Ei streamia tallenneta suoraan vaan se puristetaan uudestaan halutulle resoluutiolle. Tässä ei ole mitään analogista. Homma on täysin digitaalista.
. Näinhän sen luulisi/pitäisi olla? Onko jollain varmaa tietoa? Eikös tämä nyt ole vastaavaa, kun HDD tallenne kopioidaan jollain muulla pakkaustasolla DVD:lle (esim HQ -> LP), ei kai siinäkään sitä analogiseksi muunneta välissä?? Ja siksi kopiointi yleensä 1x nopeudella, formaatin pysyessä samana sitten käytössä suuremmat nopeudet. Tämä siis vanhentunutta tietoa?
Jos pakkaussuhde muuttuu kiintolevylle, niin en pureksimatta niele, että nykyvempuloilla selvittäisiin ilman muutosta analogiseksi välissä. Tai sitten on tullut jokin piirisarja Sigmalta tai vastaavalta, jonka olen täydellisesti missannut. Muulloin tarvitaan raakaa DSP tai prossuvoimaa ja softaa, joka ei nykyhinnoilla leiville lyö. Joten myös minä kaipaisin varmaa tietolähdettä asialle. Ja jos homma onnistuisi täysin digitaalisesti, niin miksi ihmeessä DVD:lle poltossa käydään analogiamaailman puolella ... nythän pitää laitteessa olla siis vielä toinen "analoginen" piirisarja tekemässä asiaa, kun selvittäisiin yhdellä "digitaalisella" piirisarjalla.
Tätä kommenttia en ymmärrä? Omalla Panasonicin EH50:llä tallennan ensin kovalevylle ja tämän jälkeen high-speed:llä dvd:lle ilman että muunnoksia enää tässä vaiheessa tapahtuu. Luultavasti olen vain ymmärtänyt sinua väärin?
Ainakin Tekniikan Maailman Pioneerin vastaavan laitteen arvostelussa sanotaan näin: "Kiintolevyn sisältävä digiboksi tallentaa virittimen vastaanottaman digitaalisen tv-signaalin sellaisenaan. Nykyiset dvd- ja kiintolevytallentimen yhdistelmät sen sijaan muuntavat kuvan ja äänen välillä analogiseksi. Näin joudutaan tekemään, koska digi-tv-lähete ei ole suoraan dvd-formaatin mukaista." Mitenkähän tämä asia oikeasti on. Paremman audiotason laitteilla kovolta ääni on selvästi parempi kuin sama ohjelma poltetulta DVD-levyltä.
Käyttänyt silmiäni (jos muutosta tapahtuisi niin minä kyllä näkisin sen)! Uskaltaisin 100% varmuudella sanoa että tuossa vaiheessa ei enää muunnosta tapahdu tällä Panasonicin EH50 -laitteella. EDIT: Veikkaisin että jos tallennusvaiheessa vääntää kuvan lähes dvd-muotoon koska muuten en ymmärrä miten se 11 minuutissa saa dvd:llisen poltettua? Ohjeissa mainitaan myös High speed dubbingista että 'Picture quality = Original picture quality'. EDIT2: Ahaa! Jos ei käytä High Speed dubbingia niin sitten muunnos todellakin tapahtuu dvd:lle siirrossa, tätä en muistanutkaan koska ei mielestäni ollut mitään järkeä olla käyttämättä tuota High Speed dubbingia! Sen olen kyllä huomannut että Sonyn (en mallia muista) vastaavassa ei kuvanlaatu pysy yhtä terävänä samalla tallennusmoodilla ja etenkin LP-moodilla se jää todellakin jälkeen. Jos jotku osaisivat nyt valaista uusien mallien (missä digiviritin) ominaisuuksista, ovatko edes tulossa Suomeen?
