Onko nimimerkillä KNIVO firman lupa esittää täällä väitteitään ja kommenttejaan firman nimissä? Oletko työsuhteessa firmaan? Tarkistaako joku sanomisiasi, etteivät ne ole haitallisia yhtiölle ja sen työntekijöiden maineelle? Markkinointiviestinnän, myös foorumikirjoittelu, tulisi olla sävyltään ja kieliasultaan melko tarkasti harkittua ja hiottua. Nuo tähän mennessä esitetyt kommentit eivät ole mielestäni olleet asiallista markkinointiviestintää. Sanoisin että tuon sävyisten kommenttien perusteella jää koko firmasta puukkoineen aika huono, sivistymätön, epäammattimainen ja keikarimainen kuva, joka ei todellakaan houkuttele edes avaamaan mitään esitettyjä mainoslinkkejä.
Anteeksi aheikkinen ja Dr. Eever ja muut että kirjoitin huonoon sävyyn sivistymättömästi, epäammattimaisesti ja olen vielä keikarimainen. Anteeksi vielä kerran. Selvennykseksi että valmistan näitä veitsiä. Kun luin läpi mitä foorumiella on kirjoitettu tähän veitsi teemaan liittyen olen hämmentynyt miten veitseen suhtaudutaan ja mitä ominaisuuksia veitseltä odotetaankoska koska kyse on ainoastaan veitsestä. Teroittaminen on tärkeää koska veitsi pitää olla terävä. Näiden KNIVOjen kanssa ongelma on pieni koska sen teroittaminen ei vaadi trigonometriaa tai mitään muuta kun vetelet pari kertaa edestakas Fiskarsin roll-sharpilla siinä kaikki. Meidän veitset teroitetaam käsin ja lopputulos tarkastettan paperilla. Mitä tulee veitsen ulkonäköön ilmeisesti olemme onnistuneet koska olemme saaneet hyvää palautetta ja muutenkin olemme saaneet kiitosta tuotteistamme. Jos on jotakin mitä haluatte kysyä tai antaa palautetta sopii. Joko tämän forumin kautta tai kotisivuiltamme löytyy yhteystiedot. HYVÄÄ KESÄÄ ! P.S. Toivottavasti onnistuin paremmin. katso liitettä KF005810 Itämainen keittiöveitsi.jpg
Veitsi on vain veitsi, mutta se on silti keittiön tärkein työkalu. Mitkä asiat sinua keskustelussa oikein hämmensivät? Knivo-veitsien teroittaminen vaatii aivan yhtä paljon tai vähän trigonometriaa kuin muidenkin veitsien teroittaminen. Knivo hyötyy oikeista teräkulmista kuten muutkin veitset ja jos asiaan ei halua tarkemmin perehtyä niin muitakin veitsiä voi terottaa Roll-sharpilla. Mitä teräkulmaa käytätte? Olen samaa mieltä. Veitset ovat minunkin mielestä oikein hyvän näköisiä. Pidän myös ideasta päällystää terä teflonilla, jolloin terä liukuu helposti leikattavaa pintaa myöden ja ohuiden viipaleiden leikkaaminen on helpompaa. Hiiliteräs säilyttää hyvin terävyytensä, mutta vaatii käyttäjältä sellaista huomioita kosteuden ja happamien elintarvikkeiden suhteen ettei Knivo-tuotteet sovellu minulle.
Hyvä että on kiinnostusta. :thumbsup: Nimen omaan veitsi on työkalu ja tärkeä. Hämmennystä herättää veitsentekijänä se mitä veitseltä odotetaan ja minkälaiset mielikuvat siihen liittyvät. Teroittamisen vaikeudesta olen erimieltä. Olen teroittanut myös rosteria ja sen kanssa joutuu tekemään enemmän töitä. Ei ole sama koko terän matkalta. Tehdään käsin. Tyvessä eri kun kärjessä. Mallieissa eroa. Hyvä että ovat mielestäsi hyvän näköisiä (sekin on tärkeää). Kyllä hiiliteräsveitsiä käytetään ilman pinnoitustakin elintarvikkeiden kanssa esim. ravintoloissa. Terä pitää öljytä ja hoitaa. Terä tummuu mutta ei on vain suoja. Ennen terät pinnoitettiin esim. hevosen kusessa nyt teflonilla. En oikein ymmärrä miksi ei sovellu käyttöösi. Harmi. Meiltä saa myös tilauksesta timanttipinnoitettuja malleja joka on "huoltovapaa" ei tarvitse eikä pysty teroittamaan mutta pysyy terävänä (timantit ovat ikuisia).
Hiiliteräsveitsiä toki käytetään ravintoloissa, mutta ne ovat siellä suuressa vähemmistössä. Elintarviketeollisuuden puolella hiiliterästä en ole nähnyt käytettävän ollenkaan. Kaikki lopputuotteen kanssa kosketuksissa olevat osat ovat olleet vähintään ruostumatonta terästä. Selostin asian jo aikaisemmassa viestissä. Kotona en ole veitsien ainoa käyttäjä. Muita käyttäjiä on ylivoimaisen vaikea opettaa huolehtimaan hiiliteräsveitsistä riittävän hyvin. Heitä ei kiinnosta eri teräslaatujen ominaisuudet, vaan ainostaan työkalun toimivuus ja helppohoitoisuus.
Miten tuo Knivo käyttäytyisi, jos leikkaisin perjantai-iltana kourallisen limettejä ja unohtaisin happoisen, märän veitsen leikkuulaudalle vuorokaudeksi? Olisiko nätin ruosteinen...
