SVS-subihöpinää

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Chauron, 19.01.2005.

  1. blacase

    blacase Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2004
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään luin Hifistä tuon testin ja pitipä tulla samantien täältä lukemaan kommentit. Näyttäisi että osalle porukasta on täysin mahdotonta myöntää että kaiken tämän hypetyksen jälkeen PB10 on kuin onkin ihan oikeasti hintaisekseen aivan helvetin hyvä subi!? Tällainen maku jäi suuhun nämä keskustelut luettuani, ei mistään yksittäisestä postista vaan ihan yleisesti. Mutta ei siitä sen enempää, ei kiinnosta kinata...

    Itse olen omistanut kohta vuoden päivät SVS PCi 20-39:n. Olen ostokseeni täysin tyytyväinen. Myös takuuasioista on hyvät kokemukset: Subistani hajosi vahvistin vartin kuuntelun jälkeen, mutta sain takuuseen uuden jonka itse vaihdoin hajonneen tilalle. Vahvistin jäi tulliin mutta veroja/rahteja tai mitään muitakaan kuluja minulle ei rumbasta koitunut, mitä nyt jouduin sen itse tullista hakemaan.
     
  2. JTG

    JTG Guest Guest

    Liittynyt:
    15.09.2004
    Viestejä:
    428
    Saadut tykkäykset:
    0
    700 x 2...3 + 800 = 2200...2900€, elämä on:p

    Toisaalta toimivuudesta ei ole takeita.
     
  3. JTG

    JTG Guest Guest

    Liittynyt:
    15.09.2004
    Viestejä:
    428
    Saadut tykkäykset:
    0
    No olikos testi mielestäsi samassa linjassa aikaisempien testien kanssa? :rolleyes:
    Minusta testin 8,4 pistettä ovat ansaittu lähes pelkästään hyvän LFE-suorituskyvyn ansiosta. Musiikillisia ominaisuuksia ei pystytty testaamaan hifi-lehden "standardien" mukaan, koska sitä ei voitu laittaa samaan piinapenkkiin kuin aiemmin testattuja.

    Eli kuten monet ovat jo todenneet: Hifilehden testi ei tuonnut esiin juurikaan mitään uutta, Zipmanin mittailut ovat olleet tiedossa aikoja sitten. Olisivat ottaneet testiin jonkun muun mallin, notta Eräpuu tai nederström olisivat saaneet sen omaan piinapenkkiinsä. Näin tehtynä saadut pisteet olisivat olleet linjassa aikaisempiin, nyt yksi-yhteen-vertailun tekeminen ei ole mahdollista.

    Eikä tässä tarvitse kinatakkaan selvistä asioista. Mielipiteistä kinaan mielelläni:)
     
  4. Realisti

    Realisti Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2002
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sinänsä outoa että olet keskittynyt lähes kokonaan jakosuotimen puuttumiseen. Jos sinulle integroituminen on noin tärkeää, niin olet varmaan huomannut sen että mm. musiikilla kehuttu REL Quake Q108 tarjoaa ainoastaan vaiheenkäännön, kun taas PB10:stä löytyy portaaton säätö. Eli tässä suhteessa PB10 taas tarjoaa paremmat edellytykset onnistuneeseen inteqrointiin.

    Ja ehkä tällä testillä haettiin myös varmistusta zipmanin mittauksille ainakin joidenkin silmissä. Useimmille voi olla helpompaa luottaa tutun ja turvallisen hifilehden mittauksiin.

    Lisäys:

    Onko tässä jotain pahaa? Saahan Rel:in ja ML Acousticsinkin subbarit pisteensä lähes puhtaasti musiikillisilla ansioilla, koska niiden äänenpainevarat ei riitä elokuville.

    Eikä musiikille tarkoitettujen subbareiden kykyjä saatu piinapenkkiin elokuvilla toiston latistumisen takia. Suotimen puute on paljon helpompi korjata kuin äänenpainevarojen.

    Tottakai subbareissa on vahvuuksia ja heikkouksia eri osa-alueilla hieman eri tavalla. Kaikkia pystyy kuitenkin hyvillä mielin vertailemaan keskenään. Valintahan riippuu siitä mihin käyttöön subbaria on hakemassa ja mitkä kompromissit sopivat itselle parhaiten. Hifilehden testien tarkoitus on tuoda lukijalle pari mielipidettä jokaisesta subbarista ja tarjota valmiudet omatoimiseen vertailuun omien mieltymyksien mukaan.
     
