Tämä oli jo Samsung 2013 mallien ketjussa, mutta pyydettiin laittamaan myös tänne: Ostin muutama viikko sitten 46 tuumaisen Samsung F8005:n. Kokeilin TM:n 12/2013 numeron testin UE55F6475SB:n asetuksia, mutta ne eivät näytä istuvan tälle näytöllle. Spyder 3:n ja läppärin kanssa virittelin TV:tä valkotasapainon offseteita ja gaineja niin, että telkun kalibroimattomat käyrät alkoivat olla likipitäen tavoitteen lähellä. Käytin pelkästään Spyderin omaa softaa (siis telkku oli HDMI:n kautta läppärin näyttönä) kun en jaksanut alkaa opetella HCFR:n käyttöä. Viritysarvot ovat alla, mutta paremmilla laitteilla, HCFR:llä ja osaamisella voi varmaan saada vielä lisää tarkkuutta toistoon. Harmaan sävyt näkyvät nyt kyllä ainakin minun silmiini harmaina niin TV kuvassa, usb tikulta kuin HDMI:ltä. Kuvatila Elokuva Taustavalo 14 Kontrasti 100 Kirkkaus 45 Terävyys 0 Väri 35 Sävy(V/P) 50/50 Kuvakoko Kuvakoko Mukautettu ruutu Näyttökoko 4:3 16:9 Lisäasetukset Dyn.kontrasti Pois Mustan_sävy Pois Ihonsävy 0 VainRGB-tila Pois Väriavaruus Muunneltu Punainen Punainen 50 Vihreä 0 Sininen 0 Vihreä Punainen 0 Vihreä 50 Sininen 0 Sininen Punainen 0 Vihreä 0 Sininen 50 Keltainen Punainen 50 Vihreä 50 Sininen 10 Syaani Punainen 0 Vihreä 50 Sininen 50 Magenta Punainen 50 Vihreä 0 Sininen 50 Valkotasapaino P-Siirtymä 21 V-Siirtymä 21 S-Siirtymä 15 R-Gain 5 G-Gain 23 B-Gain 25 10p:nvalkotasap. Pois Gamma -1 Asiantuntijakuvio Pois Liikevalaisu Pois Kuvavalinnat Värisävy Lämmin2 Digitaalinen_selkeä_kuva Pois MPEG-koh.suodatin Pois HDMI_musta Normaali Elokuvatila Pois Motion_Plus Pois Elokuvamusta Pois Järjestelmä Ekoratkaisu Energiansäästö Pois Ekotunnistin Pois Yleiset Pelitila Pois BD Wise Pois
Tulipa taas säädettyä eilen telkkaria (6kk jälkeen). Tällä kertaa menee kyllä taas kategoriaan ei vaan ymmärrä miksi kusee. Tv tuli säädettyä avs 709 levyllä (mp4 filut) levyn pyöriessä blueray soittimessa. Greyscalessa oli lopulta vähän liikaa punaista, koska korkean pään punasäätö loppui kesken whitebalance asetuksissa. Tosin samaan aikaan värit oli sitä mieltä että punaista oli yleensä liian vähän. Lopulta greyscale asettui suunnilleen deltaE 3:n pintaan tai alle. Värien kohdalla kävi erikoisesti, vaikka säätäessä luminance oli mitä pitikin niin uudelleen mittaus vaiheessa heittää ihan helvetisti. Esim punainen oli säädetty Y= ~23,7 mutta lopullisissa mittauksissa on 21,2. Sininen taas ei ikinä ole AVS:n levyn kanssa päässyt siihen kirkkaus arvoon kuin pitäisi (vaikka löis sinisen täysille). Kaikki laitteet kiertää viritinvahvarin kautta telkkuun muut hdmillä paitsi xboxi componentilla, mutta kuva menee hdmillä vahvarista tv:n. Kun säätäminen oli saatu blurayn osalta valmiiksi ajattelin piruttain katsoa mitä arvoja tietokoneen ja xbox 360 kautta kuva sanoo, no tässä vaiheessa meneeki aivan päin vittua. PCllä greyscale delta e:t pyörii 6 ja 16:sta välillä ihan sama katsooko kuvan mpc hc:n vai vlc:n kautta. Xboxin kanssa arvot on alle 3:n. Värien kanssa tämä korostuu vielä enemmän myös gammassa on erikoisia heittoja laitteiden välillä. Rinnakkain kun arvoja vertailee niin tuntuu ettei ole mitään logiikkaa miksi erilaitteet saman kytketyn laiteen kautta antaa eri arvot. Tv:nä samsung 676, vahvarina yamahan rx-v 671, xbox360 (alkuperäinen 20gb malli) ja bd soittimena LGn 350V. Mittarina spyder3. Olikos arvon plazalaisilla jotain vinkkejä/ehdotuksia? Meni eilen varmaan 4-6 tuntia tätä homma ihmetellessä ja resetoiden kaikki arvotki. hcfr filut https://www.dropbox.com/s/ldf3tii0o5o6cza/Greyscale_colors_bd_xb_pc hcfr.zip vertailu kuvat https://www.dropbox.com/s/s6uu4f2g57fjw0z/Greyscale_colors_bd_xb_pc vertailu kuvat.zip
