PB-2000 varmaankin noista minkä itse ottaisin,musiikkimakukin sopii hyvin koska tuosta luulisi sitä potkuakin lähtevän raskaaseen rokkiin ja heviin. Edit:tällä kertaa samaa mieltä olen xjmtx:n kanssa :thumbsup:
Minulla on SB12-NSD (SB-2000:n edeltäjä) ja hyvin irtoo siitäkin potkua. Ainakin se saa elementtitaloasunnon kevyet rakenteet kalpenemaan leffojen paukkeessa, paineistus betonikämpässä on siis vallan riittävä
Hintaero on sen verta olematon, että jos tilan puolesta järeämpi menee, ei ole mitään syytä tyytyä yhtään vähempään. Kukaan ei ole koskaan valittanut ostaneensa liian hyvän taikka järeän subwooferin. Ei edes Weitec, jolla on SVS:n 13Ultra reilun kymmenen neliön kopissa... Kaksin kappalein.
Unohtui mainita asunto on puinen omakotitalo. Eli xjmtx uskot että pb-2000 on tarpeeksi napakka musiikkiin myös? Itsellä ollut aiemmin joku audio pro 1.36? refleksi ja se oli aivan hirveä musiikin kanssa, tosin se subbarikaan ei maksanut juuri mitään.
Käytin SVS -sivuilla tuota merlinin ohjelmaa mikä kertoo sopivan subbarin kaiuttimien perusteella ja se ehdotti seuraavia: PB12-PLUS, PC12-PLUS tai SB13-ULTRA? Tässähän menee "mestari" itsekin hämilleen.
Audio Pro ja SVS elävät eri ulottuvuudessa, AP:n toiston perusteella ei kannata tehdä johtopäätösiä kotelorakenteen sopivuudesta (eikä mistään muustakaan).
Jos ei ole, niin sitten ei ole SB-2000 sekään. Ei se refleksitoiminto sitä toiston napakkuutta itsessään muuta, enkä usko, että SVS tekisi olennaisesti heikompaa sisarmallia. Edelleen, ei se refleksitoiminto itsessään tee yhdestäkään subista toistoltaan "löysää". Tylsiä autovertailuja: onko Dieselkäyttöinen auto aina huonommin kiihtyvä, kuin bensakoneella oleva? Vai olisikohan polttoainetta ratkaisevampaa muut tekijät? Elä huutele oikeassa autokaupassa siitä isoisän varastetusta Ladasta, jota kokeilit 1962.
Ei siinä saanut hintakattoa määrittää kun yllättäen tulee noita kalliimpia vaihtoehtoja, ja vielä jokasta tyylilajiakin Itsellä on tuo PB2000, ainoa asia mistä en itse pidä ihan hirveästi on tuo eturitilä. Ei järin kaunis, lapsitaloudessa kuitenkin pakollinen eikä siinäkään vielä mitään, mut helvetti kun muksu käy päivittäin tiputtamassa jotain pientä krääsää tosta elementin ja ritilän välistä mitä saa sit kaivella sieltä pois :OI Taatusti on riittävän "napakka" musiikilla ja leffoillahan toi on ihan omiaan. Isohan tuo on ku mikä, et jos se on ongelma niin sitten SB2000 mikä ei huono vaihtoehto ole sekään, harva suljettu subbari tossa hintaluokassa menee alle maagisen 20Hz.
Ei olekaan, itselläni ei tosin PB-2000 oikein mahtuisi. Lisäksi SB12-NSD irtosi erinomaiseen hintaan. Ja tosiaan, myös suljettu voi (huoneesta riippuen) toimia erinomaisesti leffoilla.