  5. JTG

    JTG Guest Guest

    Liittynyt:
    15.09.2004
    Viestejä:
    428
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vain siinä suhteessa, mitä tulee säätöihin.
    Btw, eräs parhaista kuulemistani halvoista (kalliita en ole edes kuullut) musiikisubeista on yllättäen Rellin tuotos, Strata III muistaakseni.

    Meinaat, että Hifilehti vaivautui vain tarkastamaan citizen Zipmanin mittaukset, vai onko kulisseissa jotain mitä en tiedä?
     
  6. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 040
    Saadut tykkäykset:
    166
    Mistään tällaisesta ei todellakaan ollut kysymys. SVS:n testistä sovittiin Hifin kanssa jo viime keväänä, paljon aikaisemmin kuin omat mittaukseni olivat edes suunnitteluasteella. Olihan se toki ihan mukavaa huomata, että tuloksemme olivat melkoisen lähellä (ottaen vielä huomioon hieman erilaiset mittaustavat). Ehkä tulevilla mittauksillani on nyt enemmän uskottavuutta kuin ennen. :)

    Pohjoismaiden jakeilja Norjassa hoiti varsinaiset järjestelyt Hifin kanssa. Sama PB10 on testattu esim. kahdessa Norjalaisessa hifilehdessä, kopiot löytyy L-Soundin sivuilta. Myös isompien mallien testejä on tulossa tulevaisuudessa, toivottavasti myös Hifissä.
     
  7. petepeluri

    petepeluri Lähes henkilökuntaa

    Liittynyt:
    20.08.2002
    Viestejä:
    2 558
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarpeeksi kauan kun harrastaa niin laatu rupeaa menemään äänenpaineen edelle:rolleyes:
     
  8. JTG

    JTG Guest Guest

    Liittynyt:
    15.09.2004
    Viestejä:
    428
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sillä erotuksella, että puutteelliset äänenpainevarat vaikuttivat edellisten arvostelussa pisteitä laskevasti. Enempää en arvaile, koska painotuksia arvostelussa en muista/tiedä.
     
  9. Realisti

    Realisti Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2002
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    0
    No vaihe on kuitenkin aika tärkeä säätö. Jakotaajuuden tuntumaan tulee aika nätti kuoppa jos vaihe heittää härän pyllyä. Itsekin taannoin kokeilin miten paljon väärä vaihe haittaa toistoa omalla setilläni ja taisin saada aikaiseksi 15dB kuopan vasteeseen. Sitä vaan että noinkin kriittisellä tarkastelulla luulisi että portaaton vaiheensäätö on onnistuneen musiikkitoiston kannalta asia josta et varmaankaan ole valmis tinkimään. Tämä tiputtaa mm. paljon kehutun ja hifissäkin 8,5p saaneen amphionin impact 500:sen pois listalta, jonka alin jakotaajuus on muuten 60Hz ja silti se keräsi kiitosta musiikkitoistostaan.

    En tarkoittanut tätä, eikä kulisseissa ole tietääkseni mitään. Voi olla että muistan väärin, mutta silloin kun niitä ensimmäisiä testejä tuli, niin "vastustajat" olivat sitä mieltä että näihin testeihin ei ole luottaminen. Kuvittelin että tätä testiä odotettiin lähinnä sen uskon puutteen takia joillakin tahoilla. Olin näköjään väärässä, koska nyt näyttää siltä että hifilehdenkään testeihin ei tunnuta luottavan. Miten muuten pystyttäisiin kiistämään päivänselvät erot tämän hintaluokan muihin subbareihin verrattuna nyt mitatuissa suoritusarvoissa.

    Yleisin epäillys aikoinaan taisi olla että kyseessä on todennäköisesti subbari joka voi antaa paljon painetta, mutta toisto on löysä. Itse odotin juuri tämän takia hifilehden testiltä lähinnä kuunteluarvioita ja vaimentumisvastetta. Kummassakaan ei annettu mitään viitteitä siitä että toisto ei olisi myös erotteleva/tarkka vaikka musasubbareiden tiukkaan kontrolliin ei päästäisikään. Heittipä Tero Rissanen jopa loppuun "Rockmusiikilla ja rajulla klubitykityksellä subbarin mukanaan tuoma tila ja auktoriteetti suorastaan ihastuttavat."