Ei se digitaalisesti tekeminen yhtään enempää tehoa vaadi. Siitä vain jää yksi D-A-D vaihe pois. http://www.consumer.philips.com/con...?proxybuster=BCMYFKOOY3GDLJ0RMRCSHQNHKFSESI5P "Digitaalinen TV-viritin (DVB-T) suoraan tallennukseen Integroidun DVB-T-virittimen avulla voit vastaanottaa maanpäällistä digitaalitelevisiosignaalia katsomista tai tallentamista varten. Laadukkaan kuvan säilyttämiseksi videosignaalia käsitellään koko ajan digitaalisesti, eikä sitä muunneta analogiseksi missään vaiheessa." Voisiko tuota selkeämmin sanoa. Mistä oletat, että siellä käydään jossain analogipuolella? Onko tämä dokumentoitu? Se, että muutos tehdään reaaliajassa ei tarkoita, että välillä käytäisiin analogipuolella.
Luetko Okaro näitä posteja ollenkaan täällä? Katsoisiko tuon minun postin vielä ja kommentoisit sitä. Asia kiinnostaa ja hyvät perustelut väitteille olisi ihan OK.
Transport stream -> DVD:stä siis on kyse. Mpeg -konvertointi digitaalisesti vaatii oman chipin (tai DSP:n + softan), joka siis on ainakin Philipsillä olemassa? "Vanhat" yleisemmin käytössä olevien piirien rajapinnat eivät ole digitaalisia. Ja ne joissa on ollut digitaalinen rajapinta, niin ko. rajapintaan pitäisi kuitenkin tehdä toinen chippi konvertointia varten ... eli uusi chippi jälleen minkä olen missannut. Itseasiassa voisi, puhutaanko tallentamisesta kiintolevylle pelkästään (jolloin se menisi suoraan transport streaminä) vaan lisäksi myös DVD:lle. Siitä kun tiedossani olevat chipit ovat analogia rajapinnoilla varustettuja ja siitä että kilpailevat laitteet sen tekevät testien perusteella. Näin siis ainakin Pioneer, Panasonicin (enkä Philipsin) testejä en ole missään nähnyt. P.S. Tämä teksti vaikuttaa jo lupaavammalta Hilirimpsiksen sivuilta: Kopiointi kiintolevyltä DVD:lle : nopea (suora) kopiointi
Jospa erottaisimme nämä eri tallennus/kopiointi tapaukset toisistaan: Analoginen HDD/DVD-tallennin: Tallentaa analogisen signaalin digitaalisena pakattuna kovalevylle. Kun tämä siirretään DVD:lle samalla laatuatasolla, (Fast-toiminteella) se siirtyy sellaisenaan eikä laatu huonone. (eli Sherukan EH50 fast kopiointi on tämä tapaus) Kun laatutasoa muutetaan, luulisin sen tapahtuvan digitaalisesti mutta uudelleen pakkaus huonontaa laatua. Vai onko jollain tietoa, että tässä muka se siirrettäisiin analogiseen muotoon?? Huom! Joskus saman laatutason kopiointi joudutaan esim. DVD-formaatista johtuen uudelleen pakkaamaan. Tämä tapahtuu 1x nopeudella, ei fast. Ainakin Sony tekee näin esim. jos HDD tallenne on laajakuva ja DVD-formaatti ei sitä tue. Eli HDD:lle tallennettu tavaraa ei pysty sellaisenaan siirtämään DVD:lle vaan sitä joudutaan prosessoimaan. Silloin fast-kopiointi ei onnistu laisinkaan. Kovalevyllinen Digiboksi: Tallentaa streamin sellaisenaan. Digitaalinen HDD/DVD-tallennin: Eli tästä nyt on kysymys miten digi-tv stream tallennetaan esim uusien Sony mallien kovalevylle. Käsitelläänkö ja uudelleen pakataanko stream digitaalisesti (kuten Philipsin sivut (Okaro) sanoo)? Vai muunnetaanko se tosiaan analogiseksi välillä ja missä muodossa se silloin on? (kuten Tekniikan Maailman kommentti (anskar) viittaisi. En yhtään ihmettelisi, vaikka markkinoilla olevassa 760-mallissa se tehtäsiinkin analogia-välivaiheen kautta (tallenin voisi olla kuten vanhat mallit lisättynä vain digivirttimellä ja näin ollen nopeasti markkinoille saatu kehitelmä) ja vasta näissä uusissa homma menisi digitaalisesti. Onkos kellään 760-mallin omistajalla kommenttia, mitä käyttöohje mahtaisi asiasta sanoa? (Tuon mallin käyttöohjetta en ole netistä löytänyt, vanhempien kyllä)
Onkos jollain Philipsin manuaalia? Onko siellä valikko millä mahdollisuus tallentaa stream sellaisenaan? Vai onko siellä erilaisia pakkaustasoja? Sonyn uusissa malleissa ainakin on vanhat tutut eri pakkaustasot eikä streamin sellaisenaan tallenuksesta puhuta mitään Missäs formaatissa/signaalimuodossa/-tasolla nuo rajapinnat ovat? Kuinka hyvin tuossa pysyy laatu "ennallaan"?
