Sinulla voi olla sama tilanne kuin omassa läppärissänikin, eli korkein valikosta löytyvä resoluutio rajoittuu näyttölaitteen suurimpaan resoluutioon. Oma läppärini ei siis näytä 1280x800:aa ylittäviä resoluutioita. Kun kytken läppärin DVI-HDMI-piuhalla 40W4500:een, halutun resoluution voi valita aina 1920x1080 asti, joka valittuna Full HD -materiaali näkyy sellaisenaan telkkarin ruudulla. Testattu on, hyvin toimii!
Kaveri sai tänään 52" W4500 ja oli todella tyytyväinen ostokseensa. Varsinkin kun katsottiin Blue-Rayta Motion Flow päällä (asetus: normaali) oltiin tipahtaa sohvalta. Katselukokemus oli niin tarkka ja sulava ettei oltu silmiä uskoa. Koko ajan hoettiin kilpaa superlatiiveja kuinka hyvä kuva televisiossa on. Myös puolimatta (satiininpintainen) kuvaruutu miellytti kaveria. No vähän pientä miinusta tuli aika suurista ja näkyvistä valovuodoista. Omassa X3500 mallissa ei ollut uutenakaan mitään valovuotoja. Lähteekö nämä ajan kanssa? Moni on sanonut että ne lähtee hieromalla, mutta jos ne lähtee käytön myötä pois niin sanon kaverillani että ne lähtee ajan kanssa pois. Mainitsin kaverilleni kyllä hieronnasta, mutta ei oikein lämmennyt asiasta
Tänään sain vihdoin 52" W4500 omaan olkkariini. Ensivaikutelma laitteesta on aika hyvä. Loppujen lopuksi tuo laite on ulkonäöllisesti siisti, SD-kuva jopa yllättävän hyvä, 1080p-materiaalista puhumattakaan. Ainoa asia, mikä itseäni hieman mietityttää loppujen lopuksi on tuo MotionFlown vaikutus. En oikein millään materiaalilla ole toistaiseksi huomannut juuri eroa asetusten "Suuri" ja "Pois" välillä. Normaali TV-kuvassa tuota ei juuri kuulemma edes huomaa ja se riippuu pitkälti ohjelmastakin. Jos vertaa esimerkiksi Samsungin vastaavaa featurea, niin niissä laitteissa eron näkee selkeästi. Tosin kuvasta tulee melko luonnottoman sulava, joten onneksi nyt ainakaan Sonyn omassa ei juuri tuota luonnottumuutta esiintynyt. Parempi puolisko väittää kovasti huomaavansa eroa noita MotionFlow-asetuksia räplätessä, mutta allekirjoittanut itse ei toistaseksi vielä vakuuttunut. Mutta ensivaikutelma ainakin toistaiseksi todella hyvä, eikä valovuotoja esiintynyt ainakaan tässä kappaleessa. edit: Kymppiuutisten alareunassa rullaavan tekstin kanssa tuon MotionFlown vaikutuksen huomasi selvästi. Teksti oli huomattavasti selkeämpi ja "Normaali" -asetus näytti olevan varsin sopiva tuossa kohtaa.
Ei tuosta MotionFlow toiminnosta olekaan paljoa hyötyä DigiTV tai DVD käytössä. Niissä kuva on jo tarpeeksi sulavaa joten eroa ei juuri huomaa. Varsinkin videolle kuvatuissa materiaaleissa en itsekkään erota juukikaan oli se MotionFlow poissa tai suurimmalla asetuksella. Itse pidän toimintoa koko ajan normaali asetuksella oli se kuvamateriaali mitä tahansa. Se missä MotionFlow lyö itsensä läpi on Blu-Ray elokuvat joissa liike ja varsinkin panoroinnit ovat ilman kyseistä ominaisuutta aika nykiviä. Huomasin tosin että teki kuvasta ehkä piirun verran videoefektiä jo normaali asetuksella mutta efekti oli todella pieni verrattuna näkemiini Samsungin, Panasonicin, Philipsin televisioihin nähden joissa liikkeenparannin tekee kuvaan todella rajun videoefektin (leffamaisuus katoaa kokonaan). Elokuvan tuntu säilyi joka tapauksessa todella hyvin Sonyn MotionFlow:ssa muiden valmistajien vastaaviin toimintoihin nähden.
