Pitää olla aina päällä kun kuunnellaan. Kuuntelu tapahtuu nimittäin tuon serverin kautta. Squeeze soittimet eivät osaa olla yhteydessä suoraan levypalvelimeen tai vastaavaan, vaan homma hoidetaan squeeze serveriin kautta.
Kiitos tiedosta. Eli nyt pitäisi sitten levypalvelimeen tunkea squeeze server tai varustaa jokin koneista palvelimeksi. Idea kotipalvelimesta esim. HP Mediasmart on hyvä kun siihen voidaan tunkea kaikki tarvittava softa. Eri asia sitten on asentuuko kaikki tarvittava softa MS Home Serverille. Pitääköhän sekin palvelin tehdä/kasata itse, vai avaisko vain telkkarin :hitme: Odotellaan kiinnostuneina Sonos raporttia.
minä olen käyttänyt Sonos:ia nyt pari viikkoa. Laite on siitä mukava että se ei tarvitse pc:tä kuin kirjaston luontivaiheessa. Eli varsinaisessa käytössä riittää verkkolevy josta musiikki löytyy. Huonona puolena on käyttöongelmat, eli kaukosäädin kadottaa välillä yhteyden laitteeseen jolloin kaukosäätimen joutuu käynnistämään uudelleen. Kerran kaukosäädin on mennyt niin pahaan jumiin että jouduin odottamaan akun tyhjenemistä että sain laitteen takaisin käyttöön (siinä ei ole kunnollista virtakytkintä eikä akkua saa irti)
No niin, Zonos (ZP80 ja kaukosäädin) saapui sitten tänään kotiin. Toimitus Sonoksen verkkokaupasta hoitui kuriirilla ja tavarat tuotiin kotiin asti. Setup meni vielä helpommin kuin Duetin kanssa. Ei tarvinnut tapella minkään asian kanssa. Senkun paineli Next nappia ja hetken päästä homma oli käytössä. Iloinen yllätys oli, että Buffalo LinkStation Live verkkolevylle talletettu musiikki löytyi heti ja toistamaan saattoi alkaa saman tien. Tämä verkkolevytoisto oli se suurin syy, jonka takia palautin SqueezeBox Duetin. Sillä se ei toiminut, olisi vaatinut oman palvelimen perustamisen, kiitos ei. Sonoksen periaate on näköjään, maksaa enemmän mutta kaikki toimii. Kelpaa minulle. :thumbsup: Vielä ei ole kuin muutaman tunnin kokemus, mutta tässä ensimmäiset + ja - pisteet. + Setup ei voisi olla helpompi. Todellinen plug and play + Kaukosäädin on erittäin havainnollinen ja selkeä käyttää. Näyttää CD-levyjen kansikuvat, kappaleet, toistoajan jne. Kaikki "tarpeellinen" yhdellä silmäyksellä. + Soittojono on hieno keksintö ja selkeä käyttää. Yhden levyn soidessa voi jonoon heittää seuraavia. + Kaukosäätimen näyttö on iso ja selkeä. + Kaukosäätimen rulla toimii todella hyvin, paljon tarkempi toiminta kuin Duetissa. + Kaikki toimii, ei tarvi tapella + Internet radioasemat eivät pätki eivätkä hyydy kuten Duetin kanssa. + Asennuksen jälkeen PC:tä ei tarvita mihinkään. Myös verkkolevylle talletetut uudet levyt löytyvät ilman PC:tä. Samoin hoituvat softapäivitykset. - Kaukosäädin on iso ja vanhanaikaisen näköinen - Kaukosäätimen käyttö vaatii kaksi kättä. - Itse soitin on (ZP80) todella ruma. Onneksi se on pieni ja sen ei tarvitse olla esillä, vaan sen voi piilottaa laiteräkin taakse. - Minulla on levylle pakattuna kaikki musiikki FLAC ja MP3 muodossa, mistään en tiedä kumpaa se toistaa enkä ole löytänyt valintaa jossa sen voisi valita. Täytyy vissiin erotella ne serverillä omille osioille jottei vahingossa kuuntelisi MP3 pilattua musiikkia - Internet radioasemien bittinopeutta ei näytetä. Duet oli tässä parempi, se kertoi nopeuden aseman tiedoissa. Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen. Projektin tarkoitus oli siirtää CD levyt FLAC pakattuna verkkokovalevylle ja hankkia soitin jonka kaukosäätimessä olevaa näyttöä hyväksi käyttäen levyjä voi selata. Eka yritys oli Duet ja päättyi pettymykseen (kts. muutama viesti ylempää). Nyt tuli Sonos ja jäi. I'm happy. Nyt kuunnellaan musaa hyvällä laadulla ja mukavasti. :naminami:
RTFM: Reset kaukosäätimelle tehdään painamalla mute ja music nappeja yhtäaikaa 3 sekunnin ajan. En ole joutunut tekemään moista, mutta huomasin manuaalista ja muistin ongelmasi.
