AVForumsin puolella on käyty mielenkiintoista keskustelua siitä, että mitä tämä töllö tekee 1080p60 filmimateriaalilla ja vastaus on - näyttää sen semmoisenaan eli ei mitään 3:2 pulldownia ja sen esittämistä 72 hz:llä. Allekirjoittaneen oma testi vahvistaa asian. Tässä vielä linkki alkuperäiseen taulukkoon AVS Forumsin puolelle. Mitä tämä kaikki tarkoittaa ? 1080p60:llä ei kannata lähettää mitään filmimateriaalia tälle töllölle koska muuten kuvaan tulee pulldown judderia. 1080i60 sen sijaan toimii oikein ADVANCE-asetuksella eli tällöin tapahtuu 3:2 pulldown (1080i60 --> 1080p24) ja tämä sitten esitetään 72 hz:llä. Käytännössä siis (filmimateriaalia sisältävät) NTSC-DVDt kannattaa ylösskaalata vain 1080i:ksi ja sama pätee myös HD DVD -leffoille, näissä soittimissa muistaaksi ei ikinä saatu tuota 24p-antoa toimimaan oikein. Typerää, typerää, typerää...
En tiedä oliko tästä jossain juttua, mutta sain selville että dot by dot pysyy päällä, jos option valikosta muuttaa auto-size -> off
Mites teillä muilla Kuron omistajilla on käynyt mustan tason kanssa? Omassa PDP-LX5090H telkussa musta oli uutena mustaa, mutta nyt puolentoista vuoden käytön jälkeen musta on tumman harmaata. Eikös Panan plasmoissa ole ollut samaa ongelmaa? Tämä harmaus kai kuuluu plasman kulumiseen eikä mitään ole ilmeisesti tehtävissä? Muuten kuva on kyllä oikein hyvä, mutta musta vaalenee. Tilannehan ei toki ole niin paha kuin monissa uusissa LCD telkuissa vieläkin, mutta alkuperäisen mustaa ei musta enää ole.
Oma edellinen 5090H:ssa mustan tasoo pystyi hyvin vertaamaan sillä, että sälekaihtimet alhaalla ja kattovalo pois leffojen ylä- ja alapuolen mustia palkkeja ei erottanut pianomustasta reunasta. Vajaan parin vuoden jälkeen pieni heikkeneminen oli havaittavissa. Ei kuitenkaan todellisuudessa häirinnyt kuvanlaatua, ainoastaan korvien väliä. Vaihdoin äskettäin uuteen KRP 600M:ään ja siinä tilanne on taas täydellinen, mutta tuskinpa mustan tasoissa uuden ja vanhan välillä on mitään eroa parin vuoden katselulla, kun sama paneeli kai molemmissa ja vain jossain muissa sisuskaluissa eroa? Sen verran kuitenkin ajattelin parantaa käyttäytymistä, että hiukan entistä enemmän katson, milloin töllö on päällä ja milloin ei eli vähennän sivusilmällä katselua. Taitaa joo olla sama kaikissa plasmoissa enemmän tai vähemmän, mutta tosiaan parin vuoden käytölläkin musta (plus kuva muutenkin) oli yhä omalle silmälle aivan eri luokkaa kuin monissa LCD-töllöissä (harmaa ja "muovinen/kuollut" jotenkin), joten uskalsin ottaa toisen, uudemman ja isomman KURO:n, vaikka vanhaa teknologiaahan tuo jo on. Jos/kun sitten kolmen-neljän vuoden päästä olisi jotain jämäkkää 60":stä tarjolla (OLED, LED, LSD, Plasma... ei ole väliä), niin voi vyöryttää tuon järkäleen alas parvekkeelta.
Täällä KRP-500A käytössä 1v 8kk ja mustan tasossa en ole huomannut muutoksia. Samat fiilingit ja vielä lisävaatimuksena televisiolle tietenkin hdtvtest.co.uk:n "Reference level" -luokitus.
