Hyvä huomio, itse en ole tullut edes ajattelleeksi (eikä kyllä levyjä olekkaan..). Eli vanhaa kunnon tussia ei voita mikään! :thumbsup:
Epäkeskoa ei tule, kunhan: - Tarroissa on nanometrilleen yhtä suuri keskireikä kuin itse kiekossakin (ei ole). - Tarra asetetaan kiekkoon asianmukaisella keskittimellä eli kiekon reiässä on tiukka tappi, joka pakottaa tarran reiän asettumaan täsmälleen oikeaan kohtaan kiekon pinnalle. Jos tarran reikä on liian pieni, silloin ylimääräinen reikää peittävä osa tarran keskialueesta raapiutuu pois heti tai myöhemmin ja materiaalin poistuminen luo epäkeskoisuuden. Jos tarran reikä on liian iso, tarvitaan spesiaalin keskitystyökalun käyttöä tarran asennusvaiheessa. Ilman asennustyökalua tarra on käytännössä varmuudella aina epäkeskoinen. Silmämääräinen keskeisyyden tarkastelu ei riitä. Jos tarra ulottuu tosiaan reiän reunaan asti, tarrasta raapiutuu palasia pois käytön aikana, kun soittimen kynnet tarttuvat kiekon reikään kiinni ja samalla tönivät tarraa rypylle tai viiltävät siitä palasia pois. Nämä pienet palaset (lentelevät soittimen sisäosiin ja liimautuvat kiinni ties mihin) onneksi sijaitsevat tarran sisäkehällä eli epäkesittyminen pahenee vain aavistuksen. Ulkokehällä tarrapalojen poistaminen tuottaisi enemmän tärinää. PRINTTAAMINEN ON TURVALLISEMPI TAPA. Suosittelen ostamaan printterin, joka kykenee printtaamaan väriaineen suoraan kiekkoon, jolloin mitään liima-aineita tai kalvoja ei kiekkoon tarvitse lisätä. Varmaan on olemassa ammattilaisille jokin silkkipainava tai mustesuihkiva "pohjamaaliprintteri", jolla saadaan valkoinen peittävä pohjaväri koko kiekon alalle, jolloin varsinaisen kuvan pystyy printtaamaan monenlaisilla printtereillä, mieluiten mustesuihkivilla. Pohjamaaliin pätee sama sääntö, eli käsin telaamalla tai sivelemällä pohjamaalikerroksesta ei tule riittävän tasainen, ja taas kiekko tärisee palasiksi. Printterillä luotu tasapaksu pohjamaalikerros ei aiheuta tärinää. Pohjamaaliprintteri voi maksaa hunajata. Halvemmaksi varmaan tulee kun ostaa "valmiiksi pohjamaalattuja" kiekkoja, joissa on valmiina vaalea pohjamaalikerros odottamassa värien printtaamista päälleen. .
Tussejakin on vielä ihan tuohon tarkoitukseen. Itse olen niiden sijaan enimmäkseen käyttänyt vuosien varrella ns. permanent-kalvotusseja eikä koskaan ole ollut mitään ongelmia. Kunhan et kuulakärkikynällä kirjoita (joo, on tullut nähtyä niitäkin).
Ookkei, enpä taidakaan siis liimailla tarroja. Ehkä tyydyn vaan merkkaamaan tussilla niinku tähän asti. Kiitos vastauksesta! ps. Juha toi olis aika levoton! Paljos kustantais?
Tekniikka kulkee nimellä Lightscribe ja tuki moiselle pitää löytyä niin asemasta kuin aihioistakin... T: Vesku
Taitaa nykyiset asemat tukea tuota aika hyvällä prosentilla(?) Halvin tuota tukema asema ollut muikeat 28€ http://www.verkkokauppa.com/fi/search?q=lightscribe&c=6a Sopivat levytkään eivät varmaan maksa juurikaan extraa.
Mulla meni esivahvarista virtalähde rikki, ja se vaihdettiin huoltoliikkeessä. Tämän jälkeen vahvarin läpi ei enää kulkenut HDMI-signaali, mikähän tämän voi aiheuttaa? Sekavaksi tilanteen aiheuttaa se, että huoltoliikkeessä kun asiaa testattiin niin signaali menee läpi. Siellä testaus tehtiin liikkeen kaapeleilla ja jollain random huolletulla laitteella. Kotona vaan ei suostu enää toimimaan, ennen virtalähteen vaihtoa kaikki luonnollisesti toimi, ja toisella vahvarilla testatessa toimii edelleen, mutta ei vaan tuolla kyseisellä vahvistimella. HDMI-kaapelit n 1,5m pitkiä, voiko kaapelien vaihto auttaa asiaa, vai mistähän toi nyt otti nokkiinsa?