Joo, tuo toimii silloin kun kaukosäädin on vain vähän jumissa.. Mutta valitettavasti se menee välillä sellaiseen jumiin johon ei tehoa mikään (tuen neuvo oli että odottele akun loppumista)
Ja muutama tarkentava kysymys. Erilaisista julkaisuista, ja Sonoksen nettisivujen perusteella, tuo ei toimi suoraan langattomana, vaan vaatii Sonos bridgen tai toisen ZP purkin reitittäjän päähän eli compuutterille ? Eli ainoastaan langallinen yhteys toimii yhdellä purkilla ? Jos siis olen ymmärtänyt oikein. Tuo Sonos bridgen hinta ei maata kaada, mutta hyvä olisi tietää ennen hankintaa, sillä tuo Sonoksen internetsivu ei ole niitä selvimpiä.
Langattomasti tai langallisesti miten sen nyt ottaa. Homma on siis sellainen ettei ZP osaa ottaa suoraa WLAN yhteyttä reittittimeen. ZP boksit osaavat jutella langattomasti vain toistensa kanssa. Eli ketjussa ensimmäisen Sonos purkin on oltava ethernetillä kiinni, sen jälkeen muut voivat olla ilman eetteriä. Toi eka purkki voi olla joko ZP soitin tai Sonos Bridge. Tuo Sonos Bridgen hankinta ei kuitenkaan ole pakollinen jos talossa on jo WLAN verkko. Esim mulla homma on sellainen, että eteisessä keskellä taloa on ADSL/reititin/WLAN tukiasema. Olohuoneesta löytyy Buffalon WLAN/Ethernet silta. Tähän kytkeytyy sitten ZP80, PS3 ja vahvistin. Sonos sanoo omilla sivuillaan ettei tämä kytkentä ole suositeltava. Mitään muuta syytä, miksi ei suositella, en voi nähdä kuin eivät halua tukea kaiken maailman ethernet/WLAN siltojen ongelmia. Tämän vuoksi kaupittelevat ratkaisuksu omaan siltaansa. Sonoksen support sivuilta löytyy lista Ethernet/WLAN silloista joiden kanssa homma ei toimi.
Juu - ei kiitos. Koska minulla on tavallisen kuolevaisen korvat, joille riittää ihan MP3 192 tasoinen musiikki ja Rokun Soundbridge oli saanut "high-end-hifi" -intoilijoita lukuunottamatta toiminnallisuuksistaan loistavat arvosanat, päädyin siihen. Toinen syy oli tuhansien kappaleiden hallinta niin, että löytää helposti haluamansa musiikin tai tyylin, tämä ei kaikilla vehkeillä onnistu. Näin ollen tässä kokoonpanoni: -Buffalo Linkstation 500GB Live keittiön kaapissa johdotettuna WLAN tukiasemaan ja sen kautta myös internettiin -Linkstationiin asennettu FireFly Media Server -Roku SoundBridge M1001 olohuoneessa, joka siis soittaa langattomasti Buffalon Firefly-serveriltä, smart playlistit käytössä -Musiikin soittaminen onnistuu myös mökiltä netin kautta ongelmitta Varmaan löytyy tarkkakorvaisempia, joille äänen laatu ei sitten ilmeisesti riitä, minun korvani on 100% tyytyväinen. Ennenkaikkea tämä ratkaisu toimii teknisesti ilman pienintäkään ongelmaa. Hintakin tietysti vaikutti, Roku maksoi 140€. Tuntuu järjettömältä sijoittaa 600€ vaillinaisiin vehkeisiin, joissa on ongelmia, kun parin vuoden päästä TV:n ja vahvistimen vieressä kuitenkin on laite, joka hoitaa digiboxin, videoiden, DVD-soittimen, musiikkisoittimen, jne. homman yhdessä paketissa.
Onko kenelläkään kokemusta/kommenttia näistä: Netgear EVA8000 http://www.netgear.com/Products/Entertainment/DigitalMediaPlayers/EVA8000.aspx DViCO TViX M-5100SA http://www.tvix.co.kr/Eng/products/5100sh.aspx DViCO TViX M-6500A http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=30970 Tarve olisi MP3:ien lisäksi saada JPEG:iä telkkuun/tykille. Kovalevy tai sen liittämismahdollisuus olisi plussaa, muttei ehkä välttämätön.
Itsellä on tämä, toimii varsinkin uusimpien beta firmiksien kanssa ihan mainiosti jopa full HD matskulla. Näyttää kuvat ja soittaa musat samaan aikaan, jostain syystä OGG tukea ei kuitenkaan ole tai edes luvattu. Kaksi USB porttia mihin voi lykätä massamuistin. NAS tai vastaava on kyllä suositeltavampi ainakin omasta mielestä. Kotelon sisään ei kovalevyä saa. Ja aika kallis boksi pelkkien kuvien ja ämpäreiden soittoon varsinkin kun JPEGien näyttö on suhteellisen tahmaista ainakin verkon yli. (itsellä 3-8 Mpikselin kuvia.) Taitaa EVAlle olla täällä muuten oma ketjukin.