blu-ray soittimelta kuva menee alkuperäisenä näyttölaitteelle toisin kuin PC:llä jossa näytönohjaimen asetuksissa voi olla vaikka mitä. Jos mittarin mukana tuli jokin profiilinteko softa (ehkä helpoin tapa), niin etkö voi tehdä PC:lle omalle tulolle säädöt erikseen jos vaan liitäntöjä riittää.
No mut eihän se selitä miksi mittaus tulokset on hivenen eri myös xboxillakin. PCllä näyttis ei tee kuvalle mitään ihmeellistä kun kaikki kuvankäsittely viritykset videon suhteen on revitty pois päältä, tvstäki on laitettu päälle hdmi black low asetus jotta musta toistuu oikean värisenä. VLC:llä on ymmärtääkseni omat codecit joita se käyttää ja mpc:n kohdalla käytössä on ffdshow, tosin rautapurulla tietä sitten kusee se näiden takia.
Onko PC:llä output resoluutioksi valittu 1080p vai 1920x1080? Ainakin Nvidian kontrollipaneelissa nuo on eroteltu. Jos Xbox menee komponentilla viritinvahvistimelle ja vasta sitten konvertoidaan HDMI:ksi, viritinvahvistin voi tehdä jotain muutoksia kuvaan. Onko siinä mitään asetuksia sille, miten konversio tehdään? Millaiset väriasetukset Blu ray soittimessa on voi myös vaikuttaa tuloksiin, ainakin Deep Color tms. kannattanee laittaa pois päältä.
Tulipas testi mielessä eilen hierottua taas muutama tunti mutta tällä kertaa kokeiltu eri levyllä (Mascior's calib disc). Tulokset näyttäisi samankaltaisilta kuin avs levyn kanssa, pc eroaa täysin muista ja xbox jokin verran. Jännä homma et greyscale calib for dummy guidessa ei selkeesti mainita miten contrasti pitäs lähtötilanteessa säätää kerrotavaan toi 30-40 ftl väli (tähän mahtuu kuitenki useempi klikkaus contrasti asetusta). hcfr filut https://www.dropbox.com/s/pmc23d1xbcf8wny/Masciors Calibration Disc_hcfr.zip kuva vertailu https://www.dropbox.com/s/ih6tbgrnizukkgd/Masciors Calibration Disc_kuvavertailu.zip Kattelin nvidian paneelista et itsellä ainakin automatic valitsee 1080p, 1920x1080 (native) valinnan, muut jäljelle jäävät valinnat on aina jtn 1080i tai 720p valintoja (ellei mene custom reso valikkoon). Video säätöt on laitettu että ohjelmat saa itse päättää. Xboxin ja vahvarin kohdalla en löytäny kuvanmuunnokseen asetuksia. Tv:stä ja bluray soittimesta on kummastakin pois päältä deep blackit, dynamic contrastit jne (ainoastaan pcllä katsellessa tuo hdmi black on low muissa tätä ei voinu mun mielestä ees säätää). Muuten voisikin erikseen nämä kytkeä niinkuin olikin aiemmin mutta nyt kun saa kaiken vahvarin kautta niin pärjää yhdellä kakella.. eikä tartte vetää piuhoja eriksee teltsuun. Eihän täs telkkarin säätämises muuten mitään ois jos se ois joku 15min homma aina joka kerta mutta ku se on aina se vähintää pari tuntia joka kerta :/
Kontrastin voit säätää kuten haluat, mutta ei kuitenkaan niin korkealle että valkoinen menee "tukkoon" eli sävyt 16-235 toistuvat kaikki (PC:llä kenties 0-255). Kirkkauden säädössä ei ole kuin yksi oikea asetus.