Philips ei tallenna mitään transport streamia. Lisäksi Philipsissä kopiointi DVD:lle tapahtuu aina samalla laadulla, eli ilman muutosta.
Nämä tekniset yksityiskohdat ei kiinnosta yhtään, mutta yllä mainitun laitteen omistajana voisin sen verran kommentoida, että DVD tallenteet ovat erittäin hyvälaatuisia alkuperäiseen lähetteeseen verrattuna. Tallennan siis ensin laitteen kiintolevylle ja sitten sieltä kiinnostavat ohjelmat myöhemmin DVD -R levyille. Katselen niitä videotykillä ja 42" plasmalla, joten jonkinlaista erottelukykyä löytyy. Nyt sitten täytyy kyllä vielä mainita se, että jos lähete on puuroa, niin tallennekin näyttää rupuselta. Odottelen innokkaasti näitä Sonyn ja muiden valtamerkkien uutuuksia, koska kokemukseni mukaan aikaisemmatkin mallit ovat olleet ihan toimivia.
Tarkoitus ei ollut tehdä kommentista liian teknistä vaan selventää sitä periaattellista eroa, mitä kovalevyllisillä digibokseilla ja analogisilla HDD/DVD-tallentimilla on. Ja nyt kun tulee digitaalisia HDD/DVD-tallentimia, nämä maailmat lähenevät ja on mielenkiintoista kummasta maailmasta ratkaisut otetaan. Ja digi-tvn lähetysstreamin tallennus sellaisenaan on ainoa tapa säilyttää taivaalta tullut tavara ennallaan, vaikkakin SP-tason ja siitä ylöspäin olevat tallennustasot pitävät nykyiset lähetykset laatutasoltaan varsin hyvänä, minkä sinäkin olet huomannut. Käytännön tallennukseen sen sijaan nämä eri pakkaustasot vaikuttavat ihan oleellisesti, esim kuinka paljon tavaraa normaali DVD:lle mahtuu. SP-taso n 2 h ja sitä paremmat vielä vähemmän. Jos lähetysstreamin saisi siirrettyä sellaisenaan DVD:lle, mahtuisi DVD:lle tämän hetken lähetyksillä runsaasta kahdesta tunnista noin kolmeen tuntiin, ja on osa lähetyksistä lähetetty n 1,2 Gt/h ratella, jolloin DVD:lle mahtuisi jo noin 4 tuntia, jos sen streamin saisi siirrettyä sellaisenaan levylle. Ja laatu olisi silloin identtinen vastaanotetun signaalin kanssa. Jos sen sijään HDD/DVD-tallentimella aletaan käyttää LP/EP-tasoa, heikkenee laatu jo selvästi, vaikkakin on monia ohjelmia, joita seurataan niin sivusilmällä, että tuokin laatu on riittävä. Toinen näkökohta tähän tekniseen debattiin täällä on varmaankin se, että mikä on tuotteista markkinoilla annetun mielikuvan ja todellisen teknisen toteutuksen yhdenmukaisuus. Mutta olen yhtämieltä kanssasi, että käytön kannalta oleellista on saatu laatu ja käytön helppous eikä miten se laitteen sisällä on toteutettu. Harmi, ettei kanavilta enää tule testikuvaa, jolla voisi käytännössä testata miten laatu pysyy ennallaan/kärsii eri tallennus tavoilla. Tosin vanha staattinen testikuva pitäisi muuttaa myös dynaamisia elementtejä sisältäväksi erottaakseen esim pakkaustason eroja. Itse testailin vanhemman Sonyn