Peliähän se on ja kanssakilpailijoiden reaktiot sen mukaisia. Kärpäsestä härkänen ja yksi kisailija on hienosti pelattu pois. Näin se menee, ei sitä nyt kovin henk koht tarvi ottaa =)
En mä otakaan. Tää on vaan mun kirjoitustyyli. Totta kai se on peliä, mutta, jos herra kurdtiin on uskomista, se on myös työhaastattelu, josta palkataan oikeaan työhön. Ehkä mä vaan sitten en yksinkertaisesti pysty käsittämään, että oikeasssakin elämässä ihmiset, joilla on kaikki edellytykset olla ja toimia järkevästi, puukottavat toisiaan selkään ja ovat vihamielisiä. Ehkä muutama nimeltämainitsematon yksilö tälläkin foorumilla voisi tajuta, että kuka tahansa voi olla ilkeä ja syyttää muita aina, mutta se, jos osaa ymmärtää toista, ja vaikka niellä ylpeytensä ja olla ystävällinen, onkin jotain paljon vaikeampaa. En tässä muuten yritä olla mitenkään omahyväinen, totesin vain faktat.
Tervetuloa työelämään. Varsinkin ammateissa joissa kilpaillaan firman sisällä esim. myynneistä tulee kyllä aika paljon ns. puukotuksia selkään. Se on sitä ihan normaalia ahneutta. Se luo myöskin mukavan haastavan työympäristön ja pakottaa työntekijän olemaan skarppina. Tähän usein auttaa pieni välien selvittely ja yleisten sääntöjen sopiminen, mutta ei aina. Yrittäjillä tämä on vielä pahempaa jos ala on oikein kilpailtu.
Jep näin se on. Jos vähänkin ollaan kilpailuasetelmissa niin omatkin virheet ollaan todella helposti siirtämässä jonkun muun niskaan. Ehkä ei nyt ihan tiimin sisällä mutta heti siitä ylöspäin mentäessä. Myyntipuolella varsinkin näkyy olevan että samassa kopissa istuvat henkilöt taklaavat toistensa kauppoja ja sopivat toisten tietämättä asioita. Sitä se on nykyään "terve" kilpailu. Tulokset firmalle lienevät hyviä mutta kärsijöinä sitten ovatkin työntekijät ja työyhteisö. Tuskin Trumpin imperriumi kauheasti tästä poikkeaa.
The Apprentice-jakso loppui juuri Maikkarilta eikä se sitten ollutkaa päätösjakso. Vieläkään. Viime viikolla luulin katselevani finaalia mutta se loppui ikävästi kesken ja jatkui yhtä tönkösti tänään, mutta vielä tänäänkään ei voittajaa julkistettu. Näyttää vahvasti siltä että MTV3 on päättänyt jakaa kolmituntisen(?) finaalijakson kolmeen(?) osaan, toisin kuin edelliskaudella jolloin finaali muistaakseni näytettiin kokonaan yhdellä istumalla. Miksi se jakso täytyy tuolla lailla luonnottomasti pätkiä, kai sille ohjelma-aikaa saisi raivattua mutta totta kai MTV3 taas perseilee.
Eikö tämä finaali lopu koskaan! Oliko tämä jo kolmas jakso jossa jauhetaan samaa ja vieläkään ei tulosta saatu aikaan. Conan O'Brianin haastattelussa tässä taannoin Trump totesi että finaali ei saa kestää kuin yhden jakson. Olen kovasti samaa mieltä. Tämä jatkuva väkisivenytys ei ole ollenkaan toimivaa.
Sama kaava jatkuu kuin edellisissäkin kausissa. Työnhakijat oli valittu mallikataloogista. Mielenkiintoinen jako ryhmien kesken voi jatkossa aiheuttaa ristiriitoja ja kahnauksia. Tämän jakson perusteella street wise ryhmä oli selkeästi sujuvampi.
Eihän se rahallinen erotus ollut kaamea, ja kiitos paskan oppineiden "kassajärjestelmän" voitto meni. Jotenkin tuntuu taas siltä että Dannya pyritään pitämään ohjelmassa, kiitos hänen ristiriitojensa ja sooloilunsa.
Mistähän ne oikein kaivaa noita malleja tähän sarjaan.. Tietysti kyllähän se tuolla Amerikan mantereella varmasti on niin, että jos on rahaa/taitoja käydä joku maan huippukouluista, niin työpaikan saaminen tuskin on vaikeaa ja tuollainen alle 30v tyyppi voi jo olla ehtinyt pitkälle urallaan. Sitten vaan valkkaa päältä ne tarpeeksi näyttävät ihmiset showhun :hitme: Suomessa tuon ikäiset istuu vielä koulun penkillä, kunnes pääsevät kortistoon. E: No joo, kyllähän niistä tais suurin osa olla päälle 30v, mutta silti varsin nuorta porukkaa verrattuna vaikka suomalaisiin "johtajiin".