    Kuten tuossa joku jo aikaisemmin totesikin, niin ainoa mikä kommenteissa jäi ihmetyttämään oli se että äänenpainevarojen loppumista valiteltiin silti. Mielestäni nämä kommentit olisi pitänyt suhteuttaa paremmin tämän hintaluokan subbareihin, koska nyt jäi sellainen tunne että tämä testi tehtiin absoluuttisella asteikolla. Tällöin saman hintaluokan subbareita arvosteltaessa 8/2005 lehdessä, silloin mukana olleille subbareille ei kommenteissa näytetty antavan tästä läheskään niin kylmää kyytiä.
     
  10. Realisti

    Realisti Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2002
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta kuten todettua, tässä ei ole kyse pelkästään siitä. Mitatut arvot kertovat että saatu paine tulee myös puhtaasti. Jos kyse olisi pelkästä paineesta, niin uskoisin että vasteessa näkyisin selvä korostus keskibassoilla ja ihan alimmat jäisi kokonaan pois. Ja minulla on takana harrastusvuosia 8 ;)
     
  11. Realisti

    Realisti Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2002
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja samaan tapaan PB10 menetti varmasti pisteitä jakosuotimen pois jättämisestä. Tuossa alussa kyselin itsekin noiden hifilehden ominaisuuksien painotuksen perään. Pitäisiköhän asiaa ihan udella hifilehden toimitukselta. MBnetin pistepuntari on aika mainio keksintö.
     
  12. Mtk

    Mtk Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta integroitumisesta täytyy sanoa, että kannattaa kuunnella ennen kuin esittää kovin vahvoja mielipiteitä suuntaan tai toiseen pelkkien teknisten tietojen perusteella. Itselläni on ollut aikaisemmin BK XLS200 ja nyt SVS PB10. Ei ole integroimisen suhteen ollut mitään ongelmaa, kunhan subbarin sijoittamiseen kiinnittää vähän huomiota. Jakotaajuus vahvistimesta on muutaman kokeilun jälkeen asettunut 60hz:iin eikä XLS200:een ole enää paluuta. Eipä tuo XLS200:n jakosuodin ainakaan minua mitenkään vakuuttanut laadullisesti tai muutenkaan ja muilla osa-alueilla tuota eroa SVS:n eduksi tulee vielä enemmän. Nämä ovat siis mielipiteitä, jotka perustuvat molempien subbareiden pidempään käyttöön ja kuunteluun.
     
  13. kartsa-7

    kartsa-7 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2005
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä juuri toisenlaiset kokemukset. Itsellä oli PB10 noin puoli vuotta "lainassa", mutta en saanut sitä musiikilla toimimaan. Sijoitusmahdollisuuksiakaan tosin ei ollut kuin yksi vaihtoehto. Vaikka kuinka yritti säätää, niin ei.
    Kun jouduin PB10n palauttamaan ja ottamaan oman Focuksen käyttöön, niin leffat ei enää tuntunut miltään. Hommasin sitten Monolithin ja sen sain muutaman tunnin säädön jälkeen toimimaan musiikillakin erittäin hyvin.
     
  14. Hellxraiser

    Hellxraiser Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä myös monilith ja sen saa kyllä musiikillakin toimimaan hyvin, itse en kovinkaan usein laita päälle monoliittiä musiikin kuuntelua varten vaan enemmän leffakäyttöön tuo on.
     
  15. Realisti

    Realisti Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2002
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysyin hifilehden toimitukselta pari asiaa ja Pekka Tuomela vastasi seuraavasti:

    Mistä osa-alueista hifilehden subbareille antamat kokonaispisteet koostuvat ja miten paljon mitäkin ominaisuutta painotetaan?

    "Kuuntelijat antavat pisteet kokonaisvaikutelmasta erikseen musikilla ja elokuvaäänellä. Yhteispisteissä kummankin osuus on 50 %. Näin tehtiin numeron 8/2005 vertailussa, ja tulevaisuudessa käytäntö koskee myös yksittäisiä testejä ja kokeiluja."

    Nettisivuille olisi myös tervetullut lisä nettijatkoihin mbnetin tyylinen pistepuntari, jossa lukija voi itse muuttaa ominaisuuksien prosentuaalisia painotuksia ja saada näin paremman mielikuvan omiin preferensseihinsä sopivasta subbarista (miksei tietysti myös muistakin laitteista).

    "Harkitsemme asiaa."

