Ei voi kehittää soittimia jos formaatti ei ole valmis. Jos nyt rehtejä ollaan niin Netflix-tarjontaa lukuunottamatta en innostuisi 4K:sta ennen kuin BDA osoittaa kiinnostusta asialle. Monitorikäytössä asia on tietysti erikseen, mutta leffakäytössä 4K-näyttölaitteissa tullaan pyörittämään vielä kovin pitkään ylösskaalattua FullHD:ta.
Hei, LG:n toteutuksessa ei käytetä eri tyyppisiä RGB OLED:eita ollenkaan. Vaan LG:llä on neljä samanlaista OLEDia, joiden päällä on sitten värisuodattimet. Näin ei tarvitse murehtia siitä että OLED:eilla olisi toisistaan poikkeavat elinkaaret. Tämä tieto oli yksi hankintaperusteeni kun hankin LG EA980W:n tässä kesällä LG's WRGB (White-OLED with color filters, or WOLED-CF) http://www.oled-info.com/lg-oled
Jos yhden pikselin ledit saavat kuormitusta kuin muut (ääriesimerkkinä se infotaulun kirkkaan valkoinen teksti tai kuvake tuhansien tuntien ajan), niin kyllä se silti kuluu nopeammin kuin ympäröivät ledit. Väritasapainosta oli huolissaan joku muu, minua kiinnostaa kokonaisvaltainen kuvan 'kiinnipalaminen', mille edes LG ei nykymuodossaan ole immuuni. Ehkä Sony Crystal LED kestää paremmin, täysin epäorgaanisen rakenteensa ansiosta. Kuka tietää. Kyseisestä tekniikasta ei ole viimeaikoina paljon kuulunut uutisia.
Vaatimuksena 25Mbps kaistaa ja HEVC, eli maximissaan ~50-60Mbps wanhaa H.264 pakkaustekniikalla. Ollaan siis laadullisesti, suhteessa vanhaan tekniikkaan siellä DVB HD (esim. YLE HD) ja BD välimaastossa, joka IMO varsin kelvollista katseltavaa. ..edit siis Netflixin 4K onkin parempaa vst. BD, koska kuvalle 40Mbps rajoitus. Ääni kuitenkin reilusti BD eduksi. Joku BD-soittimen omistaja voisi vertailla kuvan laatua esim. HEVC 15Mbps http://www.divx.com/en/hevc-showcase (ei kyllä liity OLED mitenkään..)
Tuleehan se 16M, mutta puskurointi lienee niin hidasta, että nostettu tuo suositus 25M. Adaptiivinen on kuitenkin käsittääkseni ja silloinhan bittivirta ei ole vakio. Nämä lähetysnopeudethan ei ole kiveen hakattuja ja voi muuttua leffan vaatimusten mukaankin? Näin myös BD ym. nykymediat. https://help.netflix.com/article/fi/node/13444?ba=GSButtonClick&q=4k •Vakaan internet-yhteyden, jonka nopeus on vähintään 25 Mbit/s. https://help.netflix.com/article/fi/node/87?ba=GSButtonClick&q=4k •Korkea (High) (HD: 3 Gt tunnissa, 3D: 4,7 Gt tunnissa, Ultra HD 4K: 7 Gt tunnissa) Joka tapauksessa Netflixin (ja Amazonin, PS4, Sonyn, Samsung jne. tulevat) 4K lähetyksen laatu on aimo harppaus eteenpäin, joka edesauttaa fyysisten medioiden jäämistä historiaan. Itse veikkaan, että BD jää viimeiseksi leffojen ja pelien osalta?
Minäkin muistan lukeneeni äskettäin tuosta 25Mbit/s nopeusvaatimuksesta. Kiinnitin siksi huomiota siihen, kun itselläni on 100Megan nopeus netissä. Siltä meno vaikuttaa, että 4K-soittimia ehkä ei tulekaan, vaan netti voittaa. Netflix on niin kova sana ja 60 miljoonaa asiakasta painaa vaa'assa, että 4K saavuttaa vahvan aseman markkinoilla. Nimenomaan Netflixin helppous ja joustavuus on omaa luokkaansa! Kun BD tuli markkinoille, ei netin kautta ollut tarjontaa. Nyt tilanne on aivan eri. Toivottavasti Netflixillä kuitenkin riittää kilpailijoita hintatason hillitsemiseksi.
Netflixin adaptiivisessa on muutama eri taso/nopeus, joiden välillä poukkoillaan. Lähetys alkaa pienellä bittivirralla (eli alimmalla tasolla), jotta kuva saadaan ruudulle ennen katsojan kyrpiintymistä. Siitä rampataan sitten leveämpään virtaan taso kerrallaan, kunnes yhteys antaa Netfilixille päin tukehtumisen merkkejä. Bittivirralle on säädetty katto, se ylin taso, jonka yli ei mennä vaikka katsojan käytössä olisi gigabitin yhteysnopeus. Tuosta tulee juuri 16 Mbps, mikä ei vielä 4K:lle riitä (toki sisällöstä riippuen). Jos BDA saa 4K Blu-rayn joskus aikaan, uskoisin että levyillä käytetään yli 50 Mbps:n bittivirtoja.
