WW2 Databasen mukaan tappiolukemat maissa olivat vielä enemmän liittoutuneiden eduksi: 1500 kaatunutta vs. japsien 25000. Lisäksi Guadalcanalin merisodassa kaatui puolin ja toisin reippaasti lisää. Japanilaisillehan oli kunnia-asia kaatua sodassa keisarin puolesta, kun taas vangiksi jääminen saattoi itsensä, perheen ja suvun häpeään.
Tämähän kävi viimeistään Eastwoodin Iwo Jima-leffasta hyvin ilmi. Kun tappio oli ilmeinen, niin käsikranu viritettiin ja pidettiin sylissä, kunnes loppu tuli. Tai sitten pyrittiin ottamaan edes muutama vihollinen mukaan. Antautua ei kuitenkaan saanut.
Jakso V:ssa alettiin viimein nähdä kunnollista toimintaa. Tarkkasilmäistä kuitenkin ihmetytti miksi Spoiler rannalla oleva japsibunkkeri sai jauhaa ja jauhaa jenkkejä ties kuinka kauan. Jenkit eivät harkinneetkaan bunkkerin tuhoamista vaan kuolivat tyhmästi sieltä tuleviin luotisuihkuihin. Ikään kuin bunkkeri olisi ollut täysin näkymätön. Vaihtoehtoja olisi ollut bunkkerin rannan läheisyyden ja näkyvyyden vuoksi vaikka kuinka: LCVP-paattien konekivääreillä suojatulen antaminen, kranaattien heittäminen bunkkerin aukosta sisään, liekinheitin, kasapanos, laivatykki mereltä ym ym. Imdb:stä löytyi hieno kommentti joka kiteyttää sarjan alkujaksot: You get a tiny bit of info each episode from Tom Hanks about whats been going on in the war. Is this there to rub it in your face. "The Japanese just took island x in a grueling battle but you ain't gonna see this, now back to Leckie moaning by letter to a girl he bumped into at the local church by chance"
Uusimmassa jaksossa jo alkoi tapahtumaan. Ajallisesti tämä kyllä hyppii turhankin paljon, nyt taidettiin elää jo Joulukuuta 1944. Toinen mikä nyrpii on liika puhtaus! Sotilaiden tetsarit ym. ovat aina kuin suoraan tehtaalta. Kasvoissa on vähän nokea ja tekoverta, mutta siihen se jääkin.
Hyppii turhankin paljon niin ajassa kuin paikassakin, ilmeisesti seuraava jakso kuitenkin jatkuu samasta paikasta... Toinen mikä nyppii on jaksojen kesto, jos ei laske Tompan hömpötyksiä ja alkuintroa niin taisi jakson 5 kesto olla noin 41 minuuttia.
Järkyttävän suurten ennakko-odotusten jälkeen tämä on ollut kyllä pettymys, kyllähän WWII -viihdettä aina katsoo mielellään, oli se huonoa, hyvää tai siltä väliltä, mutta mutta...kauniisti kuvattua tuo Pacific on, mutta siihen se sitten taitaa jäädäkin, ellei loppusuoralla tule jotain vallan eriskummallisen upeaa katseltavaa. Siinä missä BoB vei katsojansa mukanaan henkilöiden voimalla, Pacificissa mielestäni mokattiin alussa rankasti siinä, että ei rakennettu henkilöille mitään perustuksia, minkä päälle sitten tulevat tapahtumat sijoitetaan. Lisäksi näyttelijäkaarti on mielestäni kehnompaa ja voisihan noita japsejakin vähän enemmän näyttää kuin pelkkinä statisteina siellä täällä, tämä sama oli tosin BoBinkin ongelma, krautteja näkyi aivan liian vähän, mutta ehkä tämä on jenkeissä se soveliaampi tapa esittää sotaa ja kuvata vain omia poikia. Marmatuksesta huolimatta tulee kyllä katsottua sarja loppuun ja eiköhän se hyllyynkin tule BoBin kaveriksi, ei epäilystäkään.