pakkaustasoja mäkihyppy tallenteilla sekä sitten testi-DVD:llä Scartin kautta. Yksi hankala materiaali pakkaukselle on voimakkaat valonvälähdykset tai valoshowt esim. konserteissa/clubeilla, palikoitumisen huomaa tosi selkeästi. Mutta jonkinlainen testilähetys mahdollistaisi vertailun myös tallentavan digiboksin/digi-tvn/digiboksi->analoginen tallennin/analoginen tv välillä. Ja tänä päivänä eri laitteiden käyttöasetuksia on niin julmetuinen määrä ja ne myös vaikuttavat kuvan laatuun. Erilaista prosessointia/säätöä on niin tallennuksen kuin lähtevän signaalinkin suhteen. Helpottaisi hieman niiden vaikutuksen käytännön kokeilua, jos olisi käytettävissä joku vakiomateriaali, mistä voisi seurata erottelukykyä, värisävyjä, selviämistä liikkeistä jne... Väistämätön tosiasia kuitenkin on, että uusi tekniikka tuo näitä vaihtoehtoja rutkasti lisää, mikä ei aina ole hyvä asia eikä ainakaan helpota käyttöä. Joka tapauksessa on jollain tasolla itselleen selvitettävä millä on mitäkin merkitystä. Jo pelkästään DVD-tallentimella on pähkäilemistä eri levyformaattien ja pakkaustasojen kanssa. Toista oli VHS aikaan kun ei tarvinnut päättää juuri muuta kuin minkä pituinen nauha ja SP vai LP -tallennus. Ja laatutaso oli sitä LP-tasolla, että sitä ei käyttänyt muulloinkuin silloin, ettei nauhalle yksinkertaisesti mahtunut. Siis Sonyn 760S -mallin ? Sinulla ei ole käyttöohjeesta ilmeisesti pompannut silmille tähän digi-tv / DVB-T tekniikkaan ja tallenuksen pakkaustapoihin liittyvää erityistä kommenttia sieltä? Tai että siellä puhuttaisiin, miten digitaalinen signaali tallentuu esim. DVD:lle?
Tarkoittaako käytännössä siis sitä, että ohjelmaa HDD:lle ajastettaessa on jo päätettävä millä laatutasolla sen myös DVD:lle mahdollisesti siirtää?
Aivan, lisäksi Philipseissä ei saa mainoksia pois, piiloon kylläkin. Tai mainokset kyllä saa tavallaan pois, mutta silloin nimike vaihtuu mainoskatkon kohdalla. (Laitteessa ei saa pois ohjelman välistä, eikä ohjelmia voi yhdistää, pilkkoa kylläkin)
Sonyssa mainokset voi poistaa pois välistä "A-B Erase"-toiminnallisuudella (jolloin siis oikeasti myös tila vapautuu). Splittaaminen on myös tuettu mutta yhdistäminen ei (tukeeko tätä mikään ?).
Tämäpä hyvä tietää, tuo on minusta suuri puute. Kuten Maxin kommentista on luettavissa, Sonyssa poistaa ja vapauttaa tilaa ihan oikeasti. Ja toimii framen tarkkuudella. Minun vanhemmassa mallissani ainakin on tosin hieman hidaskäyttöinen, kun välillä aina miettii, mutta tuo taitaa olla näissä nykyajan peleissä yleinen ongelma. Kahden erillisen yhdistämistä ei tosiaan taida olla, mutta jos kopioi titlet DVD:lle peräkanaa toistaa käytännössä lähes katkottomasti. Lisäksi joihinkin DVD-formaatteihinhan saa luotua oman playlistan.