Siinä on sisällä oma äänikortti eli Windows tunnistaa sen uudeksi äänikortiksi ja mittauksessa pitää valita tuo äänilähteeksi. Ääni siirtyy digitaalisesti USB:n kautta. Jos tuossa on ääniosa laadukas, niin silloin siinä olisi kiva lisälaite kannettavaan joissa ei useinkaan ole linjasisäänmenoa ja mikkiliitäntä on huonolaatuinen. Noita on näköjään muillakin valmistajilla, hinta vaan on kova T.boneen verrattuna: http://www.centrance.com/products/mp/
http://www.mxlmics.com/condenser_mic/micMate/micMate.htm Tuollainenkin vielä, 82 thomannilla. Jotenkin vakuuttavamman oloinen kun tuo T-kaupan oma.
14,90 eurolla saapi hieman vastaavan muuntimen, THE T.BONE USB-1X, valmiine usb-kaapeleineen, tästä tosin uupuu Phantomjännitteen tuottaminen, mutta sopii siis dynaamisille mikeille tai oman paristonsa sisältäville elektreettimikeille. 22 dB vahvistava esivahvistin laitteessa on. Tämä vekotin on siis "AD-muunnin välikaapelissa": http://www.thomann.de/fi/the_tbone_usb1x.htm http://www.thomann.de/fi/the_tbone_usb1g.htm Halpa hinta ikävä kyllä viittaa karaokekäyttöön (16-bittinen digitointi). Joku voisi ihan piruuttaan ostaa tällaisen ja tehdä sillä muutamia koemittauksia. Vaikka minä, koska nykyisellä Monacor-mikilläni on jo oma teholähteensä. Mutta en nyt tähän hätään keksi 50 eurolla ostettavaa Thompalta, enkä halua ostaa sokkona 4 kpl tällaisia muunnoskaapeleita. Lähinnä odottelen, että löytyy 24-bittisesti ja 96 tai 192 kHz digitoiva vastaava, Phantom-generoinnilla tai ilman. Halvalla. Subbarimittaus ei tietenkään hyödy noin suurista digitointitaajuuksista, mutta isot taajuudet silti todistavat, ettei kyseessä ole ihan karaoke-luokan roskalaite. Jo mainittu 82 euron MXL MIC MATE kiinnostaisi kokonsa puolesta, se ei ole jumalattoman paksu mötikkä (kuten esim. MicPort Pro), vaan mittamikin tyylinen ruipelompi kalu: http://www.thomann.de/fi/mxl_mic_mate.htm .
Onko sillä merkitystä onko käytössä stereo plugit vai mono plugit tuossa äänikortin kalibroinnissa kun tekee sen loopin line-out <--> line-in? Audigy2 ZS pitäisi ensin kalibroida kuntoon.
Stereoplugiliitännöissä l. rei'issä mistä lähtee/tulee kaksi äänikanavaa kannattaa nyrkkisääntönä aina pitää kanavat erillään l. käyttää stereoplugia. Esim. tämmöisiä adaptereita: http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=804 Monoplugeilla kanavat summautuvat yhteen tavalla mikä voi sopivalla signaalilla tai riittävällä kanavatasapainovirheellä käräyttää/säröyttää pahasti kortin outputit ja inputtien rinnankytkeytymisen takia vähintään kasvattaa outputtien näkemää kuormitusta l. säröä turhaan.
Onko tietoa miten nämä mallit toimisivat taajuusvasteen mittauksissa? Radioduo Oy: DIGITAALINEN ÄÄNITASOMITTARI [DVM805]: 105€ Clas Ohlson Äänenvoimakkuusmittari: 83€ Ilmeisesti aika samanlaiset laitteet? Onkohan line-out? IEC 651 type2 löytyy eli perus paskoja laitteita kotimittauksiin. Entä onko tietoa toimittaako Hometheatershack foorumeillakin suosittua Galaxy CM-140:aa mikään paikka suomeen? Siihen olisi hyvät korjaustiedostot olemassa ja hyväksi todettu. Jenkeissä 99$, mutta jos tietoa on suoraan mistä saa suomeen toimitettuna niin tänne vaan infoa.
Onko tuon t-bone micplugin laatu riittävä subimittauksiin? Onko kukaan päässyt näkemään graafit "oikeilla" mittavehkeillä tehtynä ja verrannut t-bonen kanssa tehtyyn?
Nostetaampa vähän ketjua ylös. Onko kukaan tilanut täältä näitä kalibroituja Behringerin ECM8000:sia http://www.cross-spectrum.com/measurement/calibrated_behringer.html Tarvitsisin uuden mittamikin kotimittauksiin. Thomannilta saisi kyllä esim Audixin TM-1:siä http://www.thomann.de/fi/audix_tm_1.htm hinta vain alkaa olla aika kivulias, varsinkin kotikäyttöön.
Nostetanpa ketjua ylöspäin. Herkät etupäät kotiteatteriin pa-elementeistä -threadin innoittaman pitäisi viritellä uutta kaiutinprojektia. Aiemmin on tullut rakennettua kaiuttimia valmiista rakennussarjoista ja fullrange-elementeistä, mutta nyt kiinnostaisi suunnitella kaiuttimet alusta loppuu itse. Tätä varten tarvitsisin laitteiston taajuusvasteen (ja elementtien impedanssin/parametrien) mittaamiseen. Mittauksia varten ohjelmaksi tulee todennäköisesti TrueRTA (josta onkin kattava threadi DVDPlazalla), ARTA tai HolmImpulse. Tällä hetkellä olen silmäillyt mittalaitteistoksi seuraavaa comboa: - Behringer ECM8000 mittamikrofoni, 45,00. Tähän on yleinen korjaustiedosto olemassa, joskin yläpään taajuusvasteessa on ilmeisesti yksilöeroja. Myöhemmin voisi sitten hankkia laadukkaamman kalibroidun mikin. - M-Audio Fast Track mk2 USB-äänikortti, mic-input, phantom power, 88,00. - The sssnake SM6BK XLR(m)-XLR(f) kaapeli, 6 metriä, 4,90. Mikrofonin kytkemiseen. - Lisäksi vielä RCA(m)-XLR(m) adapteri kalibrointia varten. Puuttuuko vielä jotain oleellista vai pääseekö näillä mittauksissa alkuun? Kotoa löytyy stereovahvistin mittauksia varten. Noita kaiuttimen impedanssi- ja parametrimittauksia varten ilmeisesti pitää vielä rakentaa mittajigi (esim. ARTA Measuring Box).Vai onko vastaavia jostain kohtuuhinnalla ostettavissa?
Mikrofoniteline on aika kätevä apu mittaillessa huoneakustiikkaa. Jos todella haluaa hifistellä, niin sitten vielä jousitettu kehto mikrofonille. http://www.thomann.de/fi/the_tbone_ssm6.htm
Yleinen korjaustiedosto ei huomioi taajuusvasteen yksilöllistä vaihtelua matalilla ja korkeilla taajuuksilla. Osta mieluummin heti Cross Spectrum Labin kalibroima mikrofoni.
Onko jollain pahaa sanottavaa tuosta äänikortista? Pistin tilaukseen kalibroidun Behringer ECM8000 ja äänikortti puuttuu vielä. Ostanko tuon vai jonkun muun?