Lisää vinkkejä valkovuotojen poistamiseen: Ilmeisesti saman vaikutus kuin hieronnalla mutta tuo tekee sen tasaisemmin.
Jos on luottokortti, kannattaa tarkistaa sisältyykö siihen joku ostoturva. Esim. ainakin useimmilla Nordean luottokorteilla maksetuissa enintään 4000 euron kodinkoneissa ja kulutuselektroniikkatuotteissa on viiden vuoden turva, mikä alkaa siitä kun takuu päättyy. Jos olein oikein ymmärtänyt, kyseessä on ikäänkuin takuun laajennus "ilmaiseksi" viiteen vuoteen. Onko kellään tietoa saako mahdolliset päivitykset (esim. tuen korttilinkitykselle) yhtä helposti ja varmasti esim. UK-versioille kuin Sonyn kautta maahantuoduille "Suomi"-versioille?
OP-Visan ostoturva ei ole noin kattava kuin Nordealla, vaan turva on rajattu kolmeen kuukauteen. Klippi Osuuspankin sivuilta:
Kertokaapa immeiset jotka olette vaihtaneet kunnollisen kuvaputki-tv'n 46/50W4500 LDC-telkkuun: - mitenkä teidän SD (digi-kuva) näkökokemus on parantunut vai huonontunut verrattuna kuvaputken miellyttävään silmämääräiseen kuvanlaatuun? HD ja FullHD plasmoja kuitenkin suositellaan SD kuvanlaadun miellyttävyydellä verrattuna LCD töllöihin. Muutenhan LCD on kovasana PC, BueRay ja PS3 maailmassa.
Itse olen täysin eri mieltä asiasta! MotionFlow nimenomaan parantaa Digitv ja dvd-materiaalilla kuvan sulavuutta todella paljon ja Blu-rayta katsottaessa ehdottomasti pois päältä koska tekee kuvasta sellaisen mitä se ei todellisuudessa ole! Oletko laittanut soittimesta 24hz päälle? PS3 pelattaessa esim. Gt prologueta niin silloin MF tekee siitä todella hienon:thumbsup:
Luin AVFoorumista W4500 ketjua ja siellä oli pari todella vakuuttavan näköistä "ennen" ja "jälkeen" kuvaa joissa "pilvisyys" ja valovuodet olivat lähteneet pois kahden viikon käytöllä. Jollain "pilvisyys" ja valovuodot olivat vähentyneet jo parin, kolmen päivän käytöllä. Mallikuvan "ennen" kuvassa pilvisyyttä näkyi identtisissä paikoilla kuin kaverin W4500:ssa ja "jälkeen" kuvassa ne oli täysin näkymättömissä. Sanonkin kaveri vain että odottaa rauhassa pari viikkoa ja sitten tarkastaa tilanteen uudelleen. Tosin pilvisyys haittasi enemmän minua kuin kaveria (joka oli vain helpottunut siitä että pääsi eroon plasmasta jossa oli vikoja vaikka muille jakaa).
Noita keinoja on tällä hetkellä kolme kappaletta eli tuo on nyt yksi uusi: (1) Pilvisyys voi poistua odottamalla (2) Pilvisyys voi poistua varovaisella hieronnalla (3) Pilvisyys voi poistua laittamalla TV selälleen 12 tunniksi Kaikkien kolmen on ilmoitettu tehoavan. Joku puolalainen sanoi että tuo viimeisin keino on auttanut hyvinkin montaa. Englannissa olivat kysyneet sonylta asiasta ja ne sanoo että pilvisyys kuuluu LCD näyttöihin ja että ne eivät tule vaihtamaan näyttöä sen takia. Aika paska juttu siis jonkun 2 ja puolen tonnin LCD kanssa. Omalla nykyään 200 euron arvosella 32" hd readylla ei ole mitään pilvisyyttä näkyvissä.
Minulle tulisi tarpeeseen nyt, jos joku neuvoisi hyvät asetukset katsottaessa bd-elokuvia S550-soittimella. Onko turvallista kokeilla valovuodon poistoa kääntämällä tv selälleen 12 tunniksi? Kiitos etukäteen!