http://torentilo.com/download/6324709/GretagMacbeth-ProfileMaker-Professional-5.0.10.html (Linkki poimittu täältä, jos se rikkoo tekijänoikeuksia, niin mode poistakoot tämän) CalibrationTester.exe softalla voit tarkistaa muuttaako PC jotain ja tarvittaessa painaa reset, jolloin se nollaa mahdolliset gammaan tehdyt muutokset.
Ostin vanhemmilleni Panasonic TX-P42GT60Y telkun kun Mustasta Pörssistä sai sopivaan 899€ hintaan kotiinkannettuna. Ajattelin etten säätele ennen kuin sitä on käytetty muutamia satoja tunteja vaikkapa THX Cinema kuvatilassa, mutta ei malttanut eli tässä olisi säätöjä kyseisen telkun "Muokattu" kuvatilaan sekä mittaukset tehdasoletuksilla kuvatiloille THX Cinema, THX Bright Room ja Professional 1 (edit: Näyttäisi että Pro 1:ssä HCFR on pistänyt värien mittauksen sekaisin eli pitäisi mitata uudestaan, en jaksa). THX Cinema tarjoaa mustan tasoksi uutena 0.006cd/m2 (ilmeisesti siitä hieman paranee sisäänajossa) kun taas kalibroimaton Ammattilainen 0.016cd/m2. Muokattu oli noin 0.012cd/m2 oletuksilla mutta säädettynä 0.006 - 0.007cd/m2 THX Bright Room asetusta en uskaltaisi käyttää ainakaan ensimmäisen sadan tunnin aikana (nimim. huonoja kokemuksia FOX-kanavalogon palamisesta ST50 paneeliin normaalillakin valovoimaisuudella) kun maksimivalovoimaisuus ikkunasta mitattuna on sillä 190cd/m2, TXH Cineman ollessa noin 100cd/m2. Kalibroidun Muokattu kuvatilan maksimiksi säädin noin 120cd/m2 johon olen itse tottunut tässä vuosien varrella niin pimeään kuin vähän valoisampaankin Hyvä vaihtoehto on käyttää esisäädettyä THX Cinema katseluasetusta, jossa ainakin uutena säädöt kiitettävällä tasolla (lukuun ottamatta gammaa), tarvittaessa voi kontrastia hieman nostaa. Aion mitata kyseisen tilan uudestaan kun seuraavan kerran kalibroin telkun, mielenkiintoista nähdä meneekö se ajansaatossa paremmaksi vai huonommaksi. Asetukset tulevat muuttumaan sisäänajon (100-1000h) aikana, mutta jos joku muu joka on juuri saman telkun laatikosta nostanut ja haluaa kokeilla näitä asetuksiani, niin tässä olisi HCFR mittaukset .zip paketissa ja asetukset tekstitiedostossa: PS. Päivitin aloituspostaukseen linkit tämän ketjun eri telkkumalleihin. edit: Käyttötuntien tarkistus Panan 60-sarjan telkuissa.