Ei poukkoilla. Netflix 4K on nyt se 15,6M ja matalammat lähetykset voi kyllä lukita siihen itselle sopivaksi. Automaattiasetus on lähinnä mobiilikäyttöön ja hyvä niin, koska asiakastahan tässä palvellaan (voit esim. mökillä, bussissa,.. jatkaa puhelimella, tabletilla katselua). Netflixin 4K-kaista suositus nostettiin nyt 25M, joka osoittaa, ettei mitään kattoa ole olemassa ja kehitysvauhdin pysyessä samana ollaan nopeasti siellä 100M (kuten DVB-puolella seuraavassa UHDTV Phase 1). Netflixin toiston asetukset valitaan sieltä omalta tililtä www-selaimella. MPEG-DASH ja DVB-UHDTV Phase 1 juttua jatkan tuolla "4K LCD uutuudet tjsp." ketjussa yleisemmin, koska koskee enemmänkin nyt 4K-telkkarin valintaa ja jää tämä ketju OLED-jutuille..
Adaptiivinen bitraten muutos toimii yhä ihan samalla tavalla esim. PC:llä ja PS3:lla; lähetys aloitetaan pienellä bitratella, jotta kuva saadaan mahdollisimman nopeasti asiakkaan ruudulle. Niin valitaan, ja korkein asetus (Ultra HDTV) on edelleen tuo 7 gigatavua tunnissa, eli 16 Mbps. Netflix ilmeisesti suosittelee nopeampaa yhteyttä siinä toivossa, että sellainen tarjoaisi laadukkaan 16 Mbps:n bittivirran.
LG:n kaareva 65-tuumainen 4K-resoluution WRGB-OLED tulee tietyillä markkinoilla myyntiin jo ensi kuussa. Ohjevähittäishinta jenkeissä kymppitonnin ja arvioitu käytännön hinta noin 6000usd. Linkki uutiseen.
55ea970w Expert-Expossa 50 kpl erä 2199€ Komenttejä tästä puolesta ja vastaan. Onko tuossa mitään merkittäviä puutteita jos 4k:n puutetta ei lasketa?
Uudempi malli 55EC930V on tänään Itäkeskuksen Gigantin avajaisissa 2222€ (50kpl erä, tiedä sitten paljonko on jäljellä mutta luulisi ettei noi heti mene).
Ehdottomasti uudempi malli, jossa WebOS-käyttöjärjestelmä Smart TV puolella. http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...Smart-3D-Curved-OLED-televisio-webOS-WiFi-Mir http://televisions.reviewed.com/content/lg-55ec9300-oled-tv-review (sama, mutta us-malli) Tässä vielä testailua tuosta vanhasta mallista (liene samat hyvät ja huonot ominaisuudet uudessakin mallissa) http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1388765934 Sana "Referenssi" kertonee kuvanlaadusta jotain :thumbsup: Ainoat käyttökohteet, joihin ei voi suositella ovat jatkuva PC-käyttö ja peli- / nopeatempoiseen urheilun katsomiseen (liiketoisto ei parasta). Näyttö myös peilaa pahasti, jos valoisa katselupaikka.
Kiitokset kommenteista, näyttää verkkokauppa myyvän kans tuota uutta mallia 2300 euroa: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...Smart-3D-Curved-OLED-televisio-webOS-WiFi-Mir Kaksi tilausta sisällä tällä hetkellä, luvattu toimitusaika neljä viikkoa. Sekä TM että Hifimaailma kehuivat alkuvuodesta näitä LG:n 55" Oled-töllöjä, silloin hintaluokka oli luokkaa 5000 euroa.
LG lupaa OLED-hintojen laskevan edelleen ja tuotantokustannukset nopeasti LCD-paneeleja pienemmät http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1411039923 Oma veikkaus; Sony ja Panasonic esittelee jo tammikuussa CES 2015 omat OLED-mallit?? (panelit LG)
Sitten kun löytyy 65-70 tuumainen oled 4k, joka ei ole kaareva, jossa ei kiinnipalamis ongelmia ja hinta alle 3000 niin im in Todella nopeasti nuo hinnat ovat kyllä laskeneet, toivottavasti pääsevät noista lastentaudeista eroon. Onko kellään tietoa, että onko plasma vai tän hetken oled herkempi noissa pikselien epätasaisessa kulumisessa?
Hyviä kommentteja. Joken kanssa samoilla linjoilla toiveista, hyvää kannattanee odottaa vielä vuoden päivät kun vanhassakaan ei paljon valittamista.