Jep jep, mitoin tarkemmin tuota PB-2000 ja onhan se melko järkäle, syvyyttä(pituutta) n.65 cm, kyllähän tuo muuten menisi. Joten taitaa valinta kallistua tuohon SB-2000. Kiitoksia kommenteista ja mielipiteistä
Fysiikan lakeja on paha kiertää. Koolla on merkitystä Subwoofer voidaan toki tehdä fyysisesti pieneksi. Pienikokoinen laatikko on sisustusystävällinen ja monessa perheessä se saa helpommin luvan marssia ovesta sisälle kuin pakastearkun kokoinen kauhistus. Nykyään on itserakentajillekin tarjolla runsaasti elementtejä, jotka eivät pode ahtaanpaikankammoa pienessä astiassa. Pienessä kotelossa vain on huono hyötysuhde bassoilla. Kotelokoon kasvaessa saadaan joko lisää herkkyyttä, alemmas ulottuva bassotoisto tai vähän molempia. Tätä perusfysiikkaa ei voi mikään subwoofervalmistaja kiertää. Hyötysuhteen kaksinkertaistaminen vaatii kotelokoon kaksinkertaistamisen, mutta alarajan puolitus vaatii kotelokoon kahdeksankertaistamisen. Kotelon sisällä oleva ilma toimii jousena, joka toimii elementin liikettä vastaan. Jotta elementtiä saisi liikutettua pienessä kotelossa, tarvitaan enemmän tehoa kuin suuremmassa kotelossa, koska pieni ilmatilavuus on suurta jäykempi jousi. Suuri teho taas kasvattaa puhekelan lämpötilaa, mistä seuraa kompressiota. Kookas subwoofer voidaan saada soimaan pientä paremmin, ja pienemmän tehontarpeensa takia se on ekologisempikin. Piirre, jota harvoin ajatellaan subwoofereiden yhteydessä. http://www.hifimaailma.fi/artikkelit/tee-itse-jarea-subwoofer/ Yksi esimerkki äänenpaineeseen nähden "pienistä" subwoofereista on Paradigmin Studio SUB 12 ja 15. Tehoa on tolkuttomasti, ja elementit on rakennettu se kestämään. Hintaa on sitten vastaavasti enemmän sitäkin. Huomattavasti.
Pitää vielä hämmentää subbari soppaa, jos ei ajatella hintaa ollenkaan niin kumpi SB13-Ultra vai SB-2000, tuoko reilusti suurempi hinta niin paljon lisäarvoa, että kannattaa. SB13-Ultrahan on pienempi kooltaan kuin PB-2000. Eka kertaa oikeasti hyvää subbaria ostamassa niin pitää kysellä ja kuutioida
Jaa-a, tehoa on enemmän, samoin kartiokokoa. Käytännössä maksimipainetta saanee jokusen hitusen enemmän. Vaikka sitä tuskin tarvitaan, niin kääntäen soi samalla voimakkuudella huomattavasti pienemmällä teholla (jos ensimmäinen oletus pitää paikkansa), jolloin säröä ja kompressiota on vähemmän eli ääni on puhtaampaa. Isot elementit tarvitsevat lähtökohtaisesti pienempää liikepoikkeamaa - pienempää eteen/taakse jumppaa - mikä kuuluu ainakin omaan korvaan vaivattomuutena ja auktoriteettina. (tämä on jyrkkä preferenssi, mulla on etukaiuttimissa 15" basso-keskiäänet ja subbarit on 18".. kukin huutelee omista lähtökohdistaan) Todennäköisesti tuo on kaikilla mittareilla parempi. Onko se sitten hintansa verran parempi, se riippuu ihan siitä, miten eurojasi arvostat. Noista ottaisin ton ultran jos vaan tila riittäisi.
Hyvä pointti. Enempää ääntä kahdella ei saa kuin 6db, mutta akustisesti lähes aina parempi. http://www.hifimaailma.fi/artikkelit/tietoa-ja-taitoa-subwooferin-sijoitus/
jep,tuo on parempi mielestäni kuin yksi subi....jos vaan saa järkevästi vaikka soffan taakse piilotettua toisen. Varsinkin kun musiikinkuuntelu myös aktiivista on. toimii muuten hienosti sohvan takanakin subi,jopa potkii sohvaankin leffoissa....kokemusta on.2 kuitenkin tarvii siinä tapauksessa.
Tuo riippuu ihan huoneesta ja kuuntelupaikasta, että toimiiko subbari lähellä kuuntelupaikkaa. Voi olla, että vaste on yhtä kyntöpeltoa, jolloin se saattaa sotkea myös toisen subbarin toiston, vaikka se yksistään ok olisikin.
Moi! Olisin tässä ekaa subbaria hommaamassa ja jotain pientä vinkkijä tarviisin valitsemiseen. Eli voisin ostaa tutulta käytetyn Paradigm PS-1200, mutta netistä en löytänyt oikeen muuta tietoa siitä kun tämän: http://www.blu-ray.com/Paradigm-PS-1200-V.3/155332/ ja tosta en itse amatöörinä saa oikeen käsitystä minkä laatunen vehje on kyseessä.. Toinen mitä kattelin on Proson Rumble R-12 ja tästäkään en sitten tiedä onko hyvä vai ei. Pääkajareina mulla on monitor audion BX2. Muita ehdotuksia otetaan vastaan hinta max 300.
Jos kyseessä on tuttu, niin koekuuntelu onnistunee? Jos miellyttää per euro, niin osta pois. Tuolla budjetilla ei saa uutena yhtään mitään mielipahan lisäksi, joten ainoat vaihtoehtosi on käytetyt ja niissäkin tuo 300e on aika niukka budjetti.