Kun testasit toisella vahvarilla niin oliko samat hdmi-kaapelit käytössä? Saatko kuvaa näkymään suoraan näyttölaitteeseen liitettynä ja testaa tuo molemmilla hdmi-johdoilla? Onko esivahvarissa graafista käyttöliittymää(on-screen-displayta), näkyykö sekään? Ja mistä toistolaitteesta/laitteista(esim. pc, bd-soitin, pelikonsoli) yrität saada sitä kuvaa perille?
Kotona testatessa samat kaapelit, toisella vahvarilla menee läpi, toisella ei. Kaapeleita testailtu ristiin eikä vaikutusta. PS3, Xtreamer ja Welhon digiboksi kuvalähteinä. OSD ei näy myöskään läpi, tosin se ei muistaakseni pitäiskään näkyä HDMI:n kautta, en ole varma. Näyttölaitteina joku Philipsin telkkari, sekä 2 eri tykkiä, eri lähetysresoluutioita testattu PS3:sta ja Xtreamerista
Jos kerran hdmi-kaapelit(+kuvalähteiden hdmi-outit) on todettu toimiviksi niin silloinhan vian on pakko olla esivahvarissa ja todennäköisesti sen hdmi-lähdössä.
Niin sitä luulisi, mutta miksi signaali sitten huoltofirman laitteilla meni läpi esivahvarista... jotain mystistä tässä on
Siis näkyykö sulla kaikki kuvalähteet(PS3, digiboksi, Xtreamer) suoraan liitettynä niihin näyttölaitteisiin? Jos olet testannut noin ja kaikki toimii niin silloin vika ei voi olla toistolaitteissa, näyttölaitteissa ja kaapeleissa. testaat siis näin: PS3 -> TV. Näkyykö PS3:n kuva kaikilla hdmi-kaapeleilla? Jos kuva tulee kaikilla kaapeleilla niin niissä ei ole vikaa ja tv:kin toimii. sen jälkeen testaat tykit samaan tapaan(nyt riittää että käytät yhtä toimivaa hdmi-kaapelia jos testasit ne kaikki aikaisemmassa PS3 -> TV-kohdassa) PS3 -> tykki1 PS3 -> tykki2 Tuleeko kuvat näkyviin? Jos tulee niin tykitkit toimii sitten Ja jos sulla on täysin samat laitteet käytössä kuin ennen esivahvarin rikkoutumista niin silloin mikään yhteensopivuusongelma(esim. hdmi handshake) ei voi olla syyllinen.
Osaisiko joku hieman selventää tuota standing wavea kun minulla on tossa pioneerin lx85:ssa sellanen valikko ja sieltä pystyy säätämään keskiäänen,pääkanavan sekä subwoofer kanavan filttereitä ,3 eri suodinta (Freg/ 63-250Hz) sekä Q(2.0-9.8) arvon säätö sekä desibelin ATT (0.0-12.0)säätö. Miten noita kannattaisi säädellä vai unohtaa koko homma ja antaa niiden olla niin kuin MCACC ne säätää?
Matalien äänten EQ, jolla pyritään tasoittamaan vastetta. Jos ei ole mittalaitteita, joilla saa tarkkaa tietoa huonevasteesta, en lähtisi tekemään summamutikassa mitään säätöjä manuaalisesti.
Olosuhteiden pakosta olen joutunut sijoittamaan toisen pääkaiuttimen huoneen nurkkaan (takana tyhjää n50cm, sivulla n20cm) eikä tuolle sijoituspaikalle nyt oikein ole mitään tehtävissäkään niin kauan kun ei vaihda asuntoa. Voisiko olla hyötyä laittaa tuonne kaiuttimen taakse seinään jotain vaimentavaa materiaalia, vaahtomuovia tms?
Kokeile ensin laittaa sitä vaahtomuovia refleksiputkeen (jos kaiuttimessa on sellainen). Pahimmat korostumat tulevat bassotaajuuksille, joille ei vaahtomuovi seinällä paljoakaan tee.
Jos sen puoli metriä ja kattoon saakka, ehkä, ja tarpeeksi järeää. Sillä vaahtomuovilla et tee yhtikäs mitään. Pikakoe: ongelma nurkkasijoituksessa on pääosin bassojen korostuminen, koska elementti tuuttaa bassoa kaikkiin suuntiin. Laita jotain bassojumputusta soimaan ja pidä sohvatyynyä kymmenen senttiä pääsi edessä. Vaikuttaako bassoilla? Millään tavalla toimivat materiaalit painaa sellaista 100kg/m3 tai enemmän, eli ovat melkoisen tiheitä (perusvilla painaa 1/5 osan tuosta). Edellisen viittaama refleksiputken tulppaaminen on parempi idea.