Maanantaina tilasin X-Rite i1 Display Pro ja tänään tipahti postilaatikkoon. HCFR koitin opetella käyttämään. Hidasta hommaa meinasi olla kun jokaisen säädön jälkeen uudelleen ajoin testin. Reaaliaikaisella mittauksella en saanut näkymään kuin sen vasemman alareunan RBG levels/data laatikon. Eikö nuita taulukoita saa näkymään reaaliajassa. Käytössä uusin HCFR. Telkkarina 9700 tuntia palvellut Samsung LE46C530. Telkkari toimii tietokoneen näyttönä ja matkaa alle 2m. Värejä en pääse säätämään "pelitilan" takia enkä luultavasti luovu siitä. Huoltovalikosta en löytänyt mitään millä kuvaan olisi päässyt vaikuttamaan, siellä käyminen nollasi aina telkkarin kuva asetukset vaikka mitään ei säätänyt. Mielestäni kalibrointi onnistui kuitenkin kiitettävästi. Gamman epätasaisuus jäi harmittamaan mutta muuten tyytyväinen lopputulokseen. Voisiko joku katsoa minun HCFR tulokset ja kertoa onko siellä pahasti jotain vikana. katso liitettä LE46C530.zip (jouduin vetämään ensin 7z muotoon kun ylitti 50kt zipillä)
Eikö pelitilaa ja Elokuva tilaa voi säätää erikseen niin saisi nuo väritkin kohdilleen jos siihen kerran säätö löytyy? Valkotasapainohan on hyvin kohdillaan, mutta itse ainakin säätäisin myös värit jos kerran mahdollista. Oikea ihonsävy ym. on kuitenkin yhtä tärkeätä kuin valkotasapainokin. Uusimmasta HCFR:stä löytyy myös ColorChecker johon voi käyttää vaikkapa ilmaista Mascior´s Calibration Disc levyä. Oman telkun uusimmat säädöt päivitin tänne, mukana myös ColorChecker.
Ilmaisin vähän väärin tuon pelitilan. Eli lähdeluettolosta on vaihdettu hdmi/dvi nimeksi pc joka tiputtaa input lagia ja antaa tuen 4:4:4 1080p/60hz. Näillä säädöillä ei väriasetuksia pysty muokkaamaan. Aikani testailtuani ja googlettuani huomasin että, jos tietokoneessa vaihtaa 1080p/24hz niin näyttö ei tarjoakkaan 4:4:4 tukea. Positiivisena puolena se 1080p/24hz antaa säätää kaikkia asetuksia sekä värejä vaikuttamatta 60hz tehtyihin asetuksiin. Eli käytännössä telkkarin asetuksia ei tarvitse vaihtaa vaan hz muuttamalla telkkari tarjoaa aina oikeat asetukset tilanteen mukaan. Tietokone on ainoa laite joka on kytkettynä televisioon. Eli kyselisin kannataako minun katsoa kaikki videomateriaali 1080p/60hz säilyttäen 4:4:4 ja tehdä vaikka väriprofiili tietokoneeseen kalibrointiohjelman automatiikalla. Toisena vaihtoehtona olisi käyttää 1080p/24hz ja menettää 4:4:4 tuki mutta pystyisin säätämään värit televisiosta kohdalleen. Tässä on se huono puoli etten saisi värejä kohdilleen pelatessa/ netissä pyöriessäni kun silloin olisi päällä kuitenkin oltava 1080p/60hz tila ilman värisäätöjä. Kolmantena vaihtoehtona ottaisin lähdeluettelosta pois pc merkinnän ja saisin säädettyä värit joka tilanteeseen oikein. Tässä huonona puolena olisi 4:4:4 menettäminen 1080p/60hz tilassa. Itse kallistuisin ensimmäiseen vaihtoehtoon koska mielestäni värit eivät olleet pahasti vinksallaan ja tarvittaessa tuon väriprofiilin lisääminen vaikuttaisi sekä videoihin sekä peleihin. Tosin pelaamaan joutuisi full screen ikkunnassa jos haluaa väriprofiilin purevan kaikkiin peleihin. 4:4:4 testaukset tein Official 4:4:4 / Chroma Subsampling Thread mukaan koska en tienny pystyykö HCFR tarkistamaan tätä. Eron huomasin testeissä selvästi milloin toimii 4:4:4 ja milloin ei toimi. Apua kaivataan.
