Gigantti ei enää edes väitä kalibroivansa, vaan puhuu "optimoinnista" kopioidessaan jonkun toisen saman mallisen telkkarin asetukset kalibrointimenuun. Powerin kalibroinnista taas pisti silmään tämä: Näen jo kuinka tulee joku isompi järjestelmäpäivitys joka vaatii laitteen nollauksen. Tai muu jumitus johon asiakastuki käskee tekemään tehdasasetusten palautuksen. Sinne meni kalibrointi, ei muuta kuin uudestaan Poweriin ja 200 euroa tiskiin...
Television tee-itse säätämisestä: https://tekniikanmaailma.fi/lehti/1b-2022/tavoitteena-luonnollinen-kuva/?shared=1207024-4eade2ef-500
Jutusta sai sen käsityksen, että ainakin Gigantissa tarkastavat ”optimoidessa” mm. että ei ole esim. kuolleita pikseleitä. Mikäli todella tekevät jonkunlaisen laadun tarkastuksen, niin tällaisesta voisi vähän maksaakin, toisin kuin täysin tarpeettomasta ”optimoinnista”. Jutussa ei mainittu asiasta, mutta sai vähän sellaisen käsityksen, että Power ja Gigantti tiesi laitteiden tilaajaksi TM lehden. Jos näin on, niin on vähän arveluttavaa tehdäänkö optimointi/kalibrointi taavalliselle tv:n ostajalle yhtä laadukkaasti. (Sikäli kun laadukkuudesta tässä yhteydessä ylipäätään voidaan puhua.) Itsellä on jo yli viisi vuotta viimeisen tv:n ostosta, niin on vähän tipahtanut uusien mallien kalibrointi jutuista. Onko niin, että nykyään on kovinkin yleistä tv:ssa mahdollisuus automaattikalibrointiin (Calman softalla)?
Luin tuon, mutta jos ostajana on TM lehti, niin on ”vaarana”, että laite saa erikois käsittelyn. Asia on eri, jos tilaus on tehty ”Matti Meikäläisen” nimellä ilman, että TM lehdestä mainitaan mitään.
Onko sulla heittää linkkiä tms. tästä ominaisuudesta? Eilen tuli Sonyn 85" XH9505 taloon ja sitä olisi tarkoitus kalibroida itse lähipäivinä. SDR- kalibrointikokemusta ja laitteet (X-Rite+HCFR) löytyy mutta tuo HDR-puoli on vielä kokematta.
https://kb.portrait.com/help/calman-home-for-sony-walkthrough The calibration of SDR (2.2 Gamma, D65, Rec 709) is automatically applied to HDR and other gamma formulas. You can validate it by changing Calman and your Pattern Generator to HDR settings (2.2 Gamma, D65, BT.2020, and retaking all the measurements by Read Series. Alla olevalla videolla tuo mainitaan myös 3 minuutin kohdalla.
i1Display Pro + hcfr löytyy. SDR hommia tehnyt. Nyt päivittyi Telia TV:n päätelaite ja se työntää kaiken ulos HDR muodossa. Hdr testilevyä ei löydy. Onkohan YouTubessa mitään pätkää jolla vois tehdä perussäädöt vaikka pausea käyttäen? Töllöstä ei saa hdräää pois valikkojen kautta. Näyttää jo silmällä että SDr säädöt ei oo hyvät tällä combolla.
Hommaa tuolta sopiva levy (tai tiedostot) Noihan kestää isältä pojalle, eikä ole minkään maailman kallein sijoitus. Löytyy mm. näitä silmin säädettäviä vilkkupalkkeja joka lähtöön.
AVSForumilta löytyy linkkejä harrastajien tekemiin HDR10 testikuviin. Michael B. Rehders on myös tehnyt ohjeet HCFR:n käyttämiseen.
Onko Keski-suomessa ketään kalibroijaa joka tulee kotiin kalibroimaan? Itellä ei oo vermeitä siihen hommaan. Toki saisihan sitä ostettua calman home for LG mutta en tiedä ajaako se miten hyvin asiansa eli onko hintansa arvoinen. Saako sillä tälläinen tietämätön helposti kalibroitua ja onko se ero sitten sellainen että kannattaa kalibroida?
Tässä joitain huomioita kalibrointipalveluiden hyödyllisyydestä: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010029140.html
Mikä on nykyään tuon kalibrointi tarpeen tila ns ...ihan uusissa TV :ssä? Onko jo valmiit kuvatila jo hyviä tai pohjia pienille säädöille ilman laitteita? Ja sitten mahdollinen oma säätölaite ja ilman mitään kokemusta säätäminen sillä? Onko helppoa hommaa?
Ymmärrykseni mukaan nk. tunnetuissa merkeissä on menty eteenpäin tehdasasetusten osalta, niin että sieltä löytyy kohtuullisen hyviä perusasetuksia. Lisäksi on tietenkin eri testiorganisaatioiden omia testiensä yhteydessä tehtyjä kalibrointiasetuksia. Laitteiden yksilölliset erot huomioiden niistä löytyy kuitenkin hyviä suuntaviivoja asetuksiin, kalibrointilaitefriikit eivät näitä kuitenkaan paljon arvosta. Kanadalainen rtings taitaa olla tunnetuin, oma kotimainen TM myös julkaisee asetuksia testilaitteisiinsa nettisivuillaan. Euroopassa myytäviin laitteisiin viilailee asetuksia myös esim. ICRT, ja niitä julkaisee mm. brittiläinen Which? -kuluttajajärjestö. Sivulla on yleisiä ohjeita eri televisiomerkkeihin, omassa laatikossaan myös mallikohtaisia asetuksia. Kannattaa niissä klikata myös "our additional settings" auki. https://www.which.co.uk/reviews/televisions/article/getting-the-best-tv-picture-adbBi9E1jDjX
Edelleenkin noilla säätöjen kopionneilla voi pyyhkiä vaikka kaljuja, kun automaagisiakin värkkejä on. Esim 1. Esim 2. T: Vesku