Asensin QNAP-verkkoserverin uuden beta-softan avustuksella SqueeceCenterin suoraan NAS:ille. Näin ollen PC:n ei tarvitse olla enää päällä lainkaan. Tuntuu toimivan ihan hyvin Logitech Duet:in kanssa.
Mikä QNAP palvelin sulla on käytössä? Kokemuksia kommentteja. Näitä kun tuntuu olevan aika paljon, itse olin ajatellut Buffalon terastationia, mutta squuezeserverin asentaminen siihen vaatii hieman vaivannäköä.
Tämäpä vaikutti mielenkiintoiselta laitteelta, eikä vähiten hintansa puolesta. Pari tyhmää kysymystä heräsi: - Soittaako tämä FLAC-muotoisen musiikin? Rokun sivuilta katsottuna tuettuna on mm. ALAC?? Onkohan tämä kirjoitusvirhe vai "yet another codec"? - Miten hyvin kappaleiden/soittolistojen valinta ja hallinta onnistuu laitteen näytöllä ja kaukosäätimellä? Ilmeisesti olet ollut tyytyväinen? Olen nimen omaan etsinyt laitetta, jota voi ja käytännössäkin pystyy käyttämään ilman televisiota.
No tulipa sitten "lyhyen" harkinnan jälkeen ostettua SB3 (reilut 2 vuotta sitten aloitin tämän threadin). Täytyy myöntää että laitteessa on puolensa, käyttö on helppoa ja äänenlaatu kuultavasti parempi kuin XBOXissa. Eikä tartte pitää telkkaria auki musiikkikirjastoa selatakseen. Jos negatiivisia puolia hakee niin "palvelinpuolelta" tämä vaatii vähän enemmän kuin XBOX, mutta niinpä vaatii PS3:kin joten onpa aihetta päivittää sitäkin puolta.
Tuota, olenko ymmärtänyt väärin? Käsittääkseni Squeezebox Duet toistaa myös verkkokovalevyltä. Näin siis väittää sekä kauppias että alan johtava äänentoistojulkaisu. Vai onko tähän uutta tietoa? Samalla; jos joku voisi suositella jotain sopivaa ja hyvää verkkokovalevyä joka toimisi hyvin squeezebox duetin kaverina. Edellyttäen että se siis pelittää verkokovalevyn kanssa kuten lupaillaan.
Slimin kamat eivät osaa näyttää edes kellonaikaa jos serveri on nurin, tarvitsevat _aina_ serverin kaverikseen. Serverin voi asentaa joihinkin verkkolevyihin, olet ehkä seonnut tossa.
Squeezebox vaatii SquuezeCenter serverin pöyrimistä jossakin, se voi olla joko PC tai verkkopalvelin. Ongelma on vain siinä, että noi verkkopalvelimet joissa SquuezeCenter on valmiiksi asennettuna ovat todella harvassa. Useimpiin sen saa pukotettua jos vain tieto-taito löytyy. Eli jos meinaat ostaa Duetin niin hommaa sellainen verkkokovalevy jossa on esiasennettuna SqueezeCenter tai sellainen johon sen asentaminen on suhteessa omaan tietotaitoosi. Sen sijaan Sonos ei vaadi verkkokovalevyltä mitään, vaan toimii kaikkien kanssa. Tämä yksi syy miksi päädyin Sonokseen. Toinen oli toiminnan varmuus verrattuna bugiseen Duettin. Todennäköisesti Duet on tässä reilun puolen vuoden aikana parantunut eikä ole enään niin buginen.
Ok, asia ymmärretty. Tuota, mistäs sen tietää onko squeezecenter valmiiksi asennettu / mihin verkkokovalevyyn sellaisen voi asentaa? Lähinnä kiikarissa ollut nuo Buffalon/LaCien asemat. (ei sinänsä että asia mulle kuuluisi mutta näin musanharrastajan näkökulmasta, jolla kiinnostus ja osaaminen tietotekniikkaan on varsin rajallinen... tuntuu MELKOISEN hankalalta ja monimutkaiselta tämä koko prosessi. Kyseessä on kuitenkin viihde-elektroniikkalaite. Käyttö VOISI olla helpompaakin)
Kyllä se on mainittu laitteen ominaisuusluettelossa jos se löytyy asennettuna. Mihin sen voi asentaa? Google ja erilaisten nörttipalstojen lukeminen on ainut apu tässä kohdin. Aloita vaikka tästä http://forums.slimdevices.com/forumdisplay.php?f=18 Jos et ole kohtalaisen sinut Linux asennusten kanssa, niin unohda koko juttu ja osta valmiiksi asennettuna. Tai sitten osta Sonos, jolloin koko asialla ei tarvitse itseään vaivata. Se on helppo ratkaisu ja mainitsemasi asemat toimivat ilman tweekkausta.