Aika aivotonta mäiskettä, plussaa Margot Robbiesta ja hänen rooliasustaan. Tyhjänpäiväistä meuhkaamista, henkilöhamoja liikaa ja ne olivat epäkiinnostavia. Huumori oli pääasiassa huonon ja luokattoman välillä. Soundtrack oli ihan ok. Kaksdeenä katsottu, tietenkin. 2-/5
Mitä tarkoitat termillä "Hollywood Accountig"? Ja tämä on ihan legit kysymys. Joo-o, olen samaa mieltä ettei DC:n elokuvauniversumin rakennus ole lähes millään tasolla mennyt nappiin, mutta hommaa ei ole lyöty jäihin niin en toistaiseksi nimittäisi sitä vielä eeppiseksi epäonnistumiseksi. Tuo viesti mitä lainasit oli jossain määrin tarkoitettu aiempaan Crockettin viestiin, jossa hän spekuloi että vain tulevalla Wonder Womanilla olisi mahdollisuuksia tehdä rahaa, mutta tämähän ei pidä paikkansa, kun BvS teki voittoa kaikesta huolimatta.
Ei taida olla tyrmätty. Jo pari kuukautta sitten raportoitiin, että suunnitteilla on Quinnin ympärille rakennettu elokuva, jossa seikkailee muitakin DC:n naispuolisia sankareita ja konnia. Robbie itse tuottajana ja idean alullepanijana.
Sitä, että kirjanpitoa kikkaillaan niin, että paperilla voittoa ei tehdä. Wikipedia. Tämä on ihan yleistä, eikä tuo ilmene Box Office Mojon tai muidenkaan luvuista. Return Of The Jedi ei ole vieläkään tuottanut voittoa.
Edelleen, jos kahden maailman tunnetuimman sarjakuvahahmon yhteiselokuva ei tuota yli miljardia, niin kyllä se on totaalinen epäonnistuminen. Marvelilla molemmat Avengersit, Iron Man 3 ja Civil War ovat ylittäneet miljardin. Hitto, BvS tuotti vain kymmenisen prosenttia enemmän kuin Guardian Of The Galaxy, jossa oli tuntematon ohjaaja, puolituntemattomia näyttelijöitä ja pohjalla c-listan sarjis, josta kukaan ei ole kuullut. Kuusi kahdeksasta Harry Potter -elokuvasta on tuottanut enemmän.
^ Elokuvien budjetit (+markkinointi) alkavat olemaan jo sitä luokkaa, että mitkään katsoja määrät eivät enään riitä. Warnerilta on tullut jo useita näitä kohtalaisen kalliita leffoja jotka ovat "flopanneet" tai eivät tuottaneet "tarpeeksi" Jupiter Ascending, The Man From U.N.C.L.E., In The Heart Of The Sea, Pan ja jopa kehuttu Mad Max: Fury Road ei ollut mikään rahasampo. BvS on kuudenneksi tuottanein sarjakuvafilmatisointi ja 46. (ei inflaatio korjattu) eniten tuottanut elokuva. Mutta kun sitä vertaa näihin Marvelin miljardin tuottaneisiin elokuviin, niin mikään ei riitä. Sony reeboottasi Spider-Manin kun se "tuotti" vain 700milj.
Feel free to disagree . Marvel on todellakin hoitanut homman paremmin kuin DC, joka yrittää nyt harppoa kiinni etumatkaa, jota Marvelilla on useamman vuoden edestä. Tällä hetkellä Marvel on tilanteessa, jossa se voi heitellä kaikenlaista valkokankaalle ja se myy, koska se on rakentanut maailmaansa pitkään pala palalta samalla kasvattaen fanijoukkoansa sekä näyttänyt, että sarjiselokuvat voivat olla oikeasti hyviä. Siksipä yleisöön ryntäävä kansa ei koostu vain sarjakuvia lukeneista vaan myös muu elokuvakansa on kiinnostunut. BvS tuli liian aikaisin ja vaikka päähenkilöt ovatkin hyvin tunnettuja hahmoja, ei kansa ollut vielä samalla tavalla "investoinut" niihin kuin esimerkiksi Marvelin Civil Wariin, jossa Iron Man ja Captain America sekä moni muu hahmo on jo seikkaillut valkokankailla useamman vuoden. Harry Potter lienee yksi menestyneimpiä kirjasarjoja, joten sen menestys ei yllätä, koska käsittääkseni elokuvat eivät olleet ihan kamalia.