Jos jätät sen leikkulaudalle niin ei oikeastaan yhtään mitään. Mutta jos jätät sen tiskipöydälle on tiskipödällä mustat juovat. Jäävät siitä näkyvillä olevasta hiiliteräksestä. Vetselle ei mitään ja jos ei leikkaa meetvurstia kun kankkusessa (viittaan limettiin=läträtty) yrittää ohkasia siivuja niin pyyhkäset roll-sharpilla (paremmat keinot käyttöön myöhemmin) niin taas toimii. Mulla on yks tosi vanha pinnoittamaton veitsi pyöriny rosteri astioden joukossa kuivassa asialaatikossa mut ei sen pita ole mennyt pahemman näköseks. Se on se ruskea mitä se on ollut jo monta vuotta.
Olen hankkimassa Globalin veitsisettiä. Näyttäisi "www.pots-and-pans.co.uk/" laittavan postikuluiksi n. 50. Onko postikulut aiemmin olleet noin muhkeat? Olisiko joku muu ostospaikka sittenkin parempi?
Itse tilasin vastattain pari Globalia Saksan Amazonista. Postikuluja tuli vitosen verran. Globali vaikuttaa ihan ookoo veitseltä, mutta ei minusta mitenkään ihmeellisesti parempi verrattuna yli 10 vuotta vanhaan muovikahva-Fiskarssiin. Terän koko ja geometria lähestulkoon sama, hieman kevyempi, lähinnä kivemman näköinen ja kyllähän tuolla kotona pilkkoo lihat ja vihannekset. Paketista G2 oli suurinpiirtein yhtä terävä kuin timantilla+puikolla ylläpidetty fiskari ja terä pysyy yhtä hyvin/huonosti. Menee sinne kategoriaan perusrosteripuukot = turha yrittää teroittaa superteräväksi ja puikkoa tarjotaan säännöllisesti. Ehkä tuo G2 venkoilee aavistuksen fiskaria vähemmän, kun koittaa leikata sellaista aivan läpikuultavan ohutta siivua. Globali näyttäisi olevan enemmän hypeä ja ylihinnoiteltua rosteria. Seuraavaksi sitten joku yli 60hrc karkaistu japski, jos saisi kunnon hipo-partaveitsen keittiöön.
Jos haluaa päästä helpolla, niin pätevä hahloteroitin, kuten muutaman testin voittanut Vulkanus ja perushyvä länsimaalainen veitsi esim. victorinox 20cm kokki testivoittaja n. 40e, joka helppo teroittaa ja pitää terässä. lisäksi hommaisin vielä teräspuikon ylläpitoon esim. victorinoxin peruspuikko 15e. Tuolla setillä pärjää tarvittaessa loppuelämän. Jos hallitsee teroituksen periaatteet, niin sitten teroittimeksi ehdottomasti laadukas timanttiviila, esim. Dianova lapstone cook, joka myös testivoittaja. Jos haluaa japanilaisen veitsen, tulee muistaa: loivempi teroituskulma = ei hahloteroitinta, kovempi karkaisu = ylläpitoon keraaminen puikko ja teroittamiseen timanttiviila. Myöskään kovaa materiaalia kuten luita, jäistä ruokaa tms. ei saa käsitellä lohkeamisvaaran vuoksi. Japanilaisissa loistava hintalaatusuhde on Yaxelin veitsissä..
Osui tämmöinen setti cdonin BF sivuilla silmiin... http://cdon.fi/kauneudenhoito/raw-o...uorimaveitsi-valkoinen-premiumsarja-p39233362 Aikas kovat alennukset, onkohan jollain kokemusta kyseisesti setistä tai valmistajasta ylipäätään?
Ihan mielenkiintoista miettiä että mitä kauneudenhoitoa veitsisarjalla tehdään. Mutta www.prochef.se sivutkaan ei paljon kertoneet. Taitaa olla joku "omavalmiste-erä" Näitä tuntuu tulevan ja menevän kickstartterissa / indiegogossa vähän väliä. Kyoceraa joku kehui hyväksi diiliksi, joten siihen jos vertaa, niin ei mikään kummoinen tarjoushinta. Ja noita halpissettejä tossa on samassa haussa: https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_ss_i_4_15?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&url=search-alias=aps&field-keywords=kyocera+ceramic+knife&sprefix=kyocera+ceramic,aps,1248&crid=QXVFQH9DNS0K
Yaxell Zen santoku toivottu ja saatu syntymäpäivälahjaksi. Hieman testailin tuota viikonloppuna ja on huikea veitsi. Entinen Victorinox kokkiveitsi tuntuu "halvalta" ja keskinkertaiselta tuohon verrattuna. Nyt ei voi enää välineitä syyttää
Tukissa on Zwilling:in Vier Sterne -sarjan pienveitsi, aaltolaitainen leipäveitsi, kokkiveitsi ja ylläpitopuikko sekä Bulat:in Damascus/Olive kokkiveitsi ja Kyoceran keraaminen Santoku-henkinen veitsi muita käyttäjiä varten. Lisäksi löytyy kiinalainen kokkiveitsi, jota tulee käytettyä harvemmin, kun pitäisi ensin opetella sen käyttö kunnolla. On tuolla King:in KW65 1000/6000 kombi hiomakivi, jonka käyttöä myös edelleen opettelen, vaikka jonkunlaisen terän saankin aikaiseksi. Reilun vuoden vanha Kyocera rupeaa kohta olemaan tiensä päässä, kun taas vanhin Zwilling täyttää kohta 20 vuotta taloudessa ja sitä on teroitettu vasta kaksi kertaa (ensimmäinen kerta noin 10 vuoden käytön jälkeen, ammattilaisen toimesta). Noi keraamiset veitset on aivan paskoja, käytännössä kertakäyttökamaa koska niiden teroittaminen on mahdotonta kotikonstein.