. Itsekään en täysin kalibroidusta kuvatilasta juuri välitä, vaan käytän itse user-tilaa, joka miellyttää eniten omaa silmää. En myöskään itse sen kummemin user-tilaa ole kalibroinut, vaikka kalibrointilaitteiston omistankin. Tämä on sellainen kom-see-kom-saa -juttu. Eli kukaan ei pakota käyttämään movie- tai pure-tiloja, mutta silloin ollaan kaikista lähinnä sitä miltä elokuvan kuuluu näyttää. Näin se vain on. Pääasia on kuitenkin se, että olet löytänyt itsellesi sopivat asetukset, ja että kuva miellyttää sinua.