    Ilmeisesti teette mittaukset niin että äänenpaine mitataan aina 50Hz kohdalla ja samalla voimakkuudella otetaan säröprosentit myös 20Hz ja 31,5Hz kohdalta, jolloin todellinen äänenpaine matalemmilla taajuuksilla määräytyy sen mukaan miten hyvin subbari säilyttää 50Hz kohdalla mitatun äänenpaineen 20Hz asti. Tämä saa subbarit joiden toisto vaimentuu selvästi 50Hz alapuolella näyttämään paremmilta ilmoitetuilla säröarvoilla, kuin subbarit jotka toistavat aidosti esim. 100dB tasolla vielä 20Hz kohdallakin.

    "Mittaukset tehdään juuri näin. Vastaa parhaiten käytännön kuuntelua, kun subwooferiin syötetty signaali ei riipu subwooferin taajuusvasteesta."

    Lisäksi kokeilin eilen noin pari tuntia saada subbaria paikallistumaan äänikuvasta erilaisella materiaalilla. Vaihtelin vähän väliä bassojen ohjausta näiden kahden vaihtoehdon välillä: subbarin toisto vahvistimen suotimella ohjattuna alle 90Hz, pääkaiuttimet siitä ylöspäin/koko taajuuskaista pääkaiuttimille.

    Yritin parhaani mukaan pinnistellä, mutta selvää eroa en pystynyt kuulemaan. Olenkin aina pitänyt itseäni enemmän kotiteatterin ystävänä, kuin jyviä aikanoista erottelevana musiikin nautiskelijana (parempi ehkä lompakolle :p ). Huomioni kiinnittyi lähinnä pelkkien pääkaiuttimien päällä ollessa niiden toistossa olevaan korostukseen 50Hz paikkeilla, joka toi soundiin aavistuksen muhevuutta ja kuminaa. Kun kytkin subbarin päälle, selvin ero oli korostuksen poistuminen (hieman materiaalista riippuvainen miten selkeä), hieman kuivakampi sointi joka oli samalla erottelevampi ja aivan alimpiin soundeihin tuli lisää ruutia.

    Tarvii tutkia tulevaisuudessa asiaa vielä tarkemmin, mutta tällä kertaa jäi samat vaikutelmat kuin aikaisemmillakin kriittisillä tarkasteluilla (liitteenä kuva kuunteluhuoneesta, subbari on tietokonepöydän alla kotelon alapuolella).
     

    Liitetyt tiedostot:

    • Huone.jpg
      Tiedostokoko:
      49,4 KB
      Katsottu:
      287
  16. Jargoo

    Jargoo Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan tälleen alottelijana kysäsenpä, mihin hintaa saa tilattua tota PB10-ISD ja PB12-plus jos ihan yksittäis tilauksena pamauttaa menemään? Mitä tulee kaiken kaikkiian maksaan tulleineen ja kuljetuksineen? Minkälaisella toimitusajalla ootte tuotteen saanneet?
     
  17. Jeje2

    Jeje2 Fubar Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    1 419
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eiköhän toi HIFI-lehdessäkin mainittu hinta 740EUR PB10-ISD:lle ole melko lähellä totuutta... :mad: :OI
     
  18. janolle

    janolle Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    1 038
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa tutkia plazan myyntiosastoa. Kyllä sielä välillä löytyy kaikennäköistä kun ihmiset ovat päivitysputkessa... :thumbsup:

    Kyllä noita PB10 on käytettynä irronnut n.500€ hintaan.
     
  19. kahvis

    kahvis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2005
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos nyt kallistun SVSsään niin mikä noista olis järkevä valinta n. 1000e ja alle hintaluokassa? laite tulisi musiikin kuunteluun ja leffajakin tulisi paljon kateltua.
    Itse olen ajatellut tuota SVS 20-39 PC-plus. Toistaako tarpeeksti tarkkaan ja nopeasti myös musiikkiin, kuin leffoihinkin? Mutta onko valinta kummiskin sylinteri jos joku SVSsän mallistosta? Mitä noita käyriä kattelin niin nuissa Boxeis näyttäs olevan vähän tasasempia...

    Ps. kiitos vastauksista jo etu käteen :)
     
  20. Jeje2

    Jeje2 Fubar Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    1 419
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tota eikös se nyt ollut niin että sylintereitä ei saa uutena tilattua?
    (Norjalaisen maahantuojan kautta kun kulkee :OI ja hänen valikoimansa suppeahko :hitme: :hitme: )

    Tosin nyt ois torin puolella yksi sylinteri tarjolla.