En itseasiassa tuollaista muista lukeneeni. Noh nyt sekin on nähty. Lähinnä tarkoitin sitä, että tuollaisia laatikoita pystyy tekemään mikä tahansa puuseppä ohjeitten perusteella, muuta tuollaisia putkia ei joka nurkalla valmisteta. Jos tuollaisen putken saisi aidolla puupinnalla ja pianolakattuna, en yhtään laittaisi vastaan
Kyllähän niissä juu voi olla. Boxeissa on ilmeiseti paksummat putket jo pelkästään sen takia, ettei sinne ihan mahdottoman pitkia putkia mahdu.
Halkaisijan kasvaessahan putken pituuden pitäisi myös kasvaa. Omassa lootassa putket ovat noin 60cm pitkiä ja halkaisijaltaan 10cm/4".
Jaa niinkö se menikin, en enään muistanut tollasta. Siitä on jo 12 vuotta kun viimeksi autohifin kanssa tuli säädettyä. Kotona moisiin ei törmää. Toisaalta sullahan on 2 kunnon elementtiä siellä liikuttamassa ilmaan.
Jep, yleensähän pyritään käyttämään mahdollimman isoa halkaisijaa, jotta puhinat jäisivät vähemmäksi, mutta samalla putken pituus kasvaa ja voi olla hankalaa mahduttaa kotelon sisään. Jos asia olisi toisinpäin, niin kotelon viritys olisi paljon helpompaa.
Heh, tuo lainaus ei aivan päde kyllä ainakaan meikäläisen subin kohdalla. Parkettilattialla kunnon räminä ilman mattoa alla.
Jep, tuosta nyt ainakin voi SVS:ää haukkua kun täällä on valiteltu, ettei mitään pahaa sanottavaa kellään ole. Ei sillä, että tuo olis itsellä edes haitannut, mutta tuo mainosteksti nyt on täyttä tuubaa
Tänään kun taas kerran siirtelin subia ja testailin, niin huomasin, että tuo base plate oli aika löysästi kiinni. Ilmeisesti se löystyy ajanmyötä ja pitää siten kiristää. Myös elementin ruuvit oli aavistuksen löystyneet. Tarkistapaa jos vaivaa vai onko muillakin samoja huomioita?
Ei olla vielä. Subwooferin ostopäätös siirtyi eteenpäin ainakin puolella vuodella, valitettavasti. Nyt mennään vielä nykyisellä Velodynellä niin pitkälle kuin tuo jaksaa. Syynä tähän on se että kävi näet niin että nykyinen Denonini kyrvähti suht täydellisesti; - molemmat takakanavat olivat jo aiemmin mykkiä, nyt vika on laajentunut koskemaan joitakin ottoja ja keskiäänikanavaa. Vikana lienee jokin piirisarjan komponentin laukeaminen ja siitä seurasi näemmä suht ehana ketjureaktio. Tällä hetkellä prioriteetti ykkösenä onkin ostaa uusi av-vahvistin tai kenties jopa kaks, saa nähdä vielä. Eli siis 2ch-etunen musiikille ja AV-etunen sekä päätteeksi jokin AV-mallin pääte. Vasta tämän jälkeen ostan subwooferin. Vertailin tässä viimeviikolla edelleen ihan korvakuulolla noita laitteita, tällä kertaa kuuntelussa oli uskomattoman kalliin tuntuinen Bowers et Wilkins'n ASW675. - Paineita irtosi, musiikilla mentiin ihanan alas ja yleinen äänensävykin miellytti ja kovasti. Eli siis harkintalistalle tämäkin. Lisäksi kuuntelin vielä Dalin über-kallista Helicon S600-subbaria, siinä vasta peli. Ah'. Eli vertailuvaiheessa ollaan vielä. Kuunnellaan, tutkitaan, hutkitaan ja tehdään tarjouksia. Tässä mennään. Edit: Kirjoitelkaa vain videopäiväkirjan tyylisiä kokemuksia SVS:ien parista, niistäkin on varmasti apua. Eli mitä svs:lleni tänään kuuluu-ketju olisi poikaa.