Fury Roadin osalta yksi tekijä - joskaan ei mikään kaiken selittävä - on se, ettei tuota saanut levitykseen Kiinassa lainkaan. Esim. BvS ja Guardians Of The Galaxy takoivat Kiinassa lähes 100M.Ensimmäisen kansainvälinen tuotto oli 400M luokkaa ja jälkimmäisen 550M, eli Kiinan osuus on viidesosan luokkaa kansainvälisistä lipputuloista.
Tuossa tiivistit DC:n ongelman. Kun Man Of Steel menestyi odotettua heikommin, alettiin paniikissa runnoa Batmania seuraavaan Superman-elokuvaan ja siitäkin piti tehdä Dawn Of Justice -prequel. The Avengers oli Marvelin kuudes elokuva. Justice League tulee olemaan mitä ilmeisimmin DC:n neljäs (MoS, BvS, Wonderwoman alla). En ole yllättynyt Harry Potterin menestyksestä, mutta se kai on jotenkin verrattavissa oleva franchise. Elä nyt väitä, että HP on tunnetumpi kuin Batman tai Teräsmies.
Teräsmies ei ole leffahahmona oikein koskaan toiminut. Liian hajuton ja mauton. Pelkkä hahmon tunnettuus ei riitä. BvS:n konflikti päähenkilöiden välillä oli aika väkisin väännettyä.
En tätä väitäkkään, oikeastaan tuossa aiemmassa viestissäni jäi ajatus tämän osalta kesken. HP -elokuvat tulivat juuri oikeaan aikaan, ensimmäinen kirja tuli ulos 1997 ja ensimmäinen leffa 2001, jota ennen oli julkaistu jo yhteensä neljä kirjaa sarjasta. Ensimmäisen elokuvan tullessa teattereihin, oli sillä jo suuri fanijoukko, jotka aikoivat nähdä sen kaikesta huolimatta, lisäksi elokuva sai kriitikoilta (ja oletettavasti myös faneilta) ylistystä, joten sen osalta ei tullut samanlaista paskamyrskyä kuin MoS:n ja BvS:n kohdalla. HP:n jatko-osien kannalta samat tekijät vaikuttivat niiden menestykseen, onnistuneet aiemmat osat ja iso fanijoukko. Veikkaisin myös HP:n sen aikaisen fanikunnan olleen keskimääräisesti juuri oikein ikäistä elokuvakansaa, Batman/Superman -faneja löytyy varmasti kaikista ikäryhmistä hyviä määriä, mutta kaikkia ei luultavasti enää kiinnosta mennä teatteriin moista katsomaan. Yksi huomattava ero näiden kahden franchisen välillä on se, että Batmanistä ja Supermanista on tehty vuosien aikana jo useita televisiosarjoja, elokuvia ja animaatioita, jotka ovat olleet vaihtelevasti hyviä tai huonoja. Niistä siis on jo tehty filmatisointeja, kun taas HP:sta ei oltu. DC:n nykyinen puuhastelu ei ole myöskään millään tavalla uusi juttu, varsinkin kun Marvel on jo edeltäkäsin vienyt uutuudenviehätyksen sarjakuvahahmojen elokuvauniversumeista. BvS on yksi muiden joukossa eikä samalla tavalla uniikki kuin HP -sarja. Random Batman -fani voi ihan hyvin jäädä kotiinsa katsomaan niitä onnistuneita filmatisointeja kuullessaan negatiivista palautetta BvS -leffasta. Tässäpä tuli pohdittua näiden kahden sarjan välisiä eroja vähän enemmän kuin aluksi meinasin. Saa haastaa, jos on eriäviä näkemyksiä.