Juuri näin. Itselle on ollu myös kova pettymys. Henkilöhahmot on todella onttoja. Jos tuosta joukosta joku 'poistetaan', niin ei ole läheskään sellaista höh elämämystä, kuin BoB:in puolella. Vaikkakin puhutaan nyt oikeista ihmisistä. Ei missään muodossa olla päästy samaan tunnelataukseen, kuin edeltäjässään.
Ainakin neljän ensimmäisen jakson perusteella ehkä merkittävimpänä erona BoBiin on yhden sotilaan valinta selkeäksi päähenkilöksi. Varsinkin kun Leckien näyttelijä James Badge Dale ei oikein vakuuta. BoB:ssa saavutettiin myös tietyllä tavalla dokumentaarisempi ote, mutta tämä voi kyllä olla katsojan korvien välissäkin Euroopassa käydyn sodan ollessa huomattavasti tutumpi kuin Tyynellä valtamerellä käydyn.
Yksi selkeä vika tässä on se, että sarja etenee kronologisesti hyppelehtien, joka yhdistettynä tuohon tuntemattomampaan sotanäyttämöön tekee seuraamisesta vaikeampaa. BoBin tapahtumathan mahtuvat vuoteen, jos jätetään ensijakson harjoitteluvaihe pois, mutta tässä tapahtumat kattavat lähes 4 vuotta. Siltikään sarja ei ole BoBia pidempi. Lisäksi näyttelijöiltä ei löydy läheskään samanlaista karismaa kuin BoBissa.
William Sadler on kyllä karismaattinen näyttelijä, mutta hänen everstiluutnantin hahmoaan ei näytetä kuin harvakseltaan.
No sepä se. Vähän on välillä vaikea yhdistää jopa naamoja / nimiä. Spoiler 7. jaksossa kun se eka kaveri heitti henkensä, oli niinku että kuka hä? Ilmeisesti kaveri oli joku hyvinkin pidetty... Sitten kun Capt. Haldane heitti henkensä, niin sen jo osasi yhdistää kun oli viimeisissä jaksoissa näytetty enemmän.
Ei kyllä tipu tämä sarja. Itse olen diggaillut enemmän Basilonen kikkailuista kuin noista varsinaisista taisteluista, ei näistä kavereista vaan välitä paskan vertaa. Ainoa hyvä kohta viimeisessä jaksossa oli paskalla käynti. Ainoa loistava jakso on ollut 3. ja siinä ei taisteltu ollenkaan. Jos vaikka tämä sarja olisi seurannut Basilonen vaiheet sodan alusta loppuun niin olisi ollut ehkä parempi, ei tämä poukkoilu vaan toimi. Sledgestä ei jaksa välittää edes sitä vähää mitä Leckiestä.
Mielestäni juuri Sledgehammer on ollut parasta koko sarjassa, Jurassic Park-jätkä osaa yhä näytellä ja hänen roolihahmonsa antaa sodalle ikään kuin humaanimmat kasvot (viimeisin jakso todisti, että inhimillisyys on jollain tasolla ollut myös Sledgehammerin rooli komppaniassakin). Siksi viimeisimmät jaksot ovat olleet itselleni mieluisimmat. Kyseessä on hahmo, johon on ollut helpoin samaistua käymättä itse sodassa. Sarjan tekijätkin tuntuvat olevan samaa mieltä kun hänen alati tarkkailevassa ympäristössä viipyillään tuon tuostakin. Pidän myös plussana sitä, että hänen kristilliset näkemykset on jätetty taka-alalle. Niille kun jää hyvin vähän tilaa sotatantareilla.
Miten voi tunnin jakso olla noin helvetin sekava? Onneksi tämänkin paska loppuu kohta... Spoiler No nyt se Basilonen kuolema sitten tuli. Kuti rintaan. Tosin todellisuudessa mieshän kuoli kranaatin räjähtäessä hänen vieressä.
Koska ns. 'isot' sarjat täytyy nykyisin suunnata kaikille aikuiskatselijoille, täytyy kai naisillekin tarjota jotain romanssintynkää tai vastaavaa. Perseestä, mutta näinhän se on muidenkin sarjojen kanssa.