Siinä asetukset suoraan TM:n sivuilta hieman muunneltuina (Sony W4000) mutta toimii hyvin myös W4500-mallissa! KUVA Kuvatila: Vakio / Vakio Taustavalo: 3 / 3 Kontrasti: 76 / 76 Kirkkaus: 53 / 53 Värikylläisyys: 50 / 47 Värisävy Värilämpötila: Lämmin 1 / Lämmin 1 Terävyys: Min / Min Kohinanvaimennus: Pois / Pois MPEG-kohinanvaimennus: Pois / Pois Lisäasetukset> Kontr.korostuksen lisäaset.: Pois / Pois Värien elävyys: Pois / Pois Värivalikoima: Vakio / Vakio PERUSASETUKSET Kuva-asetukset> Kuvasuhde: Laaja / Laaja Autom. kuvasuhde: Pois / Pois Näyttöalue: - / Täyskuva Vaakasiirto: 0 / - OMINAISUUDET Pikakäynnistys: Pois / Pois Virransäästö: Normaali virrankulutus / Normaali virrankulutus Valotunnistin: Pois / Pois Elokuvatila: Pois / Pois x.v.Colour: - / Normaali Ja MotionFlow teräpiirtomateriaalilla pois ja digitv:llä normaali Muista laittaa BD-soittimesta 24hz päälle.
On turvallista kunhan kukaan ei hirveästi astele päällä Odota kuitenkin ensin pari viikkoa! Uskon, että lähtee sinä aikana pois itsestään.
Tänään hain Marekilta 46W4500:n ja oikeassa alanurkassa on aika iso alue mikä vissiin on tota cloudingia. Annetaan telkkarin nyt ajautua sisään ja jos ei miellytä, niin kokeilen tota selälleen laittamista 12h. Yllättävän hyvän oloinen kuva digikurallakin ja asetuksiksi laitoin heti TM:n asetukset. Kohinanvaimennuksen ja MPEG kohinanvaimennuksen laitoin Low:lle digi-tv:lle. Huomenna kun pääsee omaan kotiin, niin pääsee vertailemaan tätä mun yli 3v vanhaan Viewsonic N3000w:hen...
Itselläni myös hieman pilvisyyttä vasemmassa alanurkassa, ylhäällä keskellä ja oikeassa nurkassa. Perjantai illasta vasta ollut käytössä joten en ole huolestunut vielä. Toivon mukaan katoaa käytön myötä. Jos ei katoa niin hierotaan tai selätetään tv. Itselläni siis tuo 52W4500. Mutta hyvät uutiset ovat ne, että bluray kuva on tykitystä.:thumbsup: Eikä sd kuvakaan yhtään hullumpaa. Sitten yksi kysymys. Onko mahdollista estää kuvalähteen automaattinen vaihto scartilla? Ongelma on se että kun digiboxi aloittaa ajastetun nauhoituksen ja katson samalla elokuvaa, esimerkiksi pleikkarin kautta niin kuvalähde vaihtuu scartille. Joutuu vaihtamaan sitten takaisin kaukosäätimellä.
Vaihda digiboksi television toiseen scart paikkaan.Toinen scart liitin ei muistaakseni vaihda automaattisesti kuvalähdettä.
Uskaltaisikohan sitä ostaa 46" telkun kun sohva sijaitsee (ainakin tässä yksiössä seuraavat 5 vuotta) 2.5 metrin päässä telkusta, vai pitäisikö pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja hankkia 40"... eli lähinnä mietin sitä, että kun digipuuroa tulee enimmäkseen tiirailtua, tai sitten skaalattua dvd-kamaa, niin näkyisivätkö artifaktit lievemmin pienemmässä koossa? (joo onhan tätä puitu jos missä ketjussa, piti vaan saada avautua, kun on tää telkkarin osto niin paljon vaikeampaa kuin crt-aikoina ) Hei, sellainen ominaisuus olisi kätevä, että kuvaa voisi halutessaan "pienentää" , eli katsella vaikka digipuurolähetyksiä 20" koossa 46" ruudulla (isoilla surureunoilla), ja sitten fullHD-kamaa taas nauttia koko laidalliselta...
Osta vaan se 46". Mulla on sellanen 2m etäisyydellä ja onhan toi digi-kura aika kauheata, mutta kyllä siihen tottuu aika nopeasti. Toi pilveily näyttää elävän, eli välillä häviää jostain ja muualle ilmestyy. En ole yhtään huolestunut tuosta, vaan annetaan telkkarin hoitaa itsensä rauhassa.
Aika surkeaa jos joutuu v. 2008 kärsimään 2k:n lcd-töllössä jostain vitun pilvistä ja kikkailemaan saadakseen ne pois. Lol.