^ Hyviä pohdiskeluja aiemmissa viesteissä (...vittu, peukkuhymiö pöllitty) Tämä kyllä jo kiinnostaa, jos oikeasti tulee. Kehnojahan nuo Catwomanit, Supergirlit ja kai Elektratkin (tämä näkemättä) ovat olleet, mutta paskat se mitenkään mahdotonta ainakaan voi olla onnistua. On sitä sentään aika monta helvetin coolia naispuolisesta sankarista kertovaa elokuvaa nähty (Pam Grier, Etsuko Shihomi, Michelle Yeoh, Uma T. noin aluksi), että mikä ylittämätön kynnys sen supersankariuden lisääminen siihen enää muka on. Alkanut kyllä tuntua, että tämän SS:n olisin halunnut nähdä R:nä. Jos kerran on joukko ultimaattisia pahiksia, niin miksi nössö PG-13 näille? Niin, niin, rahan takia. Mutta olisi voitu revitellä enemmän kielenkäytössä ja tehdä vihollisistakin jotain muuta kuin hiekkaa sisältäviä cgi-pikselikasoja. Ehkä oltaisiin päästy pari askelta todella hauskaa ja rajua Deadpoolia kohti? Sen vitsit kun olisikin tähän saatu, niin avot. Nooh, mutta katsellaan joskus uudestaan.
Vaikutti vähän siltä, että tätä ei pelasteta edes myöhemmällä R-rated director's/"ultimate" cutilla, jos sellainen yleensäkään oli koskaan harkinnassa. Puutteet ovat sen verran vakavia. Jotain about ekan puolen tunnin ajan harkitsin vakavasti teatterista pihalle kävelemistä, niin totaalista paskaa se alkupuolen esittelyvaihe oli. Kamalaa sekamelskaa noin muutenkin, ihme hyppimistä satunnaisesta kohtauksesta toisaalle jälleen satunnaiseen kohtaukseen. Ja bonuksena vieläpä ennätyksellisen huonosti rytmitettynä/leikattuna. Tuo raportoitu studion kirjanpito-osaston konsulttien kukkoilu ohjaajaa vastaan ja pakollinen PG-13 leima eivät varmaankaan suuresti parantaneet onnistumisen mahdollisuuksia.. Pari yksittäistä ok-tasoista kohtausta oli saatu aikaan siellä täällä, mutta kokonaisuus ehdottoman negatiivinen. 1½/5
Tuo on muuten outoa, kun Empiressä ohjaaja ja cast kuorossa vannoivat, että Ayer sai tehdä, mitä haluaa.
Ensin odotukset olivat hyvinkin korkealla, ensimmäisten arvostelujen tultua julki ne laskivat pakkasen puolelle. Eilen sitten tuli Discshopin kutsuvierasnäytöksessä Tennispalatsi 9:ssä tämä katsastettua ja no, kyllähän se viihteenä meni, kunhan piti mielessä ettei leffan ollut tarkoituskaan olla mikään Pianisti tai Casablanca. Ehkä leffa on saanut vähän turhan paljon kuraa niskaansa, sillä eihän tämä nyt sen kummempi ollut kuin monet Marvelinkaan leffoista. Hahmoista Harley Quinn oli selkeästi paras. Itse annan kolme tähteä viidestä, eli ihan jees-tasoa ja kyllähän tämä tulee BD:nä hommattua, vaikkakin ehkä odottelen vielä ennakkovarausten suhteen mahdollisen Extended Cutin toivossa.