Olisikohan paikalla ketään joka tuon operaation osaisi surittaa omalle KURO 600-M mallille , itse en uskalla alkaa pelleilemään tuon kanssa. Sijaintina olisi Helsinki :thumbsup: http://www.controlcal.com/forum/showthread.php?t=363
Jep, saattaisi olla aika edullisesti saatavana otsikon 60" Kuro. Tosin tunteja takana arviolta 15 000, ollut esittelykäytössä 24h./vrk päällä pitemmän aikaa. Olisikohan harkinnan arvoinen kun noita tunteja on aika reippaasti kertynyt..? HAH, mistähän tuo aiempi 75 000 oikein lipsahti
Tuskinpa sentään, televisiohan olisi ollut tällöin päällä yhtämittaisesti 8,5 vuotta. Mikäli töllö olisi ollut päällä 2 vuotta putkeen (9G Kurothan tulivat markkinoille 2008) niin puhuttaisiin n. 17 500 tunnin käyttöiästä. Valmistaja lupaa paneelille elinikää ulkomuistista kaiveltuna 60 000 tuntia. Ongelmia voi toki tulla aikaisemminkin. Mistä mallista on tarkalleen ottaen kyse ?
Pieni gallupin paikka, kuinkas moni on 9G Pioneerien kanssa havainnut tv-lähetysten ja elokuvien tekstityksien aiheuttamaa palamista paneelin alareunaan? Itselläni on noin 2 vuotta vanha KRP-500M ja paneelin alareunassa on havaittavissa jonkinverran tekstityksistä johtuvaa epätasaisuutta/haaleutta/palamista kun paneeli on kokomustana. Ei siis kuitenkaan mitään tavanomaista tilapäistä plasman jälkihohtoa vaan pysyvää haaleutta paneelissa mustalla materiaalilla pimennetyssä huoneessa. Pitänee alkaa katsomaan leffat puolivalaistuksessa, niin ei häiritse Ilmeisesti vain korkeaintensiteettisen tekstityksen aiheuttamaa paneelin pikselien eriaikaista vanhenemista, eikä väärin tehty "sisäänajo"?
Minulla mallina KRP-500A ja vähän vastaavaa ongelmaa on pelien HUD:ien kanssa jos usein tuli samaa peliä pelattua enemmän. Itsekin huomasin tuon vain täysin kokomustalla kuvalla muun valaistuksen ollessa kokonaan pois päältä. Ei tuo nyt katselunautintoa häiritse, mutta ilmankin tietysti voisi olla. Ratkaisu ongelmaan voisi olla Orbiter mode 2 (oli orbiter käytössä myös dot-by-dot -tilassa) ja video pattern:in ajo esim. kerran viikossa tai isomman luokan ongelman esiintyessa jopa useamminkin. Video pattern:n ajossa on se kiva puoli, että töllö sammuttaa itsensä ajon (kestää 1h) jälkeen eli sen voi laittaa käyntiin vaikka illalla session päätteeksi ja painua nukkumaan.
Kiitoksia, tuota en ole tullut huomanneeksikaan. Katsotaanpa auttaako asiaan, vai ovatko haamut pinttyneet paneeliin jäädäkseen.
Kellään Pioneer-plasman kanssa ongelmia muiden laitteiden kaukosäätöjen kanssa? Itsellä aikoinaan kun tuo töllön ostin, niin lakkasi toimimasta htpc:n Logitechin langaton hiiri/näppäimistö. Suuremmin en tuota tuolloin ihmetellyt, kun tv:n hommaamisen jälkeen poistin muutenkin tuon htpc:n käytöstä. Nykyään Wii on plasman kaverina olohuoneessa ja huomannut että Kuro jotenkin häiritsee Wii-ohjaimien ja sensorbar:n yhteyksiä. Ei auta vaikka sensorin paikkaa vaihtaa. Ohjaimissa ladattavat akut, joten ajattelin että vika ois niissä, mutta ei oikein nuo ohjaimet toimi 100% vaikka laitoin ihan iskemättömät alkaaliparistot ohjaimiin. Ruutuni on PDP-LX5090
Sellaisen olen huomannut että melkoisen sähkökentän plasma aiheuttaa ympärilleen. Piti toiselle puolelle seinää (8cm kevytbetoni), jolla plasma roikkuu, porailla reikiä ja seinäskannerin kanssa tsekkailin sähköjohtoja. Seinäskanneri näytti ihmetyksekseni kauttaaltaan punaista reilun kolmen metrin leveydeltä katosta lattiaan. Kun sitten kävin seinän toiselta puolelta nyppäisemästä plasmasta piuhan irti seinästä, loppui skannerin piippaus...
