Miten voi kestää 1,5 viikkoa kirjekuoren tulo Discshopista? Jestas on paska palvelu. Ihan turha laitos
Wowhd.de lähetti 16.4. yhden elokuvan ja tänään 22.5. se viimein saapui . Olin jo varma, että ei se enää voi tulla ja sitten, kun se 45 päivää olisi mennyt niin olisin päässyt reklamoimaan. Heiltä lähti matkaan 15.4. myös yksi elokuva ja sillä ei mennyt, kun reilu viikko.
Amazon.co.uk marketplacesta 3.5. tilattu SACD-levy saapui tänään 29.5. Myyjän (WeBuyBooks) lokaatio on Lancashire, UK. Kuoren CN22-tarrassa päivämääräys 8.5., joten pikavauhdilla ei myyjä ole levyä matkaan pistänyt, mutta silti karmivan hitaasti on lähetys liikkunut kohti postiluukkuani. Oi niitä aikoja, kun Briteistä tilattu tavara tuli viikossa…
Postimerkkejä harrastava isäni kertoi nykypostin hitautta hänelle tuskastellessani, että hänellä on 100 vuotta vanhoja merkkejä, joissa lähtöleima Saksassa ja vastaanottoleima Turussa 2 päivää myöhemmin. Näin sukkelaan sujui ennen lentopostin keksimistä. Laivalla vaan Saksasta Suomeen sukkelaan… …100 vuotta sitten ei kärsitty merkityspulasta. Postipalveluiden tarkoitus oli pitää huoli, että kirjeet ja paketit liikkuvat sukkelaan eikä voiton maksimointi jollekin pohatalle, joka ei ole elämässään jakanut postia vaan istuu jossain kokouksissa kahvin ja munkin ääressä visioimassa postinjakajien irtisanomista ja ties mitä ruohonleikkuupalveluita, joilla ei ole postinkulun kanssa mitään tekemistä.
Totta, mutta 95% se puuttuu. Koskaan ei työaika ole ollut näin lyhyt ja koskaan työ näin helppoa. Ja vertailuissa muihin maihin olemme käytännössä vain lomaa viettäviä työläisiä. Silti joka tuutista kerrotaan, kuinka uuvutaan töissä ja ei jakseta eläkeikään. Ei aikaisemmin ollut mitään eläkettä! Töitä teit kunnes kupsahdit. Jos ei jälkikasvu yllä pitänyt saunanlämmitäjänä, lapsenvahtina tai muuten vaan kivana höperönä vanhuksena.
No jaa, aika raakaa puhetta. Kyllähän toisaalta työn tuottavuus on jotain ihan muuta kuin ennen. Tietotyö kuormittaa (ja uuvuttaa) myös eri tavoin kuin fyysinen työ. Eli näitä on aika hankala vertailla, mutta väittäisin että ainakin toimistohommissa ihmisistä otetaan huomattavasti enemmän irti kuin vaikka 80-luvulla, saatikka aiemmin.
Juurihan tuossa dB71 kertoi isänsä harrastavan bolsevismiin liittyvien postimerkkien keräilyä ja maailma oli parhaimmillaan Isä Aurinkoisen aikaan. Silloin posti kulki Siperiaan asti ajallaan ja kaikilla oli siellä niin mukavaa.
Olen kyllä nähnyt ihan vierestä miten "assistentti" -titteleillä kulkevia toimistotyöntekijöitä ajetaan loppuunpalamiseen. Riippuu toki ihmisestä ja myös ilmapiiristä, jotkut kestää todella pitkään uuvuttavaa työtaakkaa ja toiset ottaa loparit aikaisemmin.
Puhu vaan vapaasti Siperiasta ja bolsevismista, mutta minä en kyllä noita asioita maininnut. Onko tuo nimimerkkini väärinkirjoitus jotain vittuilua ja vaan dysleksiaa? Toivottavasti vittuilua, koska toisten kunnioittaminen on helpompi asia korjata kuin lukihäiriö. Pisteet kuitenkin siitä, että et kirjoittanut db tai DB.
Jos nykyaikana kokee, että työ ei ole uuvuttavaa, niis saa olla kyllä tyytyväinen, että on päässyt mukaviin hommiin. Oma veikkaus on että 30 % on ei-uuvuttava työ, 30 % on välillä uuvuttava, välillä ei-uuvuttava ja lopuilla 40 % sittten on jatkuvasti uuvuttava työ. Eli noin 2 kolmesta kokee työnsä ainakin välillä uuvuttavaksi.
Kysymys ei ole kokeeko työnsä uuvuttavaksi. Varmasti kaikki kokee. Kotona olisi paljon kivempaa, jos voisi seinästä nostaa ilmaista rahaa. Otsasi hiessä leipäsi raataman. Ehkä jos joutuisin tuplatunnit tekemään, voisin kitistä työn uuvuttavuudesta. Mihis ne ihmiset ennen valitti, kun piti tehdä 12 tuntista kuutena päivänä viikossa? Tai muualla maailmassa, jossa työtä tehdään vuodessa tuhansia tunteja enemmän? Onko Suomalaiset jotenkin heikompia ja huonompia tekemään töitä? Meille oma vammaisten sarja, kun ei jakseta?
Työ todennäköisesti koetaan uuvuttavaksi juuri silloin, kun sitä tehdään vain rahan takia (eli se ei ole kiinnostanut alunperinkään tai sitten se on muuttunut niin vittumaiseksi, että ainoa motivaattori on raha). Mutta kannattaa toki painaa töitä loppuun asti ja kaatua saappaat jalassa, vaikka uuvuttaisikin. Kunhan on töissä niin saa muiden arvostuksen. Ja onhan se ihmiselämä sen arvoista, että myy itsensä verrattain halvalla muiden ongelmia ratkomaan, vaikka voisi tehdä vähän vähemmänkin ja voida paremmin. Kerranhan täällä vain eletään. Oletko ollut toimistotöissä esim. IT-alalla? Kannattaa kokeilla.
Kaikki ei koe työtään uuvuttavaksi ja kotona löhöäminen pienillä tuilla ei varmaan ole kivaa, varsinkin jos pitää ruokkia useampia suita. Baarimikolle tai kotona vaimolle parin terävän grogin jälkeen? Itse teen keskimäärin vuodessa hieman yli tuhat tuntia enemmän mitä keskiverto konttorirotta. Välillä olen ihan saatanat puhki mutta en siitä kenellekkään valita, en vaihtaisi sitä löhöämiseen ja taikaseinään. On toki yksilöitä joille oma aika, vapaus, kaverit ja ties mitkä ovat tärkeämpiä kuin nine to five.
Oletko miettinyt vaihtoehtoa, että tekisit keskimäärin yli tuhat tuntia vähemmän vuodessa? Tai lähinnä mielenkiinnosta, miksi teet noin paljon, vaikka olet välillä aivan puhki? Oma yritys, raha, vaikea olla tekemättä töitä, työ elämän ykkösjuttu vai jokin muu? Ei se toki väärin ole, ei sillä. Jokainen taplaa tavallaan.
Asiat pitää tehdä helpoksi. Kun olen tulossa kotiin ajan postilaatikon kohdalle ja avaan auton ikkunan. Postilaatikon kannen avaan kauko-ohjaimella ja sen sisälle syttyy valo. Autosta poistumatta otan postit ja sitten ajan kotiin pihaan. Postilaatikon kohdalla on myös YKSITYISALUE yms. kylttejä ja se onkin sen takia hyvin valaistu. Tämä on ns. amerikan style noutaa postit. Kotoa lähtiessä samalla kohtaa on roskikset.