Olipa hajuton, tylsä elokuva, eikä viihdyttänyt kuin harvoin. Mukahauskat jutut menivät suurimmaksi osaksi metsään, Jokerin rooli tuntui kovin irtonaiselta, samoin kun osa sivuhahmoista kävi lähinnä pikavisiitillä. Liian kauan kesti ennenkuin päästiin asiaan. Surkeimpia soundtrackeja mitä tähän mennessä tullut vastaan, käyttö ei vastannut tarkoitustaan. Viholliset liian geneeristä perunapäähöttöä. Plussana mainittakoon muutama onnistunut näyttelijäsuoritus (HQ, KC ja Diablo) sekä pari onnistunutta kohtausta, kaikkiaan liian vähän Näistä parista heikommasta DCstä jää nyt sellainen fiilis että tehdään tahallaan teatteriin sillisalaatti ja vasta kiekolle tulee kunnon versiot...jos tulee tai mitä pelastettavissa on. Pidän tätä huonompana kuin BvS. nipinnapin 2/5
Suicide Squad tuli nähtyä 3D:nä, koska arkipäivänäytössarjalipulla 2D- ja 3D-näytökset maksavat saman verran. Ikävä kyllä Tennispalatsi 2:ssa kuva oli niin hämärä ja valoton, että se vei katsomisesta kaiken ilon. Täytyi oikein pinnistellä, että erottaisi hämäräkankaan tapahtumia. Ääntä onneksi riitti. Scape-salissa oli jo ehtinyt tottua kirkkaaseen ja terävään 3D-kuvaan, mutta 2-salissa oli huonompi 3D-kuva kuin omassa kotiteatterissa. Suicide Squad on kuitenkin tarkoitettu visuaaliseksi kokemukseksi. Elokuvana Suicide Squad ei valitettavasti ole kovin onnistunut. Katsoessa syntyi vaikutelma, että tässä on ahdettu liian paljon palikoita liian pieneen laatikkoon. Henkilöitä on iso liuta, ja tarinan käänteet on kasattu oppikirjamaisesti, väkinäisesti, innoituksetta. Väkivalta on kiusallisen siloiteltua ikärajan takia. Häröilevistä supersankareista on tehty parempiakin elokuvia, kuten Deadpool ja Hancock, jossa jo nähtiin Will Smith. Suicide Squad on näistä huonoin ja ikävystyttävin. Pimeä esitys synkisti tätä elokuvakäyntiä. Kannattanee katsoa 2D-versio paremmassa salissa. Arvio sisältää Margot Robbie -lisäpisteen: 2/5
Eri versioita löytyy, mutta tuskin koskaan tulee ulos missään muodossa. R-versio tuskin tulee, kun on tehty alunperinkin kakaroille. En ole leffaa nähnyt ja alkaa vähemmän kiinnostamaan päivä päivältä. Will Any of the "Six or Seven Different Versions" of 'Suicide Squad' Ever Get Released?
Noilla muutoksilla, tai em. haastattelun perusteella pikemminkin "alkuperäisenä versiona" (siis ennen ÄO=kengännumero -koeyleisön hämmennysreaktion perusteella tehtyjä heikennyksiä), leffa olisi hyvinkin voinut olla jotain BvS ultimatecutin tasoa, eli siis saada vähintään tuplamäärän tähtiä minulta: Spoiler: Suurehko kuva
Pitihän sitä käydä ihan omilla silmillä toteamassa tämän ansiot ja eipä se tosiaan mikään hääppöinen esitys ollut. Suicide Squad on kuitenkin noin konseptitasolla aika poikkeuksellinen ja virkistäväkin tapaus siellä sarjakuvakentässä, joten kyllähän tästä olisi pitänyt osata luoda jotain huomattavasti räväkkäämpää ryttyilyä kuin mitä nyt nähtiin. Dikkiä esiin siellä käsikirjoituksessa ja eikun uutta yritystä putkeen, jos pukumiehet suovat sieltä jatkomahdollisuuden. 2/5