No varmasti noita kyllä löytyy paljonkin tuoltapäin. Onhan se vaikka kuinka kauan ollut selvää, että USA:ssa pärjää pinnallisilla avuilla, joten varmasti monet naiset ja miehet ovat kässänneet jo ihan alusta saakka, että Harvard-toikkarin lisäksi tarvitaan myös sixpak tai alle 50 kilon elopaino. Anyway, itse en tätä tuotantokautta enää jaksanut alkaa seuraamaan, koska jotenkin ei enää jaksa kiinnostaa Trumpin vouhotukset ja kilpailijoiden stressaamiset ja selkäänpuukottamiset. Tällä tuotantokaudelle se suurin juttu taitaa olla se "the Russian"... Eikös se niin Conanissa sanottu?
Ihan sama tuli mieleen, mietin jo tehtävän aikana että tuota miestä ei näin alkuvaiheessa tiputeta, teki se mitä tahansa. Viihdettähän tässä tehdään.
Toisaalta en ole lainkaan varma siitä, kuinka ohjailtavissa herra Trump on. Jotenkin on tullut sellainen mielikuva, että jos hän päättää jotain, niin se on sitten niin, eikä siinä välttämättä ole kauheasti neuvoteltavaa. Ja voin hyvin uskoa, että Danny on sellainen ihminen, jonka kanssa Donaldin pinna palaa nopeasti, jos sooloilu jatkuu liian pitkälle. Mutta olihan se Toddin(?) erottaminen aika selvää nähdyn perusteella. Tokihan ohjelmassa ei näytetty kuin murto-osa siitä, mitä joukkueet oikeasti tekivät, mutta vaikutti siltä, että Todd teki projektipäällikkönä kaksi päätöstä: 1) nimitti markkinointiryhmän ja antoi heille vapaat kädet ja 2) nimitti keittiöporukan, jolle nimesi vielä oman vastuuhenkilön. Lopun aikaa hän vain teki omia muistiinpanojaan, kehui tiimiläisiään hienosta työstä ja haahuili taustalla. Tuo burgerinmyyntityö oli muuten hieman kaksiteräinen miekka. Joukkueen kannalta oli tietty kaiken A ja O myydä sitä teemapurilaista mahdollisimman paljon, mikä johti voittajajoukkueen kohdalla siihen, että asiakkaita, jotka aikoivat ensin tilata aivan jotain muuta, taivuteltiin tiskillä ostamaan se teemapurilainen. Burger Kingin kannalta se ei taas välttämättä ole paras mahdollinen lähestymistapa, sillä kaikki asiakkaat eivät välttämättä pidä kauheasti siitä, että heitä yritetään saada muuttamaan tilaustansa vaikka he ovat jo päättäneet, mitä haluavat. Eli joku saattoi kokea tyrkytyksen huonona palveluna. Nyt siihen ei puututtu arvioissa ollenkaan. Muuten täytyy sanoa, että tuota koulutuseroa korostettiin turhan paljon. No, se tuntuu olevan tämänkertainen ykkösteema, mutta jos ajatellaan bisnesmaailmaa, niin juuri siellä koulutuksen rooli on varmaan harvinaisen pieni. Bisneksentekotaito (= hyvä suustaan, tulee toimeen ihmisten kanssa, hyvä bisnesvainu, innovatiivisuus, rohkeus ja halu tarttua tilaisuuksiin, vakuuttava olemus...) on aika pitkälti ihmisen perimmäisessä olemuksessa. Noita taitoja ei koulun penkiltä voi oppia, jos 'lahjoja' ei ole. Toki kaikki lisätieto on eduksi ja auttaa aina, mutta kokemuksen kautta opittu on sekin erittäin arvokasta. Tiedepuolella taas koulusta hankitut laajat perustiedot ovat nykyään lähes välttämätön perusedellytys, ei tosin riittävä edellytys, menestykselle. 'Itseoppineet' matematiikka/fysiikka/kemia nerot ovat nykyään aika harvassa, tosin eivät sentään täysin mahdottomia.
Näinhän se voi olla mutta tuli vain mieleen että Trumpilla saattaa olla vähän korkeampi kynnys erottaa se joukosta erottuva ja värikäs kaveri kuin joku niistä "pukuklooneista".