Mulla ei ole kokemusta PC kytkettynä, joten joku muu saa neuvoa tai kertoa oman mielipiteensä tässä kohtaa. Katsotko myös televisiota PC:n kautta? Itsellä on myös nimetty HDMI tulo nimellä PC ja se toimii automaattisesti signaalin mukaan, PS3 peleissä on eri säädöt ja leffoissa eri säädöt jolloin saa myös värit kalibroitua tarkasti ja samoja säätöjä käytän TV:n omalla virittimellä. (Pelitilan/PC-tilan kalibroinnissa kytken PS3 asetuksista "BD/DVD Videon ulostuloformaatti (HDMI)" RGB:ksi ja "1080p 24Hz-output (HDMI)" Pois. Kun kalibrointi tehty, niin asetukset takaisin)
Joo kaikki sisältö tulee katsottua PC kautta. Telkkarin katsomisen hoidan netin puolella ruutu/katsomo/yle areena. Netflix tarjoaa sitten sarjat ja vanhemmat elokuvat. Pitää vielä pohtia nuita eri vaihtoehtoja. Mielessä kuitenkin käynyt telkkarin päivittäminen 65 tuumaiseen tai isompaan. 2010 vuoden loppupuolella hommattu tämä nykyinen ja 9700 tuntia takana(404 päivää).
Tuli tänään säädettyä aika paljon telkkaria. Pääsin mieleiseen lopputulokseen ottamalla pc moden pois. Uskomatonta miten paljon pc moden pois ottaminen antoi lisää kontrastia. Värisäädöistä ei ollut mitään apua. Telkkarista löytyy väri asetus joka nostaa luminancee oikeastaan. vakio väriasetuksilla oli vihreen ja punaisen luminance kohdillaan. sinisen luminacee ei pystynyt säätämään järkevästi mitenkään. Toinen väri asetus on sävy V/P joka muutti aika herkästi punaista pinkiksi. Värit vakiona mielestäni ihan hyvät. Vihreä jää vajaaksi CIE kartassa muttei sille taida pystyä tekemään yhtään mitään. Kokeilin myös iprofilen automaattista kalibrointia telkkariasetusten päälle. Ei oikeastaan mitään hyötyä. Gamman saisi sillä laitettua minne vain mutta lopputulos näytti laimealta. Luultavasti kontrastin takia mitä tuo automatiikka laski. katso liitettä HCFR mittaukset.zip Tässä kalibroinnit pc moden kanssa. Ilman pc modea ja automatiikka ilman pc modea.
Kokeilitko säätää sinisen ensin kohdilleen värin kokonaissäädöllä ja sitten hieroa muut kohdilleen vai meneekö muut värit sitten niin pahasti pieleen ettei saa säädettyä? Kokeilla voi myös säätää 75% saturoinnin kohdalta. ColorChecker kertoo paremmin missä mennään, eli lataa Mascior´sCalibrationDisc jos ei vielä ole ja aja nekin testit läpi. Ps. Joku voi olla kiinnostunut asetuksista, joten ne voisit lisätä vaikka HCFR:n kommentti kohtaan.