Kyllä. Usko pois vain... - Ehkäpä ei kumminkin hengästyksiin asti mutta jätti positiivisen kuvan itsestään. Itselläkin oli juuri tuon tyyppinen asenne ennen kuin kuulinkaan tuota laitetta ollenkaan, olin kuullut vain aiemman sukupolven mallia: - Aivan yllärinä paljastukin melkoinen kapistus tuosta laitteesta, ilmeisesti kaikuvaimennettu kuuntelutila oli ihanteellinen juuri tuontyyppiselle pienelle suljetulle subwooferille. Testilevyllä 'bass boom', jolla on mukana haastavaa bassokuviota ja eri taajuuksia aina 20hz 0.5 hz:n välein muistaakseni aina 50hz saakka, tuo jaksoi kivuttomasti aina siihen 23,5-24 hz:n asti jonka jälkeen lähdettiinkin leikkaamaan suhteellisen äkkiä alas: - 20,5-21,0 ei enää kuulunutkaan mitään erikoisempia äänenpaineita kuin elementin satunnaista heiluttelua ja jopa sitä lievää kurnuttelua kun subi ei jaksa. Mutta eipä ole tarviskaan välttämättä. Näillä perusteilla tuo B&W vaikutti ainakin niissä kuunteluoloissa juuri sentyyppiseltä laitokselta kuin odottelinkin. Eipä siis pettänyt vaan kuulosti siltä kuin odottelinkin, suht alas menevä pikkusubbari (34x33x41 cm) on toi ASW675 jopa. Samaa tasoa taajuustoistostaan suunnilleen kuin Dynaudion 500-subwoofer. Tietty sitä tulee aivan eriluokan ääntä kun lähdetään hakemaan vaikka joku 125-litrainen 4x12" subwoofer, ihan luonnollistahan se on että tuossa on enemmän sitä basson auktoriteettiä. Ja aivan sama vaikka onkin, liian iso minulle, ei kiinnosta. SVS:n subwoofereista itseä miellyttää nyt juuri tällähetkellä PB10-ISD kermanvalkoisena, Bettercablesin huippupiuhoilla tottakai. Sylinterimallia en tällähetkellä luultavasti harkitse. Paperilla PB10-ISD on luultavasti miltei samankaltainen peli kuin tuo B&W (tai isommat), äänen yleissävystä ja paksuudesta en osaa sanoa tosin yhtään mitään. PB10-ISD:
Pikkuinen pyyntö vielä: Pyytäisinkin että se jolla olisi moinen laitos, mittaisi vastaavat käyrät ja käppyrät jolloin voisin verrata käyrien todenmukaisuutta todellisuuden suhteen. Lähdekritiikki näet ei pistä luottamaan suoraan SVS:ltä saamiin kippuroihin. Zipman luultavasti olisi tähän pätevin henkilö mutta hällä muistaakseni oli eri tyyppinen laite.
Paperitiedot vaan ei tuppaa yleensä pitämään paikkaansa, nähtävästi ainakaan tuolla B&W:llä. Jos olet katsellut mittauksiani PB10:stä niin olet varmaan huomannut sen ulottuvan huomattavasti matalammalle kuin B&W. 15Hz suorana tässä huoneessa. Tuskin muissakaan jää paljoa vajaaksi, Diamondin luona menee myös samoihin. Mites ne Bettercablesit niin huippupiuhat on?
Mitähän nyt oikein höpäjät? :hitme: http://www.hometheaterhifi.com/volume_11_4/svs-pb10-subwoofer-10-2004.html Tuolta voit tarkistaa vasteen vapaakentässä.
http://www.svsubwoofers.com/parts_bc_inter_amp.htm ... BetterCables on ihan tunnettu ja arvostettu kaapelivalmistaja jonka malleissa on testien mukaan yleensä vähäinen induktanssi ja kapasitanssi kaapeleilla sekä kullatut kosketuspinnat, jotka ovat tunnetusti vain hyväksi koska silloin säröä aiheutuu tunnetusti vähemmän. Ja mitä vähemmän säröä ja mitä kliinisempi ääni, sen parempi IMO. Lisäksi vielä se että valmistaja itse luottaa kyseisen lafkan tuotteisiin, saa varmasti jotain perustetta valita BC:n kaapelit. - Jos vaikka saisi jopa pienoisella alennuksella nuo vaikka hinta ei muutenkaan ole kovin korkea, 3m kaapeli vain $27. 5m $30. Toki se piuha voisi olla vaikka supraa, nordostia, vdh jne. tai vaikka itse tehtyäm mutta jos sen vaikka tuosta samalla nappaisi niin eipä se mikään kova vaiva olisi. Ja kiitoksia linkistä, enpä ollut tietoinen tuostakaan (linkistä). Vasaraa päähän vain, vai kuinka Sherlock? Edit: tulihan kurkattua ja ihan kivaltahan tuo vaikuttaa. 20hz mennään ja se on tärkeintä, sen alta en välttämättä enää omaan korvaani mitään erotakaan joten 16...17...18 hz voidaan miltei jo unohtaakin.
Kyllähän se Bettercables ihan hyvä peruspiuha on, mutta kaukana huippupiuhasta. Vasara tuli tästä: "Zipman luultavasti olisi tähän pätevin henkilö mutta hällä muistaakseni oli eri tyyppinen laite." En minäkään kuule enää 16Hz kunnolla, mutta kyllä sen tuntee. Eli vaikutusta on. Ja ymmärrät varmaan että tuo postaamasi kuva on vapaakenttävaste (GP oikeastaan). Huone auttaa sitten vielä muutaman Hz lisää. Itsellä jopa viisi.