Vielä on ketju hengissä Joitakin näitä Pioneerin plasmoja on vaivannut ns. "red tint"-ongelma eli näyttöön on iän myötä kauttaaltaan tai osittain alkanut ilmestymään punaisia laikkuja / punaista "harsoa". Parhaiten tämä on näkynyt täysin mustalla ruudulla esim. vaihtaessa semmoiselle sisääntulolle, jossa ei ole kuvaa lainkaan. Omassa KRP-500A:ssa ilmiö ilmeneni siten, että aivan paneelin oikeassa reunassa oli pieni ohut näytön pituinen kaistale tuota punaista väriä, jonka väri voimistui reunaa kohti. AVS-forumissa ilmiölle on omistettu oma viestiketju ja jopa epävirallinen korjauskin. Korjaus vaatii sarja-/ RS232-kaapelin (tai USB-RS232-adapterin) ostoa ja terminaaliohjelmiston käyttöä tietokoneella. Lienee itsestään selvää, että tämmöiset temput tehdään sitten aivan omalla vastuulla koska tämmöisiin liittyy riski saada televisio toimimattomaan kuntoon. Omassa tapauksessani tuo korjaus toimi aivan OK ja punainen "harso" hävisi paneelin oikeasta laidasta kokonaan noiden kuvattujen toimien jälkeen. Tuossa viestiketjussa on myös raportteja siitä, että sama korjaus olisi myös korjannut mustan tason heikentymiseen liittyviä ongelmia. Paneelin tavanomaiseen kulumiseen liittyviin vaivoihin tämä ei tietysti auta, mutta tämä "red tint"-ongelma näyttää olevan softapuolen asia eli töllön sisällä oleva Pioneerin softa ei välttämättä toimi tarkoitetulla tavalla jos televisio on ollut käytössä pitkään (useita vuosia). Vielä vinkkejä uskalikoille: omassa tapauksessani huoltovalikkoon pääsi kun kytki RS232-kaapelin mediavastaanottomen liittimeen, jostakin syystä näytön omalla vastaavalla liittimellä homma ei toiminut. Lisäksi (toisin kuin korjauksen ohjeesta voisi päätellä) niin töllö vastaa RS232-komentoihin silloin kun ne on kirjoitettu kokonaan pienillä kirjaimilla.
Ei voi todellakaan olla varoittamatta tämän toimenpiteen vaaroista. Oma KRP-500A alkoi antamaan valkoisella pohjalla pinkkejä pisteitä tämän toimenpiteen jälkeen kunnes AVS Forumsin vinkkien pohjalta sain tämän huoltovalikon säätöjen kautta jälleen kuntoon. Olkaa HYVIN varovaisia näiden toimenpiteiden kanssa!
Pulssikountteria ei kannata resetoida missään nimessä! Rautavikaa ei voi korjata resetoimalla ohjelmistoa. Ongelmaa voi yrittää lieventää laskemalla reset-pulssia ( VOL RST P ).
Kirjoitusten perusteella tämä "punaisen harson"/"red tint"-ongelman alkuperä näyttäisi keskittyvän ohjelmiston puolelle, tosin rautahan se viime kädessä homman hoitaa... Nyt jälkikäteen voi sanoa, että kannattaa lähteä liikkeelle tuolla reset-pulssi säädöllä ennen kuin alkaa harkitsemaan muita toimia. Tilanteen ymmärtämistä ei helpota, että näistä säädöistä on aika paljon ristiriitaista tietoa ja ristiriitaisia havaintoja ainakin AVS forumsin puolella. Ei mennyt homma osaltani taiteen sääntöjen mukaisesti, mutta lopputulos miellyttää silmää ja töllön vaihtohalut laskivat nollaan - aika hyvin kun kyseessä on kuitenkin noin 4v vanha televisio.
No niin, tuli tehtyä omaan uskolliseen KRP-500M malliin tämä "red tint" vian korjaus AVSForumsin ohjeiden mukaan, ja kyllä kannatti. Punaharso-ongelma oli tosi paha ja häiritsi ihan vietävästi. Nyt musta on taas mustaa, ilman punaista harsoa! Plasmanäyttö ollut käytössä 10 vuotta ja tämän fixin ansiosta vielä useamman vuoden lisää. Tässä vielä ohjelinkki: https://www.avsforum.com/forum/167-...-red-tint-removal-guide-non-reset-panels.html Muutettavat arvot olivat alunperin: VOL RST P: 015 VOL YKNOFS1 D: 138 VOL YKNOFS3 D: 128 VOL YKNOFS4 D: 148 Ja muutoksen jälkeen: VOL RST P: 008 VOL YKNOFS1 D: 88 VOL YKNOFS3 D: 78 VOL YKNOFS4 D: 99