Asensin tänään Samsung PS64E8005 telkkuun Evolution Kitin ja tarkistelin kalibrointeja. Näyti ettei EK:n asennus juuri vaikuttanut kalibrointeihin eli kun kopioi ensin vanhat asetukset (EK:n asennus poistaa kaikki asetukset), niin melkolailla samoja tuloksia antoi, tosin tunteja edellisestä mittauksesta taas tullut lisää ja säätelin uudelleen. Maksimivalovoimaisuudeksi kaikkiin n. 120cd/m2 ja gamman arvoksi 2.35 (Jos olisin nollannut kaikki asetukset ennen uudelleen säätelyjä olisi varmaan päässyt vähemmällä 10-pisteen säädöllä, mutta näin tällä kertaa) EK:n kuva-asetusten kopiointitoiminto ei näytä toimivan edes uusimmalla firmwarella kuten baba totesikin tuolla EK:n threadissa. USB/DLNA käytössä on tosiaan aivan omat asetuksena, ilmeisesti eivät ole Samsungilla viitsineet niitä hieroa kohdilleen kun aika rankalla kädellä saa säädellä värejä, jotenkin kohdilleen ne kuitenkin lopulta sai 75% kohdilta vaikka saturoinnit sitten muuten melko keturalleen ovatkin luminanssin osalta. (Testasin että samat asetukset käy kalibroipa sitten PS3 Media Serverin kautta tai USB-tikulta.) edit: nuo asetukset eivät todellakaan ole hyvät, värien luminanssi ja sijoitus on ok 75% kohdalta mutta sitä suuremmalla luminanssia on aivan liikaa ja pienemmillä saturoinneilla liian vähän...pitää säädellä uudestaan ja hakea jotain kompromissia. Pistän sitten uudet asetukset USB/DLNA käyttöön. edit2: Tässä uudet asetukset USB ja DLNA käyttöön. Parempaa siitä en saanut ja on jonkinmoinen kompromissi. Ei pitäisi ainakaan olla luminanssia törkeän paljon liikaa kuten edellisissä asetuksissa oli suuremmilla saturoinneilla. Liekö TV:ssä jokin bugi näissä tuloissa kun välillä mittaillessa väri pompsahti yli CIE kolmion ja sitten taas palautui. Postia tästä on mennyt Samsungille ainakin allekirjoittaneelta. edit 23.02.2014: Tarkistin oman PS64E8005 telkun kalibroinnin ja se ei ollut muuttunut käytännössä yhtään viimeisen 750 tunnin aikana, joten todella hyvin tasoittunut. Tunteja sille kertynyt nyt 2150. edit 25.11.2014: Uudella SEK-2000 Evolution Kiti:llä käy samat asetukset myös USB/DLNA käyttöön eli on siinä korjattu. Asetukset meni uusiksi, mutta en niitä tänne enää laita. Yksityisviestissä pyytämällä saa jos on tarvetta. HCFR mittaukset voi ladata täältä. Asetukset:
Jos jotain uutta buginkiertotaktiikkaa haluaa kokeilla seuraavalla kerralla kun vähän virittelee ja mittailee, USB/DLNA asetuksissa voisi koittaa kontrastia 100. Contrast 100 tuntui ainakin Samsungin LCD:llä olevan jotenkin stabiilimpi vihreän suhteen USB/DLNA moodissa (niin kuin kommentoin Evolution Kit-threadiin), itse pystyin Movie-asetuksilla muistaakseni asettamaan kontrastin arvoon 100 ilman värien clippingiä laskemalla hitusen kaikkien värien gaineja ja offsettejä. Standard-moodissa sama olisi vaatinut niin suuret offset- ja gain-vähennykset että kuvan laatu huononi muuten.
Panasonic TX-P55ST60Y Tässä säätöjä ko televisiolle jos joku haluaa kokeilla. Käytin kalibroinnissa I1 Display 3 PRO mittaria (joka kalibroitu referenssiä vasten) sekä ChromaPure 2.4.4. ohjelmistoa. Testikuvina Spears&Munsil HD Benchmark 2nd Edition ja sielä EqualEnergy ikkunat valkotasapainoon/gammaan/väreihin. Täytyy sanoa, että olen saanut painiskella tämän telkkarin kanssa oikein kunnolla löytääkseni kalibrointia varten parhaan menetelmän ja sopivat testikuviot. Perinteiset ikkunat eivät tuottaneet hyvää tulosta eivätkä myöskään useimmat APL variaatiot. Kokeilin mm perinteisissä ikkunoissa 1.5%, 4%, 6.5% sekä 11.11% pinta-aloja (mustalla taustalla). Kokeilin kaikki APL vaihtoehdot mm AVSHD sekä Mascior's levyltä. Useimmiten tuloksena oli todellisessa kuvamateriaalissa lievä vihertävä tai kellertävä sävy - erityisesti sen huomasi ihonväreissä. Kaikki kuitenkin näytti kalibrointiraportissa "täydelliseltä" eli valkotasapaino, gamma ja värit kohdallaan. Kuten kaikissa plasmoissa, mutta erityisesti tässä mallissa tuntuu ABL aiheuttavan kalibroitaessa erikoisia ilmiöitä harmaasävyissä sekä gammassa.... Parhaan tuloksen todellista kuvamateriaalia arvioitaessa olen saavuttanut em EqualEnergy ikkunoita käyttäen. Itse kalibrointiprosessista voin kirjoittaa myöhemmin erikseen. Tässä siis säädöt. Ne eivät välttämättä ole hyvät millekään muulle tv-yksilölle mutta kokeilemisesta ei haittaakaan ole. Gamman tavoitteena 2.25, max kirkkaus 120 cd/m2 mitattuna ikkunasta. Huom! pelkästään 2 -pisteen valkotasapainosäädöllä sain dE:n jo alle 2:n useimmissa video% tasoissa. Tuo sinisen lisäys tummaan päähän aiheuttaa lievän sinisen vihahteen kaikkein tummimpiin harmaasävyihin mutta se on mielestäni pienempi paha kuin punainen vivahde. Ja sen voi korjata videoprosessorilla jos sellainen on... Vielä yksi juttu jota joku varmasti ihmettelee: käytin väriasteikkona Natiivia. Syy siihen on, että kalibroituani ensin Normaalissa, huomasin testikuvioissa ja myös tv-kuvassa että väriliukumat eivät olleet täysin pehmeitä vaan niissä (erityisesti sinisessä) oli havaittavissa rajoja ... sekä "posterisaatiota". Vaikka Natiiviin joutui tekemään suurempia korjauksia (siis todella suuria...), niin tuloksena oli pehmeät värisiirtymät ja en huomannut muitakaan ikäviä sivuvaikutuksia. Katseluasetukset Muokattu Kontrasti 78 Kirkkaus +1 Väri 50 Sävy 0 Terävyys 0 Värilämpötila Lämmin Voimakkaat värit Pois päältä Valoanturi Pois päältä Kohinanvaimennus Automaattinen / Pois päältä IFC Oman mieltymyksen mukaan Lisäasetukset Näytön luminanssi Tumma Mukautuva gammasäätö 0 Mustan laajennus 0 Väriasteikko Natiivi Valkotasapaino Punaisen taso 0 Vihreän taso 0 Sinisen taso -7 Punaisen vähennys 0 Vihreän vähennys 0 Sinisen vähennys +2 Tarkempi säätö (punainen, vihreä, sininen) 100 IRE -1,0,1 90 IRE 0,0,-8 80 IRE -4,0,-11 70 IRE 0,0,-1 60 IRE 0,0,-1 50 IRE 0,0,0 40 IRE 0,0,2 30 IRE 0,0,3 20 IRE -2,0,3 10 IRE -14,0,-18 Värinhallinta Punaisen sävy 0 Punaisen kylläisyys -36 Punaisen luminanssi 4 Vihreän sävy -10 Vihreän kylläisyys -48 Vihreän luminanssi 4 Sinisen säny 0 Sinisen kylläisyys -15 Sinisen luminanssi 0 Gamma 2.4. Tarkempi säätö 100 IRE 0 90 IRE 2 80 IRE 4 70 IRE 3 60 IRE 4 50 IRE 5 40 IRE 9 30 IRE 13 20 IRE 20 10 IRE -14 Näytön asetukset 16:9 yliskannaus Pois päältä Vaakakoko Vaakakoko 1